Drtivý finiš přinesl výhru nad Edmontonem

13.03.2017, 07:35 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Utkání otevřela ve druhé třetině přesná trefa Milana Lucice mezi betony Price. V této periodě se již nic nestalo a Edmonton tak vstupoval do třetí třetiny s těsným náskokem.

Ve třetí třetině to vypadalo, že už se nic nestane a Oilers brankový náskok k výhře vystačí. Paul Byron ale řekl ne! Po dobré týmové práci v rohu kluziště se forhendem prosadil před brankovištěm střelou mezi Talbotovy betony. Necelé dvě minuty na to po střele Maxe Paciorettyho nešťastně sklepl kotouč Klefbom do vlastní sítě a hosté se tak z ničeho nic ujali vedení. Domácí celek necelé dvě minuty zkusil hru bez brankáře, čehož využil opět střelec první branky Canadiens Paul Byron, který trefil odkrytou branku a tímto zásahem si v dnešním zápase účtuje druhou branku. Domácí se nevzdávali ani za nevyhovujícího stavu 1:3 a hru bez brankáře zkusili i na podruhé. Byron zachytil kotouč ve středním pásmu a jeho pokus o hattrick byl sražen přímo na čepel autora druhé branky hostů Maxe Paciorettyho, jenž si připsal stejně jako Byron druhou branku v tomto utkání.

Canadiens se tak vypořádali s prohrou na ledě Calgary Flames a navazují na předešlou formu.


Branky a nahrávky: 25. Lucic - 54. Byron (Danault, Gallagher), 55. Pacioretty (Galchenyuk, Markov), 59. Byron, 60. Pacioretty (Byron, Mitchell).

C. Talbot (EDM) - odchytal 59:11 minut, 37 zákroků, úspěšnost 94,7 %
C. Price (MTL) - odchytal 60:00 minut, 24 zákroků, úspěšnost 96,0 %

1. hvězda utkání: Carey Price
2. hvězda utkání: Brendan Galllagher
3. hvězda utkání: Cam Talbot

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Kéž by to tak bylo.smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Pokud měli šance a závary a my to zvládli, tak je pak fakt blbé, že jsme dostali dva goly po fatálních chybách beků a kdy jsme nechali Caryho samotného prot hráčům jako je Kane a Panarin, a další gol byl dost smůla. Nejprve Jemelin hituje vlastního hráče, pak bek zblokuje přihríávku soupeře přímo na ránu Oduyovi...

Já jsem si hlavně přál už Hawks konečně porazit... Tak třeba až ve finále SC letos smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak Pleky bohužel jezdí 80 % sezóny jako bludný Holanďan. Jemelin mě štve, měl by mo Julien zase posadit. Nebyli jsme zase tak marní, rozhodně to nebyl odevzdaný výkon a na většinu soupeřů by to i stačilo, ale Chicago, to je elita, hlavně jejich pobyty v útočném pásmu vždy smrdí gólem, tam byl opravdu největší rozdíl. Z 5 těžkých zápasů ale málo bodů nemáme a teď nás čeká boj o čelo divize a nakonec i o to PO, takže to musí hráči zvládnout. Bude to peklo, Ottawa s Tampou až po prodloužení, takže nevíc naprd výsledek...
 
AvatarReakce na příspěvek:Díky za popis zápasu, takže jsme soupeře zase výrazně přestříleli, ale opravdu navch jsme neměli...

Názor na Kinga mám úplně stejný, ten zatím nepředvedl nic a to jsem si ho jako posilu při TDL pochvaloval nejvíc. Třeba a snad zabere v PO, pokud se tam dostaneme.

Nesterov je údajně snad zraněný jsem včera četl, lower body, tak nevím.

Jinak ten Oduyuv gol mi přišel tečovaný některým z našich hráčů, ale jistý si nejsem. Nicméně byla tam i clona, ale to je jedno, i kdyby to jeho gol byl, tak ty ostatní dva byly vyloženě trapné a pro golmana ponižující, takhle nechat nepokryté tak šikovné hráče...

Tampa je kvalitní tým, vždyt skoro bez výrazné změny hrají několik let a všichni víme, kde to až v PO dotáhli, takže jejich dosavadní postavení v tabulce byl pro ně hodně špatný sen, se samotnou kvalitou týmu to nemá co dělat. Taky si myslím, že do bojů o PO ještě budou mít hodně co říct a my hotovo nemáme.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jj, hlavně Jemelin se zase předvedl - no proč by měl taky hrát třeba Něstěrov, že jo...? Jinak pro mě velikým zklamáním King, ten té naší hře prozatím vůbec nic nepřinesl, doposud nejhorší z těch posil. Pleky tam po té odmlce taky jezdil jak bludný Holanďan...
 
AvatarS Chicagem očekávaná a nutno říct zasloužená prohra. Hawks ukázali, jak kvalitním týmem jsou - byli prostě lepší a až na pár úseků ve hře zápas kontrolovali. Byli mnohem silnější na puku, s tím souvisel rychlý přechod do pásma, kde dokázali být v koncovce nebezpečnější a pohotovější - tady byl asi největší rozdíl a hlavní důvod naší prohry. Vůbec nechápu, jak oni řeší vlastně každý rok díky platovému stropu celkem citelné zásahy do sestavy, přesto jsou každý rok takhle silní...smajlik. My jsme se snažili, dokázali jsme zápas zdramatizovat, ale to proměňování šancí nás pohřbilo. Navíc Price nebude úplně čisté svědomí u druhého gólu...
Jinak jsem v noci sledoval chvílemi i poslední třetinu zápasu Ottawa-Tampa a musím říct, že to byl hokej, co měl fakt šťávu a Tampa se rozehrála do výborné formy - tady to bude ještě hodně těžký s postupem do PO...
 
AvatarO boze, Petry a Jemelin tam hořeli jak papír... Však proč nenechat dvěma nejšikovnějším hráčům ligy tři řitě prostoru, oni toho určitě nevyužijí... Víc jsem neviděl, jestli jsme na to měli herně nevím, ale z pohledu inkasovaných golů určitě škoda.
 
13.03.2017 18:36 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNáhrada ak sa náhodou zraní Price. smajlik
https://www.nhl.com/news/celebrity-dachshund-crusoe-between-the-pipes/c-287601112
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, viroza řádí, proto chytal Monty v Calgary, ač to původně nebylo v plánu. Mitchell prý ve Vancouveru hrál se sebezapřením a po tom svém gole šel do šatny, protože mu nebylo vůbec dobře. Pak chodil už jen na důležité buly.

Tým si uvědomuje, že nehraje dobře a dnes určitě bylo vidět zlepšení. Tys toho viděl asi víc ze zápasu, ale co jsem viděl a četl já, tak si to zase vykládám tak, že jsme jejich hvězdy samozřejmě za velké pomoci Caryho udrželi na uzdě, což sice nijak neprospěje oku diváka, ale kýžený výsledek v podobě dvou bodů se dostavil. Proti Hawks musíme být lepší, o tom určitě pochyb není.
 
AvatarReakce na příspěvek:O tom, kdo vyhraje divizi, asi rozhodnou naše tři zbývající zápasy se Sens, které zbývají ještě do konce ZČ odehrát. A ty budou hodně těžké, Sens mají výborný tým a vůbec se jejich současné formě nedivím. A to jim ještě pořád tuším chybí Ryan.

Jak už jsem říkal, vítězství v divizi by nám dalo někoho z Atlantiku, kde ale i 4. tým je powerhouse, druhé místo v divizi by nám zase přihrálo 3. tým z naší divize, ale v případném druhém kole by to zase byl někdo jako Pens nebo Caps... Takže žádné taktizování (ne že by tým jakkoli taktizoval :-) ), prostě musíme hrát co nejlépe a jak se vyvine pavouk se uvidí.

Máš pravdu, Hawks budou těžký oříšek, už jsme je dlouho neporazili, tak by to chtělo W.
 
AvatarNo tak já si myslím, že tohle byly body jako dar z nebes... Výsledek sice na první pohled jasný, ale vůbec neodpovídá hře - ta byla totiž z naší strany víc jak dvě třetiny naprosto o ničem! Trochu to vysvětluje fakt, že údajně v naší kabině řádí nějaká viróza a někteří hráči nastoupili se sebezapřením. Ale jinak hra podobná té v Calgary, jen jsme se snažili víc střílet, takže ten poměr střel je malinko zavádějící - hodně z nich bylo vyloženě propagačních. Price výborný, ten gól bohatě nahradil klíčovými zákroky za stavu 1-0 pro domácí. Proti Chicagu dostaneme s takovým výkonem minimálně čtyřku...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Výborně, rozhodně pozitivní zpráva, body jsem moc neočekával. Doma Chicago, takže soupeř ještě těžší, ale Carey má formu, tak uvidíme. Dostal sice lehčí první branku, ale další zákroky byly opět klíčové. Byron pěkný pokus na hattrick, ale záda byly protismajlik Škoda je, že Ottawa jede neskutečně a Tampa se také zvedá. Musíme Ottawu ztrestat mysmajlik
 
AvatarTak se musím přiznat, že ani já jsem výhru dneska nečekal a podívejme se. Viděl jsem krátký sestřih a četl repost, byl to nudný zápas, ale nehráli jsme zle a udeřili v pravý čas. Lucicův gol zase ukázal jak strašně fyzickým bekem pro nás je Jemelin... Carey trošku softík, ale pak to vynahradil několika top zákroky.

Nudný a defenzivní zápas, ale zase jsme vynulovali jejich ofenzivní esa v čele s McDavidem. Byron tu dvacku fakt asi dá, mazec. CJ taky skvěle prohodil lajny a efekt se dostavil v podobě dvou rychlých branek. Těší mě taky návrat formy Gallyho v pravý čas.

Takže za mě velká spokojenost.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Edmonton Oilers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 16.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Parda: Hutsona já osobně jen tak hanit nebudu, protože ... | více
  • Samozřejmě Kovacevicsmajlik smajlik ... | více
  • Takhle laxní přístup ke zbytku zápasu za stavu 4:1 ... | více
  • Čekal bych, že si tady někdo rýpne do Hutsonovy ... | více
  • Hutson první zápas a první bod v NHL...smajlik. Ten ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík