Montreal dokázal přetlačit Toronto

26.02.2017, 07:56 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal se po nepřesvědčivých výkonech znovu vzpamatoval v poslední chvíli a udržel si mírný odstup od svých konkurentů v Atlantické divizi. Auston Matthews ve třetí třetině svým druhým gólem v utkání odpověděl na skvělý obrat Montrealu, který zařídil dvěma kanadskými body výtečný Alex Galchenyuk, když nejprve přihrál na vyrovnávací gól a vedoucí vzápětí sám vstřelil. Nádherné kanadské derby nakonec muselo rozhodnout prodloužení, v němž Auston Matthews neproměnil samostatný únik a na opačné straně vzápětí po přihrávce Tomáše Plekance nádherným bekhendovým blafákem rozhodl o výhře Montrealu Andrew Shaw, který také zaznamenal dva body. Canadiens dnes porazili Maple Leafs v souboji o Kanadu popáté v řadě.

Branky a nahrávky: 11. Matthews (Gardiner, van Riemsdyk), 42. Matthews (Hyman, Nylander) - 28. Pacioretty (Galchenyuk, Shaw), 37. Galchenyuk (Nestěrov, Beaulieu), 62. Shaw (Plekanec, Markov).

F. Andersen (TOR) - odchytal 61:06 minut, 25 zákroků, úspěšnost 89,3 %
C. Price (MTL) - odchytal 61:06 minut, 32 zákroků, úspěšnost 94,1 %

1. hvězda utkání - Alex Galchenyuk (MTL)
2. hvězda utkání - Auston Matthews (TOR)
3. hvězda utkání - Andrew Shaw (MTL)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
01.03.2017 04:50 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarCanadiens acquire defenseman Brandon Davidson from the Edmonton Oilers, in return for forward David Desharnais.


....můžeme slavit dostali jsme víc než hromadů puků smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik
 
01.03.2017 04:28 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarMax dnes vyvesi smuteční vlajku. Little bro DD je fuč..
 
28.02.2017 22:37 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarNevím proč občas sem nejdou vkládat příspěvky smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Je pravda, že jsem jako první vzal naší stránku nhl.cz a tam to takhle bylo. Pak jsem kouknul na nhl.com a tam měl Benn 6´2" a Pateryn 6´3" - takže 188cm a 190cm.
Se zápasem souhlasím - bylo to utrpěné vítězství a to s hodně odřenýma ušima... Přitom v první části Devils mimo gólu neměli snad vůbec nic, my alespoň se snažili trochu hrát. Ale pořád je to strašně toporné, nemá to žádný řád a přechod do útoku je většinou jen o nahazování. Alarmující je stav našich útočníků, s tímhle prostě do PO nemůžeme - jedna lajna nás nemůže táhnout pořád! Tentokrát tam byly i hrubice obránců - před prvním gólem Weber nesmyslně zahrál jasný puk, před třetím udělal kiks Markov, který zavinil vynucený faul Danaulta a z přesilovky jsme inkasovali. Montoa jinak velmi dobrý.
 
AvatarReakce na příspěvek:No, myslím, že ještě lepší je to na hokejforum.com, kde to ti kluci píší i se spekulacemi a kolikrát je to tam i dřív než na těchto stránkách...smajlik.
 
28.02.2017 11:27 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:superos dík)
 
28.02.2017 11:17 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:http://www.tsn.ca/tradecentre/trade-tracker
 
28.02.2017 10:52 | reagovat
Behac31 | floklima@seznam.cz
Ahoj, nemáte nějaký link, kde se dá sledovat uzávěrka přestupů. Dík moc :)
 
28.02.2017 10:23 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:teda Scherbaka s Macem))
 
28.02.2017 10:22 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Terry je Red hot, ale bojím se, že podobně jako DD je to malej šikovnej player, kterej v NHL trochu spadne s formou a my bychom potřebovali spíš Mccarrona / Sergacheva. Jinak myslím, že pro nás skoro největší trade deadline akvizice Julien:)) ALE nesmím to zakřiknout.

Benn vypadá jako dobrej uvniverzální bek. Duchene/Landy by byli fakt zlatý ale rozhodně ne za Sergacheva nebo Juulsena. Scherbaka s Gallym a volbou v draftu by to možná bylo reálné.
 
AvatarReakce na příspěvek:Kde jsi to našel?
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=19742
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=15526

Zápas super, výhra, obrátili jsme stav 3:1 a vím, že v naší situaci musíme brát každé pozitiva, jen se ale neumím zbavit dojmu, že jsme spíše utrpěli výhru proti dost slabému soupeři. Problém pořád je pouze jedna lajna, co dává goly, to nedělá nikdy dobrotu. Což ale samozřejmě neubírá nic na faktu, jak famozní hokejisti Radu a Max jsou. Neskutečná ofenzivní smršt.

Zase se prohodily lajny a Chucky ztratil pozici centra, Lehko dohrál zápas ve čtvrté lajně. Já bych zkusil zase povolat red hot Terryho z farmy, jenž je tuším druhý nebo třetí v produktivitě celé AHL.
 
AvatarReakce na příspěvek:Dokázal jsem vydržet jen na první třetinu a ta byla hnusná z obou stran. Podle dalšího sestřihu jsme alespoň dokázali dát branky, ale jaký byl pohled na hru nevím, z první třetiny rozhodně radost nebyla. Každopádně vše první formace, máme druhý win a byl moc potřeba. Dnes by to chtělo přidat třetí...
 
28.02.2017 07:32 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarMno zápas s NJ jsem neviděl - jen sestřih a asi bych to nazval jak podělat vyhranej zápas. Naštěstí v tomto případě jsme to nebyli my kdo to podělal. Opět všechno první lajna.
 
AvatarReakce na příspěvek:To není zase tak hrozný trejd, taky mohli přibalit oba Benny:) Hlavně ne Vaneka, to by si snad dělali prdel. Jsem rád, že nedošel Burrows
 
AvatarReakce na příspěvek:No já našel 183cm...
 
AvatarReakce na příspěvek:Nechápu, oba Paty i Benn mají 188cm dle EP. A Benn se rozhodně nebojí přitvrdit, tady bych asi problém neviděl. U zbytku sestavy je to jak říkáš, tam je možná nejtvrdší bek za Webere Nesterov i přes jeho výšku. Jemelin si na tvrdáka bohužel jen hraje.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale zase je na obránce celkem malej... Něstěrov výškově nic moc, Benn to samé. Z těch urostlých hraje do těla jen Weber a někdy Jemelin - Petry je v tomhle měkkej, i když postavu na to rozhodně má!
 
AvatarReakce na příspěvek:Pateryna škoda, Benn je jeho starší a zkušenější verze, podobný styl, ale určitě progres. Patyho je škoda, ale za mě tenhle trejd ok.
 
AvatarReakce na příspěvek:Takže první výměna - bohužel Pateryn pryč... Poslali jsme ho do Dallasu se 4.volbou 2017 a k nám jde Benn - bohužel jen Jordie... Pateryna škoda smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky jsem na to čuměl jak vrána... Nechápu, jak by ho vůbec po tom jeho odfláknutém PO u nás mohlo naše vedení chtít! Jinak jsou pryč další hráči, kteří se ve vztahu k nám skloňovali - Boyle v Torontu, Burrows v Ottawě... No, bude to s nima zajímavý. No a my s.nad prý monitorujeme situaci okolo Girouxe...smajlik.
 
AvatarV bráně dnes Monty dle očekávání, zítra s CBJ to bude Carey. Lajny bez změny, očekáváme druhou výhru v řadě poprvé od 7.1. a to už je doba.
 
AvatarKolují spekulace, že máme zájem o Vaneka a někteří fandové to dokonce i chválí a přejí si jeho příchod. Chápete tohle do prdele někdo? Ted nekomentuju nakolik je ten zájem vážny i od vedení, ale jak může někdo chtít jeho příchod po tom, co předvedl od doby, co u nás byl naposled, to teda nechápu. Ano, nám chybí scoring a ofenzivní skill a ten on pořád má, ale to bych raději zkoušel mladé odložence Duclaira nebo Jakupova, nebo dal šanci Hudonovi, Terrymu z farmy nebo já nevím vše, jen ne tu krysu.
 
AvatarCena je velká, ale pro tým, který jde na SC to je buď a nebo, to už je princip rental playerů. Naše vedení nás taky považuje za contendera, takže asi taky do něčeho půjdeme. MB řekl, že top prospecty obětovat nebude, ale loni taky říkal, že netrejduje Subbana smajlik

Ale já stejně nikdy nezapomenu na move Pens, když je řeč o obrovské hodnotě za rentala, jak dali za Douglasse Murrayho rok před tím než podepsal u nás za nega, DVĚ, slovy dvě druhé kola smajlik
 
27.02.2017 09:47 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarDíky bohu, že Hanzal je mimo náš perimetr. Asi málokdo příčetný by nechal Bergevina dát 1 a 2 kolo za to málo co Hanzal nabízí a nebudu se tu hádat jak je skvělej atd. protože ta cena je absolutně neadekvátní.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jj, psal jsem to sem ráno, ale nějak mi nešly vkládat příspěvky...smajlik. Cena je to fakt velká, jsem rád, že jsme do toho za těchto podmínek nešli. Ale třeba nás Bergevin "překvapí" ještě něčím horším, obávám se toho Duchenea - ne jeho příchodu, ale té hrozné ceny za něj (tam je v ohrožení hlavně Sergachev...).
 
AvatarTak Hanzala si můžeme odškrtnout. Cena za něj brutální, ale Wild jsou reálný SC contender, takže do toho jdou po hlavě a Hanzal i Whity jsou dobré posily.
Trejd Bishopa opět ukázal, že trh golmanů si žije vlastním životem.

Jsem zvědavý na MB co vymyslí, jestli fakt půjde po Duchenovi... No uvidíme.
 
AvatarA bylo by asi fajn zmínit, že jsme porazili Leafs už 14x (!) v řadě.
 
AvatarPřesunu diskuzi sem, moje reakce na Míru:

Já teda v našich textech nevidím rozdíl, ty ses jen víc rozepsal, na což já neměl skoro ve 4 už sílu. Naprosto s tebou souhlasím ve všem. Ten zápas byl hodně rozkouskovaný do úseků, kde měl každý tým dost navrch a pak zase útlum, takže se to blbě posuzuje, ale Leafs byli určitě "hokejovější" a takové ty věci jako přechod do pásma, nějaké složitější kombinace atd. jak zminuješ, měli oni určitě lepší.

No pozor, já DD jemně pochválil, že to nebyla až taková bída, ale názor jsem na něj určitě nezměnil a nikdy nezměním :D Pořád je nad slunce jasné, že do NHL nepatří, ale jak jsem psal včera, tak jeho nadsazení do sestavy je logický krok. A nakonec i vynechání Maca a Pateryna nijak neuškodilo. Tím, že ten zápas měl velký význam pro oba týmy, tak tam nebyly bitky a celkově nebyl zápas moc fyzický, ale spíš rychlý.

Gally ano, letos mu to bohužel nejde, ale včera byl takový záblesk, který by mohl naznačit zlepšení, uvidíme.

Chucky si snad zvýší po těch dvou bodech sebevědomí, že to s ním nebylo v pořádku bylo krásně vidět za stavu 1:0, když jeli Gally a Chucky 2 na 2. Chucky skoro mezi kruhy a místo aby vystřelil pod nohama beka, tak nahrál pokrytému Gallymu...

Radu byl celkem neviditelný po dvě třetiny, ale v třetí třetině tam lítal a třeba ten Chuckyho gol začal u něj, což on tak dělá celou sezonu, vybojuje spoustu puků a pak má třetí asistenci, která se samozřejmě neeviduje, ale je kolikrát důležitější než tam první nebo druhá.

Nový první obranný pár vypadal zvláštně, ale dal bych jim šanci víc zápasů na to se ukázat.

Jinak nepadla taky pochvala Plekymu a Shawzimu za ten OT winner, nemůžu z toho, jak Shawzi pak rozsekal na mantinelu :D já bych se zrakvil.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík