Hokejisté Montrealu podruhé za sebou inkasovali šest gólů, tentokrát podlehli Arizoně 6:2

16.02.2016, 08:41 | Reportáž ze zápasu |  Michal Šandor
 

Hráči Habs opět upadají do letargie, v níž se ocitli na sklonku loňského kalendářního roku. Když už se zdálo, že by se mohl Montreal opět zvednout, přišly dvě porážky v řadě. Tu poslední zaknihovali svěřenci trenéra Michela Therriena proti Arizoně, kde opět obdrželi šest branek a na poslední postupové místo do play-off, které má aktuálně ve své moci Tampa Bay, ztrácí šest bodů.


Diváci v Gila River Aréně čekali na první gól necelých pět minut. Na modré čáře se puku zmocnil Michael Stone a jeho nahození umně tečoval Martin Hanzal. Vyrovnání se Montreal dočkal na začátku 10. minuty, kdy De La Rose zavezl puk za branku, odkud jej nasměroval před brankoviště, kde si se zakončením věděl rady Dale Weise.


Stav 1:1 nevydržel moc dlouho, protože posléze se nechal vyloučit Desharnais a domácí přesilovou hru využili. Oliver Ekman-Larsson poslal puk na Condona, který jej neudržel ve své výstroji a pohotový Martin Hanzal našel na druhé vlně najetého Anthonyho Duclaira, jenž neměl problém trefit poloprázdnou klec. Hosté byli blízko druhé trefě na konci 17. minuty, jenomže Galchenyuk v obrovské šanci selhal.


Po přestávce při hře čtyři na čtyři se hostitelé prosadili potřetí. Oliver Ekman-Larsson místo střely volil pěknou přihrávku na úplně volného Brada Richardsona, jenž si pohrál s Condonem a zvýšil na 3:1. Habs ovšem nesložili zbraně a v polovině duelu se opět dostali na dostřel. Brendan Gallagher z vrcholu kruhu vystřelil a zdánlivě jednoduchá střela prošla Dominguemu výstrojí.


Kojoti se ale nezalekli a vzápětí si vzali ztracené dvoubrankové vedení zpět. Oliver Ekman-Larsson si srovnal kotouč a přesnou střelou vymetl pavučiny v levé šibenici Condonovy svatyně. To ale nebylo ze strany Arizony ve druhé dvacetiminutovce všechno. Ve 36. minutě Chipchura předložil puk Kevinu Connautonovi, který v krkolomné pozici dokázal skórovat.


Zkázu Canadiens definitivně dokončil Antoine Vermette, jenž převzal přesný pas od Boedkera a k radosti domácích fanoušků zahrál Condonovi na housle. Víc branek už v tomto utkání nepadlo, a tak Arizona mohla slavit vítězství 6:2. Naopak Montreal si připsal už druhou porážku za sebou, přičemž inkasoval opět šest branek.


Československá stopa v utkání

Martin Hanzal (ARI) (1+2, 5 střel, čas na ledě 16:46)
Zbyněk Michálek (ARI) (0+1, 2 střely, čas na ledě 17:47)
Tomáš Plekanec (MTL) (0+0, 0 střel, čas na ledě 16:50)
Tomáš Fleischmann (MTL) (0+0, 3 střely, čas na ledě 12:24)


Arizona Coyotes - Montreal Canadiens 6:2 (2:1, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Hanzal (Stone, Duclair), 16. Duclair (Hanzal, Ekman-Larsson), 29. Richardson (Ekman-Larsson, Rieder), 32. Ekman-Larsson (Domi, Hanzal), 36. Connauton (Chipchura, Gaudet), 45. Vermette (Boedker, Michálek) - 10. Weise (De La Rose, Mitchell), 31. Gallagher (Beaulieu). Rozhodčí: Skilliter, Kowal - Sharrers, McElman. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 14 338. Hvězdy zápasu: Martin Hanzal, Oliver Ekman-Larsson, Anthony Duclair (všichni Arizona).


Arizona Coyotes: Domingue (Schoenfeld) - Ekman-Larsson, Murphy, Dahlbeck, Michálek, Grossmann, Stone - Martinook, Vermette, Boedker - Rieder, Richardson, Doan - Domi, Hanzal, Duclair - Connauton, Gaudet, Chipchura.
Montreal Canadiens: Condon (Scrivens) - Markov, Subban, Beaulieu, Gilbert, Jemelin, Pateryn - Pacioretty, Desharnais, Andrighetto - Galchenyuk, Plekanec, Gallagher - Fleischmann, Eller, Byron - Weise, Mitchell, Rose.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarSbohem PO.smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlas, tohle je v případě Subbana fakt už minimálně na pořádný pohovor s trenérem - takhle hraje nejlépe placený bek??? Ač mě ta prohra nepřekvapila, tak konkrétně v tomhle zápase jsme si jí rozhodně nezasloužili - hráli jsme velmi aktivně, líbilo se mi to, až tedy opět na tu koncovku, což byl ve finále hlavní důvod naší prohry. Colorado nemělo žádný tlak a vždy dotahovalo - paradoxně nám to bylo opět k ničemu... Gól v oslabení, pak při nesmyslném vyloučení Ellera (ten hrál v první lajně hodně dobře) a Subbana jsme už probrali... Kdo se mi hodně líbil, to byl Lessio - pokud bude tímhle způsobem pokračovat, měl by mít místo v týmu jasné. Je vidět, že něco v tom mužstvu je, jen to potřebuje dát pořádně dohromady, protože takhle je to hrozná bramboračka...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak jsme se překvapit nenechali, dvě minuty do konce a Subban dělá kličku na modré jako poslední hráčsmajlik K tomu už pak není moc co dodávat...
 
AvatarDD je zraněný, komentu k tomu se raději vyvaruju, a v první lajně to tak zkusí Larry Eller, což může být dobrá spolupráce. Scrivens zpět v bráně, Barberio na místo Pateryna.
S Avs jsou to vždy zajímavé zápasy, tak se nechme překvapit.
 
AvatarDneska rozhodně nevyhrajeme, protože Colorado je na postupové pozici. To znamená, že si jí bude chtít udržet a není pro něj snad ideálnější soupeř než jsme my. Takže body z toho zápasu jsou podle mě naprostý nesmysl. Byl by to víc než jenom zázrak, kdyby jsme dnes vyhráli. Nedivil bych se, kdyby to byl stejný debakl jako v minulém vzájemném zápase.
 
16.02.2016 16:50 | reagovat
moncan | moncan@email.cz
AvatarKdy to skončí ? Chce to velkou změnu
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Arizona Coyotes
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
  • Rika, neříká, to je jedno, ale Savard mel i ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík