Takovou atmosféru tu nepamatuju, pochvaluje si Plekanec posílený Montreal

06.04.2017, 07:35 | Zajímavosti |  Martin Formánek
 

Loni touhle dobou končil spolu s týmem v letargii, pokažený dojezd sezony poslal Montreal ze hry už dlouho před finišem základní části. Tomáš Plekanec a jeho spoluhráči ale v současném ročníku píšou v Montrealu jiný příběh. Z nejúspěšnějšího klubu dějin NHL je zase jeden z adeptů na Stanley Cup. „Líbilo se mi, že když bylo potřeba zabrat, abychom si pohlídali pozici pro play off, zabrali jsme a odehráli jsme dobré zápasy," pochvaluje si v rozhovoru pro nhl.cz útočník, který se v minulém týdnu posunul už mezi deset nejvytrvalejších hráčů historie Canadiens.

Zdá se, že v Montrealu po nějaké době zase všechno šlape, vidíte to stejně?
„Jo, ve srovnání s minulým rokem je to teď super. Měli jsme v sezoně pár výpadků, ale vlastně celou dobu vedeme divizi, nikoho jsme před sebe nepustili, což je parádní. Do téhle chvíle jsme proto se sezonou opravdu spokojení. Na druhou stranu, doteď pořádně o nic nešlo, teď to pravé teprve začne."

Oproti minulému ročníku máte v zádech zdravého Carey Price. Představuje on ten zásadní rozdíl ve výkonech týmu?
„Je výbornej, to nejde říct jinak. On je vždycky o krok napřed před střelcem, o takového brankáře se můžete kdykoliv opřít. Je znát, že jsme ho letos měli v bráně a ne na marodce."

Podle všeho se vyvedl i riskantní podpis Alexandra Radulova. Čekal jste v létě, že vám takhle pomůže?
„Taky mě příjemně překvapil. Jednak tím, jak je to kluk do kabiny úplně v pohodě. Na to, co se o něm vykládalo a jaký to je blázen při hře, tak je úplně v pohodě. Na ledě tvoří hru. Když se mu daří, naše útočná hra vyloženě stojí na něm. Líbí se mi, jak je silný na puku, nezbavuje se ho zbytečně, nikdo mu ho nevezme. Je schopný nikomu puk nepůjčit třeba deset patnáct sekund, v tom je jeho ohromná síla, hezky se na to dívá."

Podobně nečekaná jako jeho podpis byla i únorová výměna trenéra Therriena. Jak jste ji vzali?
„Vždycky, když se mění trenér, stojí to za houby, ať chcete, nebo ne. Výměna uprostřed sezony je proto pokaždé náročná, ale u nás zkrátka nastala a my se s ní museli vypořádat. Věřím ale, že se nám to daří a že se nakonec ukáže jako správná."

Uvítal jste, že se po letech vrátil kouč Julien, který vás kdysi přivedl do NHL?
„To už ani nejde tak brát, uteklo třináct let, změnil se on jako trenér i já jako hráč. V hokeji je tohle strašně dlouhá doba. To jsme se za tu dobu už víc znali jako soupeři, protože jsme proti jeho Bostonu hráli spoustu sérií play off i zápasů v základní části, tam o mě získal daleko větší přehled než já o něm."

Po oněch třinácti letech jste se mimochodem v uplynulém týdnu posunul do top desítky montrealské historie v počtu odehraných zápasů. Dělá s vámi tenhle milník v nejslavnějším klubu světa něco?
„A víte, že jsem to ani nevěděl? Až když mi to někdo napsal... Obecný přehled tedy mám díky statistickým souhrnům, které před každým zápasem dostáváme do kabiny, ale nezkoumám přesně jak jsem na tom v jaké kategorii. Milník to je každopádně obrovský, ve své první sezoně bych si nepředstavil, že za takovou dobu budu pořád v Montrealu a odehraju toho v jeho dresu víc než mnozí velikáni jeho historie. Ale zároveň je tohle věc, na kterou během kariéry nijak zvlášť nemyslíte. Prostě hrajete, jak nejlíp dovedete, čas plyne a pokud vás to dovede do takového stadia, je to krásné."

Po všech změnách, které se udály i před přestupovou uzávěrkou vypadají Canadiens nejsilnější za poslední roky. Působí na vás vaše současná sestava stejně?
„Nechci dělat velká prohlášení před play off, ale vedení přivedlo výborné kluky, to je bez debat. Hlavně jsou jeden jako druhý skvělí do kabiny. Taková atmosféra jako letos v týmu nebyla, že ani nepamatuju. V tomhle směru jsme nepochybně silnější. Na ledě se teprve ukáže, ale věřím, že nám noví hráči pomůžou. Mají zkušenosti s play off, King vyhrál dvakrát Stanley Cup s Los Angeles, tak snad to v rozhodujících chvílích pomůže."

Povězte ještě, jak vnímáte čerstvou zprávu, že hráči NHL nebudou moct na příští olympijské hry.
„Je to velké zklamání. Všichni hráči na olympiádě chtějí být a někdo se holt rozhodl, že to nejde... Já ale pořád věřím, že se to otočí, že i tohle je jen takový blaf směrem k dalším jednáním. Pořád je čas s tím něco udělat. Neumím si představit, že když 99 procent lidí z hokeje chce na olympiádu, určitá skupinka si usmyslí, že to tak nebude."

Umíte si představit, že pokud by o vás národní tým tolik stál, zkusil byste se domluvit s majitelem ať vás na turnaj pustí jako to vyhlašuje Alex Ovečkin?
„Netuším, to se neodvážím říct. Hodně by záleželo na tom, jak by se k takové situaci postavili ostatní spoluhráči. Taky nejsem v postavení jako Ovečkin, v tomhle směru proto nehodlám dělat velká prohlášení. Další věc je, že mi bude pětatřicet, je čas, aby jeli mladí kluci. Já mám za sebou dvě olympiády, přišla doba, kdy by si to měli zažít zase ti mladší."

Tušíte, v jakém klubu vůbec budete během únorových Her? Vaše jméno se objevuje jako jasná volba Montrealu směrem k rozšiřujícímu draftu pro nový klub z Las Vegas, jemuž budou muset všechny týmy někoho uvolnit.
„Tohle ještě vůbec neřeším. Nevím, jaké má Montreal plány ani jak zamýšlí Las Vegas stavět mužstvo a upřímně, momentálně je mi to úplně jedno. Zajímá mě blížící se play off. Tyhle věci přijdou na řadu až skončí sezona, navíc jde o věci, které jako hráč absolutně nemůžu ovlivnit, ani na nich nemám co řešit."

Nejvíc odehraných zápasů za Montreal
1. Henri Richard 1256
2. Larry Robinson 1202
3. Bob Gainey 1160
4. Jean Beliveau 1125
5. Claude Provost 1005
6.Andrej Markov 988
7. Maurice Richard 978
8. Yvan Cournoyer 968
9. Guy Lafleur 961
10. Tomáš Plekanec 919


Zdroj článku :http://nhl.cz/takovou-atmosferu-tu-nepamatuju-pochvaluje-si-plekanec-posileny-montreal/5012304 Děkujeme!

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:To ano, ale původní požadavky Sakica MB svrhnul ze stole, stejně jako asi každý GM, který měl o Duchena zájem. Takže bud sníží své požadavky a nebo Duchene bude tam, kde je. Ono je taky otázka, proč by potom Sakic Duchena měnil, když by za něj dostal hráče jako Chucky (který má plus mínus podobné kvality jako on, akorát to už asi nebude centr) a k tomu jeden usmolený prospect nebo výběr v draftu, to mu za to asi stát nebude. Musíme se zase podívat na to z jeho strany.

 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, byl to příklad, který je ale hodně reálný a myslím, že tahle varianta rozhodně bude v létě ve hře - proto jsem mluvil právě o ní. Já bych prostě Galchenyuka s někým (a to by taky nebyl jen tak někdo) za Duchena asi nedal...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak to snad "není napsáno" nikde, že nějaký trejd vyjde nebo že bude výhra pro nějaký tým. Vždy je to risk. A ta cena by samozřejmě musela být normální, to je jasné. Sakic asi pochopil, že ten nesmysl mu nikdo nedá. A vůbec, Duchene byl jen příklad, pokud by to něčeho takového MB šel, tak by ta protihodnota měla mít smysl jak z naší, tak jejich strany.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale vždyť jsem tu několikrát psal, že po tom zranění je sotva poloviční - to snad je vidět na první pohled, o tom se nemusíme bavit! Já jen, na rozdíl od tebe, říkám, že ho nezatracuju a pořád v jeho potenciál věřím. A nikde není psáno, že Duchene by byla taková výhra za tu cenu, co za něj poptávali. Galchenyuk musí chytnout tu chuť, která byla naprosto zřejmá z jeho hry před zraněním - už jen ta radost z každého gólu byla zcela vypovídající...smajlik. A to teď prostě není a já marně přemýšlím, proč?
 
AvatarReakce na příspěvek:CJ řekl, že Weber hrát bude tak já věřím, že tomu tak opravdu bude. Jemelin je jediný s otazníkem, Benn už pár dní trénuje s týmem, taky bych tam neviděl problém. Nesmíš to brát tak pesimisticky a myslet na to nejhorší smajlik

Galchenyuk má 23 což na forwarda není zas tak málo a hlavně hraje o kontrakt, dovršil bridge a jeho vývoj by měl být vzestupný, aby dostal velký kontrakt, což se ale bohužel vůbec neděje. Psal jsem o tom v hodnocení jeho dnešní branky, ale ty sám to přece musíš vidět, že jeho hra od návratu ze zranění není vůbec dobrá. A myslím si, že zranění ho nelimituje nebo by nemělo mít vliv na jeho výkony, když ho CJ tak péruje v mediích a očividně mu dává jeho hru sežrat, čili tady nevěřím v podobný scénář jako s Maxem a jeho hře se zraněním na začátku sezony. Sám vždy píšeš, že tě zajímá hodně předvedená hra i opticky a tady on prostě teče neskutečně a ač pořád sbírá body a sezonu ukončí s 17G 27A 44B v 61 zápasech, což není vůbec špatné, tak hlavně ty body a těch několik OT winnerů po tom návratu ze zranění byla vše hlavně zásluhou spoluhráčů než jeho. Ano, samotná střela je hodně důležitá, nechci mu ubírat zásluhy, není to tak jednoduché dát gol, ale od hráče jeho kalibru si představuji mnohem víc a ne že bude pálit až jak mu to spoluhráči připraví a nebo že bude sbírat druhé asistence na PP. I když je to už asi definitivně křídlo, tak hru vůbec netvoří, nebruslí, nemaká, totální opak Radulova.

Jsem si vědom jeho potenciálu, ale jednoduše mu už nevěřím. Jeho výměnu bych bral, samozřejmě jen za hráče s podobným ofenzivním potenciálem, který je někde nechtěný, nevyužitý a nebo je tým v přestavbě, což se nabízí třeba Duchene a nebo Nugent-Hopkins.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ten zápas asi nemá smysl moc hodnotit, stejně jako ten předtím v Buffalu. Pokud by tahle výhra měla pomoci Tampě k postupu na úkor Toronta, čemuž nevěřím, tak jim jí ze srdce přeju smajlik. mám obavy, abychom v tomto módu nenaskočili do PO, protože než se rozkoukáme, můžeme končit...
Z té obrany mám trochu obavy, protože nic není přesně známo o povaze zranění Webera a i když o Bennovi se píše, že už v Detroitu bude, zase nikdo neví, jak moc bude zdravý a jestli ho nějaké šrámy nebudou limitovat ve výkonu.
S Galchenyukem já zase nesouhlasím, protože ať je to, jak chce, je to stále mladý hráč s velkým potenciálem a to, že momentálně hraje na své poměry velmi bídně, není podle mě důvod k tomu, abychom ho poslali pryč! Zase by nás za těchto okolností nemusel stát tolik peněz... smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Spekuluje se o tom a já po dnešním zápase definitivně říkám, že bych se tomu nebráni. Začíná mě totálně srát, já dokážu pochopit, že hráč má horší období nebo je po zranění, ale musí být vidět snaha s tím něco dělat. On ale nebruslí, nemaká prostě nic, dřív i sem tam někoho hezky sejmul, ale to jsem u něj už hodně dlouho neviděl. Vzadu tragický, žádná work ethic, buly špatné, nebruslí a snaží se to zachránit tím jeho žonglováním s pukem, což funguje jen v kombinaci s rychlostí, když stojí nana místě tak to bych mu to vypíchl i já. Centr z něj už taky nebude, musel by mít opravdu hodně slušné PO, aby mě ještě získal na svou stranu. A nejhorší na tom je, že hraje o kontrakt! Už má za sebou nováčkovský a bridge a měl by dostat lukrativní delší kontrakt, ale kdo mu ho dá za tyhle výkony, to teda nevím. Když ho srovnám s Gallym... No, škoda mluvit.

Zápas byla teda pořádná grcačka, oči mě z toho bolí ještě ted. Kupili jsme zbytečné chyby a goly jim darovali, zápas s nimi jako den a noc oproti tomu poslednímu. Zaslouženě vyhráli.

Lernout ukázal světlé momenty, ale i pár kiksů, nicméně je to mladý bek hrající v podstatě své první NHL utkání (v prvním se zranil s TOI 6:38) a určitě nám ukázal, že má potenciál. Jinak to tam hořelo vzadu, ale naše modrá lajna bude vypadat při prvním zápase s rags úplně jinak, tak to snad bude lepší.
 
08.04.2017 11:10 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarMožná je to předčasné, ale pokud bude Galchenyuk hrát stejně bídně v play-off jako do teď, myslíte si že bude v létě trejdovaný? Hraje o nový kontrakt, ale od takto vysoce draftovaného hráče jsme asi všichni měli vysoké očekávání, které dosud nenaplnil.

Jinak King se dostává do formy dal prvního góla za Habs smajlik
 
AvatarKdyž Pleky chválí kabinu, tak na tom něco bude...

Trochu se nám sype sestava, ale věřím, že to jsou vše zranění, které by uprostřed sezony na tak dlouhou dobu nikoho nevyřadily, tak proč to nevyléčit ted, když máme depth a o nic nejde. Webber už do ZČ nezasáhne stejně jako nově i Emelin. Benn dnes hrát nebude, ale v Detroitu jej možná už uvidíme. Povolán byl Lernout, náš prospect z farmy. Carey dnes v bráně a do Detroitu pak taky nepoletí.
Bolts jsou pořád ve hře o PO, ale není to v jejich rukách, šance je hodně malá. Kousat ale budou, o tom žádná. Bylo by fajn doma ZČ zakončit výhrou.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík