Hockey Night in Canada pre Habs

28.02.2016, 10:15 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Posledná februárová sobota priniesla v NHL celkovo deväť zápasov, pričom jedným z najväčších lákadiel večera bolo tradičné derby medzi Montrealom a Torontom. Súboj týchto celkov s mizivou šancou na postup do play-off je vždy lákadlom pre fanúšikov, bez ohľadu na postavenie v tabuľke. Spomínaný duel bol špeciálny pre mladého útočníka Phillipa Danaulta, ktorého Habs získali deň pred tým prostredníctvom výmeny z Chicaga. Očakávania boli veľké, nakoľko Canadiens naposledy zdolali lídra celej NHL Washington Capitals 4:3 a proti Maple Leafs mali možnosť natiahnuť šnúru víťazstiev proti tomuto tímu už na neuveriteľných desať stretnutí v rade. Podarilo sa im to? Nuž poďme si to pekne zrekapitulovať. Zostava domácich s Condonom bola nasledovná:

Pacioretty - Plekanec - Gallagher
Galchenyuk - Eller - Andrighetto
De La Rose - Danault - Byron
Mitchell - McCarron - Smith-Pelly

Markov - Subban
Jemelin - Pateryn
Bartley - Barberio

Do zápasu vstúpil lepšie hosťujúci celok, pretože v šiestej minúte sa Leafs ujali vedenia. Tvrdú strelu Brendana Leipsica síce Condon vyrazil, na dorážku Matta Hunwicka však už bol prikrátky. Odpoveď Montrealu bol rýchla, nakoľko o necelé dve minúty neskôr mieril presne Galchenyuk. Gól museli ešte odobriť rozhodcovia, lebo Mike Babcock využil možnosť „coach's challenge". Nebolo mu to však nič platné, vyrovnané 1:1. Na záver tretiny si Toronto ešte zahralo presilovku, no nevyužilo ju. Nerozhodný stav tak vydržal až do prvej prestávky.

Na začiatku prostrednej časti hry mali početnú výhodu k dispozícií pre zmenu domáci hráči a na chvíľu sa aj tešili z gólu, lenže rozhodcovia mali iný názor. Stále platil stav 1:1. Zmenu priniesla až tridsiata prvá minúta duelu, kedy dôslednou hrou pred Bernierom prispeli McCarron a Smith-Pelly k druhému presnému zásahu Habs. Je potešujúce vidieť, že aj štvrtá útočná formácia je schopná potrápiť súpera. Tesný náskok 2:1 svietil na ukazovateli skóre aj po štyridsiatich minútach. Ako to ovplyvnilo tretiu dvadsaťminútovku? Zásadne.

Habs boli povzbudení priaznivým vývojom zápasu čo vyústilo do tretieho gólu v Bernierovej sieti. Markov poslal dlhú prihrávku cez celé obranné pásmo na voľného Paciorettyho a ten nechytateľnou delovkou potešil publikum v Bell Centre. Kapitán Canadiens bol zjavne pri chuti, nakoľko necelé dve minúty nato zaťažil konto súpera štvrtým kúskom. Maple Leafs jednoducho nemali nárok a po odovzdanom výkone darovali domácim pohodlné víťazstvo 4:1. Výhra nad rivalom poteší, obzvlášť pri takomto vývoji sezóny.

Čo dodať, pekný sobotný večer z pohľadu Montrealu. Body síce už nemajú veľkú cenu ale podľa mňa dôležitejšie bolo vidieť hru a snahu chalanov, ktorí dali do tohto zápasu všetko. Aj posila v drese Habs sa uviedla v dobrom svetle, mladík Phillip Danault odohral skoro 15 minút a pripísal si jednu strelu na bránku. Treba brať do úvahy, že s tímom skoro vôbec netrénoval. Február zakončia Canadiens v slnečnej Kalifornii, kde nastúpia proti San José Sharks.

Hviezdy zápasu:
1. Mike Condon 31/32
2. Max Pacioretty 2 + 0
3. Lars Eller 0 + 1

foto: Francois Lacasse/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
01.03.2016 12:37 | reagovat
sefor | sefor.oner23seznam.cz
Matteau není spatny hrac uvidíme jestly dostane příležitost,ale myslím si ze ano protože už dřív o něj habs měly zájem.tak paráda.jenže celkove sme nic nezískaly.na rozdíl od Avalanche nebo Ducks 
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale vždyť je na ledě jasně vidět, jak už nikomu o nic nejde - prostě to nějak odehrajeme, hlavně ať už je ta sezóna za námi... Takhle to bude, bohužel, pokračovat až do konce a my to musíme nějak přetrpět smajlik.
 
01.03.2016 07:08 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarDnešný výkon bol ukážkovým príkladom amatérizmu a totálneho podpriemeru bodaj by Therrien už letel smajlik
 
01.03.2016 03:09 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTak z tohtoročného TDL mám celkom dobrý pocit, ako za posledných pár dní sme pridali do tímu dvoch nádejných mladých hráčov a Brown prinesie zase trochu tvrdosti. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Já na něho měl takový nestabilní názor, někdy zahrál dobře, někdy byl neviditelný. Měl ale solidní PO. Nicméně přišel s powěsti hittera a to u nás krom pár zápasů s Ottawou v PO vůbec nepotvrdil. Sekyho do toho raději netahám, tam to vidím stejně...
Jen je třeba DSP přiřknout dobrou morálku. Všichni víme, jak strašně hrál loni v ZČ když přišel. Byl očividně z kondice a bruslivý hokej mu nevyhovoval. V PO to bylo o něčem jiném a prosadil se jinak, ale do kempu a do nové sezony přišel hubenější a skating měl lepší. Navíc to u nás měl fakt rád, viz. jeho poslední rozhovor u nás, třeba detail, že už jako člen Devils měl pořád naši čepici. Asi ne takový srdcař jako Weisy, ale hrát za nás jej bavilo.

My obecně na tradu můžeme jen získat. DSP nebyl na darling listu Therriena a stejně by se asi pakoval. My za něj získali former first round pick, big body a hráče, který může ukázat, že na PO má. U Devils nedostal tolik šancí a jejich bottom 6 se přeci jen s talentem naší bottom 6 nedá srovnat. Celkově win-win, náš pohled super. A kdyby to náhodou nevyšlo, tak se uklidí na farmu.
 
AvatarReakce na příspěvek:DSP jsem od počátku jeho působení u nás nějak nemusel a moc jsem nechápal, proč přišel jako protihodnota Sekyho - tehdy jasný provar, Seky měl zůstat a věřím, že by byl lepší. Takže mi nyní nijak netrhá žíly, že je pryč - otázka protihodnoty je pro mě neznámou, ale dle parametrů by to nemuselo být špatné, uvidíme. Hlavně je mladý a při předpokládaném vyhazovu Therriena v létě (modlím se, modlím...) by mohl napevno zakotvit v základu a uplatnit se.
 
AvatarNěkteré protihodnoty jsou opravdu šíleně nízké, ten Pirri bije do očí, některé dost nízké. Ale důležité je, co máme my.
DSP je pryč a máme Matteaua. Jeho trochu znám, protože se považuju za fandu Jersey. Kolem dokola to je pro nás jen a jen upgrade oproti DSP. V nižších úrovních byl vždy produktivní a úspěšný, v NHL se zatím hledá. Podle mě by z něj mohl vyrůst velice solidní hráč do bottom 6.
Hm, bottom 6, tohle sousloví tady zní docela často, že? Bergevin si opravdu vypěstoval fetiš na 4th linery, nikdy jich není asi dost...
 
29.02.2016 21:58 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
Reakce na příspěvek:No a myslíš, že u nás takhle urostlý hráč příležitost dostane?

Jinak mi to přijde, že podle výměn je jasno kdo může za tuhle skvělou sezonu - je to naše down 6. Naše první dva útoky neměli podle všeho žádný problém vstřelit gól ani v přesilovkách a naše obrana pracovala bezchybně.
 
29.02.2016 21:58 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
Reakce na příspěvek:No a myslíš, že u nás takhle urostlý hráč příležitost dostane?

Jinak mi to přijde, že podle výměn je jasno kdo může za tuhle skvělou sezonu - je to naše down 6. Naše první dva útoky neměli podle všeho žádný problém vstřelit gól ani v přesilovkách a naše obrana pracovala bezchybně.
 
29.02.2016 21:44 | reagovat
Aki | michal.pajtl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Tak já si myslím, že to je velice zajimavý trejd. 1st round pick, mladý, urostlý hráč, který akorát nedostal příležitost prosadit se. (27 zápasů v NHL) Já si myslím, že by to nemuselo být až tak špatný :) DSP by tu měl akorát peklo, MT ho nesnáší a on nesnáší jeho :D
 
29.02.2016 21:40 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
farmář Matteau (NJ) přišel za DSP
 
29.02.2016 20:55 | reagovat
Aki | michal.pajtl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:S těmito máš pravdu, ale.. nevím, připadá mi to nějak chudý :D Viz ty trejdy, co jsem psal
 
29.02.2016 20:51 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Nejmenšímu hráči NHL končí letos smlouva a hurikáni by se ho rádi zbavili. Marku proč ještě váháš, dej za něj klidně 1. kolo vždyť mu ještě není ani třicet. Ten se nám bude hodit.

Hej hou, hej hou a trpaslíci jdou, my to všechno podlezem hej hou, hej hou.

Měli jsme nedávno tři mezi desítkou nejmenších v NHL, pak to chvíli vypadalo, že se zvětšujem a už zas ne. Tak jich tam dej aspoň pět to moc pomůže, při dnešním stylu hokeje.

A sláva už máme 10 hráčů do down 6, tak ještě v létě pět a bude to historický rekord.
 
AvatarReakce na příspěvek:No, jak u koho - třeba Russel šel do Dallasu celkem draze, za Boedkera taky Arizona zinkasovala docela solidní protihodnotu...
 
29.02.2016 20:47 | reagovat
Aki | michal.pajtl@seznam.cz
AvatarNemůžu si pomoct a musím se zeptat.. Nepřipadají vám letos ty "ceny" nějaký malý?? :O Hudler za 3 drafty ( než až tolik vysoký. E Staal 2 drafty ( 2 kolo) a nějaký prospekt, Pirri za 6(!) kolo draftu.. Nevím, připadá mi to nějak málo.. Jak se říkalo, že by za drouina měl jít Galchenyuk, to by byla největší cena ze všech trejdů. Podle zbylých by měl jít max za 2 kolo :D Ale třeba je to jen můj subjektivní názor, proto se ptám, jak to vidíte vy
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, nejprve jsem se tomu bránil, ale nebylo by to špatné.
Sens nabízí za třetí kolo Patricka Wiercioche. Výborný mladý bek, two way, size... nevím na co čekám. Oh wait, my vlastně musíme živit ruskou příživu Jemelina...
 
AvatarNo tak já bych mnohem raději než nějakého Drouina u nás přivítal Yakupova, o kterého prý usilujeme - nicméně prý není ve finále na pořadu dne od Oilers. Škoda, to je hráč, který by k nám pasoval jak prdel na hrnec!
 
29.02.2016 20:28 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:To aby sa nepovedalo, že MB nebol aktívny a aby mu mal kto nosiť golfové palice smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Drouin ještě nikam nešel. My jsme si stáhli zatím jen Mikea Browna z waiveru. Dobrý enforcer, ale k čemu nám je, když sezonu jen dohráváme a už se o nic (doslova) neperem, to je mi teda záhadou.
 
AvatarReakce na příspěvek:O Drouinovi, nebo jsou to jen spekulace?
 
29.02.2016 20:15 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:a o kom je reč?
 
AvatarNevím, kdo se mnou bude souhlasit ale to je ten správný hráč. Přesně takového hráče potřebujeme. Určitě se předvede hodně dobře. Je to velký talent a pro nás bude podle mě obrovským přínosem.smajlik
 
29.02.2016 16:20 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarJonathan Drouin k nám...
 
28.02.2016 21:09 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttps://www.youtube.com/watch?v=n0HVA8z3e3Q
Nate triafal skôr plafón ako terč smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Vnímám to úplně stejně, přes týden ani zápasy neprojíždím, stačí ten prodloužený sestřih, a včera jsem si dal první třetinu živě, tak jsem zbytek zápasu ráno dodíval bez score. Je jasné, že to už je o ničem, když o nic nejde, ale bohužel...
Tak jasně, že McCarron není ještě úplně ready a pohyb má horší, ale dle mého je to dobrý příslib do budoucna. Tak velkého forwarda jsme hodně dlouho neměli a jeho pobyt na ledě soupeř cítil. Chodil i skvěle před bránu, zkrátka ví, kde jsou jeho přednosti. To když v průběhu let vylepší, tak to bude v bottom six parádní hráč.
 
AvatarReakce na příspěvek:Asi tak nějak, já osobně už mám trochu problém ty zápasy sledovat nějak důkladně a spíš to projedu ráno hodně rychle, protože už mě to prostě nijak netěší... Play-off je dávno v tahu a vlastně jen dohráváme sezónu, což mě moc nebaví smajlik.
Jinak jsem byl také zvědavý na Danaulta a McCarrona a musím říct, že prvně jmenovaný se mi svou snahou celkem líbil - dokonce tam měl několik solidních šancí k tomu, aby hned ve svém prvním zápase u nás skóroval... Ale u druhého mám, na rozdíl od tebe, jeden velký problém - jeho bruslení a pohyb vůbec je strašný! Vím, je to hromotluk, ale ani to ho neomlouvá - ještě potřebuje na sobě hodně pracovat, aby se stal stálým členem prvního mužstva. Celkově ten zápas byl docela mdlý - sice v pohybu, ale strašně nepřesností a pro oko diváka nezáživné.
 
AvatarVýsledky nás nezajímají, ale není od věci sweepnout Leafs, byt ten jejich tým je opravdu ve velkém přestavbě.
Nejdůležitější poznatek ze zápasu jsou solidní výkony Danaulta a McCarrona. Naše bottom six vypadala skvěle. Druhá Lajna Chuck-Larry-Ghetto hrála skvěle, snad už do prdele Therriena nikdy nenapadne dát Ghetta dolů! Ten kluk je beast a radost sledovat v útočném pásmu. První lajna celkem invisible až na Gallyho excesy před bránou, ale Maxovi to tam napadalo, což není nikdy od věci.
Tak jen houšt takoých individuálně povedených zápasů (solid byl taky Pateryn a Bartley).
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 23.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík