V Dalasu se prodlužovalo, vyhrál Montreal

05.01.2017, 07:55 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Souboj Dallasu s Montrealem přinesl parádní podívanou. Oba celky se během šedesáti minut prostřídaly ve vedení, ale rozhodnout nakonec muselo až v prodloužení. V tom se hned zkraje dostal do brejku Max Pacioretty a bylo hotovo.

Branky a nahrávky: 15. Seguin (Johns, Sharp), 33. Klingberg (Eakin, Spezza), 58. Lindell (Klingberg) - 11. Beaulieu (Danault), 43. Radulov (Beaulieu, Weber), 45. Pacioretty (Beaulieu, Weber), 61. Pacioretty (Petry, Danault).

K. Lehtonen (DAL) - odchytal 60:19 minut, 29 zákroků, úspěšnost 87,9 %
A. Montoya (MTL) - odchytal 60:19 minut, 39 zákroků, úspěšnost 92,9 %

1. hvězda utkání - Nathan Beaulieu (MTL)
2. hvězda utkání - John Klingberg (DAL)
3. hvězda utkání - Max Pacioretty (MTL)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
08.01.2017 04:01 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarToronto nás kombinačně předčí, to se i dalo čekat. Měli více ze hry a byli koukatelní. My jsme ovšem dávali góly ale nestát v bráně Price...no vždyť to znáte. Každopádně super match, skvělý, že se prosadili nově příchozí a vůbec ten potěr zahrál dobře. Musím pochválit Barberia ten se mi dneska fakt líbil. Naproti tomu Bealieu na co sáhnul to zkurvil-kdykoli byl na ledě byl z toho nějakej brejk nebo jak dokázal ten kluk pohřbít každou power-play to jsem žasnul. Každej puk co zahrál od modrý trefil hráče, který stál bezprostředně před ním.
Scherbak bude dobrej pokud ho Bergevin nepouzije jako trade bait. Překvapil mě jak je robustní, to se hodí.
 
AvatarCrazy třetina s krásným koncem pro nás, Scherbak první NHL gol! Jsem za něj moc rád, Max zas má svůj super streak, 14 golu v posledních 14 zápasech, Lehko taky super, ALE Leafs po tom svém golu hodně ožili a přehrávali nás. Naše PK je stejně jako PP směšná, Carey bohužel neměl moc šanci ani se rozkoukat a už tam měl dva fíky. Plekyho i Raduho vyloučení dost stupidní, Raduovo stejně Gardinerovo ale dost přísné, já bych tohle na obou stranách pouště. Je to hokej, ne florbal.

 
07.01.2017 19:20 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Mluvilo se,ze by mel Scherbak hrat ve druhe tak jsem se tesil, ale svihli tam nakonec Ghetta no. Uvidime kolik icetimu dostane 4 lajna, budu koukat docela se tesim ani ne tak na vysledek, ale na nove tvare. Skoro to vypada jak kdyz hraje tym vyberu z kempu Habs A / Habs B.
 
AvatarReakce na příspěvek:Celkem se mi to líbí, jsem moc zvědavej hlavně na Plekyho lajnu a na čtvrtou - o první nepochybuji, třetí by měla být taky v pohodě.
 
07.01.2017 17:41 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarMax Pacioretty – Phillip Danault – Alexander Radulov
Sven Andrighetto – Tomas Plekanec – Artturi Lehkonen
Daniel Carr – Torrey Mitchell – Brian Flynn
Nikita Scherbak – Michael McCarron – Bobby Farnham

takhle jsou oznameny lajny proti Leafs
 
AvatarReakce na příspěvek:Já to říkal hned, že tu ruku bude mít zlomenou, vždyť tu pecku schytal přímo...smajlik. Ten kluk má prostě smůlu. Máme toho hodně, tak uvidíme, jak rychle se někteří rekonvalescenti budou vracet - musíme ještě pár zápasů nějak vydržet, pak se snad 2-3 vrátí.
S Desharnaisem pravda - zní to sice blbě, ale jeho zranění přišlo vhod, ukázalo se, že bez problémů máme hráče, kteří ho v klidu nahradí. ohužel si nemyslím, že tenhle názor bude po jeho návratu sdílet i Therrien...smajlik.
 
06.01.2017 23:26 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarJinak zranění Desharneise beru jako dar z nebes snad to k něčemu bude a Therienovi dojde, že to jde i bez něj v top 6
 
06.01.2017 23:24 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarMůžem bejt rádi že to neni Carey nebo Radulov, přeci jenom je toho dost ale krom Galchenyuka nikdo klicovy.
 
AvatarJá nemám slov, zrovna zase Gally, to je k vzteku. Bohužel se to po té šlupce dalo čekat, ale i to je bohužel hokej. Pozitivum je, že Byron trénoval mimo led, tzn. že by to neměl být otřes mozku, to by postupovali podle protokolu a nechali mu delší čas bez aktivity. Takže snad uvidíme zpět brzo Chuckyho a Markova, Byron se doufám taky nebude dlouho loudat mimo a Shawzi se taky očekává zpátky max do týdne. Tak to musíme nějak přežit a kdyby se zítra podařilo vyhrát, tak by to bylo huge character win.
 
06.01.2017 20:16 | reagovat
Aki | michal.pajtl@seznam.cz
AvatarTak gally zraněn minimálně na 8 týdnů.. zlomenina levé ruky.. Naše marodka vypadá takto:

Alex Galchenyuk
Andrei Markov
David Desharnais
Greg Pateryn
Andrew Shaw
Paul Byron
Brendan Gallagher

Je to docela síla, ale četl jsem, že by první 2 mohli už naskočit na duel s Leafs, tak snad...
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky dobrá myšlenka, bohužel s Gallyho zraněním pasé. Ale zase bych nesouhlasil, jak tady od někoho zaznělo, že je Mac utopený v bottom 6 s defenzivními povinnostmi. Jejich lajna mi přijde jako takový vítr, vždycky vletí do pásma a ač moc neprodukují, tak hrají solidní 4th line hockey se spoustou energie. Defenzivní mi přijde spíš Plekyho lajna.

Rybka neproklouzla, ten samý případ jako s Burmistrovem. Bouchera vzali aktuálně Nucks, předtím si ho posílali jako létající talíř Devils a Preds, čili taky všechno týmy pod náma ve standings.
 
06.01.2017 09:31 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak! Stačí se podívat jak říkáš na Flyers nebo Ducks. I kdyby ty goly nedaval přímo McMrkev dávali by je ostatní podstatně snáze. V tom článku a v diskuzi pod ním je rozebíráno to, že Gallagherovi by strašně pomohlo mít v lajně někoho takového, protože trvale dostává facewash po téměř každém přerušení hry v útoč. pásmu a nikdo z jeho lajny se ho moc nezastane. McMrkev by neváhal a určitě by takových provokací ubylo, Gallagherovi by se pak hrálo o moc lépe vědět že má zastání přímo v lajně a ne někde na střídačce s icetimem 7min.

Ohledně waiver listu tady je taky rybka která nám proklouzla.
http://awinninghabit.com/2017/01/03/montreal-canadiens-claim-reid-boucher/
 
AvatarReakce na příspěvek:Však si taky najdi tu Gallagherovu reakci na střídačce hned po tom nastřelení...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:No jo, taky na tyto hráče poctivě léta letoucí suckují smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Já bych mu taky dal šanci a hlavně se v Dallasu ukázalo, že on je na PP před bránou skvělý. Však já to tady melu roky dokola, proč si ti naši super kouči a že jich tam je, nenechají udělat sestřihy PP Flyers? Ta funguje příkladně a key je Simmonds před bránou. Ten tam dává kvanta golů. Simmonds se zranil, dali tam loni Whitea a zase to fungovalo.

U Ghetta taky nechápu, proč s ním takhle máváme. Scherbak může být zajímavý v lajně s Raduem na místo Byrona. Jinak Markov a Chucky budou dnes poprvé trénovat s týmem, což je super zpráva.
U Gallyho je špatné, že dostal pukem do té samé ruky jako loni od Boychuka, nevím, jestli to tady už zaznělo. To mě neskutečně sere.
 
AvatarReakce na příspěvek:Neee, měl jsem na mysli, že bohužel nejde vyměnit body za zraněné hráče.

Po Burmistrovovi jsme sáhnout ani nemohli, hráče z waiveru si týmy vybírají dle pořadí v tabulce. A Yotes jsou pod náma, takže se už nikdy nedovíme, jestli by ho MB vzal nebo, pokud by ještě volný až by na nás přišla řada. Však proto berou vždy týmy dole v tabulce zajímavé hráče. Jak jsem u Burmistrova nevěděl, zda bych ho chtěl nebo ne, tak Nieta, kterého vzalo Colorado, nebo Rattiho, kterého vzala Carolina, tak u těch bych neváhal ani sekundu. Oba to jsou talentovaní mladí hráči, ale bohužel. Pravidla jsou jaké jsou.

U Plekyho máš pravdu, ale pamatuju si, že on se několikrát vyjádřil, že by určitě nechtěl být v týmu, kde ho nechtějí. Tím jak je spekulací kolem jeho trejdu každý rok milion, tak už i na toto řeč přišla. Ale otázka je, jak by to vypadalo v reálu. Já myslím, že by ho nějaký tým s místem pod stropem a bez šance na PO vzít mohl, snový trejd by byl Pleky za Marcuse Foligna z Buffala.
 
AvatarReakce na příspěvek:Oni mají mnohem talentovanější mladé pušky než my, bohužel. A ten rozdíl je podle mě dost výrazný - Matthews, Marner, Nylander...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Nevím, nevím, jestli McCarron je zrovna hráčem do top 6 - mně by tam tedy moc neseděl. Není zrovna nějak tvořivý a s bruslením má docela problémy. Třetí lajna je pro něj, myslím, ideál. Ale zrovna Andrighetto by měl dostat mnohem víc šancí a času v top 6, protože on je přesně tím typem útočníka, kterého bychom měli takhle využít. Nechápu, jak zrovna on putuje neustále mezi farmou a prvním mužstvem...smajlik!
 
06.01.2017 00:02 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Už se těším na Toronto a na to jak to Therien poskládá.Bude to hodně zajímavý zápas o výsledek se animoc nestarám spíš jsem zvědavej jak se s tim kluci srovnaj.
Bude to match téměř mladé pušky proti mladým puškám smajlik
 
05.01.2017 23:59 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarAndrighetto Scherbak UP

Ohledne McCarrona se roji nazory ze by mel dostavat sanci v top 6 alespon par zapasu. Je to ofenzivni hrac a mel by dostat sanci a icetime se ukazat, ne ho zajebavat ve 4 lajne s def. ukoly. Taky mi přijde hovadina kluka s potenciálem power forwarda hned predelavat na bourace.
Takovyho rizka postavit pri power play pred branu tak musi brankar i obrance chytat nerva.
 
AvatarNěkdo by měl upravit statistiky. Max má 18 gólů, ne 17.
 
AvatarZápas velmi dobrý, ale toho příštího se obávám. Toronto, které se tlačí na poslední postupové místo do toho půjde jak divé. Já nechci být pesimista, ale počítám s prohrou. Gallagher, Galchenyuk a Byron jsou citelné ztráty. Naopak Toronto má své mladé pušky zdravé.
 
05.01.2017 16:55 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarTak jsem nelenil a studoval pravidla. Je to tak že hráče dostane tým s nejnižším potencionálním počtem bodů v sezoně. Čili 24 hodin má možnost každý z 29 týmů projevit zájem a dostane ho ten, který je v počtu možných získaných bodů nejníže. Je dost možné, že zájem byl ale Arizona je na tom holt "hůř" než my.
 
05.01.2017 16:46 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Pleky je asi neobchodovatelný, ale já si myslím, že je to přesně hráč pro expansion draft. Má v NHL velké jméno a jako jeden z mála centrů na draftu s potenciálem hrát v top lajnách. Navíc s krátkou smlouvou kdy by s ní Vegas nějak netahal ke dnu v dalších letech.
S tím Burmistrovem naprosto souhlasím - absolutně no-risk pro nás ho zkusit a kdyžtak poslat přes palubu do AHL. Nevím přesně jak je to s pravidly - kdo dřív nebo odstupňované dle tabulky, ale upřímně řečeno sere mě že neskončil u nás. No nemůže být každý den posvícení. Třeba se ho Arizona zbaví po pár zápasech obdobně.

Jinak ještě k Danaultovi, jeho přínos neunikl ani jiným. Zde článek, řekl bych že by z něj mohl být Pleky-type player.

http://awinninghabit.com/2016/12/30/montreal-canadiens-phillipdanaultcore/

 
AvatarReakce na příspěvek:A co jako takhle nefunguje...? Myslíš to, že chci doplnit mužstvo nebo co? Proč by to nefungovalo, vždyť je na tom de facto postavená TDL, jenom si myslím, že v naší situaci nemá smysl čekat až takhle dlouho a shánět se po někom už teď! Ne každé mužstvo má lazaret, takže jsou taková, která by třeba byla ochotná obchodovat. Pořád nechápu, proč jsme po tom Burmistrovovi nesáhli - za zkoušku to určitě stálo... A nyní by nám dost pomohl.
Pleky bude mít určitě nějakou klauzuli o souhlasu s přestupem do daného klubu a navíc je hodně limitující ten jeho plat. A pokud bychom si měli nechat třeba půlku jeho platu, tak to za to zase určitě nestojí!
 
AvatarReakce na příspěvek:Bohužel, takhle to nefunguje. Zranění nás kosí, ale stačí se rozhlédnout kolem v lize a má to tak každý druhý tým. Ale Gally a Byron mě hodně serou, to je fakt. Na druhou stranu z těch už zraněných nám chybí samozřejmě hodně Chucky a pak Shawzi. Pateryna je škoda, ale je nahraditelný, o DD ani nemluvím a Markov... No nevím jak Vám, ale mi teda přijde postradatelný, když to řeknu slušně. Samozřejmě by to chtělo jednoho beka pořídit, třeba nějaku UFA kauf jako se povedl Rags s Holdenem, ale nevidím absolutně žádný důvod, proč Markova v létě podepisovat.

Posílit by to chtělo, nabízí se trejd Plekyho a začínám si ho docela přát.

Tird samozřejmě není 1C ani 2C, ale jeví se skvěle a k pozici druhého centra jen on po návratu Chuckyho on jasně nejblíž z celého týmu.

Díky za Farnhama, já ho mám rád a i s těmi zraněními asi vydrží v sestavě, takže se na něj těším v sobotu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo a ještě jedna věc - Max konečně ve své kůži, nádherné góly smajlik!
 
AvatarReakce na příspěvek:No ta zranění asi v pohodě nebudou! Gallagher dostal pumelici od Webera opět do ruky a podle mě jí má zlomenou (nebo prsty) - ten kluk má prostě smůlu...smajlik. Byronova zranění jsem si nevšiml, ale prý to vypadá na otřes mozku, takže taky nic moc. Klidně bych ty dnešní 2 body vyměnil za zdraví těch dvou, to za to určitě nestály! Teď máme lazaret strašný a opakuji to už poněkolikáté - tým by se měl rozhodně doplnit! Jinak Danault je fakt velmi dobrý, ale na prvního centra on nemá - maximálně druhý.
Parda - Farnham se snažil o tvrdou hru, jednou tam dobře minul hráče při pokusu o tvrdý hit a přistál sám na mantinelu... smajlik. Jinak na čtvrtou lajnu celkem dobrý.
 
05.01.2017 09:39 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Tak zranění se množí. Snad to nebude vážné jako ostatní.
V lazaretu to už máme jak v masně koleno,koleno,žebírka,mozeček celkem za 326Kč.


Shaw by se měl snad už po tripu zapojit.
Osobně jsem rád, že se Danault chytil jako 1st line center a doufám, že se ho pak Therrien nebude bát nechat v druhé natrvalo a nebude s nim vymetat 3-4. Samozřejmě mu pomohlo zranění ostatních, ale ten progres dostat se během 40 zapasu jedne sezony z 4 lajny až do první a navíc tu roli zvládat je vážně obdivuhodné. Ten trade s Chicagem se začíná jevit jako steal za bílého dne a ještě jsme dostali 2nd round k tomu jako bonus. Bergevin opravdu věděl co dělá už když ho draftoval.


 
AvatarSuper, mít 4 body z těžkých venkovních utkání, opravdu potěší. Bohužel nedohrál Gally, uvidíme, co s ním bude, snad to bude ok. Využili jsme dvě přesilovky, i když první branka nebyla moc přesilovková. Max se rozjíždí, snad mu to vydrží...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Dallas Stars
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík