Tomáš Plekanec bude kapitánem české reprezentace na Světovém poháru

29.08.2016, 17:01 | Aktuální téma |  Michal Šandor
 

Soupiska českého národního týmu pro blížící se Světový pohár je známá už několik týdnů, ovšem volba kapitána proběhla teprve nyní. Hlavní trenér české reprezentace Josef Jandač na pondělní tiskové konferenci oznámil, že kapitánské céčko bude na dresu nosit Tomáš Plekanec, jeden ze stěžejních hráčů Montrealu Canadiens.


Plekanec si roli kapitána vyzkoušel už při Zimních olympijských hrách v Soči v roce 2014 a při světových šampionátech 2012 a 2016. „Měli jsme tu představu delší dobu. S realizačním týmem jsme rozebírali pozice hráčů v týmu a volba byla jednoznačná i jednohlasná," nechal se slyšet na tiskové konferenci trenér Josef Jandač.


„Osobně jsem se takhle rozhodl ne proto, že Tomáš je služebně nejstarší hráč, ale proto, že má příkladný vztah k reprezentaci a vždy, když byl oslovený, tak (na turnaj) jel bez ohledu na to, zda měl (v NHL) smlouvu, nebo ne," dodal Jandač.


Světový pohár startuje 17. září a Češi narazí v základní skupině A postupně na Kanadu, Výběr Evropy a Spojené státy americké.


Tomáš Plekanec ale není jediným hráčem Canadiens, který se představí na Světovém poháru. Branku Kanady by měl hájit Carey Price, dres Spojených států oblékne kapitán Habs Max Pacioretty a Rusko bude reprezentovat obránce Andrej Markov.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:U nás to tak většinou bývá, že hráči co měli jít už dávno do prdele zůstávají. To je Jemelin a hráči, co něco pořádného umějí jdou nespravedlivě pryč. To byl Weise.
 
AvatarReakce na příspěvek:Krypl...

viděli jste včera Rusko-Švédsko? Dobrou tragikomedii tam předváděl Jemelin. Co ten bude u nás ještě další dva roky dělat? Odpovím si sám, pít nám krev.
 
19.09.2016 17:58 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Avatarhttp://nhl.nbcsports.com/2016/09/19/minnesota-just-wasnt-a-good-fit-says-vanek/

sympaťák..:D
 
AvatarReakce na příspěvek:Šanci bychom měli leda kdybychom proměnili nějakou z těch šancí v prvních deseti minutách nebo to s němi hráli třeba do půlky zápasu nebo do konce druhé třetiny 0:0. Ale takhle to nemělo šanci a po tom, co nás zařízl Kempný bylo po zápase a oni jsi už z nás pak dělali prdel. Rozdíl ve kvalitě je samozřejmě obrovský.
Carey vypadal jistě až na tu jednu nervozní rozehrávku a jednou mu tam vypadl puk, ale očividně se zlepšuje zápas od zápasu, což je pro nás super zpráva. Pokud se nemýlím, tak je to jeho třetí zápas v řadě za Kanadu, kdy nedostal gol, když nepočítáme přípravu a jedeme rovnou ze Soči.
Shea moc nebyl vidět, ale on má v repre řekl bych spíš defenzivní povinnosti. Rozhodně předvedl slušný výkon.
Zklamáním je Max, ten byl včera totálně neviditelný. Celý tým USA hrál tužku, ale on nepředvedl vůbec nic.
 
AvatarNa úvod SP pořádný propadák, ale to se dalo čekat když se podívám na sestavu Kanady. Nedali nám absolutně šanci. Nechci nijak zpochybňovat kvalitu našeho týmu, ale rozdíl tam rozhodně vidět byl. Proti Evropě to nebude jiné, protože když sem viděl, jak nasekala USA, tak fakt výhru nečekám. Je ale jasné, že výsledek dopředu vědět nemůžu. Naši působili hodně divným dojmem. Jediné, co tomhle zápase potěšilo je výkon Careyho, i když to bylo proti nám, tak mě to samozřejmě potěšilo jen jako fandu habs. Je pravda, že Carey toho moc k chytání neměl. Je to škoda, ale nic s tím neuděláme.
 
AvatarDnes už to bylo mnohem lepší a místy radost se na to dívat, na to že je září. Opravdu jsme hráli dobře, bruslivý a hodně pracovitý hokej, což je přesně styl co hrát musíme, bohužel na nějaké tukecy do prázdné nemáme hráče. Z Plekyho jsem nechápal v první třetině z té jeho kličky v PK na Orlova a Tarasenka smajlik nádhera.
Letíme do USA s výhrou a dobrou náladou, což je určitě dobře. Pozivita zatím určitě jsou oba golmani, nechtěl bych rozhodovat, koho postavit v ostrém startu proti Kanadě. Dále Kempný a z útočníků se mi líbili všichni překvapivě. Ale do jaké míry to bylo dnes tím, že jsme se chtěl předvést doma a ještě na tom velkém ledě... uvidíme.
Michálek se tam pěkně požduchal s Jemelinem, měl mu pořádně vpálit.


Carey dnes chytat nebude, prostřídají se Holtby a Crawford. Michale, já překvapený nebyl, že ho vzali i přes tu absenci, vzít ho museli za ty poslední výkony. Ted bude záležet jak velkou důvěru má i po tom ne zrovna povedeném prvním zápase, ale snad kouči chápou, že to po takové době neměl lehké.

Reway je na tom zdravotně opravdu špatně a nejen že nestihne camp, ale pravděpodobně asi ani celou sezonu, což je velká škoda. Ale hokej stranou, má zánět srdečního svalu a to není sranda. Takže hlavně at se uzdraví, hokej je až na druhém místě.
 
10.09.2016 14:04 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Beaulieu by byl k Weberovi ideální, zaváží puk a to je hlavní, rychlík to možná není, ale bruslí dobře.

Viz třeba http://www.habseyesontheprize.com/2016/9/6/12800156/montreal-canadiens-2016-top-25-under-25-nathan-beaulieu-habs-profile-update-stats-scouting-report/in/12248037
 
10.09.2016 13:48 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
Ještě se zeptám, viděl sem někde v montreal gazette předpokládanou sestavu habs a psali tam, že vedle Webera je potřeba někdo rychlej, což Markov není a tak tam sestavovali obranu:
Beaulieu - Weber
Markov - Petry
Yemelin - Pateryn

Mi ten Beaulieu jako nějakej rychlík zrovna nepřijde
a maj na tréninku dost puků? By je mohli snadno získat bo Yemelin za 4 mega ve třetí řadě je opravdu výhra.
 
10.09.2016 13:48 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
Ještě se zeptám, viděl sem někde v montreal gazette předpokládanou sestavu habs a psali tam, že vedle Webera je potřeba někdo rychlej, což Markov není a tak tam sestavovali obranu:
Beaulieu - Weber
Markov - Petry
Yemelin - Pateryn

Mi ten Beaulieu jako nějakej rychlík zrovna nepřijde
a maj na tréninku dost puků? By je mohli snadno získat bo Yemelin za 4 mega ve třetí řadě je opravdu výhra.
 
10.09.2016 13:41 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
Reway je na jednotce intenzivní péče a prý kemp určitě nestihne. (neví se, možná srdeční sval).

Price byl opravdu poloviční, doufejme že je to tím, že je září a on je po dlouhý pomlce. Docela mám obavu aby kanaďani nenasadili Holtbyho či Crawforda a nechali Careyho pořádně rozchytat.

Weber toho ustál hodně, dokonce se postrkal s Byfugienem, žádnou velkou chybu neudělal, ale na můj vkus byl trochu moc na trestný lavici. My ho budem potřebovat na hřišti.

Pacioretty vcelku neviditelnej, Plekanec taky hodně vylučovanej. Markov klasika pomalej a Jemelina si šetřej až budou potřebovat někoho zranit.

Z český repre mně nejvíc nadchnul Kempný, když mu to tam někdo dokázal přihrát, tak to byla nebezpečná střela. Jinak dva ze tří gólů náhodný kulečníkový odrazy, to vypadá bledě. Možná by měl chytat Pavelec, ten je na takovouhle děravou obranu nejvíc zvyklej.
Měl sem pocit, že Mrázek občas nechápal co tam před ním vyváděj.
 
AvatarReakce na příspěvek:Dalo se čekat, že první starty budou jalovější. Měl přeci jen hodně dlouhou pauzu. Uvidíme, jak se bude zlepšovat, hlavně aby byl 100 % zdraví a on tomu také věřil a podvědomě se nešetřil. Každopádně jsem celkem překvapen, že ho Kanada vůbec povolala, ale má ještě nějaký zápas na to, aby se dostal do lepší formy... Naši celkem solidní zápas, opravdu můžeme jen překvapit, brankáři by museli mít top formu. Bohužel střelec chybí, budou rozhodovat přesilové hry, tam musíme zářit...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ze zápasu jsem viděl živě druhou třetinu a sestřih gólů a potvrzuji, že Price zatím nic moc... Jinak hokej ještě o level výše než my s Rusama. Weber tam schytal jeden hodně ostrý zákrok od Keslera, ale rozdýchal to...
 
AvatarReakce na příspěvek:Hanzal tu svou roli plnil perfektně. Trochu ostuda, že nejlepší beci na ledě byli Kempný a Nakládal, čili beci, kteří odehráli celou kariéru v Evropě, když nepočítám tu lonskou Nakládalovou sezonu za mořem. Polák hotový, Michálek stačí na roli šestého beka a zbytek se moc neprojevil. Je to jen příprava, ale v tomhle nás fakt tlačí bota.

Viděli jste sestřih USA-Kanada? Carey v akci po dlouhé době a bohužel jsem ho nepoznával smajlik Styl, jakým pustil druhý a třetí gol jsem u něj snad ještě neviděl... Ale je to příprava, musí toho odchytat co nejvíc a věřím, že se do toho dostane.
 
AvatarReakce na příspěvek:Koukal jsem a taky jsem si říkal, že do sebe docela jdou... Jinak naši mohou jen a jen překvapit, protože ten kádr je oproti ostatním prostě slabej... Ale včera se mi hodně líbil Hanzal.
 
AvatarPleky a Markov do sebe párkrát hezky šli smajlik Jednou z toho tedy byl náš gol.
Sledujete WC? Já jsem na to hodně nažhavený, přeci jen pauza od hokeje a hráčů Habs v akci byla dlouhá. Naším fandím, překvapit můžou, ale postup ze skupiny by byl mega úspěch, není tam zkrátka nikdo, kdo by uměl dát gol. Když to člověk srovná s rusákama a tou jejich petrohradskou lajnou a kde je Tarasenko, Ovca, Malkin a další... mazec.
 
08.09.2016 00:51 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarOmlouvám se za "inzerát", ale chci to hodit sem, než půjdu na Aukro: vyhrál jsem přímo u Canadiens zbrusu nový montrealský dres, originál červený domácí bez jména / čísla, akorát je to XXL, takže bych se do něj vešel zhruba dvakrát. Nemá tu o něj někdo namakanější než já zájem? Pro místní ho nabízím pod cenou za rovnou tisícovku, předání v Praze nebo pošlu libovolně po republice (připočte se cena poštovného). Houkněte sem nebo na můj e-mail.
 
29.08.2016 17:19 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
To rozdělení do skupin je rozlosování nebo přiřazení?
V Ačku dva jasní favoriti a v Béčku si budou mladí reprezentanti kanady a ameriky zvykat na represtyl nejlepších evropských celků.

Modleme se ať ten SP pro čechy nedopadne tak tragicky jak se to podle soupisek a předpokladů jeví. Brankáři - nejhorší jednička v nhl a dvě dvojky, obránci většinou ze třetí dvojice, tzv. tvrďáci, teda ti co po bitkách jezdí s ručníkem aby krev nekapala. Tak správně po křesťansku nastavují první i druhou tvář za jiné. To je moje práce říká Radko a z deseti bitek v NHL dvě remízy a bez výhry.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík