Duel dvou kanadských týmů vyzněl lépe pro Ottawu

01.10.2016, 09:35 | Reportáž ze zápasu |  Michal Šandor
 

Příprava klubů na novou sezonu v kanadsko-americké NHL běží na plné obrátky a hokejisté Montrealu mají za sebou už třetí přípravné utkání. Trojlístek domácích zápasů zakončili duelem s Ottawou a o vítězi tohoto klání muselo rozhodnout až prodloužení, v němž se trefil ottawský Mike Hoffman.


V sestavě Canadiens se poprvé objevil český centr Tomáš Plekanec, který ale v partii se Senators nebodoval. Fanoušci v Bell Centre nemuseli na góly čekat nikterak dlouho. Ten první padl už v čase 01:41, kdy se po vhazování napřáhl Bartkowski, jenž sice zlomil hůl, ale kotouče se vzápětí ujal Matt Puempel, který bekhendem překonal Condona.


Odpověď Habs na sebe nenechala dlouho čekat. Kotouče se ve středním pásmu zmocnil Michael McCarron, natlačil se před hostujícího brankáře a forhendem srovnal na 1:1. Domácí se mohli záhy dostat do vedení, v ponechané výhodě se do zakončení dostal Galchenyuk, ovšem Driedger se tentokrát ošálit nenechal.


V končící šesté minutě se za nedovolenou výzbroj nechal vyloučit Barberio a Ottawa přesilovku posléze využila. Senátoři rozjeli v útočném pásmu ukázkovou kombinaci, na jejímž konci Brassard našel před odkrytou brankou Bobbyho Ryana, který vrátil Ottawě jednobrankový náskok. Do konce první třetiny měli hráči Montrealu ještě čtyři velké šance, kterak mohli znovu vyrovnat. Nejprve neuspěli Gallagher s Paciorettym, poté Pateryn trefil tyč a v závěru třetiny si na bekhendový blafák Paciorettyho počkal Driedger.


Na začátku druhé části pokračovali svěřenci trenéra Michela Therriena tam, kde skončili první třetinu. Ve 23. minutě měl gól na hokejce Farnham, Driedger svůj tým opět podržel. V přesilovce Montrealu už ale kapituloval. Ottawský Hoffman se provinil hákováním a jeho přestupek proti pravidlům rychle potrestal Brendan Gallagher, jenž do branky usměrnil Sergačjovovo nahození.


Hříšník předchozí situace Mike Hoffman však své vyloučení napravil, když v čase 27:26 převzal geniální přihrávku od Varona a sám před Condonem nezaváhal. Ovšem ani tentokrát se Senátoři neradovali z vedení nikterak dlouho, Zach Redmond si našel odražený puk, který zpoza brankové čáry nahodil na Driedgera, od jehož výstroje se odrazil do branky.


Následně se mohli hostitelé radovat znovu, avšak Lehkonen orazítkoval jen břevno. Po přestávce při vlastním oslabení se hosté dostali do brejku, který zakončil Pyatt střelou a Condon ramenem vyrazil. Nic podstatného se už v posledním dějství nestalo, a tak přišlo na řadu prodloužení. Z něj uběhlo jen devatenáct vteřin, když si Mike Hoffman najel do prostoru mezi kruhy a přesnou střelou překonal Condona. Ottawa tak zvítězila v Montrealu 4:3 v prodloužení.


Česká stopa v zápase


Tomáš Plekanec (MTL) 0+0, 4 střely, čas na ledě 17:46


Přípravné utkání


Montreal Canadiens - Ottawa Senators 3:4 PP (1:2, 2:1, 0:0 - 0:1)


Branky a nahrávky: 3. McCarron (Lehkonen), 26. Gallagher (Sergačjov, Pacioretty), 30. Redmond (Hanley, Andrighetto) - 2. Puempel (Bartkowski, Ryan), 8. Ryan (Brassard, Ceci), 28. Hoffman (Varone, Turris), 61. Hoffman. Rozhodčí: Charron, Lewis - Cherrey, Driscoll. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 21 288. Hvězdy utkání: 1. Mike Hoffman (OTT), 2. Zach Redmond (MTL), 3. Bobby Ryan (OTT).


Montreal Canadiens: Condon (Lindgren) - Pateryn, Redmond, Sergačjov, Beaulieu, Barberio, Hanley - Gallagher, Plekanec, Terry, Galchenyuk, McCarron, Andrighetto, Carr, Farnham, Lehkonen, Desharanais, Hudon, Pacioretty.


Ottawa Senators: Driedger (od 30. O'Connor) - Ceci, Wideman, Bartkowski, Claesson, Chabot, Borowiecki - Turis, Ryan, Pyatt, Paul, Blunden, Brassard, Kelly, Puempel, Dzingel, Pageau, Hoffman, Varone.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarDnes nás čeká home opener a soupeř jednoduchý rozhodně není- držitel Stanley Cupu Pittsburgh Penguins. Jsou bez Crosbyho a včera hráli, ale to na jejich síle až tak moc nemění.
My jdem do zápasu se Sergachevem a Flynne, kteří nahradí Pateryna a Carra. S první změnou jsem ok, s tou druhou moc nesouhlasím, ale budiž.
Hlavní zpráva je, že Carey už včera bruslil, i když jen sám. Byl to asi pěkně hnusný virus, prý ztratil i nějakou váhu, takže nic příjemného. Proti Arizoně to moc ještě nevidím.
 
16.10.2016 20:07 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
Reakce na příspěvek:Mně se právě líbilo to jeho napadání a taky ta práce před bránou, kdy to tam právě s Shawem dotlačili. Jak mu tam pak šel něco vysvětlovat Gionta a on si ho prostě nevšímal. Buffalo loni a předloni těžilo z toho jak Gionta hučel do Géček a oni ho poslouchali a byli rozhozený.
Dělá tu špinavou práci dobře ale moc viditelně. Měl sem dojem, že byl vyloučený dvakrát, ale máš pravdu.
S nějakou jen technickou hrou by ale zrovna v týhle lajně s DDéčkem moc neuspěl.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak zrovna Carr mi nepřijde stylově stejný jako Shaw... A s tím vylučováním tomu taky nerozumím - Carr dostal 2 minuty jen proti Buffalu, Shaw dostal v tom zápase osobní desítku, i když až po skončení zápasu (jen do zápisu). Nevím, ale já mám Carra spíš za techničtějšího hráče...
 
16.10.2016 19:12 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Weber x Subban

Weber gol přihrávka 3( -) 2 trestné minuty
Subban gol přihrávka -2 ( -) 6 trestných minut

Mně ten, který za loňskou sezonu přišel o nejvíc puků z celé ligy, vůbec nechybí.

A to jim tam ještě nepředvedl svoje pověstné sólo.
 
16.10.2016 19:05 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Kromě mizerných přesilovek(což se táhne už od loňska), máme ještě dva lehce měřitelné problémy. Za dva zápasy poměr střel na branku 48-69 a vyhrané buly ještě horší poměr 47-78 v náš neprospěch.
Na druhou stranu se mi dost líbí Shaw a jeho učedník Carr. S Gallagherem už máme ty "hajzlíky" tři což se hodí. Jen by ho mohl Shaw naučit jak to udělat aby ho furt nevylučovali. Co jemu(Shaw) projde(teda jak to dokáže šikovně skrýt) to je úplně neskutečný.

 
AvatarNo vida, už je tu někdo, kdo to vidí jako já...smajlik. Mám na hru naprosto stejný názor jako habitakcz - vesměs se na to nedá dívat, žádný plynulý přechod do pásma, žádná pořádná kombinace, všechno tak trochu na náhodu, nastřelit puk a hotovo. Přesilovky se od loňska vůbec nezměnily, opět to hrajeme na obránce na modré a jejich střely, jen se zaměnil Subban s Weberem...smajlik.
Pro mě je rozhodně pozitivem Montoya, chytal opět velmi dobře. Petry konečně pořádný zápas, to potřebujeme. Výborně nám funguje zatím oslabení - včera se to znovu prokázalo. Zato velký problém mám s útokem jako takovým - tam je to vesměs dost bída, což se pak plně promítá v tom, o čem jsem mluvil na začátku. A nebudu chválit ani Radulova, byť ten nájezd provedl perfektně... Jinak souhlasím, že zatím velkým zklamáním je pro mě Pleky s Maxem, tady to potřebuje pořádnou vzpruhu!
 
AvatarReakce na příspěvek:Nejsi pesimista a kdyby jo, tak tady dobře zapadneš :D
Na pohled ta hra nevypadala dobře včera a ani v Bufallu, z obou zápasů jsme odehráli opravdu dobře dvě a půl třetiny a prodloužení, prostoru na zlepšení tam je mraky, ale byly to první dva zápasy sezony proboha... Pokud budeme takhle herně přehrávání ve většině dalších 10-15 zápasech, tak to už bude na vykřičník, ale zatím jsem klidný.
Na druhou stranu si vemte druhou stranu tohoto problému. Herně to je nic moc, ale body zatím sbíráme. Kolikrát v historii jsme hráli hezký hokej, pořád v pásmu soupeře, ale nepadaly nám tam goly a prohrávali jsme takové zápasy... Ale je prostě moc brzo něco soudit, počkejme aspon na obligátních 10 zápasů.
Pozitiva ve hře jsou, v minulém postu jsem zapomněl pogratulovat Lehkonenovi k prvnímu NHL golu, ten kluk se mi moc líbí a MT mu věří že chodí i na PK, což je super. Probudit by se měly opory Max, Pleky, Chucky taky ještě nic nepředvedl a u Markova probuzení asi moc čekat nejde. Ale to přijde, nebo já aspon věřím, že ano.
Desharnaise nemá vůbec smysl komentovat, k tomu jsem neměl sílu ráno a nemám ji ani ted. On je absolutně useless, to zas musím pochválit Jemelina. Po fakt super zápase v Buffalu nehrál špatně ani včera.
 
AvatarSorry za ty překlepy.
 
AvatarNemůžu si pomoct, ale pořád tam něco chybí. Sice dáváme góly, ale herní projev je prostě bída. Jediný, kdo hraje od začátku sezony pořádně je Gallagher. Ať je to jak chce, pro mě je herní projev absolutně nedostačující. Nedokážu pořádně popsat co tam chybí, ale na pohled je to fakt hrůza. Nechápu, proč na nájezd, který jsme museli proměnit neposlal MT třeba znovu Chuckyho nebo Gallyho. On tam pošle toho tragéda Desharnaise, to fakt není normální. Na nájezd měl jít místo Maxe Gally, za tím si stojím. Co s tohle hrou předvedeme proti pens to se zvědavý. Doufám, že se Max chytí střelecky chytí. Proti pens očekávám debakl. Možná že si někdo z vás bude myslet, že se chovám jako naprostý pesimista, ale jinak to hodnotit bohužel nemůžu.
 
AvatarPrví dvě třetiny hrůza, ale v třetí jsme vše odčinili a šli si za vítězstvím, bohužel se jim podařilo srovnat a v OT a nájezdech je to vždy o štěstí. V Ottawě se nám hraje vždy špatně, oni nám chodí do těla, jsou všude a dobře pokrývají naše hráč a ještě jim vždy zachytá Anderson, takže z tohoto pohledu bod beru, ale i po těch špatných dvou třetinách jsme na výhru měli, takže to zamrzí. Nechápu, proč Therrien dal Lehkonena do čtvrté, Byrona do první a Maxe do druhé, to moc dlouho lajny pospolu nevydržely.
Náš nejlepší hráč dnes samozřejmě Jeff Petry, jak nám ty jeho blasty chyběly. Poté hned Radulov, dnes ho možná pochválí i Míra smajlik Monty taky zachytal. Komplexně ale na hře musíme určitě zapracovat, ale jak jsem řekl, v Ottawě to je vždy těžké. A těžké to bude i v úterý při home openeru s Pens.
 
AvatarOttawa nás potrestala za pokračující neschopnost využívat přesilovky. Ta druhá sice nebyla špatná, ale ty střely Webera se snad vůbec nedostávaly na bránu Musím říct, že první gol jsme si jednoznačně za tu pasivitu zasloužili dostat. Ten druhý byl nešťastný, kdy tam snad Pateryn tečoval. Nevidím to dobře, jestli nezabereme, tak se obávám, že z toho bude debakl. Dva body by byly dnes důležité, protože pak máme pens a tam to bude ještě těžší než proti sens.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já tady rozhodně nechci být za toho, kdo furt brání Radulova, ale mě rozhodně nepřišlo, že by hrál v Buffalu nějak strašně. Naopak. Jako lajna měly momenty, hlavně on a Lehko, takže jsem s nimi neměl problém. Prostor pro zlepšení tady ale je samozřejmě vždy. Spíš jsem toho názoru, že nejhorší hráč té lajny byl bohužel Pleky...

Carey bohužel ani dnes nenastoupí, má chřipku a do toho mu vystoupala horečka a bere antibiotika. Je doma a doktor Mulder ho sleduje. Nejsem doktor, ale to je minimálně ještě na týden mimo, spíš dva smajlik

Ghetto waiverem prošel, uff. Důvodem toho kroku byl návrat Petryho do sestavy a jelikož si můžeme držet jen 23 hráčů, tak někdo musel dolů. Já osobně bych raději poslal dolů Flynna nebo Redmonda, ale ted to je jedno. Divnější je spíš to, že Petry vystřídá v sestavě Sergyho, který dnes bude sedět. Dobře, jako lekce, synku, tohle je NHL a v té zatím neznamenáš nic je ok jen pokud to je na tento jeden zápas. Jinak pokud ho chce MT držet v pressboxu tak šup s ním do juniorky nebo AHL. Každopádně jsem ale rád za návrat Petryho, ten naší obranu zase pozvedne.

Dnes Sens, to jsou vždy super zápasy smajlik
 
AvatarDnes proti sens očekávám vyrovnané utkání. Sens to na nás umějí a budou hodně nepříjemným soupeřem. čekám krásný hokej a myslím že se bude na co dívat. Doufám v trochu lepší výkon Radulova a vůbec celé této formace. Nevíte někdo jestli dnes budeme stále bez Caryho nebo se konečně postaví do brány? byl bych rád, kdyby tomu tak bylo. Každopádně Go Habs GO.
 
AvatarReakce na příspěvek:Hm, tak tam měli nějaký fail asi.

No jasně, po jednom zápase soudy dělat nelze. Já chtěl jen vypíchnout ten rozdíl mezi jeho pohybem a tím, co je běžné u jiných beků, o jeho věku nemluvě. Potenciál má obrovský. Můj názor je, že bude po devíti zápasech poslán dolů a osobně bych proti tomu nic neměl. V AHL by hrál 25 minut a víc se otrkal, Subban ukazoval své hvězdné momenty taky už v 18, ale musel si to oddřít na farmě.

Subbyho gol parád, Nashville budu letos hodně sledovat. Nám nezbývá než zatlačit slzu...

Ghetto byl poslán na waiveru a alespon dle eliteprospects jím prošel, za mě díkybohu! O něj bych nerad přišel.
 
AvatarTak Subban symbolicky - bomba od modré při přesilovce...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Díval jsem se ráno zhruba od půl sedmé a v pohodě celý zápas... Na soudy ohledně Sergacheva bych rozhodně nijak nepospíchal - ať už v pozitivním či negativním slova smyslu. Je to mladý splašený kluk, jehož kvality se opravdu projeví až po několika (desítkách) zápasů...
 
AvatarBuffalo bylo výrazně oslabeno, ale i tak umí být nepříjemní a z naší bilance s nimi v sezoně 14/15 bylo jasně vidět, že je podcenit nejde nikdy. Měli jsme hluché pasáže, ale i dobré, každý útok měl své momenty. Monty super a jen potvrzuje pověst nejlepšího back upa v lize. Gally je prostě boží, zbytek týmu měl hezké ale i horší momenty. Sergy byl nervozní, kdo by nebyl, ale i naprostý laik musí vidět, že tohle není normální bek. To jak bruslí, jak řeší situace, vždycky má nápad... Wow, líbí se mi moc a tohle jednou bude skvělý bek. Jen at hraje, za pár zápasů budeme mít jasno, jestli AHL nebo si ho nechat.

Jestli by tento výkon stačil na silnější soupeře je asi blbost spekulovat. Byl to opener, proti jinému soupeří by to mohlo vypadat jinak. Do toho bych se nepouštěl. V sobotu to bude rivalry night, moc se těším.

Míro, kdy ses díval na zápas, live? Já o půl páté ráno a spustilo se mi to na všech třech streamech až od druhé třetiny.
 
AvatarVýsledek na první pohled jasný, hra ovšem v tomhle duchu byla jen v první třetině - tam jsme byli jasně lepší. Od druhé části se to vyrovnávalo a my měli štěstí, že Montoya podal výborný výkon a že nám to tam napadalo někdy i šťastně. Souhlasím, že proti silnějším týmům by tohle nestačilo. Souhlasím i s Plekym, absolutně nevýrazný a vlastně celý tenhle útok nic moc - sice tam měl Lehkonen dvě naprosto jasný tutovky, ale jinak tahle řada celkem bída... Hodně se mi líbila čtvrtá řada, hlavně tedy Byron. Gallagher super. Vzadu spolehlivý Weber, jen ty jeho střely jsou jako u Subbana - tvrdé, ale do mantinelu... Sergachev strašně ztrémovaný, bylo to na něm až moc vidět. Jemelin alespoň několik solidních hitů.
 
AvatarNemůžu říct, že by se mi zápas nelíbil, ale mohlo to být lepší. Náš herní projev byl rozdělený do pasáž. Byly pasáže hry, kdy jsme docela polevili a měli štěstí, že Buffalo toho nevyužilo. Hlavně co se týče přesilovek, myslím si , že máme co zlepšovat. Buffalo se v některých přesilovkách dokázalo mnohem lépe prezentovat a bylo to od nich na pohled lepší. Teda pokud se mnou nebudete souhlasit, tak to byla především ta jedna jejich přesilovka. Co se týče mého hodnocení hráčů, tak mě nijak nepřesvědčil Radulov. Do šancí se bezhlavě rval a jeho hra pro mě nebyla na pohled zas až tak skvělá. Nejvíc se mi líbil asi Gallagher. Velkým zklamáním byl pro mě Pleky, který nebyl absolutně vidět. Jinak Montoya skvěle zastoupil Careyho a předvedl dobrý výkon. Musím ale poznamenat, že tenhle herní projev by určitě proti pens nebo caps nestačil. Nestačil by ani proti sens, kde to budeme mít mnohem těžší než v Buffalu.
 
14.10.2016 10:34 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarZápas se mi celkem líbil a je dobře že jsme vstoupili do sezony výhrou.
 
AvatarSolid win smajlik
 
13.10.2016 21:03 | reagovat
Laine | berserker777@seznam.cz
http://www.batmanstream.com//hockey-live-streaming-video.html Sleduji zde a velká spokojenost,jen občas blbne připojení smajlik

Věřím ve vítězství a těším se speciálně na nové tváře(Radulov,Weber)
 
AvatarReakce na příspěvek:Tuhle otázku už já léta nemusím řešit, páč mám GCL, tak ti neporadím.
Tak už dnes, pořád mě štve absence Caryho, ale dočkáme se. Jak někdo napsal vtipně na twitter, ještě nikdy nikdo nevynechal sezonu kvůli chřipce smajlik

Sabres jsou bez Eichela a Okposa, takže nejen kvůli tomu bychom si s nimi měli poradit.

Go Habs Go!
 
13.10.2016 14:25 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarNo jo datumové faux pas :) Nicméně i dnes zůstává otázka stejná.... kde?
 
AvatarReakce na příspěvek:Mě z toho bylo až do breku... Kdo dnes bude sledovat live? lordrahl si to cvičně zkusil už dnes dokonce smajlik
Ale v Ottawě se hrál taky pěkný hokej určitě.
 
13.10.2016 04:55 | reagovat
Laine | berserker777@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Nechci ti kazit radost ale hrajeme až zítra...smajlik
 
13.10.2016 04:55 | reagovat
Laine | berserker777@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Nechci ti kazit radost ale hrajeme až zítra...smajlik
 
13.10.2016 01:00 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
Koukáte někdo na Buffalo? Hoďte kdyžtak link nějak nevím kde letos sledovat, muj server na sledování to koukám zabalil, budu rád za nějaké linky.
Diky
 
13.10.2016 01:00 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
Koukáte někdo na Buffalo? Hoďte kdyžtak link nějak nevím kde letos sledovat, muj server na sledování to koukám zabalil, budu rád za nějaké linky.
Diky
 
AvatarMy se toho Price v ostrém zápase snad nedočkáme...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já ti rozumím a rozhodně tady nechci vypadat jako ochránce Bergevina, když jsem po něm tady oprávněně plival taky, ale když ted pomineme kvality Subbyho, tak Weber taky své má, sice úplně jiné, ale má. Problém nastane až bude starší, to je fakt. Pořád jsem ale proti tomu trejdu, na tom se nic nezměnilo. Nicméně takhle náš GM už dlouhé roky nebyl, ono náš SC window, ted se nebavme nakolik je nebo není reálný, se krátí s tím jak stárne Carey a hlavně do doby jeho současného kontraktu. Přivedl Radulova, což je hráč nesporných kvalit at se ti to líbí nebo ne. Může to být provar, ale může to taky být ofenzivní mašina. Shaw si myslím odvede svoje a bude taky přínos. Prosakují informace a spekulace, že se MB snažil v minulostí nebo se snaží vyměnit Jemelina a Desharnaise, takže o jejich marností ví. Bohužel, nýmandy nikdo nechce. Že to byl právě MB, kdo jim dal tak debilní kontrakty, je věc druhá...
Opakuji, nechci MB bránit, ale je doba platových stropů. A my jsme nesuckovali léta jako Pens, Caps nebo Hawks, abychom nabrali picky. Úspěchy nějaké za poslední roky máme, ale vlastně co to je úspěch, pár vyhraných sérií je fajn, co by za to mnoho týmů dalo, ale úspěšný je vždy pouze jeden tým a vyhrát SC dneska je hodně těžké.
Ale rozumím tomu, že by ses za ty roky rád úspěchu dočkal...
 
AvatarReakce na příspěvek:To, že našemu mužstvu nevěřím, jsem tu snad ještě před začátkem sezóny nepsal, tak nevím, na co narážíš... Víš co, já Habs už fandím strašně dlouho a to čekání na nějaký úspěch a ty neustálé kecy o nadějném mládí, které jsem v minulosti poslouchal a ti mladíci se nakonec do sestavy ani nepodívali, to všechno mě prostě vede k tomu, že moje skepse je holt trochu větší. A za ta léta jsem se snad nikdy nedočkal toho, že bychom opravdu dokázali složit tým, který má REÁLNOU naději na SC - a že těch let už je fakt hodně... Naopak, zbavíme se hráče, který jako jeden z mála ten potenciál měl a mohl nás snad někdy k těm nejvyšším metám přiblížit! Tohle je prostě silně průměrný tým, ze kterého vyčnívá jen gólman a možná tak 3-4 hráči - a víš, jak jsem se minulý rok pohádal s Atlantikem o označení "průměrný" ve vztahu k našemu týmu... Nyní to ale tak cítím.
 
AvatarReakce na příspěvek:První je v pohodě si myslím, v druhé je háček jasný, ale Pateryn tam je dobrá volba. Pateryn je hodně ofenzivně podcenovaný, v AHL hrával PP běžně a míval tam hodně bodů a i v NHL levelu jde vidět, že mu puk při hře rozhodně nevadí. To bych neřešil. Sergy má 18 let, zas na něj nemůžeme vyvivout všechen tlak. Ale nic není psáno do kamene, do sestavy se může dostat Redmond, Sergy může zazářit a dostat se tam taky, takže já mám opravdu problém hlavně se Desharnaisem.
Soft tým máme, vždycky jsme měli, ale hodně jsme přiostřili oproti lonsku. Weber a Shaw mluví za vše, nicméně že jsme soft mi vadí ted rozhodně méně než před 4-5 lety. Fighting a tvrdost z NHL mizí, obecně jde dopředu rychlost a šikovnost a tam my máme kde brát. McCarron šanci dostane při prvním call upu, ale prostě není přes koho. Nebo koho bys ty ze sestavy vyřadil a dal místo jemu? Já kromě DD nikoho takového nevidím, leda se nějak střídat ob zápas třeba s Danaultem.
Ty to zase všechno vidíš moc černě a upřímně nevím, co by se mělo stát, abys byl nadšený, to ti řeknu na rovinu smajlik Letos byl náš GM hodně aktivní, aktivní jako za hodně dlouhou dobu ne at se nám jeho kroky líbí nebo ne, to mu upřít nejde. A když pominu ztrátu Subbyho a Larryho, tak přivedl hráče, kteří rozhodně týmu mají co dát. To mu upřít určitě nemůžeme. Já se těším moc na všechny tebou uvedené plus na Shawziho a jeho vylomeniny, na Gallyho, Radulova... Já věřím, že v základní části budeme tam, kde jsme byli poslední roky zvyklí a v play off se může stát vše.
 
AvatarSložení PP formací nebudu ani komentovat, to si snad někdo dělá prdel! Druhá formace je celá taková divná, nerozumím ani Paterynovi na modré - to už bych dal šanci Sergachevovi.
Celkově zase musím říct, že máme strašně soft tým - z těch větších hráčů je tam vlastně jen Max a Galchenyuk, možná ještě Mitchell s Danaultem, ale jinak vpředu samej prcek (Radulova nezařazuju nikam...smajlik). I proto jsem si myslel, že zůstane McCaron. Vzadu jsem moc zvědavej, jak dlouho bude zase chybět Petry, zatím mi přijde, že za poslední dobu je víc zraněnej než fit a moc se nám po tom podpisu nevyplácí...
Já celkově našemu momentálnímu složení mužstva nevěřím, nějak tam nevidím nic, na co bych se třeba extra těšil (mimo Price, tam je to jasné) - možná jsem zvědavej na Sergacheva s Weberem a Galchenyuka na prvním centru.
 
AvatarConda si stáhli Pens, pokud není Murray zraněný vážněji z WC, tak to moc nechápu...
 
AvatarTak Sergy a Lehkonen ten tým fakt udělali, wow. Poprvé od Gallyho a Chuckyho co budeme mít v týmu dva rookies při openeru a porvé od roku 1984 co rookie bek udělá tým. Condon dle očekávání na waiveru, ale osobně si myslím, že jím prodje, a spolu s ním šel na farmu i Mike Mac. Mě se v přípravě moc líbil, dle mého je NHL ready, ale doplatil na kompletní zdraví a depth v útoku. Už tak budou zápasy v pressboxu sledovat Ghetto a Flynn.
Projected line up:
Max Pacioretty – Alex Galchenyuk – Brendan Gallagher
Artturi Lehkonen – Tomas Plekanec – Alexander Radulov
Daniel Carr – David Desharnais – Andrew Shaw
Paul Byron – Torrey Mitchell – Phillip Danault
Sven Andrighetto – Brian Flynn

Nathan Beaulieu – Shea Weber
Andrei Markov – Greg Pateryn
Alexei Emelin – Mikhail Sergachev
Zach Redmond

Mě se to líbí moc, nebudu tady zase zminovat asi nejen můj problém s Desharnaisem a Jemelinem v sestavě, to by bylo jak házet hrách proti zdi.

Co se ovšem šokující asi nejen pro mě je PP formace, zejména ta druhá:
Pacioretty – Galchenyuk – Gallagher
Markov – Weber

Radulov – Desharnais – Shaw
Beaulieu – Pateryn

No Pleky, na místo něj DD... ach jo smajlik

 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím s Pardou, je mnohem lepší se řídit oficiálními časy na nhl.com, protože to pak nemate člověka, kdy se to ve skutečnosti hraje, což se v případě třeba Nova sportu a jeho převádění na náš čas děje (hlavně kvůli tomu dni brzy ráno)...
 
AvatarReakce na příspěvek:Nejsem zase takovej debil abych, tohle nevěděl. Jen říkám že by to byla výhoda, když by to bylo vidět rovnou podle našeho času (rozpis). Samozřejmě vím, že je jednoduché to zjistit.smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Nechci tě nijak urazit, ale ještě jsem tady nečetl, že by někdy někdo měl problém poznat, kdy se hraje zápas smajlik
Mrví to akorát české servery nebo noha sport udávají vždy ten den brzo ráno ne den, podle kterého se to hraje v zámoří. Je to jednoduché, řid se podle nhl.com, k času si přičti 6 hodin a máš herní čas.
 
AvatarDocela by se hodilo, kdyby tady někdo začal psát ten rozpis nadcházejících zápasů v našem čase. Takhle je to pěkně na nic. Člověk v tom potom má akorát bordel a je vytočenej, když z toho pak zjistí, že zápas s Buffalem je ze čtvrtka na pátek a nemůže se kvůli škole nebo práci dívat. Takhle to bude každej vědět rovnou.smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Nevím no, pořád silně nesouhlasím. Podle mě jsme odehráli nejlepší přípravu co já pamatuju jak výsledkově tak herně. Zápasy v Ottawě a Quebec City s Ruins jsme sice dotahovali, ale vyhráli jsem a o tom to je. Nikdo v lize a to ani Chicago už soupeře nedrtí, liga je vyrovnaná, tak tyhle "character wins" jsou ještě důležitější než ty typu 6:1. Ale to je fuk, je to tvůj názor a hlavně je to jen příprava, jak já každý rok říkám, líbí se mi anglický název pro tyto zápasy- exibition games. Ten to zcela vystihuje. O body půjde až ve čtvrtek a podle mě jsme připraveni dobře.

Radulov jasně, máš s ním problém, ale znova, on hrál dobře, snažil se, bojoval o každý puk a hrál tvrdě u mantáku. Pleky se spíš jen vezl, tam bych viděl problém. Ale on snad nikdy nic nepředvedl v přípravě, což mu nevyčítám. Já pevně věřím, že jeho chvíli přijdou ve správný moment.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nehrotím, porovnávám s hrou našich prozatimních soupeřů - a až na včerejšek celkem bída...smajlik. S Radulovem mě taky nepřesvědčíš, včera tam měl jen tu narážečku s Galchenyukem, to bylo dobrý, ale jinak mě to nijak nenadchlo. A navíc je to Radulov, co si budeme povídat...smajlik. Nikdy nebude mým oblíbencem, to už jsem ti tu psal hned na začátku.
 
AvatarReakce na příspěvek:Dodíval jsem ted celý zápas a za mě určitě dobrý výkon. Je třeba ale říct, že jsme my byli kromě Maxe v plné sestavě, což se o Torontu říct nedá. Prohrál jim to marný Anderssen, za chvíli bylo po zápase a nebylo moc o co hrát.
Hlavní pro mě bylo sledovat zase skoro po roce Caryho v tom správném dresu, opravdu mě to chybělo. Weber výborný zápas, Sergy taky. Je hodně kreativní a vůbec nezmatkuje, to se mi na něm hodně líbí. Solidní zápas měl i Jemelin. Petryho zranění mě mrzí, on má fakt smůlu. S kolenem nikdy není sranda, snad to nebude na dlouho. Ale Barberio prošel pro mě překvapivě waiverem a to ještě je v záloze Redmond a Pateryn, takže naštěstí je v beku kde brát.

K tvému příspěvku Míro, sorry, ale moc to hrotíš :D My jsme Canadiens, ne Canada National Hockey Team. Navíc na začátku sezony.
Nesouhlasím s tvým hodnocením Radulova, dle mého hrál skvěle, je to skvělý lupič puků a naopak jej odstavit od puků je dost těžké. Jen ta souhra s Plekym vázne, to je fakt. Ale tam spíš vidím chybu v Plekym. Lehkonen mě tou střelou vůbec nepřekvapil po shlédnutí jeho highlights ze Švédska. Takový klouček a má ránu jak z praku. Ghetto místo Maxe taky vypadal dobře, ta jeho rychlost je skvělá, ale pokud se nikdo nezraní, tak je pro něj bohužel cesta do top 6 zavřená. Danaulta je určitě ve čtvrté lajně škoda, ale ve třetí přece hraje Davey...
 
AvatarReakce na příspěvek:Je to preseason, nastupují různé sestavy, různé útoky, tak lze jen těžko hodnotit hru. Opět jsme dotahovali a dovedli zápas do vítězného konce, hodně důležité.
Přetlak v útoku máme, to je fakt, což je rozhodně příjemný problém k řešení.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já viděl naživo půlku zápasu a byli jsme lepší. Ne, že by to byla nějaká hrozná krása, k tomu máme daleko, ale góly jsme dávali a vzadu to taky celkem šlo. Mrzí mě, že Pleky je hodně neviditelný, to samé Gallagher a ani Radulov není žádný zázrak - sice tam měl pěknou souhru s Galchenyukem při jeho super gólu. Docela se mi líbí Lehkonen, Shaw byl hodně efektivní a McCaron s Carrem snaživí. Danault zbytečně utopený ve čtvrté formaci. V obraně včera solidně Sergachev s Weberem, ostatní průměr, Petry odešel z ledu v první třetině, tak nevím, co s ním bude...
 
AvatarViděl jsem jen sestřih, ale Toronto jsme pěkně smázli, každopádně to potěší, některé branky moc pěkné... už se těším na start sezóny, věřím, že s Careym v brance budeme opět atakovat horní příčky konference. Je na něm vidět, že je opět v pohodě, budeme ho v top formě potřebovat...
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak já jsem něco viděl, třeba včera půlku zápasu s Bostonem, a já tak nějak nesdílím nějaké nadšení o přetlaku v útoku apod. Ani v jednom ze zápasů jsme herně nepřesvědčili, včera měl Boston mnohem lepší přechod do útoku, u nás to byla strašná bramboračka... Sergachev je dobře stavěný, ale je na něm vidět, že je z toho všeho ještě strašně vyjukaný. Markov včera opět dokázal, k čemu nám bude - k ničemu, stejně jako Jemelin! Andrighetta bych strašně nerad ztrácel, snad k tomu nedojde, protože to už bych toho Desharnaise snad totálně nenáviděl - ten včera neuměl ani pořádně bruslit, pořád tam sebou práskal na led...smajlik.
Jak už jsem napsal, doufám, že se naše hra pořádně zlepší, protože s tímhle to bude katastrofa - v útoku se zatím snaží jen někteří mladíci, Pleky, Radulov, Gallagher ani Pacioretty nebyli moc vidět.
 
05.10.2016 20:48 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Lehkonen byl jeden z mála z farmy co stíhal bruslit, Redmond mně přímo nadchnul - bourač ale na rozdíl od Yemelina i dost dobře pozičně.
Třetí lajnu by bez problému mohli hrát spolu Byron, Mitchel a Danault, co pak s DDéčkem.
Hodně mně zklamal Samuelsson (ty jo jak nechal toho Neala samotnýho před brankářem a odjížděl a pak mu to teprv došlo a vrátil se, to sou teda návyky) a vůbec ta AHL obrana - bruslení bída a málem nedostřelí od modrý k bráně. A největší a absolutní zmatkař Parisi.
Nevím co si mám myslet o Hudonovi - když vymejšlí ty kouzla v soupeřově třetině tak teda dobrý, ale jak jel v naší třetině, za ním dva soupeři a on hodí puk za sebe, odjede a pak se jede k modrý podívat jak to ostatní brání, no to teda nevim.
McCarron docela brousil, ten by se šiknul, ale já ho vidím(eliteprospects) už v soupisce u Johna.
Mně se ten Matteau nezdál zas až tak marnej, nevyniká ale hlavu jeho hra docela má.

 
AvatarTady je příspěvků skoro jako článků! Přitom u nás se dějí věci! U týmu zůstávají po asi posledním cutu Lehkonen, McCarron a Sergachev. Barberio byl poslán na farmu, ale musí projít waiverem, takže o něm asi přijdem. To samé možná čeká Ghetta, ale zatím se tak nestalo. Barbs se mi vždy moc líbil, ale fakt je, že ho v campu Redmond přehrál. Sergachev zatím prý vypadá fantasticky, já ho zatím v zápase neměl možnost vidět. Je to možná risk, ale po devíti zápasech ho můžeme poslat zpět do juniorky, takže proč to nezkusit. Depth na beku máme a budeme mít i po případné ztrátě Barbse.
V útoku máme taky solidní přetlak, DD story bohužel pořád pokračuje. Je nepochopitelně pořád hraný na centru a Danault, podle všech náš future 3rd line center smrdní na křídle. Nechápu. Že zabírá DD místo obecně netřeba ani zminovat.
Ve čtvrtek poslední mač s Torontem už asi i s Websem a Carym a další čtvrtek to vypukne!
 
AvatarReakce na příspěvek:Mě naopak přišlo, že hra byla dost vyrovnaná a některé naše pasáže se mi moc líbily. Kolikrát v přesilovce jsme uměli vytvořit hezké kombinace na malém prostoru, což velkým klukům hrajícím PP v sezoně dělá problém. Oni měli rozhodně mnohem blíž NHL týmu než my, z ofenzivních hvězd chyběl snad jen Stone, hrál vzadu Karlsson, Phaneuf... Naše první lajna byla tvořen hráči Byron-Mitchell-Flynn, po Mitchyho odstoupení jej vystřídal Danault a to je vlastně 4. lajna normálně a hráli naprosto skvěle. Byron si v tom zápase dělal co chtěl a to doslova. Jeden gol dal, druhé dva v podstatě bezchybnými pasy vymyslel. V OT si nejprve udělal srandu z Hoffmana nebo kdo to byl a pak nahrál na branku. Byl jsme z něj unešený.
Klasicky zklamal Matteau, ten neumí nic. Jediná cesta v jeho kariéře je ta, že by se z něj mohl stát někdo jako hitující Martin, až mu skončí u nás kontrakt tak možná ještě nějakou dobu bude žít z toho, že je to first round pick, ale on fakt nemá v NHL co dělat pokud nezmění styl hry.
Líbil se mi vzadu Johnston a Lernout, Alexandrov v PTO mě teda nepřesvědčil. Vpředu se mi líbíl Bobby "wildthing" Farnham, toho hráče nejde nemít rád. Ten pro znak na svém dresu udělá vše.

Už za méně než dva týdny začínáme!!!
 
AvatarTak jsem si právě doprohlédl náš dnešní zápas v Ottawě a musím říct, že i když jsme nakonec vyhráli v prodloužení, na tu hru se nedalo moc dívat a Ottawa byla hokejovější - alespoň z toho, co jsem viděl. Zřejmě měli kvalitativně lepší sestavu, my jsme rozhodně měli horší než minule s nimi doma. Takže oceňuju jen bojovnost a snahu, to ano, a pak z jednotlivých hráčů určitě Byron, velice snaživý Danault, možná Flynn. Ale tu hru musíme ještě určitě změnit, takhle by to nešlo!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík