Toronto přejelo Montreal rozdílem třídy

18.03.2018, 09:11 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Toronto v kanadském derby vcelku s přehledem dokráčelo za dvěma body. Maple Leafs vyhráli čtvrtý zápas v řadě a na Boston, který drží druhé místo v Atlantické divizi, ztrácejí pět bodů. Na domácím ledě pak Leafs vyhráli už podvanácté za sebou.

Branky a nahrávky: 17. Nylander W. (Gardiner), 23. Kapanen (Dermott, McElhinney), 40. Kadri (Marner, Rielly), 56. A. Johnsson (Hyman, C. Carrick)

C. McElhinney (TOR) - odchytal 59:49 minut, 33 zákroků, úspěšnost 100 %
C. Lindgren (MTL) - odchytal 60:00 minut, 45 zákroků, úspěšnost 91,8 %

1. Curtis McElhinney (TOR)
2. Andreas Johnsson (TOR)
3. William Nylander (TOR)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo to je taky pravda smajlik Zase stát se mu něco může ted, ale i v říjnu při prvním zápase nové sezony. To si nevybereš, já bych ho taky nechal odpočinout, ale jak jsem psal, jisté pochopení pro to mám.

S Cats další nula, letos 12. (!!!) a 3. nula proti Floridě, 12 nul je jasně nejhorší z celé ligy, druhá nejhorší Ottawa byla vynulována 8x... Trapárna.

 
AvatarTak další šaškárna za námi, není ani co komentovat - my se hokej ani nesnažili hrát (doufám, že to byla tato varianta, ne ta horší, že už ho prostě vůbec neumíme...). Jediný, kdo opět snese ta nejtvrdší měřítka hodnocení, je Niemi - vynikající!
 
20.03.2018 01:52 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Timmins se prý přesouvá na místo Carriéra - člověka který byl zodpovědný za AHL a farmářský systém obecně - a najatý Moulsonem ještě před Bergym. Konečně. Teď by měl Timmins i dohled nad tím, co se bude dít s hráčí jako Maci i po draftu. Chystá prý velké věci, ale nevím do jaké míry oficiální to je - jen jsem to viděl na fórech na FB.

Snad. Návrat Careyho by mohl znamenat i to, že chceme aby si vylepšil renomé před off season - a to by znamenalo možný trade...to bych koukal. Jiný vysvětlení nemám, jinak blbej nápad (tak jako tak?)
 
19.03.2018 23:13 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Peníze? Jsem zvědav, jestli mu to vykompenzuje ty ztracený biliony, až si náhodou vyrve vazy v koleni (ano může kdykoliv v sezoně, ale proč to pokoušet, když o nic nejde)...

Sportovec, nesportovec. Tohle je zbytečný tah, v obrazu té monstrózní smlouvě ještě stupidnější.
 
AvatarJe to tady, Carey byl lékaři povolen plnohodnotný návrat. Můžeme si klepat na čelo, racionální důvod to opravdu nemá, ale je to tak. A já se na něj rád zase podívám před dlouhým létem. A při jmenování proč chápu jeho návrat je zde ještě jedna věc- prachy. Fans chtějí vidět svého miláčka a Moulson určitě nerad vidí desítky možná stovky prázdných míst v Bell Centre. Carey má moc pár diváků dostat zpět do sedaček. A o prachy jde přece až na prvním místě.
 
AvatarReakce na příspěvek:Máš pravdu hokejový vývoj je vizitka hlavně organizace. Přiznám se, že farmu nesleduju, ale každý nadává na Lefebvreho a je to zase nějaká Bergenovina, protože farmu vede už já nevím jak dlouho přitom jsou za ním tragické sezony, jen loni byli v PO za hodně dlouho dobu.

Já Caryho jako sportovce chápu proč chce hrát, na druhou stranu uznávám, že z racionálního hlediska to je nesmysl.

Dallásek je v prdeli, bez Bishopa ten tuhý boj na západě asi nedají, jsou tam ještě v boji o osmičku tři týmy, to by museli Radu, Benn a Seguin přejít do God modu a prostě dávat každý zápas 5 golů, protože Lehtonen je díra.

Koho by sis představoval z Caroliny?
 
AvatarU Price mám stejný názor jako Theo - moc nerozumím tomu, že teď se má vrátit, když sezóna je dávno v tahu a on si může v klidu oddáchnout a dát vše zdravotně do pořádku...
 
19.03.2018 16:19 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:DLR máš pravdu, psal jsem steal. Což se úplně nevyplnilo. Na druhou stranu stačí se podívat, jaké je procento hráčů z druhého kola, co se prosadí v NHL - šíleně malé. Většina z nich si NHL ani nezahraje. Ale je pravdou, že jsem čekal z něj 2-3 centra. Druhý z něj určitě nebude, 3 by stále mohl být. Podle mě krom zakončení má úplně vše, ale prostě mu po většinu času chyběl větší zápal. Teď jej poprvé po dlouhé době vidím, tak snad se kousne.

Big Mac krom bruslení, je absolutní ztráta identity. Ten kluk, neví, jestli má být power forvard, silný centr nebo bitkař. Podle mě je to ztracený případ a končí. Abych ale nebyl na něj tak přísný, podle mě Mac je ideální případ totálně zmrveného developmentu Habs. Strašně špatně s ním pracovali a tohle je výsledek..

Careyho absolutně nechápu. Teda chápu jeho, ale nechápu ostatní. Sorry otřes mozku a situace klubu a on přesto chce hrát, pro mě nepochopitelné. MS ok, to je za měsíc a půl, ale teď je ideální co nejvíc klid. Není důvod, aby hrál, jediný důvod...

btw: líbilo by se mi, kdyby Marc v létě využil situace v Carolině. Psal jsem o tom nedávno. Majitel je očividně blázen, njn druhej Jones/Cuban a přeřadil (vyhodil) legendu Francise a hledá "yes mana" ideální chvíle v létě trejdovat s Carolinou. Měli velký zájem o Maxe (majitel naštvaný z neaktivity GM) a mají dost prospectů i hráčů, které by stáli za to. MB JEDNEJ a jednej rychle!

K Dallasu se radši nevyjádřil, jestli to nedají, tak nejvíc ostuda pro mě.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já se přiznám, že mi prohry taky nevadí, diplomaticky řečeno :D Spíš "fandím" Sens, Nucks a ostatním týmům v našem okolí v tabulce, aby nás předběhli pro lepší odds na loterii.

Pamatuji si jak jsi tady po draftu o DLR psal, že to je steal a jak z něj může vyrůst opravdu dobrý hráč. Já jsem taky spíš jeho zastánce, ovšem někdy mi taky přijde dost mimo jak píše Míra a zápasů už odehrál hodně a výrazně se zatím neprosadil. Po sezoně je RFA a rozhodně jej nezatracuji, ale musí makat, musí dřít.

Maca mám rád, to přiznávám, ale o to víc ho sleduji v zápasech a bohužel je pravda, že tohle asi bude provar. Že z něj nebude Lucic nebo Clowe je už jasné, ale že z něj nebude druhý Boyle si uvědomují až teď. Bruslení špatné a hlavně není ani moc silný v rozích, sám o tom teď mluvil v rozhovorech, že prohrává souboje u mantinelu. Je taky RFA po sezoně, poslední šanci na rok asi ještě dostane, ale to bude asi konečná.

Carey a jeho návrat chápu, je to sportovec, soutěživý typ a jak sám říkal, chce tu bídnou sezonu skončit v dobrém rozpoložení, nevyloučil ani WC v Dánsku. Na jedné straně zdraví, to prdel není, ale já to chápu, navíc léto bude zase hodně dlouhé.

BTW ještě centři, teď se snažím hodně sledovat mladé centry a je to opravdu kumšt. Thortonové, Crosbyové a Toewsové opravdu z nebe nepadají. Stačí si vzít tři vysoko draftované Čechy za poslední roky- Faksa, Hertl a Zacha. Hertl snad roste do opravdu solidního hráče, ale bude to někdy 70 bodový centr? Asi ne. Faksa má skvělé momenty a určitě se prosadí, ale u něj bude 50-ti bodová hranice na konstantní úrovni spíš malý zázrak. A Zacha? Pořád je hodně mladý, ale prý s ním v NJ docela ztrácí trpělivost. A to jsou vše centři s vynikající a až dokonalou hokejovou postavou, všechno hokejově moc chytří kluci, ale i tak to mají hodně těžké. Pak je tady Couturier z Philly, u něj se taky už Philly fans smířili s tím, že to bude 40, max 50ti bodový solidní centr se super defenzívou a ejhle letos se rozjel a padá mu to tam. Je to opavdu alchymie.

A ještě k Plekymu, docela jsem se pousmál u toho neuznaného golu jak se vůbec neradoval a jen odejl slavit se spoluhráči. Prostě to CH má v srdci do konce života!!! smajlik
 
AvatarDLR se v téhle pozici ale plácá už strašně dlouho a nezastírám, že pro mě to bylo jedno velké zklamání. Letos tedy dostal víc prostoru a zlepšil se, ale pořád to není ono - když ho sleduju, tak on většinu svého času na puku stráví u mantinelu, v rozích, v pozicích, z kterých se dá vstřelit gól, se objevuje dosti málo. Ale jako defenzivní specialista by mohl být dobrý, nic víc. Taktéž mám trochu problém se Scherbakem, už jsem to tu psal - navíc má takový neortodoxní styl bruslení, který vypadá dost neohrabaně. V rukou to ale má, tak doufám, že tu letošní šanci v další sezóně nezahodí...
Toronto nemá cenu rozebírat, bylo to do očí bijící - ještě v první části to šlo, ale hlavně druhá třetina byla doslova hra kočky s myší. Pleky byl zpočátku hodně namotivovaný, to bylo krásně vidět, ale neprosadil se.
 
AvatarReakce na příspěvek:Je to pravda, jde jen o to, jak budou hrát mladí. Ale ten rozdíl, ten byl ubíjející. Bylo to, jak kdyby hrálo Toronto proti Jihlavě... Jinak DLR tady byl chválen, určitě já jsem psal, jak se mi po návratu do týmu líbí a třetí centr, ok. Mac děsný, nemá na to. Čeká nás perné léto a opravdu nevím, jestli nás jedno léto zachrání, spíš se obávám, že ne...
 
18.03.2018 12:48 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarChlapi, řeknu vám, že vás obdivuju na to koukat. Nikterak nezastírám, že v posledních týdnech mě zajímá, jak hrají mladí. Jestli Drouin se aspoň trochu probírá a dokonce (ač se stydím) spíš si mnu ruce nad každou prohrou kvůli případné loterii.

Zkrátka jediné co je teď směrodatné jsou výkony mladých, které jsou ve směs povzbuzjící.

Přiznám se, že mě trochu zarazilo, jak jste tu psali o tom JDLR. Ten kluk to v sobě má, bruslení, bránění, důraz. Když se víc snaží (teď konečně) tak z něj je solidní hráč pro NHL. Úplný opak, některými zastávaný big Mac.

V době, kdy jsem se ještě hodně pohyboval kolem junirského hokeje, tak DLR s "C" za švédskou osmnáctu mě hodně bavil, určitý skill, tam je. 3-4 centr v NHL to podle mě je. Mac, prosím ne. Zapomeňte! Z něj Lucic či Boyle se opravdu jednou pro vždy nestane. Nevím, co by se muselo změnit, abych se mýlil, ale s jeho bruslením na NHL prostě nemá ani náhodou.

V podstatě jediné co mě v závěru trápí je fakt: PROC se Carey sakra chce vracet. Po otřesu mozku ač klidně na tři měsíce od hokeje vypne, je opravdu nutné kvůli pocitu, aby chytal 2-3 zápasy v zcela nepodstatném závěru sezony? Až dostanu ránu golfem z kruhu do hlavy, tak zas propukne hysterie. Hlava není noha, čím víc volna, tím líp. (Kort když v naší situaci si ho může dovolit).

Parda: jj teď s top centrem na světě je skvělý, ale stejnak to možný na PO stačit nebude, což s tím kádrem by byla absolutní ostuda, tak asi tak :)

 
AvatarTo byla ostuda, nadpis článku vůbec nepřehání. Pro mě bylo tohle větší utrpení pro oči než tehdy ta desítka v Columbusu. Chudák Charlie tam dělal akrobacii a jen díky němu to nebylo víc. U nás hrůza, bez pohybu, bez zájmu a hlavně bez talentu. Nedokázali jsme si ani vybojovat klasickou přesilovku. Tedy až na tu vysokou hůl na Chuckyho na začátku zápasu, kterou sudí neviděli.

No, čeká nás hodně práce, resp. Bergevina, protože Moulson definitvně potvrdil, že MB bude GM u příští rok. Co k tomu dodat.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík