Montreal po ostudném debaklu dokázal vyhrát nad Philadelphí

06.11.2016, 07:20 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Tomáš Plekanec si svůj první gól sezony nemohl schovat do vhodnější chvíle. V oslabení rozhodl o výhře Canadiens. Přitom to byl právě domácí tým, který byl většinu utkání pod těžkou palbou soupeře. Svědčí o tom výrazný střelecký nepoměr.

V brance nastoupil Price a pochytal 34 střel hostí. Montreal byl o poznání efektivnější a na 5 branek mu stačilo jen 17 střeleckých pokusů. Michal Neuvirth má tak horší úspěšnost zákroků jako Al Montoya při debaklu 10:0 :-)

Branky a nahrávky: 2. Markov, 10. Pateryn (Byron, Shaw), 39. Galchenyuk (Radulov, Markov), 44. Danault (Mitchell), 51. Plekanec (Pacioretty) - 5. VandeVelde, 9. Gostisbehere (Voráček, Del Zotto), 50. Giroux (Voráček, Gostisbehere), 57. Konecny (Provorov, Couturier).

C. Price (MTL) - odchytal 60:00 minut, 34 zákroků, úspěšnost 89,5 %
M. Neuvirth (PHI) - odchytal 59:17 minut, 12 zákroků, úspěšnost 70,6 %

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:No vida, tak mi to s tím Danaultem a Carrem vyšlo...smajlik. Ještě prohodit Byrona s Andrighettem a vypadalo by to super! Pateryna mimo taky nechápu, myslím, že hraje lépe než Markov, Jemelin i Beaulieu - fakt nechápu...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Dobrá zpráva, ale to je zase jen takový pohlavek, po zápase, dvou se DD vrátí, dá winning goal a vše bude zase v pořádku a zase nás bude moci iritovat. No, kéž bych se mýlil. Pro Patyho v beku je to kruté, podle mě hraje výborně, ale zas na co by ti mladí z farmy lítali tak daleko, když by si ani neškrtli.
Kings budou těžký soupeř, ale mohli bychom se na nich herně chytit. Uvidíme
 
10.11.2016 22:21 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Já jsem u něho nějaké pokusy o tvrdší hru i hity zaznamenal, ale pravdu máš že to rozhodně není žádný supervůdce. Jestli to ale taky není
přístupem MTýčka - Shaw, dvojnásobný vítěz SC a on místo toho aby čerpal z jeho bohatých zkušeností, tak ho zkouší zformovat a předělat.Čekal bych od něho něco jako prasárny Neila z Ottawy. Ten taky po hokejový stránce nic moc ale když je na ledě soupeř musí dávat pozor. Kdyby na Neilovi chtěl Boucher aby rozehrával Turrisovi a Hoffmanovi, tak je taky v hajzlu a s tou rozehrávkou by byl na tom stejně jako Shaw. Zákeřná hra Shawa mohla soupeře drtit. Ten je teď poloviční a jediný z letošních posil co zdaleka neplní očekávání.
 
10.11.2016 22:16 | reagovat
Aki | michal.pajtl@seznam.cz
AvatarTak nemožné se stalo realitou! DD dnes hrát nebude, místo něj nastoupí ghetto! že by se blížili lepší časy? :O

Byron - Galchenyuk - Radulov

Andrighetto - Plekanec - Gallagher

Pacioretty - Danault - Shaw

Carr - Mitchell - Flynn


Emelin - Weber

Markov - Petry

Beaulieu - Hanley

Pateryn také sedí
 
AvatarReakce na příspěvek:Často tady Habs bráním po výhrách, i když hrajeme špatně, ted na druhou stranu kritizuju hráče, který při pohledu na jeho statistiky možná hraje dobře a jak jsme řekl, tak těch golů dává mraky, ale herně se mi prostě poslední dvě sezony nelíbí a jak jsem z něj byl vždy nadšený a patřil mezi mé oblíbené hráče, tak ted mě štve víc a víc. Člověk ho poslouchá v rozhovorech, jak musíme zlepšit effort, jak se nemsíme nechat přehrávat, jak byla porážka 10:0 trapná, jak musí makat, jak se musíme zastávat jeden druhého a pak se na něj díváte na ledě jak tam jen krouží oblouky a hraje jak slečinka. Má nulový leadership, neumí se zdravě naštvat, není ho vidět ve chvílích, kdy by ho jej mělo být vidět z jeho pozice. Kapitánství mu uškodilo.

Neříkám, že se ho chci zbavit, ale kdyby přišla zajímavá nabídka, tak bych se nebránil.
 
10.11.2016 17:55 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Reakce na příspěvek:To myslíš tu loňskou sezonu jak Pacioretty a Galchenyuk nastříleli každý 30 branek a oba byli mezi třiceti nejlepšími střelci celé NHL a to přes to co se loni s naším týmem dělo? A to u Paciorettyho za 4,5 mega a Galchenyuk za necelý tři? Oslavovaný a znovu podepsaný blesk Kucherov má taky tolik, Neal za 5 mega měl o jeden gól víc, Saad za 6 mega taky jen o gol víc.
Třetí nejlepší střelec z týmů habs byl Gallagher a ten neměl ani dvacet branek, pak už byli Plekanec a Weise pod patnáct.
Takovýho střelce za necelých pět mega neseženem a to máme v top6 už teď ještě jednu díru.
 
AvatarReakce na příspěvek:Prdel si rozhodně nedělám a tohoto názoru začíná být víc lidí. Na jedné straně stojí fakt, že za poslední 3-4 sezony dal víc golů než on jen Pavelski, Stamkos a Ovi, ale už loni to s ním bylo špatné, letos se na něho nedá dívat. Odehrál slušně dva zápasy. Do toho připočti jeho nevýrazné výkony v play-off... I na WC hrál tužku a koho tam měl v lajně.

Je to nice guy, kapitán a asi se to nestane, ale já bych byl za zajímavou protihodnotu rozhodně pro.
 
AvatarReakce na příspěvek:To si s prominutím děláš prdel? Ty by sis skutečně přál výměnu Maxe? Proboha tak teď třeba není vidět, ale určitě se probere. Jeho největší problém je, že dostal céčko. Když ho dostal, tak já už jsem věděl, že to s ním bude špatné. Myslím, že za chvíli by jsme litovali. Pravda on není vidět celou sezonu, ale třeba já bych jeho výměnu nepřežil. Prosím tě neblbni určitě bys litoval. Já věřím že se probere.
 
09.11.2016 21:30 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Myšleno tak , že měl do první dát Gallaghera kterej je hladovej po golech...jak rikas maka jak blazen.
 
AvatarReakce na příspěvek:nebo nechal Gallaghera kterej když nic jinýho je hladovej.
nechápu? Gally je duší týmu, kéž by každý makal jako on.

na obranu Bergevina, více zrojů za poslední dva roky přineslo zprávy, že se MB snažil DD udat, ale kupodivu jej nikdo nechtěl. Ale on mu dal ten stupido contract a MT ho neustále nasazuje, btw DD zase měl svůj nulový zápas. Samozřejmě bez bodu, ale bez střely, bez hitu... zkrátka statisticky mrtvý.

No ze jmen co jsi tu dal, by si asi každý vybral, ale snad až na Turrise z toho nic není reálného smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Byron není top 6 potenciál, to víme všichni, ale tohle těžko můžeš Therrienovi vytýkat, zvlášt po zápase, kde dal Byron winning goal a jeho lajna dala dva ze tří golů, to je prostě výborně koučovo rozhodnutí a na to se třeba v zámoří hodně dá a i Therrienovi odpůrci jej za tohle chválí. Loni to tak často měl s Weisym, prostě mu tohle vychází. A po takovém zápase tam Paulie zůstane, jejich útok hrál dobře, tak ke změnám ani nevidím důvod. Jen konstatuji, rozhodně se ze mě nestal fanda MT.

Danaulta bych taky od Mitchyho netrhal, v tomhle musím taky Therriena pochválit, že je drží u sebe.

Problém je v druhé a třetí formaci. Ve dvojce mrtvý Max, ofenzivně tápající Pleky a Gally vše nevybojuje sám. Max zase totál odježděný zápas na jedné noze... Začínám si docela přát jeho výměnu, dokud má vysokou hodnotu a směšný kontrakt, protože už fakt na něj nemám nervy.
 
09.11.2016 18:03 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Já bych zkusil dát do první lajny Shawa, aby tam přinesl trochu agrese a stojáka před brankáře nebo nechal Gallaghera kterej když nic jinýho je hladovej.

4 lajnu bych neměnil tu nemá smysl trhat ta šlape - leda jim dát víc icetimu.

no a zbylé 2-3 bych kombinoval/točil farmáře dokud si aspon jedna nesedne, tu zbylou bych nechal hrát max 10 min za zápas.

Kazdopadne pri pokracujicich vykonech bych v trade window poslal DD za 6 kolo draftu a jeste vydelame, zobchodoval bych i Plekyho dokud ma hodnotu. Z týmu v přestavbě přivést opravdu top hráče do útoku za drafty/prospekty,je krásně vidět co dokáže jeden rozdílový (Radulov) v útočné fázi udělat. (Couturier, Turris,Monahan,Scheifele,Barkov,O´Reilly) nerikam ze jsou vsechna jmena realna, ale neco v tomto smyslu nasi hre chybi.
 
AvatarSouhlasím, že dnes opět vyhrál herně horší tým. A znovu říkám, že tohle nám prostě nemůže vydržet a pokud tu hru nezměníme (což bude zřejmě hodně těžké), budeme se co nevidět poroučet do spodních pater stejně jako loni...smajlik. My opravdu bezmezně spoléháme na Price, který, až na jeden nešťastný odraz, byl opět vynikající! Ani to složení útoků není zdaleka ideální - co zase dělá Byron v první lajně??? Tam má jezdit vyloženě ofenzivní útočník, klidně bych se nebál tam zkusit Andrighetta - určitě by tam typově seděl mnohem lépe než Byron (nic proti němu, hraje jinak velice dobře). Plekyho lajna v pořádku, Byron do třetí společně se Shawem a Danaultem a čtvrtá pak doplněná Carrem. Takhle by se mi to líbilo mnohem víc!
 
09.11.2016 04:29 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarTak dokoukal jsem zápas s Bruins, hrůzný herní projev nechápu, že můžeme stále vyhrávat. Teda chápu Carey dneska snad 40 zákroků.

Jak jsem řekl herní projev terror nejsme schopni zalozit utok jinak než nahozením. Jediní kdo jsou schopni hrát kombinačně a zamknout soupeře je duo Radulov-Galchenyuk je vidět že je to spolu baví a taky díky nim 90% šancí dnes winning goal. Radulov dnes s Careym jasně nějlepší hráč na ledě - smutné že nedává góly, ale připravuje je tak, že ostatní mají defacto prázdnou branku -viz minule,dnes,příště. Tým mu gratuluje jako kdyby ten gól dal přímo on, ale. Mám trochu obavy aby to v něm časem neprobudilo takovou tu Ovechkinovskou mentalitu a nebyl frustrovaný, že on kanonýr jen nahrava. Dnes jsem čekal že bude hvězdou utkání min. 2 ale nic, ani tato malá náplast.

Zbytek týmu neviditelný ono když hraje jen první a čtvrtá lajna ostatní se zuby nehty brání a jen trnou jestli to Carey pustí nebo ne je to těžký. Jakákoli snaha končí ve středním pásmu nebo nahozením a ztraceným bojem o puk v útočném pásmu. Pacioretty, Carr,Plekanec,DD,Shaw....o nich člověk ani neví jestli hrajou.
 
AvatarLehko je na týden mimo a byl umístěn na IR. Povolán byl Ghetto, ale hrát dnes bude asi Carr.
Ruins doma, ale lehké to nebude. Oni určitě budou chtít konečně ukončit ten náš dlouhý winning streak, protože už to je opravdu jejich velká ostuda smajlik

Docela dobrý rozhovor udělal předevčírem Therrien po tréninku, uznal, že naše hra má mezery, uznal to dost jasně i Gallgher, ale mít po 12 zápasech 10 výher je dle něj opravdu hodně dobrý start. Proti tomu lze těžko hledat argument.
 
Avatar"Fun" fact o proběhnuvších B2B zápasech:
Před včerejším debaklem jsme s Jackets naše GA: 14
Po B2B s Jackets a Flyers naše GA: 28
 
AvatarPřesouvám diskuzi o zápasu sem.

Míro, ty zuby Pleky ztratil asi v Columbusu, už v rozhovoru po zápase je neměl, ale taky nevím, kde o ně přišel smajlik

Zápas určitě ideálně odehraný nebyl, pořád nám dělá problém pokrývání hráčů ve vlastní třetině, tomu fakt nerozumím. A to si MT říká pedant na defenzívu... Jinak na druhou stranu musím říct, že jsem se až vyděsil, jak jsem viděl počet střel. Vůbec mi nepřišlo, že bychom stříleli tak málo, resp. hodně střel šlo vedle. Ale ty tři střely v druhé třetině byly opravdu špatné. Naše nejhorší třetina, v třetí jsme hráli dobře, ale tam to brzdily vyloučení a hlavně ten vymyšlený double minor. Ghost tohle totálně podělal, klesl u mě. Však jste to viděli určitě taky, že to šlo do ramena.

Obecně jsme měli dost šancí, ale vždy to skončilo tak nějak divně nebo za brankou, to bude tím, že oni si nás rozebírali v jejich třetině tak, jak se má.

Asi se nedal čekat žádný závratný výkon, tuplem ne proti vždycky velice urputným Flyers, ale já tenhle win po té potupě beru všemi deseti, nevím jak vy. Boost pro sebevědomí a v úterý vlítneme na brumíky.

Lehkonen se mi u Chuckyho a Radua nelíbí, prohodil bych to s Gallym. Mitchyho lajna (záměrně neříkám čtvrtá) je neuvěřitelně skvělá a jsem rád, že ji MT zatím neboří, byt by si třeba Danault zasloužil povýšit, ale stejně má TOI jako by měl v třetí nebo druhé lajně. Desharnais je takový tragéd, mě to až ani nebaví psát pořád dokola:
Eight games in a row now without a sniff for Desharnais.
Tonight: No goals, no assists, no points, no shots, no hits, no blocks, 0% in the faceoff circle.

Masakr!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Philadelphia Flyers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
  • Ty vole, aby už se fakt prase vyznalo v ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík