Weberi Radulov se poprvé vrátili do Nashville...

04.01.2017, 14:29 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal se prosekává poměrně náročným sedmizápasovým tripem, z něhož v úterý odkrojil už pátý dílek. Valné výsledky zatím neměl - jedna výhra (po prodloužení) a tři prohry (dvě po prodloužení). O to víc potěšil těsný úterní triumf v Nashvillu. Někteří hráči z něj měli dvojnásobnou radost.

Pro Alexe Radulova a Sheu Webera šlo totiž o návrat do dobře známého prostředí. Třicetiletý Radulov byl Nashvillem v roce 2004 draftován a odehrál tu dvě sezóny. Třetí tady na jaře 2012 (ne příliš slavně) zakončil. Vazba jednatřicetiletého Webera na město country je ještě silnější. Dlouholetá opora Preds nehrála do loňského trejdu nikde jinde, za Nashville odbruslila celkem jedenáct sezón.

Oba navrátilci se shodou okolností stali velkými postavami úterního večera, na jehož konci se radovali Canadiens po vítězství 1:2. Radulov nahrával na obě branky, Weber vstřelil ve 45. minutě vyrovnávací gól. Rozhodnutí přinesla trefa Maxe Paciorettyho, která přišla půl minutky před koncem prodloužení.

„Chtěli jsme pro ty dva kluky vyhrát," řekl autor vítězné branky.

Alex Radulov, jenž se letos zatoužil vrátit z KHL do nejkvalitnější světové hokejové soutěže, je zatím v Montrealu milým překvapením. Právě v Nashvillu vygradoval svou nevalnou pověst. Na jaře 2012 se sem s velkou pompou vrátil, aby pomohl Predátorům na konci základní části a v play off. Při něm ale se spoluhráčem Kosticynem porušili večerku, když vyrazili na noční kalbu po barech. Klub je za to oba suspendoval a Radulov od další sezóny podepsal s CSKA Moskva.

Teď patří ruský bouřlivák, který se v létě dušoval, že zmoudřel, k nejlepším hráčům letošních Canadiens. S 28 body (8+20) ve 36 zápasech je za Paciorettym druhým nejproduktivnějším hráčem Habs. Jeho pasy Paciorettymu v prodloužení i na odkrytého Webera ze 45. minuty utkání s Nashvillem byly výstavní.

„Byla to paráda," řekl ke společnému dílu Radulov. „Vím, že tady chtěl vyhrát. Postřehl jsem to, už jak naskočil do hry. Jeho střelu jsem vlastně úplně neviděl, byl jsem zrovna za bránou. Když jsem pak slyšel oslavy, věděl jsem, že to prošlo."

Už před utkáním přitom ruský hokejista tušil, jak to bude v Nashvillu vypadat. Klidně předpověděl, že Webera lidé vytleskají, zatímco jeho vybučí. Měl naprostou pravdu, diváci na něj bučeli, kdykoli se dotknul puku. „Je to jen hra," odpověděl Rus na otázku, zda ho reakce fanoušků nějak zvlášť motivovala. „Nemůžu to ovlivnit. Jsou to fanoušci, koupili si lístky. Můžou si dělat, co chtějí."

Jinak ale špatné vzpomínky na Nashville rozhodně nemá. „Hrál jsem tady. V NHL tady pro mě všechno začalo. Mám tu hodně přátel, kteří pracují pro tuhle organizaci. Některé z nich jsem dneska zase viděl, chovali se ke mně pěkně," přiznal Radulov.

Shea Weber si nemohl na přivítání ze strany svého bývalého klubu stěžovat už vůbec. Během první třetiny proběhlo na kostce nad ledem tribute video se sestřihem jeho akcí. „Existují různé druhy emocí, ale tohle byl jeden z nejsilnějších zážitků mé kariéry," řekl muž, který dělal Nashvillu šest let kapitána.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarHehe jak jsem psal, že by mi vůbec nevadily výhry v OT nebo po SO, tak jsem nevěděl, že se to do puntíku vyplní smajlik Vůbec těch OT je hodně poslední dobou, ale to v tak vyrovnané lize jako je NHL není nic divného. Nicméně velká paráda, B2B výhry na západě se počítají a vylepšili jsem tím ten sedmizápasový trip končící v sobotu v Torontu na poměrně dobrý bodový příděl a vylepšili si road bilanci.

Bohužel jsme asi ztratili Byrona a Gallyho, u Byrona to vypadá na otřes mozku smajlik No uvidíme.

Každopádně huge character win, tým drží po sobě a to neříkají jen lidi od nás, ale všímají si toho i novináři a komentátoři soupeřů.

Max a Radu zase zazářili, Mac skvěle zastínil při PP golu Maxe. 2 PPG v zápase jsme už řádnou dobu neměli. Monty další W, taky paráda.

Jaký byl Bobby "Wildthing" Farnham, viděl někdo celý zápas?

Uvidíme jak dopadnou ti zranění a kdo se případně povolá z farmy. Toronto bude v sobotu po B2B, my odpočatí. Věřím ve W.
 
AvatarStars bez Jamieho Benna.
 
AvatarTak jsem pořádně projel zápas a sestřih a musím říct, že tohle byl opravdu povedený zápas z naší strany a asi nejlepší road game sezony zatím. Je až s podivem, že to šlo do OT a my dali jen dva goly, ale to už tak někdy bývá. Rinne byl taky skvělý. V OT total dominance.

U golu Webse je nejlepší jeho začátek a proklouznutí Byrona do pásma a skvělá práce Mitchyho v tom, jak puk v pásmu zachránil. Fantastická práce, která není moc vidět. Za bránou se krčící Radu, kdyby to Webs náhodou přestřelil, mě taky dostal smajlik Jinak Radu opět bestie na ledě, bučení ho očividně ještě víc burcovalo. Jak stačil v držení puku ještě tvrdě hitovat v rohu Preds Irwina, toho se nejde nenabažit. A ty dva pasy na goly mluví samy o sobě.
Max je myslím definitivně zpět ve svých kolejích, od toho co si vyléčil tu zlomeninu hraje perfektně.

Jinak viděli jste to video jak Webs na rozbruslení trefil Maxe? Už se odhadovalo, že bude x týdnů mimo a on si hraje v pohodě zápas a ještě ho rozhodne. V rozhovoru pak v dobré náladě, v jaké jsem ho neviděl hodně dlouho, pak na otázku novináře ohledně té obdržené ráně na rozbruslení s úsměvem od ucha k uchu odpověděl, že už se mu nechtělo trénovat smajlik Radu a jeho rozhovor po zápase taky stojí za to smajlik ostatně jako většina jeho interview.

No nic, zápas s Preds je pryč, musíme něco podobného předvést i v Dallasu. Změny v sestavě asi nebudou kromě postu brankáře, tak pome.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Nashville Predators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík