Hokejisté Montrealu zahájili přípravu porážkou s New Jersey

27.09.2016, 20:45 | Reportáž ze zápasu |  Michal Šandor
 

Za oceánem momentálně neprobíhá jen Světový pohár, ale začaly už přípravné zápasy celků kanadsko-americké NHL. V prvním průpravném duelu hostili hokejisté Montrealu v Bell Centre New Jersey Devils a vyrovnané utkání nakonec rozhodl v 55. minutě hostující Michael McLeod. Zach Redmond poté už jen kosmeticky upravil na konečných 2:3 z pohledu Canadiens.


Do branky Habs se od začátku postavil Mike Condon. Kdo naopak absentoval, byli útočníci Tomáš Plekanec a letní posila Alexander Radulov. Úvod střetnutí vyšel lépe domácím. Gallagher s Galchenyukem sice ještě Wedgewooda nepřekonali, ale po přihrávce Audettea zpoza brány mířil přesně Markus Eisenschmid. Ďáblové toužili po vyrovnání, Bastiana ještě Condon vychytal, ovšem při hře v oslabení nedokázal zkrotit ránu Vojtěcha Mozíka od modré čáry a pohotový Adam Henrique v pádu srovnal.


Po změně stran mohl poslat Montreal do vedení Lehkonen dorážející prudkou střelu Redmonda, v rozhodující chvíli však poslal puk mimo. Když svou šanci nevyužili hostitelé, udeřilo na druhé straně hřiště. Adam Henrique si sjel na kruh a zápěstím poslal kotouč za Condona. V čase 32:31 se Hall snažil procpat puk za brankovou čáru, ale rozhodčí po konzultaci s kolegou u videa branku neuznali.


V úvodu třetí třetiny mohli Devils zápas definitivně rozhodnout. Před poloodkrytou svatyní číhal Henrique, ale radost z hattricku mu zmařil fantastickým zákrokem Lindgren, jenž v polovině zápasu nahradil Condona. O několik vteřin později se do brejku dostal Fiddler, který svůj nájezd zakončil vedle.


Ve 45. minutě mohl rozjásat fanoušky v Bell Centre Lekhonen, který ale zásilku od Hanleyho z mezikruží na místo určení nedopravil. Následně podnikli Habs rychlý kontr, zakončení vzal na sebe Carr a Blackwood se proti němu vyznamenal. Brankář New Jersey se činili i proti Andrighettovi, jehož vychytal lapačkou.


Rozhodující okamžik celého klání se zrozdil v čase 54:14, kdy MacWilliam centroval do brankoviště, odkud puk dopravil za Lindgrenova záda Michael McLeod. Montreal už stihl jen snížit, Andrighetto zatáhl touš za branku a posléze našel dobře postaveného Zacha Redmonda, který překonal Blackwooda. Habs v samotném závěru odvolali Lindgrena z kasy, ale kýžené vyrovnání se nedostavilo. Montreal tak v úvodním přípravném utkání podlehl New Jersey 2:3.


Přípravné utkání


Montreal Canadiens - New Jersey Devils 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)


Branky a asistence: 5. Eisenschmid (Audette, Ščerbak), 57. Redmond (Andrighetto, Desharnais) - 12. Henrique (Mozík, Auvitu), 31. Henrique (Bastian, Auvitu), 55. McLeod (MacWilliam, Blandisi). Rozhodčí: Joannette, Pollock - Driscoll, Cormier. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 21 288. Hvězdy utkání: 1. Adam Henrique (NJD), 2. Artturi Lehkonen (MTL), 3. Taylor Hall (NJD).


Montreal Canadiens: Condon (od 31. Lindgren) - Petry, Barberio, Alexandrov, Redmond, Hanley, Juulsen - Lehkonen, Galchenyuk, Gallagher - Carr, Desharnais, Andrighetto - Ščerbak, Audette, Eisenschmid - Terry, De La Rose, Farnham.


New Jersey Devils: Wedgewood (od 41. Blackwood) - Moore, Mozík, Merrill, Santini, Auvitu, MacWilliam - Hall, Henrique, Smith-Pelly - Speers, McLeod, Blandisi - Bastian, Fiddler, Quenneville - Pietila, Sexton, Thomson.


Česká stopa v utkání


Vojtěch Mozík (NJD) 0+1, 1 střela, čas na ledě 19:32

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Prozatím zde nejsou žádné příspěvky
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New Jersey Devils
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík