Montreal na svém ledě přetlačil anaheimské Kačery

23.03.2016, 17:26 | Reportáž ze zápasu |  Tomáš Bečka
 

Po nevydařeném zápasu s Calgary se Canadiens postavili dalšímu týmu ze Západní konference, a to Anaheimu Ducks. Montreal vstřelil v posledních dvou zápasech jen jednu branku a proti druhému nejlépe bránícímu týmu z celé NHL ho nečekal jednoduchý duel.

Do brány se podruhé v řadě postavil Mike Condon, který však v první polovině zahajovací třetiny nemusel řešit žádnou ožehavou situaci. Ani Gibson na druhé straně nebyl v ohni střel, ovšem už v deváté minutě skončila za jeho zády střela Tomáše Plekance, kterou ještě jemně tečoval Torrey Mitchell.

Za necelou minutu a půl se mohli diváci v Bell Centre těšit z vyrovnaného pěstního souboje mezi McCarronem a Mansonem. Poté už ale opět začaly padat i branky. Stejně jako se nenápadně prosadili domácí hokejisté, i Kačeři vyrovnali z nevinně vyhlížející akce. Jakob Silfverberg vypálil přes obránce Beaulieua a puk prolétl mezi Condonovýmy betony až za brankovou čáru.

Do konce úvodní periody měl více práce anaheimský gólman Gibson, ale ani jedno mužstvo se už neprosadilo. Prostřední dějství odstartovali lépe hostující bruslaři. Cam Fowler vystřelil z levého kruhu, přičemž jeho pokus vyrazil Condon jen před sebe, kam si rychle sjel Correy Perry a nikým neatakován zasunul puk za bezmocného strážce montrealské svatyně.

Vstřelený gól Ducks velice nabudil. Nejprve byl blízko ke gólu Fowler, jehož pokus musel zkoumat až videorozhodčí, a následně i Rakell, který v gólové pozici přestřelil branku Canadiens. A tak přišly na řadu góly Montrealu. Ve 29. minutě domácí vyšachovali jinak pevnou obranu Kačerů a po přihrávce Maxe Paciorettyho skóroval Alex Galchenyuk do odkryté klece. Za 77 sekund se pak Therrienovu výběru podařilo otočit vývoj utkání. Mike Brown zužitkoval nepřesnou rozehrávku Anaheimu a podruhé v zápase poslal Montreal do jednobrankového vedení.

Jenže to domácím nevydrželo ani dvě minuty. Montrealu se nepodařilo založení útoku a Jakob Silfverberg střelou z mezikruží do levého horního růžku Condonovy klece zaznamenal již svůj druhý gól večera. Do konce druhé dvacetiminutovky přebrali otěže zápasu hokejisté z Kalifornie a Condon musel celkem pochytat dalších devět střel.

Třetí třetina nabídla spíše taktický hokej, jelikož ani jeden tým nechtěl udělat klíčovou chybu, která by stála mužstvo cenné body. Nerozhodný stav se zlomil až osm minut po začátku posledního dějství. Agilní Mike Brown uzmul za hostující brankou kotouč anaheimským bekům, následně ho poslal do ohně před Johna Gibsona, kde se nacházel i Lucas Lessio, jenž pohotovou střelou vsítil čtvrtý gól kanadského celku. A jak se nakonec ukázalo, jednalo se i zásah vítězný.

Ačkoli se Kačeři tlačili za vyrovnáním a celkem přestříleli domácí poměrem 35:23, Condon již za svá záda žádný kotouč nepustil, a to ani při power-play hostujícího celku. Montreal po dvou zápasech opět naplno bodoval, a správně se tak naladil na páteční utkání v Detroitu.

foto: Francois Lacasse/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Prozatím zde nejsou žádné příspěvky
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Anaheim Ducks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
  • Rika, neříká, to je jedno, ale Savard mel i ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík