Canadiens první zápas play-off nezvládli

13.04.2017, 07:47 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

První zápas série přínesl úžasný bojovný hokej naprosto typický pro play-off. K úplné dokonalosti už chybělo je více gólů a samozřejmě výhra Canadiens. Vítězný gól padl už v první třetině, když se v její polovině trefil šikovně bekhendem ihned po buly Glass. Pak už kralovali dění na ledě brankáři. Oba gólmanští velikáni uzamkli své branky na sedm západů a střelci obou týmů neměli šanci dostat kotouč do sítě. A tak se muselo počkat, až bude Price na konci třetí třetiny odvolán. Pokus o srovnání stavu v power play Montrealu nevyšlo, naopak sám inkasoval, když volnou bránu trefil Grabner.

Branky a nahrávky: 10. Glass, 59. Grabner (Fast).

C. Price (WSH) - odchytal 58:32 minut, 29 zákroků, úspěšnost 96,7 %
H. Lundqvist (NYR) - odchytal 60:00 minut, 31 zákroků, úspěšnost 100,0 %

1. hvězda utkání - Henrik Lundqvist (NYR)
2. hvězda utkání - Tanner Glass (NYR)
3. hvězda utkání - Carey Price (MTL)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Amen
 
AvatarVítězství jsme si opravdu zasloužili, vypovídá o tom hlavně poměr střel. Kdybychom nevyhráli bylo by to opravdu moc špatné. Takhle jedeme do MSG se zvýšeným sebevědomím. Je pravda, že z naší strany bylo tolik šancí, že jsme mohli rozhodnout dávno v hrací době. Když Weber dal v OT tu tyčku, myslel jsem, že dostanu infarkt. Ovšem bylo tam asi víc takových momentů. Kreider dostával od našich fandů pořádnou čočku, je vidět, že naši fans nezapomněli co zavinil. Přeji mu to, je to naprostý debil. Komentátoři označili Plekyho lajnu za nejlepší v zápase a rozhodně měli pravdu. Doufám, že toto tempo udržíme a postoupíme. Byla by to docela sladká pomsta za finále východní konference 2013/2014. Po této výhře nám mnohem více věřím.smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlas, tohle vítězství do puntíku vybojované a byl to konečně play-off mód z naší strany, jak má být! Musím ale říct, že obrovský rozdíl je v proměňování šancí - my máme neskutečně střel, šancí, ale góly dávají Rangers a to mnohem lehčeji. Samozřejmě, Lundqvist i se štěstím chytá velmi dobře, ale někdy tu hvězdu z něj děláme my... Plekyho lajna výborná a ten jeho vyrovnávací gól byl krásnou třešničkou na dortu! Prodloužení jsme odehráli neskutečně, to bylo nasazení na 120% a když tam Carey vytáhl excelentní zákrok, konečně se ukázali Paci s Radulovem, protože do té doby to bylo z jejich strany hodně jalové - ale přišlo to v pravý čas!
Nevím, kdo tady viděl, že Rangers byli dvě třetiny lepším týmem - to se ten dotyčný díval na co...? Neříkám, že jsme je drtili, to určitě ne, ale rozhodně jsme většinu zápasu byli aktivnějším mužstvem my a prodloužení to jasně demonstrovalo. Teď jen překvapit v Madison Garden a přivézt domů jedno vítězství - s tím bych byl spokojený.
 
15.04.2017 04:46 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatarluxusní výhra..tohle jsme potřebovali :)
 
AvatarWow, do OT jsmea vletěli jako nirvána, takhle jednoznačnou ofenzivní převahu v tak důležité sekvenci zápasu jsem od nás snad ještě neviděl, to byla nádhera, bohužel bez branky, pak tam zahrozili i suckers, ale Carey podržel a co tam pak předvedl Max bylo jako z jiného světa, fantastická práce a Radu to tam doklepal. Nádherné vítězství a řekl bych hodně zasloužené.
 
15.04.2017 04:34 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarSuper hokej. Hráli jsme tak jak to má být.Prodloužení jsme byli jasně lepší. Tak v neděli zopakovat.
 
AvatarA nakonec i Pacin nabojoval a skvěle sebral puk před brankou. Šance byly na obou stranách, skvělý Carey, ale myslím, že jsme si to zasloužili o ten chlup více. Jdu se slastným pocitem spát...
 
Avatarje to tamsmajlik smajlik smajlik
 
AvatarHurááááááá, probudil jsem barák, ale je to taaaam. Super mač, na srdíčko, i moje teda...
 
15.04.2017 04:30 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarLE BUUUUUUUUUUUUUT smajlik
 
15.04.2017 04:30 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarGooooooool
 
Avatarmuze me nekdo vysvetlit proc rozhodci nepiskal ten kroscek kdy nas de hlavou na hranu mantinelu
 
15.04.2017 04:11 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
Avatarjj přesilovka opět o ničem
 
Avatarto bud v klidu zahrali jsme ji jako ty ostatni smajlik
 
15.04.2017 04:04 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Možná ne na počet šancí, ale hráli s větší jistou a přehledem a byli tam sáhodlouhé pasáže, kdy jsme se k ničemu nedostali.

Uppdate - přesilovka pro nás
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak myslím, že to nám zase křivdíš, protože jsme měli také dost šancí ke skórování, k tomu břevno. Rangers měli dva úniky, navíc dali haluz třetí branku. Je to vyrovnaný, dřou oba týmy. Mě jen štve, že si necháme dát stupidní druhou branku, kde jdeme střídat a nepohlídáme si Nashe, takové střelce. Bohužel přesilovky bída, rozhodně měla být jedna navíc, když tam přesekl bek hokejku Galchenyukovi...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak to se asi díváme na jiný zápas, nevím kde jsi viděl, že by byli dvě třetiny lepší.
 
AvatarReakce na příspěvek:Max mi dělá starosti, šance má, ale pálí to doprostřed brány nebo vedle... Musí se chytit co nejdříve
 
15.04.2017 03:50 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarRangers byli dvě třetiny lepší, mohli vést klidně i 5:2. Plekyho gol klika, všimli jste si, že obránce Rangers těsně předtím golem o něj přerazil hokejku??smajlik smajlik
 
AvatarPleky vyslyšel tu všudepřítomnou kritiku, výborně hraje jeho lajna celý zápas, wow, to byl závěr. Sousedi mě asi zabijou :D Po druhé třetině jsem byl zhnusen, ale nějaká spravedlnost existuje.

Tak přenést si ještě momentum do OT a vyhrát to.
 
AvatarReakce na příspěvek:Zcela po zásluze, to co předvádí dneska třetí formace je paráda. Bohužel, hraje vůbec Pacioretty? No o přestávce jsem ho párkrát viděl v prostřihu. Lundqvist opět výborný, ale není tak jistý, často to z něj vypadne, chce to jít víc do brány. Rangers budou hrát s čistou hlavou, jednu výhru už mají. Hlavně jim nedat zase brejk, nechápu, jak tam může takto Markovovi ujet. Snad to urveme, musíme, jinak to bude zlý...
 
Avatarjj jeto tak Pleky ze stestim srovnal ale opet nase presilovka stala za prd
 
Avatarjj jeto tak Pleky ze stestim srovnal ale opet nase presilovka stala za prd
 
Avatarjj jeto tak Pleky ze stestim srovnal ale opet nase presilovka stala za prd
 
15.04.2017 03:44 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarZaslouženě srovnáno. Tak pojďte klucí.
 
15.04.2017 03:43 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarNení možné, Pleky srovnal!
 
AvatarBohužel zatím to vypadá tak, že nám to potřebné štěstí na dobrý odraz chybí, naopak Rangers ho má. Naprd střídání u druhé branky, pak jsme mohli dát gól a bohužel inkasujeme haluz. Přesilovka hrozná. Potřebujeme příspěvek první lajny, Paci a Radu musí předvést víc, hlavně Radulov zatím jen vyloučení. Ukázalo se, že Weber když není, tak je to sakra problém... Musíme zabrat, jen do MSG s 0:2, to by bylo smrtící...
 
Avatarbohuzel tecem, a mohli sme evest ale v presilovkach jsme jalovy skoro jsme se nemohli dostat do pasma na toz si vytvorit pozici pro strelu bohuzel nam tam hodne chybel Weber jenz sedel na trestne
 
AvatarReakce na příspěvek:Celá Plekyho lajna výborná. Narozdíl od prvního zápasu jsme totálně ve hře, rveme se jak se má v PO rvát, takže jen tak dál...
 
15.04.2017 02:03 | reagovat
Aki | michal.pajtl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Gally je podle mě náš zatím nejlepší hráč play off, už první zápas bojoval, provokoval, nebál se jít do těla. u gólu na 1:1 se nádherně ukázalo nedáš dostaneš, naštěstí to Byron stejně dal.
 
AvatarTomu říkám bounce back na Game 1, velmi dobře odehraná 1. třetina a vedeme 2:1. Chyby tam byly, dostali jsme stupnidní gol a zazmatkovali na konci třetiny, ale dobře to dopadlo.

Gally je totální bůh, zlomil tomu šaškovi hokejku, to by mohl být ten moment, který potřebujeme, dostat se mu pod kůži. Pak Gallagher moment při druhém golu, ukradený puk, nahrávka a gol , prostě wow.

Jen tak dál.
 
15.04.2017 00:31 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
Dneska vyrovnáme, takový štěstí už Lundquist mít nemůže.
Kromě první poloviny 2. třetiny jsme byli v 1. zápase lepší. Při téměř bezchybné obranné hře byl vidět "medvědí" rukopis Juliena a neúčast Yemelina.
Bohužel to vhazování, letos jsme "mistři" v obdržených brankách v naší obranné třetině bezprostředně po něm a nacvičených akcích soupeře. Škoda že Petry s Bennem nezareagovali jak to ten Lindberg strčil za Plekance, Glass už na to čekal, zase to měli nacvičený. Na tréninku by měli cvičit vhazování pak vhazování a na konec ještě vhazování.
Velkým kladem bylo, že jsme měli víc bodyčeků a těch deset minut co jsme se jen bránili jsme vůbec nezmatkovali.
 
AvatarDneska pro mě trošku překvapivě jdeme do zápasu se stejnou sestavou, i když nic nebylo potvrzeno, vše se může změnit. Bude zajímavé, jak se bude měnit, jestli se bude měnit, nějak pozice Galchenyuka. No panic, ale musíme být lepší, Go Habs Go!!!
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak podle mě to bylo celé špatné. Za zmínku stála opravdu jen první třetina, ve které jsme rangers tlačili.Jinak druhá třetina, z té opravdu bolely oči a kdo nepoužíval sprostá slova, toho obdivuji.

Jediní hráči, které mohu pochválit jsou Carey a Weber, jinak nikoho.

Takový výkon je na PO fakt málo. Takhle PO zamáváme po čtyřech zápase. Dnes to musí být o hodně jiné. Pokud dnes prohrajeme, tak v MSG už nám nevěřím, hnus.smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak o hře se toho tady napsalo hodně, mě to nepřišlo až tak špatné a myslím si, že ten zápas neukázal naší opravdovou kvalitu, podle mě hodně na hráče dolehla tíha zápasu a zítra budeme lepší.

Jinak s tebou souhlasím, Pleky je bohužel asi done a jak já říkám, to není jen letos, loni ještě měl uspokojivé body, ale herní sešup šel jasně vidět už tehdy.

King zápas určitě odehrál jako jeden z nejlepších hráčů a jsem rád, že se zatím ukazuje dobře aspon v PO, ale těžko hodnotit po jednom zápase. Zítra budeme lepší, Go Habs Go!
 
AvatarPlekymu to nejde celou sezónu, takže by byl velký zázrak, kdyby se to najednou diametrálně změnilo v PO. I tak si ale myslím, že v tom útoku by byl Galchenyuk v jeho momentální formě možná ještě horší - mně se ten útok v současném složení na konci základní části hodně líbil a v posledních zápasech byl naším nejlepším. A řekl bych, že si celkem sedli. Včera už to takové nebylo, ale jak psal Michal, koho z útočníků za tenhle zápas pochválit...? Všechno to bylo takové jalové.
 
AvatarSouhlas, u Plekyho je hlavně průser plat, kdyby měl 4 mega, tak by nás to aspoň tolik netížilo, ale toto je špatný. Bohužel v tomto zápase se mi nelíbil v podstatě nikdo, nejlepší asi byla čtvrtá formace. Naše šance často přišly po jejich chybné rozehře, my nedokázali nic vykombinovat... Věřím, že druhý zápas bude lepší, nemůžeme být přece jako leklé ryby ve dvou zápasech po sobě, navíc v PO, to by byl hřích:)
 
13.04.2017 18:31 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím, ten Plekyho propad je šílený. Teď vidím, že CJ nebude měnit lineup pro druhý match. Pokud se nedej bože stane, že budeme po pátku prohrávat 0:2, tak změny přijdou a může na ně Pleky doplatit. Na papíře by takový útok Galchenyuk, Gally a Byron nevypadal vůbec zle. V době platových stropů bolí Plekyho kontrakt dvojnásob, tady ta změna v létě přijde skoro určitě, otázka v jaké podobě - trejd nebo vykoupení ze zbytku smlouvy. Ty peníze by se fakt šikly, abychom se v létě pokusili přilákat velkou rybu do útoku smajlik
 
13.04.2017 17:19 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:S buly naprostý souhlas. Jakoby všechny ty klíčový šly v prospěch soupeře..

Já byl taky vytočenej, ale upřímně víc než výsledkem spíš hrou. Vůbec mě to nedokázalo vtáhnout. PO po dvou letech, takový suchý, šeď, nuda...

Hodně se tu kritizuje King, ano souhlasím. V týmu bude pár borců, kteří i pozadu bruslí rychleji než on popředu :) V zápase, kdy se rychle prohrává a tým musí jezdit a jezdit, to je velká indispozice. Na druhou stranu. Měl tam dvě velice slušné šance, co další útočníci? (Já jich moc neviděl)

Pojďme si říct něco na rovinu, co mě trápí daleko víc jsou celoroční výkony (V PO to nikdy za nic nestálo) Plekyho. Jak jsem psal vedle. Ač je to dobrej chlap a sympatie jsou k němu zcela pochopitelný, tohle je fakt průser. Méně NEnebezpečný útočník v kádru snad není. Poměr cena/výkon to je fakt problém, který v létě bude muset GM řešit.

Karty ven: řekněte mi upřímně o kolik je lepší Pleky než třeba takový Mitchell (poměř cena/výkon). Vždycky jsem si říkal bylo by fakt cool udělat 1000zápasů za Habs, ale na nostalgii se hrát nedá. Jeho přínos zvlášť pro ofenzivu je fakt nicotný.

Proto bych dal Galchenyuka (ač je psychicky totál pod dekou) na centra mezi Gallyho a Byrona. Ten aspoň umí dát gól!

Jinak před Hankem fakt respekt, takhle se opět připravit na PO po takový sezoně, Wow!

 
AvatarStřelec Glass, to mě poser... Takový idiot, který v moderním hokeji nemá co dělat a on nám dá gol a ještě taková haluz, po vyhraném buly...
Buly pořád obrovský problém, sice nechápu, jak můžeme mít buly po zápase 50:50, když mi přišlo, že jsme každé důležité buly prohráli, ale budiž. Hlavně důležité buly na začátku PP, to jsme prohráli snad každé a je jedno jestli to byl Shaw, Pleky nebo někdo jiný.

To fakt raději prohrát 5:0 než takhle, vytočený jsem neskutečně.
 
AvatarBohužel jsem se podobného začátku série obával, ale co se dá dělat - příští zápas to prostě musí být úplně jiné a to mnohem živější! Jak už zaznělo v příspěvcích pod minulým článkem, velmi dobře jsme nastoupili a celá první třetina byla, i přes obdržený gól, z naší strany solidně sehraná. Ale druhá část byla úplně jiná a tam můžeme být sakra rádi, že jsme neinkasovali. Očekával jsem také, že ve třetí do toho půjdeme po hlavě, ale nebylo tam téměř nic! Pochválit musím určitě oba gólmany, to je jasné, velmi dobře jsme sehráli všechna oslabení - to je asi tak všechno. Rangers si to po tom gólu celkem v pohodě hlídali a kromě pár menších závarů před jejich brankou nás k ničemu nepustili. Už jsem říkal, že Galchenyuk ve čtvrté je naprostá hovadina a jenom se potvrdilo, že King byl ve třetí o ničem - tohle se musí prohodit nebo Kinga prostě posadit!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Rangers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík