Canadiens zakončili ročník výhrou nad Lightning

10.04.2016, 11:18 | Reportáž ze zápasu |  Tomáš Bečka
 

V posledním utkání letošní sezony přivítali Canadiens na svém ledě Tampu Bay. A zatímco hosté chtěli ukončit základní část výhrou, aby s pohodou na hokejkách vstoupili i do vyřazovacích bitev, Montreal se tímto duelem loučil se svými fanoušky. Do branky Habs nastoupil Mike Condon a na druhé straně se do brankoviště postavil jednadvacetiletý ruský talent Andrei Vasilevskiy.

První vážnější příležitost si v polovině čtvrté minuty vytvořil Sven Andrighetto. Švýcarský štírek se ale ze slibné šance neprosadil. O necelé dvě minuty později se domácí přeji jen už prosadili. Gólman Vasilevskiy chtěl za bránou rozehrát puk, rychle k němu však přistoupil Gallagher, jenž poslal touš před bránu na zcela volného Alexe Galchenyuka, který pohodlně zavěsil kotouč do prázdné klece.

I přes vstřelený gól pronikali snadněji do nebezpečných příležitostí hosté z Floridy. Důkazem toho byla příležitost útočníka Briana Boyla, který se probil do rychlého brejku, ovšem brankář Condon jeho pokus zneškodnil. K dorážce se pak dostal ještě Blunden, ale tu zastavil obránce Johnston. Po několika střeleckých pokusech na obou stranách dokázal až v sedmnácté minutě někdo z hráčů rozsvítit červené světlo za některou z branek. Ke spokojenosti domácích fanoušků se to povedlo Tomáši Plekancovi. Kladenský forvard se dostal sám před gólmana Tampy po žabičce Larse Ellera a kličkou do bekhendu zajistil svému týmu dvoubrankové vedení. Šest sekund před koncem úvodní periody pak Galchenyuk svou střelou trefil tyč.

Z druhé časti ukrojila časomíra jen dvacet sedm sekund a Canadiens vedli už o tři branky. Max Pacioretty přijal puk od agilního Galchenyuka a střelou švihem z pravého kruhu vyslal puk nad vyrážečku brankáře Vasilevskiho. Dvojice Pacioretty - Galchenyuk si pak za malou chvíli role obrátila. Při přesilové hře domácích přihrál kapitán Canadiens Galchenyukovi na střed pravého kruhu a z podobného místa jako před tím Pacioretty přidal dvaadvacetiletý mladík svou druhou branku v zápase, čímž zaokrouhlil počet vstřelených branek v tomto ročníku na rovných třicet.

Canadiens nyní diktovali tempo hry a jen díky Vasilevskimu neinkasovali Lightning popáté. Ve velkých příležitostech totiž neuspěli ani Eller, ani Carr. Do konce prostřední periody už domácí udrželi čtyřbrankový náskok, a tak do poslední třetiny vstupovali s více než dobrým náskokem. Ten se mohl ztenčit už po třech minutách. Mike Blunden dopravil puk za brankovou čáru společně i s Condonem. Ale poté, co si domácí vzali Challenge, se rozhodčí přiklonili pro variantu neuznání gólu pro nedovolené bránění gólmanovi.

Tampě se ale přeci jen podařilo korigovat skóre. Ondřej Palát projel až před Condona a po kličce do forhendu zametl kotouč pod horní tyč. Puk rychle vyletěl z brány a rozhodčí nechali hru pokračovat, když se následně prosadil Drouin. Ten však správně upozornil sudího, že střelcem branky má být označen právě jeho český spoluhráč.

Ale ani Jonathan Drouin nevyšel z tohoto zápasu gólové naprázdno. Matthew Carle objel Condonovu klec a naservíroval puk před bránu, kde už číhal Drouin, jenž skóroval do poloprázdné svatyně domácího týmu. Lightning najednou cítili šanci ještě něco udělat se zápasem. Minutu a půl před koncem třetí dvacetiminutovky se pak odhodlali k hře bez brankáře, kterou ale svým druhým zásahem v zápase potrestal Max Pacioretty, pro něhož to byl rovněž třicátý zásah v sezoně. Jeho branka byla poněkud symbolická, neboť Pacioretty vstřelil nejen poslední gól tohoto ročníku, nýbrž zaznamenal i úplně ten první v říjnovém duelu s Torontem.

Canadiens tak mají po sezoně, která začala nevídanou sérií vítězství a skončila krachem, který odsunul Habs až na třinácté místo tabulky. Fanoušci Canadiens se určitě dočkají změn v kádru a především budou upínat svou pozornost k následujícímu draftu, po kterém by do kanadského týmu mohl zamířit jeden z talentovaných mladíků.

foto: globalnews.ca, The Canadien Press/Graham Hughes

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
01.05.2016 10:13 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
Ani tu draftovou loterii MBéčko nevyhrál, tak to už je teda konec. Teď bude muset stejně jako loni zabojovat během léta. :)
 
AvatarJeště k Rewayovi, je to další malý hráč, kterých máme přehršel a pokud sledujete letošní PO tak v kterém týmu hrají malí hráči prim? Jedině Tampa, možná trochu Isles, jinak všude hrají velcí chlapi, kteří umí zahrát do těla a mají ofenzivní i defenzivní skill. Kolik takových hráčů je u nás? Hm, možná Eller a možná se takový hráč klube z McCarrona. Krásně to bylo vidět v sérii Hawks a Blus. Proč to říkám, Daniel Přibyl, náš pick, podepsal s Calgary. Už je to nějaká doba, co jsme jej draftovali a nikdy mu nenabídli kontrakt, tak jsme na něj ztratili práva. Viděl jsem jej v pár kouscích zápasů a v repre a celkem se mi líbil. Má na hokej ideální postavu, ale pro nás nebyl nikdy dost dobrý...

Mě nikdy tolik malí hráči nevadili, ale začíná se to měnit v opak. Doufám, že začneme měnit strukturu našeho týmu již od tohoto draftu a vezmeme někoho, kdo má nad 185cm.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já si od něj sliboval hodně, slováci nad ním hodně onanovali jaký to je jejich největší ofenzivní talent za hodně dlouhou dobu, ale chování má otřesné, jeho vystupování na sociálních sítích je na úrovní sedmnáctiletého bisexuálního hošánka a vůbec na mě jako člověk, hráč, který reprezentuje organizaci, nezapůsobil. Musel by to překonat pořádnými výkony na ledě, aby si mě získal zpět.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nikdo sem nic neplete, já prostě napsal jasně 3,3mega na tři roky, tj. 1,1m per, ty jsi psal 2,5mega na tři roky, ale nepochopil jsi mě a myslel sis, že mu dávám 3,3mega na rok. Je to jedno každopádně.
To, že si řekl o nesmyslné prachy, se ví, tak v tom případě může být "můj" návrch nesmyslně nízký, nemyslím si, že by mu MB dal víc než 2 mega, silně pochybuju. To si spíš půjde vydělat někde do Arizony, ale pohoří. Máme ho všichni rádi, ale hráč to je do bottom 6, byt sebelepší.
Uvidíme jak to dopadne.
 
AvatarTak Réway vyjednává o smlouvě u nás. Myslíte, že ho MB bude ochotný vzít? Podle mě by pro nás byl velmi dobrou posilou. Otázka je ale jestli by pro něj v sestavě bylo místo.
 
28.04.2016 08:58 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarTak zas prrr...opravdu si myslíte 3,3 tedy 1,1 na rok mr. Weise veme? oh really? :D že si polepší o sto tisíc proti stávajícímu kontraktu...:D
Jak říkal Michal, samozřejmě jsem myslel, že bych mu nedal víc 2,5 ročně po dobu TRI let...a pochopil tak, že Parda myslel 3,3 po dobu TRI LET. Tak sem prosím nepleťte 1,1 :D. Ten borec si v lednu řekl přes agenta 4 mega ročně na čtyři roky....čili 16/4. Ač u Hawks hrál absolutní nic, tak 1,1 opravdu neveme, ani kdyby mu k tomu dali sexy chůvu pro děti.

Za mě tedy max 2-2,5 ročně po dobu tří let, víc mu snad nedají. Je to solidní hráč, ale solidní hráči se NESMI přeplácet!
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak napsal 3,3 mega na 3 roky - z toho plyne 1,1 mega na rok...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Stl mě velmi příjemně překvapilo, čekal jsem že vyletí jako vždy. Stejně tak SJ. Oběma týmům to přeji, stejně tak i Isles, které táhne skvělý Tavares... Viděl jsem pár zápasů a musím říct, že jsem se nikdy nenudil. Jinak si myslím, že Theo ty peníze myslel trošku jinak, než ty a Parda. 1,1 by bylo určitě v cajku...
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, Blues si to za tu dobu zaslouží, ale já mám rád Hawks...smajlik. Nicméně série byla naprosto skvělá a pro mě opravdu jasně nejlepší ze všech z prvního kola. Zklamal mě trochu Detroit a Kings, trochu jsem sázel na překvapení v sérii Caps-Flyers, ale nevyšlo to... Teď bude série jako řemen Caps-Penguins!
Jinak Weise za 1,1 mega na sezónu pro mě též OK.
 
AvatarReakce na příspěvek:Mě by takový kontrakt přišel v cajku, 1,1 mega ročně je slušná cena za tak renesančního hokejistu dle mého názoru.
Jo Isles, klobouk dolů. Bez brankářské jedničky udělat ne zrovna lehkého soupeře je dobrý výsledek. Cats mají velkou budoucnost před sebou, o ně se nebojím. Blues to prolomili a konečně to první kolo zlomili, přeju jim to ač mám rád i Hawks.
 
26.04.2016 13:44 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarJá bych teda Daleho za 3,3 na 3 roky nebral...víc než 2,5 by se mi nelíbilo. Zapadá sice do systému a klub miluje, přesto bych nepřeplácel.
Četl jsem, že chtěl dokonce 4mega, to jsem se musel smát...
Isles mě potěšili a doufám, že překvapí i s Tampu, přeji jim úspěch. Ti fanoušci si přetrpěli, jak žádný jiní v NHL...
 
26.04.2016 09:25 | reagovat
sefor | sefor.oner23@seznam.cz
Nemyslel sem ze by McCarron mel byt čistokrevný bitkar,to vůbec ne.jen by se mi líbilo kdyby to byl takový power forward jako byl například Tkaczuk.jinak Weiseho sem sledoval už když hrál v Rangers a pak u Nucks a tam teda byl hlavně na fyzickou hru a bitky.Az u nás předvedl určitý střelecký instinkt.
Jinak ta série mezi blackhaws a blues byla uchvatna.sem rad ze se konečně podívají dal a Chicago konci :))
 
AvatarReakce na příspěvek:McCarron v týmu zatím vůbec není, ten bude bojovat v kempu a určitě pak v týmu nebude čistě jen na bitky. Takových hráčů už je v celé NHL pouze pár. Navíc Weisy není bitkař.
Prý chtěl až tři mega, ale to je blbost. Uvidíme, bud mu to někdo na trhu dá a nebo se vrátí k nám za podobné prachy jako bere ted a budou spokojení doufám všichni.
Shipachov, proč ne. Samozřejmě by to byl risk, tak jako to je s každým hráčem z Evropy, ale já jsem pro každý čistě ofenzivní skill v týmu, toho máme málo. Jen jak by takového hráče zase zvládl náš oblíbený lodivod...

Jinak Míro, ta série je opravdu masakrální, vést o dva tři goly tam neznamená nic až do posledního hvizdu. Neskutečný hokej. Ale užil jsem si každý PO zápas, který jsem letos viděl a nebylo jich málo. Hlavně pohled na díru Lundqvista jak dvakrát po sobě střídá, to je pohled k nezaplacení. Jen tam chybíme my...

Jinak je mazec někdy zavzpomínat nebo číst ty PO recordy jednotlivých týmů, jak se postupně postupuje do druhých kol. Isles vyhráli PO sérii a postoupili tak do druhého kola poprvé od roku 1993, Dallas od 2008 a St. Louis, každoroční kandidát na Cup vyhrál od roku 2003 jedinou (!!!) sérii. Docela mazec. Fans Blues jsou pro mě větší hrdinové než fans Leafs nebo Oilers...
 
25.04.2016 11:02 | reagovat
sefor | sefor.oner23seznam.cz
Dale je můj velký oblíbenec,i když sem mel radši když občas shodil rukavice.ale od toho je tam McCarron :) jinak doufám ze se potvrdí ze mmame zájem o vadima šipačova.to by mohl bejt podobnej kauf jako panarin u jestrabu..a musím pochvalit hráče jako Hanley,Dietz,Lessio..je super vidět ze máme z čeho vybírat..a ještě k Daleovy.když sleduji jeho více time ,musí vědět ze udělal chybu.podle me bude ještě rad když se bude moct vrátit.místo by se pro něj urcite našlo,ovšem na za takových podminek které si diktoval.1,5-2 mega na sezonu mu musí stačit.zatím to takový skiller neni
 
AvatarReakce na příspěvek:Ta série je fakt super, asi nejlepší z toho, co jsem zatím viděl. Weise tam zavěsil parádně a ano, já bych ho zpátky chtěl...smajlik.
 
AvatarWeisy dal vítězný gol v tom zápase a vlastně obecně sérii, která je reklama na hokej. Co vy říkáte, chtěli byste ho zpět u Habs?
Já jednoznačně ano, smlouva na trři roky za 3,3mega a ideál.
 
AvatarWeisy dal vítězný gol v tom zápase a vlastně obecně sérii, která je reklama na hokej. Co vy říkáte, chtěli byste ho zpět u Habs?
Já jednoznačně ano, smlouva na trři roky za 3,3mega a ideál.
 
20.04.2016 15:39 | reagovat
Aki | michal.pajtl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím s tím, že ty 3 hráče by se měli podepsat, ale na druhou stranu od překopání týmu taky nejsme moc daleko. A když kouknu na Pens, kteří mají v týmu 5 hodně drahých hráčů, tak si myslím, že by se to dalo poskládat.. nějak.. Kdo ví, co MB vymyslí :D No uvidíme, díky za názor :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Ahoj, podle mě nesmysl. Je to sniper, elitní hráč NHL, ale cena by byla vysoká a my musíme myslet dopředu. Drahý Subban, zanedlouho budeme řešit nový kontrakt Caryho, Maxe, do toho bude třeba v té době přivést dalšího beka za Markova, možná to další křídlo, nový kontrakt Chuckyho... no a nebo celý tým překopat a udělat Stamkosovi místo.
 
19.04.2016 11:46 | reagovat
Aki | michal.pajtl@seznam.cz
AvatarAhoj, chtěl bych se zeptat, jak vidíte možnost Stamkose do Montrealu. Docela dost článků jsem viděl ohledně jeho příchodu, jelikož je velký kamarád s PKem. Zase když kouknu na náš strop, tak nevím, jestli by se tam mohl nějak vejít, proto chci slyšet váš názor, jestli to je možný, nebo je to jen výmysl nějakého novináře (o kterých fakt nouze není ) :D :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Díky za info. Líbilo se mi i jakým stylem se Marinano ptal, ale MT nasadil poker face a v rozvinuté odpovědi mu vlastně nic neřekl. A jinak ano, otázky byly pořád ty samé, odpovědi protože Price, takže dost k ničemu.
Juliena si Ruins nechávají. Ale já bych ho nechtěl. Je to výborný kouč, ale recyklovat dalšího bývalého kouče? A zrovna ex kouče Ruins? To by stejně neklaplo, pokud by toho našeho nějakým zázrakem vylili.
Koment Laraqua jsem četl, je to všechno navenek podáváno jako idylka, ale jak to opravdu v kabině je, tak to ví jen pár lidí. To by musel vypovídat přímo Subban, jinak je to vše jen zprostředkovaně a na základě domněnek.

PO taky sleduji, je to jiný hokej. Hlavně at vypadnou Rags a pak mi to je jedno, přeju na východě Cats (ne kvůli Jagse jako 99% české hokejové fanbase), na západě asi Sharsk a Hawks. Jen mě štve jak tam Weisy paběrkuje. Byl bych pro aby se v létě vrátil. Jeho (ne)výkonnost v Chicagu nám nahrává, že by nemusel chtít velké prachy. Ale pochybuju, že ho MB vezme zpátky, to podle mě není jeho styl.
 
16.04.2016 10:22 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
2 theo Proč ty máš strach z léta, když věříš MB? Že by to bylo po loňské zkušenosti, kdy bylo spousta volných dobrých hráčů a on přivedl jen Semina a Fleischmana, protože byli nejlevnější a aby se jich ještě během sezony mohli zbavit?
 
14.04.2016 10:49 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarTiskovka mě osobně zklamala. Čekal jsme z ní víc...Frankofonní novináři se vesměs pořád ptali na to samé a zajímavých postřehů tam za tu hodinu moc nebylo.

Ten "šílený novinář" se jmenuje Tony Marinano, Kanaďan italského původu, a je to podle mě jeden z nejlepších novinářů v oblasti. Jmenuje věci pravými jmény, má hokejový přehled a pokládá skvělé otázky na tělo.
MB bohužel neměl koule na to absolutně vyloučit možný trade PK a tak tahle sága půjde až do chvíle, kdy mu naskočí NT... Laraque to v rozhovoru poznamenal dobře. Je s PK kamarád, on ví o sporech PK s tím vocasem...co se děje v kabině je věc druhá. Ne s každým můžeš bejt kámoš, je to jako v práci. To že Max a PK jsou si podobní jako New York a Moskva je jasné..oba ale do týmu patří (mnoho více lepších hokejistů nemáme). Je na koučovi, aby je dokázal stmelit...to že ten náš nedokáže (jako řadu dalších věci) je bohužel největší problém současných Habs. MT na MB musí něco vědět, jinak tu důvěru nechápu....

Ohledně Lefebvreho mě pěkně sere, že zůstává. On není člověk na svém místě a považuju to za velký problém s ohledem na develop našich mladých hráčů.

Jsem zvědav, jestli Bruins vyhodí Juliena, ptž ten dlouho bez práce určitě nezůstane.

Tiskovka mě tedy zklamala, léta se poměrně bojím, co bude následovat...ale tak pesimisticky jako wp2t to pochopitelně nevidím :D

Každopádně play off bez kanadských týmů bude divné i přesto se samozřejmě podívám :)

 
13.04.2016 21:48 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
To mě teda poser:

http://www.cbc.ca/sports/marc-bergevin-michel-therrien-keep-jobs-1.3531021

Ještě přidat na platu Emelinovi, Markovi a DDmu a tým pro příští sezonu je hotový.
Za celé to hanobení dobrého jména habs po většinu této sezony vlastně mohlo zranění Price.
 
AvatarReakce na příspěvek:Hehe ona je otázka, jestli bychom měli o některé zraněné stát smajlik třeba Vrbata nebo Michálkové, ti dle mého už repre nemají co dát. Škoda to je u Krejčího a Nakládala nebo Palelce, ale ti bud nehráli na konci sezony nebo se o jejcih problémech vědělo. To samé Frolík. Zase bych z toho nedělal vědu, já jsem rád, že dostanou větší šanci kluci z Evropy a třeba se dostane na Sekyho a trochu si spraví chut z mrské sezony.
 
AvatarTak tohle mě vážně "baví" - pokud na MS může jet Gallagher, který měl v sezóně několik zranění, absolutně nechápu výstupní lékařské kontroly u našich hráčů... Tady něco smrdí - buď faktor Kanada a z toho pramenící jiný přístup k těm kontrolám nebo nechuť hráčů jet na MS!
 
AvatarTak, poctivě jsem shlédl celý presser MB, MT a Molsona a také výpovědi všech hráčů. Často velice zajímavý poslech, ale i prázdné nic neříkající fráze, jak už to tak bývá. Bylo to ve znamení výmluv na téma Pricera a jeho zranění, s ním bychom to PO udělali atd. Což je pravda, i tady jsme se na tom shodli. MB mluvil jako vždy hodně afektovaně a poutavě, jen aby mu to šlo v létě i u námluv nových hráčů. Therrien byl mimo a na dotaz toho šíleného novináře, jehož jeden výstup tady dával Theo po tom, co MT vrhl vínu prohry s Avs na Subbyho, nebyl schopen odpovědět, třeba proč má Alex o 5 sekund menší average TOI než loni, proč má stejně PP TOI jako neproduktivní DD atd. Jen kecy, byl by z něj dobrý politik...
Hodně jasně to třeba vystihl Larry, jehož rozhovory miluju. Je hodně upřímný. MB samozřejmě vyvrátil spekulace o trejdu Subbyho, ale neodpustil si otřepanou frázi o Gretzkym a jeho trejdu.
Pro mě byla zajímavá otázka týkající se IceCaps. Neudělali PO, ale Lefebvre zůstává. Marc se zamýšlel nad tím, jestli byli povolaní hráči užiteční. Taky jsem se nad tím zamyslel a má pravdu. Ano byli a byli hlavně přínosem do budoucna. Vídávali jsme to v minulosti? Spíš ne, Dumontové, Palushajové, Leblancové možná váleli v AHL, ale v NHL nikdy budoucnost neměli. Takže pokud bude farma opravdu hráče trénovat a nechávat je růst v NHLery, tak je to nastaveno správně.
Therrien samozřejmě zůstává, odůvodnění byl zase Carey. Ten prosincový fail nikdo nevysvětlil a nikdo už asi nikdy nevysvětlí, ale zase se všichni už s úsměvemna rtech shodli, že je i tento nezdar posunul.
Core máme opravdu dobré a pokud snad letos lépe doplníme kádr a zůstaneme zdraví, tak budeme opět hodně vysoko. Jen ten Therrien...

BTW Gally potvrzen na Worlds, což mě činí neuvěřitelně štastným, nebot jedu na přípravák do Prahy a uvidím ho v akci. Potkám se tam s někým?
Dále budou reprezentovat samozřejmě Pleky, Condo, Larry co zatím vím. Určitě i Ghetto pojede. Z důvodů zranění nemůžou Chucky (btw hrál poslední měsíc se zlomeným prstem, kdo to neví) a Subby.
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, souhlasím do poslední čárky. Taky bych byl naštvaný udělal tohle někdo Gallymu, byt to je asi špatný příklad, ten schytá ran jako málokdo, ale soudný člověk ten zákrok musel vidět pouze jako neštastnou událost.
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak - úplně ze všeho u nás dělá naprosto "samozřejmé" a cílené věci, jako bychom zrovna my byli ti nejzákeřnější a nejpodlejší mužstvo v celé NHL...smajlik. Jak už jsem psal, to Paterynovo strčení bylo úplně zbytečné a mohl si ho odpustit, zároveň to ale byla i nešťastná shoda okolností, protože Johnson, jak to nečekal a taky jaké je postavy, od něj odletěl jak papír - kolikrát se tohle okolo brány stane a ten hráč zůstane na bruslích a maximálně narazí do mantinelu... Tím to neomlouvám a ani raději nic takového na HF psát nebudu, jen konstatuju.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo toho neřešit, už jsem zas viděl jak komentuje Paterynovo strčení do Johnsona jen jako Francie a facepalm, docela trapné. Incident očividně neštastná náhoda, viz Gregyho reakce a on zas z toho dělá zákeřnost. Škoda mluvit.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak já jsem v klidu - jednak už jsem mu reakci na chat napsal a druhak jsem tady nic nepravdivého nebo vulgárního vůči němu nenapsal. Na rozdíl od něj se vyjadřuju slušně!
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo a připrav se, že nám tuto neslýchanou kritiku někdo na hf vmete do tváře smajlik Kdosi tady chodí a pak námi zde řečené cituje na hf, jako posledně Atlantik krásně zakdákal jako potrefená husa, když jsem některé tamní nicky označil jako debílky z hf smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Nemůžu to nějak najít, ani tam chat nevidím, on se zapíná jen někdy, pokud si pamatuju? O kisinovi já nikdy neměl žádné mínění, ten člověk je prostě blbec a to brečení by to jen potvrzovalo.
 
AvatarJediné, co by mě na téhle sezoně potěšilo, je že ruins nepostoupili podruhé v řadě. Ještě winter classic, ale to je asi tak všechno. Je dobře, že jsme nepostoupili, ten tým si potřebuje odpočinout. Kdyby jsme více zápasů odehráli tak jako proti Tampě PO by bylo jisté. Na střídačce opravdu žádná změna nepřijde, i když by to bylo potřeba rozhodně více než změny hráčů. Marodka ve všem hraje velkou roli, hlavně zranění Careyho. Tohle ale nejde, aby se tým totálně složil po tom, co se zraní golmanská jednička. Tým, který si tohle nedokáže pohlídat do PO nepatří. Doufám, že se v nové sezoně probere DD a hlavně Pleky, který na konci trochu zklamal. Musíme doufat v lepší časy.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jen tak na okraj - přečti si na hokejforu v archívu chatu kisinovo brekot, jak nám zase rozhodčí pomáhali, jak jim neuznali jasný gól apod. Ten člověk fakt nikdy nezklame, ještě jsem od něj nečetl po zápase s námi něco ve smyslu "hráli jsme špatně, prohru jsme si zasloužili, oni byli lepší..." - fakt si nevzpomínám. Jen pořád Francie a takový podobný kydy...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně, co bychom tom PO dělali, to by byla taková účast v PO ve stylu opravdu jen jako účast, odškrtnou si čárku a nechat se v prvním, max druhém kole vyhodit. Tak jak to roky dělá Detroit a nikde to nevede. Sice jsme už 22., ale třeba budeme mít štěstí v loterii a někoho dobrého nadraftujem a bude to k něčemu.
Uvidíme
 
AvatarOpravdu je nyní až směšné, jak málo nám vlastně stačilo na postup - 11 bodů, které bychom s Pricem určitě udělali a navíc už minimálně 10 zápasů vyloženě dohráváme s poloviční AHL sestavou...smajlik. Na druhé straně nevím, co bychom tam dělali, když ta marodka a zranění jsou tak obrovská. Když bych věděl, že tenhle výsledek povede opravdu k nějakým razantnějším změnám v sestavě a hlavně systému hry, měl bych i radost. Jenomže tak nějak cítím, že ani k jednomu nedojde, takže pachuť zůstává...
Jestli opět začaly kolovat nějaké spekulace ohledně Subbana, tak doufám, že Bergevin neztratil ještě všechnu soudnost a něco takového ho nenapadne ani ve snu! Souhlasím s Brownem, ten mě celkem mile překvapil - čekal jsem, že to bude nějaký dřevorubec a on vždy, když byl na ledě, makal jako šroub a hlavně přinesl tvrdost. To složení lajn, co napsal Parda, by mně taky celkem vyhovovalo, ale opravdu tam potřebujeme minimálně jednoho top6 útočníka!
V téhle mizérii mě nakonec těší 30-tigólový Galchenyuk - konečně ukázal své kvality a doufám, že z tohoto se můžeme na prvním centru odrazit. U Paciho mě zas až tak těch 30 gólů netrhá žíly, u střelce jeho kalibru bych očekával tak o 10 gólů víc...
No, letos jsem obzvláště zvědavý na léto a draft...
 
AvatarTak a je to za námi... Hodně povedené rozloučení sezony, dvě třetiny si Tampa neškrtla, pak si uvědomili, že by měli začít něco hrát. Jsem nakonec za oba naše 30g střelce rád, hlavně za Gallyho.
Emocí a pocitů na konci sezony je hodně, plánuju sepsat nějaké zhodnocení sezony.
Hodně zajímavé a v podstatě má pravdu, Carey by nás tam dotlačil i s tímto kádrem:
nd of a rough season. But for those wanting heads to roll, I suggest you consider this: Condon’s end of season record is 20-25-6. Do you really think someone of Price’s calibre would finish anywhere close to those stats? I would guess that Prince Pricey would have won 10-20 more games all on his own, finishing with a record close to the other goalies at the top of this class.. somewhere in the range of 65GP-35W-20L-10OTL , giving the habs another 20 – 30 points… right in the thick of things.

Nějaké změny snad proběhnou, na lavičce bohužel asi ne. Dovíme se to definitivně zítra. Já bych si kádr představoval v ideálním případě nějak takhle:
Pricer, Condo či Lindgren

Markov-Subby (Markova se že nemáme šanci zbavit)
N8-Petry
Barberio-Pateryn
Dietz, Hanley jsou podle mě NHL ready, Jemelina někde zakopat.... Takhle ta obrana vypadá víc než dobře.

Max-Chuky-Gally- pozdě ale přece ten hnup našel složení regulérního prvního útoku...
top6 winger (kéž by Okposo)-Pleks-Ghetto
Carr-Larry-McCarron
Lessio-Mitchlell-Byron
v záloze Brown (určitě podepsat), DLR, Flynn, Danault.

Nezdá se to, ale máme depth tým. Možností je samozřejmě víc, Carr nebo McCarron by klidně mohli hrát u Plekyho. Pořád mezera v top6, ale bottom 6 máme parádní. Dívá se na to takhle hezky, ale Desharnaise ani Jemelina se asi není jak zbavit a není k tomu asi ani vůle u povolaných. Top winger musí přijít a Subbyho trejd, o kterém se tak mluví, je snad jen námět pro novinářské kachny, aby měli čím zaplnit články.


 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Tampa Bay Lightning
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík