Canadiens po třech nezdarech zabrali, Letce přetlačili po nájezdech

20.02.2016, 14:16 | Reportáž ze zápasu |  Michal Šandor
 

Hokejisté Montrealu přerušili sérii tří porážek v řadě a na domácím ledě zdolali Philadelphii po nájezdech. Po základní hrací době svítil na ukazateli skóre stav 2:2 a bonusový bod navíc přisoudil týmu z Bell Centre Paul Byron, který proměnil rozhodující samostatný nájezd. Habs tak uťali nepříznivou sérii, během níž ve třech případech nezískali ani bod a vrátili se tak zpět na 12. místo v tabulce Východní konference, kde na osmý Pittsburgh ztrácí šest bodů.


Fanoušci v Bell Centre se nestačili ani pořádně usadit a už mohli dát průchod svým emocím. Markov nahodil od modré čáry puk za branku, kde jej sebral Dale Weise, jehož nabídku před brankoviště srazil za Neuvirthova záda Schenn. Philadelphia ale dokázala bleskově zareagovat. Nick Cousins vystřelil z levého křídla a Condon se po jeho střele musel trochu červenat.


Habs byli blízko druhému gólu v 9. minutě, leč souboj krajanů vyhrál Neuvirth, který pohotovým zákrokem lapačkou překazil radost Plekancovi. Český brankář ve službách Flyers musel být v plné permanenci také proti zakončení De La Rose a i tentokrát si poradil.


Na přelomu 35. a 36. minuty vznikla před Neuvirthem trma vrma, kterou pomohl vyřešit i český zadák Radko Gudas. Montreal vyvinul tlak také v úvodu třetí třetiny, Subbanovu ránu se štěstím Neuvirth zlikvidoval. V čase 43:15 se překvapivě ujala vedení Philadelphia. Směr Gostisbeherovy střely změnil na poslední chvíli Michael Raffl a Condon již nestihl zareagovat.


Na začátku 48. minuty se nechal vyloučit Giroux a nabídnutou početní převahu domácí využili. Puku se zmocnil Max Pacioretty, jenž přesným pokusem vyrovnal na 2:2. Do konce řádné hrací doby se už nic zásadního nestalo, a tak přišlo na řadu prodloužení.


V závěru nastaveného času měly oba celky vyloženou šanci. Nejprve Plekanec odmítl rozhodnutí, když na něj zívala zcela prázdná branka a na druhé straně neuspěl ani Gostisbehere. Vítěze tohoto duelu tak musely určit až samostatné nájezdy.


Hned v první sérii se prosadil hostující Cousins, ale ve třetí rundě srovnal Pacioretty a pokračovalo se dál. Definitivní rozhodnutí přinesla pátá série. Paul Byron svůj nájezd proměnil, zatímco Schenn minul branku a z bonusového bodu se tak radoval Montreal.


Československá stopa v utkání:
Tomáš Plekanec (MTL) - 0+0, 3 střely, čas na ledě 21:09
Tomáš Fleischmann (MTL) - nevešel se do sestavy, zápas sledoval z tribuny
Jakub Voráček (PHI) - 0+0, 2 střely, čas na ledě 18:02
Radko Gudas (PHI) - 0+0, 1 střela, čas na ledě 21:19
Michal Neuvirth - 29 zák., 2 góly, 93,5 %


Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers 3:2 po samostatných nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Weise (Markov, Subban), 49. Pacioretty (Subban, Weise), rozh. náj. Byron - 4. Cousins (Umberger, Medveděv), 44. Raffl (Gostisbehere, Laughton). Rozhodčí: Joannette, Hanson - Barton, Cormier. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 21 288. Hvězdy utkání: 1. P. K. Subban (Montreal), 2. Shayne Gostisbehere (Philadelphia), 3. Mike Condon (Montreal).


Montreal Canadiens: Condon (Scrivens) - Subban, Markov, Gilbert, Beaulie, Pateryn, Jemelin - Gallagher, Plekanec, Galchenyuk - Andrighetto, Eller, Pacioretty - Weise, De La Rose, Byron - Smith-Pelly, T. Mitchell, Lessio.
Philadelphia Flyers: Neuvirth (Mason) - MacDonald, Gostisbehere, Schultz, Streit, Medveděv, Gudas - Schenn, Giroux, Simmonds - Umberger, Cousins, Voráček - Read, Raffl, Gagner - VandeVelde, Bellemare, White.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
27.02.2016 10:02 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarPřesně tak....a ještě mu stejně hradíme 1/3 platu.... tohle fakt nechápu.
 
AvatarToho mladíka z Chicaga vůbec neznám, ale i tak si nemyslím, že bychom mohli tenhle trejd pochválit...smajlik. Weise je ideálním hráčem pro play-off a z toho musíme vycházet - za Fleischmanna jsme moc čekat nemohli, ale Weise má rozhodně větší hodnotu!
 
27.02.2016 07:52 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTakže MB konečne začal s "upratovaním".
http://www.tsn.ca/canadiens-ship-weise-fleischmann-to-blackhawks-1.444349
Myslím si, že v súčasnej situácii dobrý deal, hoci som mal Weiseho rád, lenže, keď som si prečítal aké nehorázne prachy by chcel, tak je lepšie, že za neho MB aspoň niečo dostal akoby odišiel po sezóne ako voľný hráč. Ušetrili sme nejaké miesto v strope. Teraz by to chcelo zbaviť sa ešte nejakého balastu v tíme. Uvidíme, či sa MB ešte k niečomu (rozumnému) odhodlá. smajlik
 
27.02.2016 07:51 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarFlaška s Weisem pryč... nemám slov :-(
 
AvatarReakce na příspěvek:To víš, že říká, ale je to daleko...smajlik. Tyhle dvě kapelky by sice za to stoprocentně stály, je to moje krev, ale je to prostě z ruky, no.
Kdo bude u nás hrát na beku smajlik ??? Jinak Bergevin prý dostal nabídky na Maxe...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak i N8, mimo na 2-3 týdny... Letos se prostě sere vše včetně zranění...

Off topic- Míro, říká ti něco Masters of Rock? Megadeth a Slayer? Nestavíš se podívat jak se paří na Moravě? smajlik
 
AvatarPetry je taky out do konce sezony, stejně jako Gilbert. Je to v podstatě jedno, hlavně at je ready na příští rok a aspon uvidíme víc z Bartlyho a Pateryna.
 
AvatarPetry je taky out do konce sezony, stejně jako Gilbert. Je to v podstatě jedno, hlavně at je ready na příští rok a aspon uvidíme víc z Bartlyho a Pateryna.
 
AvatarReakce na příspěvek:Emelin je provar, to všichni víme. K jeho physical presence jsem se tady už vyjádřil, ta je k smíchu. Do týmu on nepřináší krom pár hezkých open ice hitů vůbec nic.
Pokud Weisy chce 4 mega za rok, tak je to blázen smajlik To se vší úctou a respektem at klidně jde o dům dál.

Výhra je fajn, přece i když tankuješ, tak nemůžeš furt prohrávat... Ted si stejně neškrtneme, když jedem co nevidět na West Coast trip.

Stejně mám divný pocit, že se toho na TDL moc neudá.
 
25.02.2016 08:41 | reagovat
sefor | sefor.oner23seznam.cz
Byron ze za ty prachy nestojí? :D :D :D :D
 
25.02.2016 08:24 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Z výhry radost? Ba naopak...jen to může zamotat věci na TD, přitom by se ten vysoký draft tak hrozně moc hodil!!!

K TD: trh je nasazen šíleně vysoko, co dostali leafs za Poláka to nechápeš....Gilbert prý byl zájem za 3.kolo...kurňa, že se zranil i za 5.té bych to bral :D

Weise - druhý prostě musí za něj urvat!

From General Fanager, confirmation on Emelin: full NTC currently. Limited NTC (10 teams he cannot be traded to) starting July 1, 2016. Tady prostě průser, sorry MB, ale tohle fakt si teď drbeš hlavu...

Uvidíme, každopádně větší pohyby očekávám v létě...přesto hráče, co končí jim smlouva se snad dokážeme zbavit....

DSP co za něj možnost dostat, asi nic moc :)

Byron podpis, hele není špatnej...ale mám dvě výhrady...Zaprvé si myslím, že se pod mega dal podepsat..a na dva roky, toho kluka znám dobře z CLG, měli ho tam rádi. Nikdo nechápe, proč šel na waiver, ale má hrozně náchylný na zranění...já bych jej prostě na 3 roky nepodepisoval..900/2 myslím šlo. Kort když dva roky Dale podepsal 1000/2...

Jestli teď chce Weise fakt 4mega na rok, tak to se asi ...:D a snad ho šikovně udáme na TD, zájem je o něj velký.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já samozřejmě chápu, proč je žhavý kandidát na výměnu smajlik
Jak říkáš, a jak už to tak bývá, tak nýmandů, a že jich v týmu máme, nás nikdo asi nezbaví, páč to jsou nýmandi. A hráči, kteří za něco stojí, jsou v ohrožení.
Uvidíme
 
AvatarReakce na příspěvek:Jenže Weise je díky statutu UFA po letošní sezóně asi nejžhavějším a asi i logickým adeptem - navíc je to posila pro play-off! Vadilo by mně to, ale asi o něco méně než u Ellera a to přesně z těch důvodů, co píšeš. Fleischmanna, který je také na listině, si asi moc mužstev vybírat nebude...
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, takový franchise bek se nemění, to je prostě kravina.
Proč se ti to zdá moc? Mě přijde Byron podepsaný skvěle. Třeba ve srovnání kolik tehdy dostal u nás Moen... Já vím, typologicky jiný hráč, ale taky hráč do bottom six.
 
AvatarReakce na příspěvek:Mě to ani nepřišlo moc vysoko, to se musím ještě jednou podívat. MT a jeho prohazování lajen už snad ani nestojí za komentář. Debil debilem zůstane, at už táhne.
Trejd Markova, to bych slavil snad víc jak postup do PO a to si v naší situaci opravdu nedělám srandu...

S trejdem centrů u nás je to strašně ošemetné. Pokud by se nestal zázrak a netrejdli bychom useless Desharnaise. Trejd Plekyho, ok, ale za koho? V současnosti jediný hráč, který se u nás blíží typologii prvního centra v NHL. Další k nim mají bohužel daleko. Trejdnout Chuckyho taky nemůžeme, to by už v našem týmu neměl ten pure ofenzivní skill téměř nikdo. Trejdnout Ellera a ztratili bychom jediného big body centra, kterého máme. Navíc je to centr na hraně top 6 a bottom six, skill player, schopný hrát PP a PK a takových hráčů moc není. Mitchell dejme tomu, ale svou úlohu má taky.
Weisyho nesmíme dát. To byl huge steal Bergyho a já nevím jak vy ostatní tady, ale Weisy je pro mě takový symbol posledních dvou úspěšných PO, s ním v týmu se až na letošek prostě vyhrávalo... Ovšem druhá věc je jakou je schopen dát v létě domácí a fanouškovskou slevu, až se stane UFA (pokud nebude vyměnen).

Byrona tady chválím kudy chodím a nový kontrakt je luxusní! Jsem moc rád, že je u nás lock.
 
24.02.2016 14:56 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Souhlasím s tím, že Subbana měnit nesmíme, už jen proto, že se veškeré výměny nejmíň za poslední 2 roky konali s ohledem na cap hit a jeho 9 melounů. Ať bychom za něho dostali cokoliv, dostali bychom se téměř do situace listů a všechny ostatní předchozí výměny by ztratily smysl už úplně.
Ale my potřebujeme jiného Subbana, ne toho co si hraje na vlastním písečku a je mezi jednookými králem. My potřebujeme za ty prachy týmového tahouna ne stahovače pozornosti na sebe.
A co měl ten MT dělat, když jeho jediná taktika na celou sezonu byla, že Subban( Markov) budou celou sezonu překvapivě útočit a všichni ostatní za ně budou zaskakovat. Soupeři to docela brzo prokoukli a už sme se vezli. A ty dva to vylepšili ještě tím, že se na tu obranu vys... úplně a když se měli vracet, tak šli radši střídat, aby neměli mínusku.
 
24.02.2016 09:55 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarReakce na příspěvek:luxusní věc další roky plat 1,3 1,2, a 1,1 mega

smajlik
 
24.02.2016 09:54 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarMontreal Forum: "Trading Subban (if you not get Karlsson, Doughty ect type of player) is same mistake like Chelios trade for Danny Savard!"

Naprosty souhlas...ikdyby tam PK vsechy buzeroval v ty kabine, proste musis mit trenera, ktery to dokaze zvladnout zkrotit a tim MT nikdy nebude..proto prostě MT musí jít!

Za Byrona mi to přijde zbytečně moc, podle mě se dal podepsat za 800 na sezonu..
 
AvatarByron podepsal na 3 roky za 3,5 milionu. Výborný podpis a po delší době pozitivní zpráva smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Za bod můžeme být rádi, protože i ten náš gól neměl podle mě platit - Galagher tam zahrál jasně vysokou holí...
O Ellerovi s Weisem jsem taky četl, tady nevím, koho z nich bych si raději ponechal - ale asi Ellera, i když to bude vždycky druhý až třetí centr... I včera ho Therrien, opět nepochopitelně, ještě v první třetině přehodil s Plekym...
Ale dokonce jsem četl, že několik mužstev se zajímalo o Markova smajlik.
 
AvatarZápas asi netřeba komentovat, výsledky ted už v podstatě nemají žádný význam, ale snaha tam je...

Gilbert je out do konce sezony, tak trejdovaný nebude. Mluví se o Weisym, Larrym, Byronovi. Zrovna o tyto hráče bych velice nerad přišel a naopak je viděl zpátky příští rok. TDL je už za 6 dní, tak uvidíme.
 
23.02.2016 15:24 | reagovat
sefor | sefor.oner23seznam.cz
* pakovat
 
23.02.2016 12:13 | reagovat
sefors | sefor.oner23seznam.cz
Doufám ze Dale se nebude opakovat,to by mi hodně vadilo
 
AvatarReakce na příspěvek:Tím bych se ani moc nechlubil smajlik
 
21.02.2016 07:34 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Ani som si nevšimol že DD nehral. smajlik smajlik smajlik
 
AvatarZápas opravdu nic moc a je fajn občas vyhrát...
Nejprve kritika: nechápu co zase sakra MT vedlo dát Ghetta dolů z první lajny? Do prdele proč? Weisy je super hráč, ale je to bottom 6 hráč. Naopak Ghetto je prototyp skill playera do prvních dvou pětek... Markov měl shift v OT a předvedl tam kulové, nikterak překvapivě. Co dělal Condon u prvního golu raději nevědět, druhý gol zase rare turnover Plekyho my takové dost haluzové branky.
OT byl perfektní. Tam mě MT překvapil Byronem, ten jeho sprint tam a zpátky v hned na začátku byla nádhera, on je neskutečně rychlý opravdu. Jinak krásné OT, škoda, že to tam nespadlo v posledních sekundách, tam to naši v čele se Subbym krásně obsadili.

TDL se blíží, asi půjde Gilbert, to jsem už tipoval před měsícem. Doufám, že nepůjdou Weisy a Byron a ty prodloužíme. Snem je zbavení se černých pasažérů, zajímavý by mohl být nějaký velký trejd, nechme se překvapit.

BTW chybí někomu v sestavě DD? smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Philadelphia Flyers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík