Canadiens v Edmontonu dárky nedostali

24.12.2017, 08:40 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Edmonton si udělal poměrně příjemné Vánoce. Vyhrál pět ze šesti předchozích zápasů, navíc čtyři poslední v řadě. Canadiens tentokráte nezopakovali ofenzivní představení z minulých utkání. Calgary a Vancouveru dali dohromady deset gólů.

Branky a nahrávky: 14. R. Strome (Khaira, Draisaitl), 16. McDavid (Nurse, Russell), 25. Lucic (Draisaitl, McDavid), 59. Khaira (Draisaitl) - 33. Shaw (Byron, Morrow).

C. Talbot (EDM) - odchytal 60:00 minut, 29 zákroků, úspěšnost 96,7 %
A. Niemi (MTL) - odchytal 59:23 minut, 31 zákroků, úspěšnost 91,2 %

1. hvězda utkání - Leon Draisaitl (EDM)
2. hvězda utkání - Connor McDavid (EDM)
3. hvězda utkání - Ryan Nugent-Hopkins (EDM)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím, dříve jsem se MB zastával, že kvalitního centra je opravdu těžké získat, ale letos jich změnilo dres několik kvalitních, takže jsou to jen stupidní výmluvy.

Ale tady počkej, to jako vážně? Díváš se na zápasy? Pokud ano, tak ty to nevidíš? Alzner je naprostý tragéd a zoufalec, v žádném lepším klubu by si nikdy nezahrál nebo by dělal 6/7. beka. Jen idiot mu může dát mastnou smlouvu na pět let, takže vem jed na to, že tohle je náš největší problém a hlavně ještě dlouho bude!!!

S Plekym to nemůžeš myslet vážně, je přeplacený, ale na ledě je vidět a je přínosem pro tým alespon na buly a dozadu, když už mu to moc nelepí dopředu. A smlouva mu letos končí, takže tady není žádný problém. Takže tady jsi úplně mimo.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jenže Plekanec teď skončí nebo půjde na 3 mega, ale co Alzner? Jinak Price vynikající, bohužel nechat si dát branku 10 s před koncem třetiny rozhodlo. Samozřejmě Tampa byla jinde, ale taky jsme nebyli bez šancí, bohužel na jednu branku se nevyhrává a ani neboduje...
 
29.12.2017 08:49 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:A to vše při vědomí toho, že se centr dá získat a ne že ne, dokonce ne nějak předraženě. Viz Turris, Hendrique...nechápu ty myšlenkový pochody, kdy pustíme TOP křídlo zadarmo pryč a přivedeme jiné TOP křídlo za na našeho nejlepšího prospa, když už nás X let sere že nemáme kvalitního centra.
Alznera teda jako nějakej bust nevidím, je drahej to jo, ale opakuju největší platová přítež je dávno Plekanec 3tí centr za 6M kdo to kdy viděl.
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, měl sto let času a všude místo, ale on si vybere to nejhorší místo. To je fakt totální průser ten hráč a ten kontrakt... Podle mě je to v současné době nejhorší kontrakt v současné NHL z aktivních hráčů, nepočítám všechny ty Hortony a Clarkssony. Protože ten poměr cena/výkon je strašidelný. Bergevin je zkrátka dement.

Líbil se mi Hudon ve čtvrté lajně, určitě by měl hrát a ne sedět na tribuně. Rozhodně bych jej ale zkusil vedle Chuckyho a centra čtvrté lajně bych nechal dělat Shawziho. Ale možná to bude zase celé jinak a top 6 se celé překope, protože dvojka Max a Drouin opravdu nefunguje a ani fungovat nebude. Už se zase spekuluje, že možná dostane Chucky šanci na centru... Ach jo, už mě to docela unavuje celá ta naše estráda s centrem.
 
28.12.2017 20:20 | reagovat
Radulov | Berserker777@seznam.cz
Dnes to bude peklo...
Nedávám klukům moc šancí, jestli nedostaneme 10ku tak se budu divit.
Všechno je teď proti nám.
 
AvatarHráli jsme opět tak trochu ve šlépějích zápasu v Edmontonu - všude jsme byli druzí, bez kombinace, strašně kostrbatě a do těch šancí, kterých bylo kupodivu celkem dost, jsme se dostávali většinou jen po chybách hráčů Caroliny, ne vlastní kombinací. Alzner předvedl skvělý námaz, idiot to může dát po mantinelu ven, ale on to dává středem hřiště - to už se učí v žácích, že tohle prostě NE! Souhlasím s Galchenyukem - ten hezký gól totálně anuloval tím stupidním vyloučením, které bylo rozhodující. Celkově se na tu hru koukalo hodně nevesele, Carolina byla mnohem bruslivější a hokejovější, bohužel...smajlik.
V Tampě to bude ostuda jak řemen a Sergačev nám dá určitě fíka - na to bych si i vsadil...
 
AvatarReakce na příspěvek:Pokud plánujeme hrát jako v Carolině tak odjedeme z Tampy s desítkou. To byla hrůza, první třetina doslova trapná z naší strany. Ale i přesto jsme mohli klidně vést, kdybychom uměli proměňovat úniky. A pak si tady někdo bude utahovat stupidně z Byrona, který jediný ty úniky pravidelně proměnuje. Max je totálně v prdeli to až není možné. Drouin otrávený, Pleky ofenzivně nulový, Danault je jen tak dobrý, jak jsou jeho spoluhráči, Gally na vše nestačí a Chucky? Dal krásný gol, ale jako by ho ani nedal, když se nechá stupidně vyloučit za stavu 1:1 a my inkasujeme. Dál už to byl jen zmar a ani na žádný tlak jsme se nezmohli.

A Alznerovi se musím omluvit jak jsem tady tehdy mluvil o tom jak nemá žádný hokejový sklill, naopak!
Má fantastickou vision a čuch na puk, jeho pass na Faulka neměl chybu! Oh wait...

Jak se asi musí cítit Carey, když vidí jak další sezonu ve svých prime years jeho tým pomalu posílá do prdele.
 
AvatarReakce na příspěvek:A tak Tampa je první, takže ve druhém bude potřeba bodovat. Útok Tampy nás přejede, tam bychom museli i my dokázat, že umíme šance proměňovat a ne se jen do nich dostávat
 
AvatarDojeli jsme na proměňování šancí, bohužel... Teď se body budou muset vydolovat na Floridě a to hlavně v prvním zápase, ve druhém to neočekávám...
 
27.12.2017 14:11 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Tady taková vánoční krása - pro mě asi nejneuvěřitelnější okamžik v NHL - když Feds dal všech pět gólů svýho týmu:) https://www.youtube.com/watch?v=nAe7AJ70ZPI

Feds byl neuvěřitelnej hráč, podobnej typ jako Saku ale ještě o level výš.

Tak se těším že draftneme nějakou velkou rybu. Jednou. Abychom měli prostě taky týpka, kterej si dokáže dělat co chce - moje přání na novej rok)))
 
27.12.2017 11:53 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Burmistrov končí ve Vancouveru, škoda, říkal jsem si že se chytí - zejména u Nucks, který mu asi dali dost prostoru:)
 
AvatarReakce na příspěvek:Já ale neřekl, že své tahy se svými HC vůbec neprobírá, to je samozřejmě kravina, řekl jsem že je s ním neprobírá nějak hlouběji. Prostě Alzner byl top ryba na UFA trhu ten rok a on po něm skočil a jak ted vidíme tak po něm skočil dost bez rozmyšlení. Možná jej CJ chtěl, to se asi nikdy nedovíme, ale zrovna tvé příklady mi k Alznerovi nejdou :D Boychuk má myšlenku a perfektní střelu. A taky umí přitvrdit, čili bek úplně jinde než Alzner. McQuaid je defenzivní pes a taky těch hokejových skills nepobral, ale aspon umí zahrát fyzicky.

McAvoye jsem raději vynechal, toho jim závidí celá liga...

Míro- Neříkám, že je PO vyloženě ztracené, zkrátka vidím naše šance tak 20 ku 80. Stát se může vše, 14/15 Ottawa je toho příkladem, ale týmy okolo WC jsou podle mě kvalitnější a už tak brzo v sezoně nám začínají soupeři z divize rychle ujíždět, což není vůbec dobré.
 
AvatarReakce na příspěvek:Krásně napsánosmajlik souhlas... i s vidinou play off a Plekyho
 
26.12.2017 20:44 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:tak tak...

na farmě vypadá Scherbak - mimochodem u centrů Mac, Holland a Gregoire taky:)

za posl. 12 zápasů to u habs vypadá poměrně pozitivně a pokud nebudeme přetěžovat Careyho a Niemi bude chytat tak jako doteď nemuselo by to být špatný... klíčem je produktivita prvního útoku.

Mimochodem i když Carey nechytá v godlike módu, jeho přínos pro hru Habs je srovnatelný snad jen s Bobsem u Columbusu.

WCJ nám může udělat radost - Poehling by byl skvělá pojistka pro budoucího centra, ale zejména u Ikonena a Meteho tuším velký potvrzení jejich potenciálu:)
 
AvatarO Alznerovi už tu psát nechci, každý teď vidí, co je to zač a Theova předpověď o jeho bruslení se dávno naplnila, bohužel... Tým nemáme nijak kvalitní, přesto jsou tam hráči, na kterých můžeme v klidu postavit budoucí kvalitnější mužstvo - vzadu pořád ještě Weber, určitě Petry (hraje poslední dobou výborně, perfektně bruslí), Mete, Juulsen, Schlemko taky není k zahození, Jeřábek, když dostane víc zápasů, tak by se taky mohl dobře adaptovat do NHL hokeje. Do toho se může prosadit nějaký mladík a jasně, určitě by to chtělo doplnit jedním ofenzivním prověřeným bekem - to ale nebude nic jednoduchého sehnat ho. V útoku je Drouin, pořád ještě kvalitní střelec Paci (byť teď je úplně lichý...), určitě bojovník Gallagher (náš nejlepší hráč), Lehkonen, Galchenyuk (pořád mu věřím), Byron, Hudon a celá nynější čtvrtá lajna. K tomu v záloze Scherbak, pak věčně čekající De La Rose s McCarronem a samozřejmě opět doplnit jedním kvalitním centrem (zase těžký úkol, ale musíme to podstoupit). Je možné, že k uskutečnění toho posledního úkolu budeme muset obětovat něco z toho, co jsem vypsal, ale to se asi nedá nic dělat... Možná bych za poloviční peníz nechal ještě na 2 roky Plekyho, protože si myslím, že mladým má co dát a tu černou práci si odvede.
Na rozdíl od Pardy si nemyslím, že PO je už nyní ztracené, tady stačí 3 vyhrané zápasy a rázem jsme zpátky, takže tohle se v klidu může stát. Otázkou druhou je to, zda to v naší situaci má vůbec nějaký smysl... O tom právě moc přesvědčený nejsem.
 
26.12.2017 09:59 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Pardo, chlape, chápu, že ti MB leží v žaludku možná i víc než je zdrávo. Ale napsat, že MB nepoprobírá věci s CJ či dřív s MT je naprostá volovina. Každý GM v lize řeší věci z hlavním koučem. MB není vyjímku, což na RDS v již několikaletém seriálu o Habs můžeš sledovat každý týden.

Dokonce si myslím, že CJ Alznera hodně chtěl, viděl v něm svého Mcquaida,Boychuka. Defenzivního beka, které on má tak rád. :(

Bohužel, jak už jsem psal v létě, ten trh na beky byl tak slabý a bývalá pětka draftu budila velký zájem, ač v Caps dobře věděli, že do dnešního hokeje se moc nehodí. Takhle kotva nás bude dlouho trápit, ale třeba jej někdo časem vyplatí...uvidíme.

Jinak s Bostonem máš pravdu. Hlavně McAvoy je zviře, americký Doughty, hrozně mi ho připomíná. A to ješt mají v zásobě dobrou grupu útočníků v juniorce a na farmách. Bruins zvládli přechod, zbavili se Lucice a spol a mladí je budou brzy táhnout. Juulsen brzy šanci dostane. Letos věřím, že jsme nadraftovali dobře. Poehling už teď vypadá jako chlap a na Ikonena se hodně na WCJ těším. A pak Sergačev njn :D
 
26.12.2017 09:57 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Promiň, píšu to tady vždycky rychle a kostrbatě - ale myslim si, že Bergevin s Julienem konzultujou koho nakoupí - nebo koho se zbaví - Bergevin má poslední slovo ale určitě ti nenasází tým stylem - poraď si smajlik

Alzner je přesně typ obránce jak píšeš, jen nepůsobí tak klidně, jistě a spolehlivě jak se o něm někdy říká. Vždycky byl trochu typem hráče, kterého maj rádi trenéři a kabina (nenechá se zbytečně vyloučit a je to chytrej hráč - viz rozhovory, oproti třeba Patchesovi) a kterýho nemaj rádi analytici viz: https://www.youtube.com/watch?v=9bg9BoB03A4

S těma minutama jsem hodil jen spekulaci - jestli se nebojej ho trochu víc "utrhnout" ze řetězu. Ale máš pravdu, proto jsme ho asi nekupovali smajlik

K Juulsenovi - myslím si že by v týmu určitě aspoň na několika zápasů byl, kdyby ho nesjemulo zranění (modlim se aby to nedopadlo jako s Koivem nebo Chuckym - zranění v počátku hraní v NHL strašně zpomalí vývoj hráče - Koivu byl můj nejoblíbenější hráč dlouho dobu, zpočátku to ale vypadalo, že bude sbírat body ale ještě víc)

No a s Bruins totální souhlas - jak už jsem tady někde psal a někdo zkopíroval ten můj příspěvěk :D - MBéčko a Therrien měli na začátku moderní bruslivej tým, jako by teď mít každej - a místo toho začali kopírovat kluby, který byly v týhle vizi za náma. A teď je to obráceně.

Mete se snad projeví na šampionátu jako stavební kámen Kanady - to je jediná šance, že snad pomůže zapomenout na PKeje, což je pro mě pořád ještě horší ztráta než Radiátor vzhledem k tomu, že k ní vůbec nemuselo dojít.

A ke kontraktu Alznera - bohužel neměl vyloženě spatnou sezónu, tak jsme ho přeplatili jako by to udělal jakejkoli jinej klub a myslím, že právě proto, že Julien ho asi hodně chtěl a protože jsme přišli o Nathana, Markova a Sergacheva a trh toho moc prostě nenabízel :((
 
AvatarA ještě bych rád něco napsal o Bruins. Dere mi to srdce a ruce mi to ani nechtějí napsat, ale nejde jinak než před nimi smeknout. Stačí se zamyslet, dokázali naprosto bravurně zareagovat na nový styl hokeje a přešli z těch svých Big Bad Bruins na moderní bruslivý hokej. Tzn. paradoxně nám by měl dnešní styl hokeje vyhovovat, my teoreticky nemuseli nic měnit, malé a bruslivé týmy jsme měli vždy a ted když to konečně můžeme využít, tak zase tápeme. A tým, který prošel totální obměnou nejen sestavy, ale i filozofie, nás přehrává. A je to jen o tom, že starého kouče nahradili mladším z farmy jenž zajistil perfektní transfer hráčů z farmy do prvního týmu a funguje to. Kdežto u nás je to naopak. Julien nemá absolutní páru o hráčích z AHL, viz. komentář před prvními zápasy Lindgrena nebo ted Lernouta pod ním. Ruins mají na papíře totálně trapnou obranu a jak jim to jde. Útok? Šlape Marchand, Bergeron a Pastrňák, sem tam něco přidá věčně zraněný Krejčí nebo Backes za zenitem, ale jinak je to o tom, že pravidelně skorují i další útočníci. To jak jsme ted nadšení z naší čtvrté lajny a jak skoruje, tak to tam je normální. Je mi z toho na blití, že nám mám dávat za příklad zrovna je, ale nejde jinak. Ostatně výsledky mluví za sebe. A to nepamatuji, že by někdy měli nějak vysoké picky, snad jen rok 2015, kde měli ty své tři slavné picky po sobě, ale z toho jim paradoxně vychází zatím jen DeBrusk. A mimochodem, z toho extra silného draftu 2015 zatím neokusili NHL z prvního kola jen 4 hráči- Ti dva od Bostonu, pick Caps a jistý Noah Juulsen.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak teď vůbec nerozumím tomu co píšeš. Julien chtěl Alznera? To si vůbec nemyslím, to byl čistě nákup Bergevina, pochybuju že on nějak hlouběji konzultuje své tahy s CJ.

Druhému odstavci taky nerozumím, to jako že my hrajeme málo v oslabení a necháváme se málo vylučovat a nedáváme tak příležitost Alznerovi vyniknout? smajlik Nebo že se snad Alzner drží zpět se svou fyzickou hrou, aby se on sám nenechával vylučovat? smajlik Obojí je blbost, vylučovaní jsme dost a Alzner v PK v ničem nevyniká a sám Alzner hraje tak jak hrával i u Caps, tzn. bezpohlavní obranný hokej, nikdy neměl hodně PIM. A tím bezpohlavním obranným stylem myslím styl alá rádoby zodpovědný zezadu, ale přitom je to spíš den otevřených dveří, bruslařsky nestíhá a fyzicky do nikoho zajít neumí. Nepamatuju si, že by snad jednou rozdal solidní hit nebo někomu naložil v rohu. Je to bek, jenž by byl užitečný jako v 4-5. obránce týmu v NHL tak před 10-15 lety. To že je u nás placený jako top 4 bek je obrovská zoufalost a trapnost našeho vedení. A jak v létě říkal Theo, u Caps byli jistě moc rádi jak se jej zbavili. Teď se ještě dívám na jeho historii smluv, a to jsem teda neměl vůbec páru, jeho washingtonská smlouva byla na 4 roky s cap hitem 2,8 mega a my mu dali na 5 let 4,625 mil., to snad není normální jak je ten MB debilní. Skoro dvojnásobný plat bekovi, jenž nemá v NHL vůbec co dělat.

Jak už jsem řekl, sezona ještě bude dlouhá, ale karty se začínají už jasně rozdávat a já na PO věřím tak na 20%. Muselo by se sejít hodně náhod. Otázkou zůstává co bude, jestli budeme opravdu dole a zda to MB ustojí. No, uvidíme.

 
25.12.2017 11:34 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:To máš těžký - Alzner je klasickej stay at home obránce a Julien ho chtěl pro svůj systém jistý důrazný obrany, ale problém je v tom, že my jsme nikdy nebyli týmem, kde by tohle vyloženě bylo zvykem, takže to zatím nefunguje a je otázka jestli začne (tu změnu nejde odstartovat tím, že získáme Webse místo PK)

Možná taky Dandelautova chyba v zapracování Alznera - myslím, že se trenéři snaží trochu bránit trestným minutám a hře v oslabení, proto Alzner není tak vidět.

Bude zajímavý sledovat, jak Julien, který je typickej kvalitní kouč pro týmy který nemůžou rebuildovat, bude postupovat s MBéčkem, protože ten se nebude chtít zbavovat "svých" investic.

Cestou bude opatrný budování týmu z toho co máme - jestli dostane MB důvěru na další roky a v takovou chvíli by to chtělo spíš kouče typu Tortorella / Boucher / Gallant - silnýho motivátora co to umí s mladejma - Julien je v tomhle lepší než Therrien, ale jinak podobně jako Vigneault, Ruff spíš stratég a autorita pro stabilně doplňovaný týmy s hvězdama.

To my nejsme...
 
AvatarStrašný zápas, bolely z toho oči. Ale to už tady bylo vše řečeno.

Nedá mi a musím zase plivnout na Alznera. Ruku na srdce, kolikrát jste si letos řekli, že něco na ledě udělal fakt dobře? Mě snad napadá jak střílenou nahrávkou vybídl Drouina k jeho prvnímu golu v dresu Habs. Jinak to je totální zmar a já jsem v šoku, že náš slavný GM a jeho scouti někoho takového mohli do týmu přivést. U Caps musel hrát přece podobně. Neumí bruslit, neumí střílet, neumí pořádně nahrát, nemá žádné hokejové myšlení, nehraje tvrdě ani dotěrně u brány, viz dva obdržené goly z posledních dvou zápasů (Lucicův a Tkachukův), on prostě neumí nic. Bere prachy za pár zblokovaných střel, ale tohle zrovna není statistika, kde by člověk musel být hokejový génius. Pro mě je to bek patřící mezi tři nejhorší obránce co já kdy v dresu Habs viděl, což ho řadí po bok Campoliho a Kaberleho. Opravdu otřesné a když si představím že jej budeme vídat tak nehorázně dlouhou dobu... Je mi z toho na blití.

Sledujete někdo tabulku? PO nám utíká a kleště mezi šestkou a zbytkem světa se začínají hodně brzo rozevírat. Boj o WC bude těsný, ale začínám silně pochybovat, že do něj vůbec nějak budeme umět zasáhnout. První tři místa v naší divizi jsou rozdané, Boston má 7 bodů náskok a ještě dva zápasy k dobru, to je šílený rozestup.

Já jsem pro tankování...
 
AvatarOtočení utkání v Calgary. Byli jsme jak mátohy, nedivím se po včerejším utkání. Edmonton lítal, dominoval ve středním pásmu a jen díky Niemimu je to příznivý výsledek. Nic se nedá dělat, trip musíme hodnotit jako velmi úspěšný, i když dnes to neklaplo. Načerpat síly a dovést hodně bodů z pokračování tripu na východě, opět aspoň 4 by to chtělo.
Přeji všem fanouškům Habs pěkné Vánoce, v novém roce štěstí, zdraví a trochu víc radosti s Habs než v loce letošním...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Edmonton Oilers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík