Moravčík a Sklenička prý míří do Montrealu!

28.05.2018, 13:02 | Aktuální téma |  Martin Formánek
 

Měli kvalitní klubovou sezonu, prosadili se do české reprezentace a hráli i na mistrovství světa. Michal Moravčík a David Sklenička teď mají před sebou další velkou výzvu, oba totiž zabojují o NHL. Talentovaní obránci patrně co nevidět oficiálně podepíší smlouvu s Montrealem, kam mimochodem před rokem odešel Jakub Jeřábek. Moravčík se Skleničkou se tím pádem loučí s Plzní, což klub potvrzuje na svých stránkách.

Oba beci Škody zaujali skauty i jiných klubů NHL, o možném odchodu Moravčíka i Skleničky se mluvilo už během světového šampionátu. Určitý interes se navíc objevil i z ruské KHL. V Plzni tušili, že oba reprezentanty a objevy uplynulého ročníku nejspíš neudrží. "Kluci dostali zajímavou nabídku a po zvážení jí oba přijali. Pro nás je to samozřejmě velká ztráta, nicméně už pracujeme na jejich nahrazení. Oběma přejeme hodně štěstí," uvedl na klubových stránkách sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Hráči zatím smlouvu oficiálně nepodepsali, stát by se tak mohlo v nejbližší době. Pokud se oba upíší jednomu klubu, půjde o unikátní událost. Málokdy se totiž přihodí, aby dva obránci z jednoho evropského klubu zamířili společně do jedné zámořské organizace. Ovšem situace se tak vyvinula.

O Moravčíka se kluby NHL zajímaly údajně už na podzim, po turnaji Karjala, kde vysoký bek prožil mezistátní premiéru. Skauti zámořských celků mapují výkonnost evropských hráčů vytrvale a neustále. Věděli i o Skleničkovi, který měl povedenou druhou polovinu sezony a podobně jako Moravčík šel výkonnostně neustále nahoru. V Kodani na sebe Západočeši upozornili. Jsou perspektivní, kvalitní. V optimálním věku.

Jejich přesun za Atlantik lze očekávat, nicméně v pondělí před polednem dohoda s Canadiens stále uzavřena nebyla. "Ve hře jsou i jiné varianty. Je pravda, že jednáme, ale ani jeden z hráčů smlouvu dosud nikde neuzavřel. Proto nelze nic komentovat," řekl hokej.cz Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services, která oba zadáky zastupuje.

Informaci o odchodu Moravčíka a Skleničky zveřejnil plzeňský klub v pondělí v 11 hodin, zhruba 30 minut poté článek z hlavní stránky Škody zmizel. Na západě Čech možná malinko předběhli dobu. Transfery do NHL si zámořské týmy potvrzují ve svých informačních kanálech, Canadiens tak zatím neučinili. Ani nikdo další. Ale dohoda je podle všeho na spadnutí, v průběhu nejbližších hodin snad bude definitivně jasno.

Pokud se předpoklady naplní, přijde extraligové Plzeň o tři hokejisty, které zlákají kluby NHL. Už dřív se s Nashvillem dohodl brankář Miroslav Svoboda. Moravčík a Sklenička patřili v uplynulém období k oporám indiánů, Škodě pomohli do semifinále play off. V reprezentaci se dřív objevil Sklenička, premiéru prožil během ročníku 2016-17, loni na podzim se přidal i Moravčík. Oba si vybojovali nominaci na světový šampionát, kde sehráli všech osm utkání českého národního týmu.

Zdroj clanku: http://www.nhl.cz/parada-pro-plzenske-partaky-moravcik-a-sklenicka-pry-miri-do-montrealu/5015540

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Amen
 
AvatarNo nevím, kam se ubírá tahle organizace, když vidím zase tohle...smajlik. Kdo bude u nás střílet góly, to teda vážně nechápu! Znamená to, že se teď podepíše Max, který byl skoro jistojistě spojován s tradem? Nebo ho vyměníme, opět ne samozřejmě za centra, a budeme betonovat a spoléhat na Price??? Nebo nadraftujeme Zadinu a budeme se modlit, že se chytne okamžitě jako střelec? No, celkem nevalné vyhlídky...
Čekal jsem, že Galchenyuk opravdu dostane k sobě hráče, který k němu patří (jako byl u něj Radulov), a on ukáže, že to je prostě velmi dobrý hráč, protože on takový je! Fakt nevím, co tohle všechno má znamenat, ale dobrý pocit z toho vážně nemám ani náhodou...
 
AvatarReakce na příspěvek:To že jednou rozbil hubu Kesslerovi z něj nedělá gritty hráče. Je to takový hajzlík na ledě, ale se svou postavou si zase moc vyskakovat nemůže. Byl a je to můj oblíbený hráč, to jsem tady asi ani ještě nezmínil smajlik Ale mě prostě štve ten způsob tradu nemůžu si pomoct. Znásilněný centr Drouin a už se proslýchá, že to samé se plánuje s Domim, který je stejný rádoby centr jako byl loni Drouin. Tohle není stavba týmu, to je fušeřina.

Já se bavím nad trady u cizích týmů a u našeho bych rád viděl progres a zlepšení, abych se dočkal zase úspěchů a nic takového zatím nevidím.
 
16.06.2018 22:35 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Docela pěknej podpis! A Domi i když je gritty guy, umí přihrávat a tvořit hru as well....jsem si ale jistej že by to Bergy nedělal jen kus za kus. Chtěl určitě ušetřit.

Je to lišák Pardo. Sklonim hlavu ale čenichám začátkem offseason která mě bude minimálně moc bavit :D
 
AvatarReakce na příspěvek:Slušný podpis, to zase ano, a moje teze se nepotvrdila. Ale on musí jít po nějakém drahém hráči, protože pokud šlo jen o to ušetřit pár mega pod stropem, když místa máme dost... Blbé je, že nesmyslnou částku si zaslouží jen Tavares, pokud takhle škudlí každý dolar, aby získal za nesmysl třeba Stastneho a draze podepsal Maxe... No uvidíme co na nás chystá, snad to zase nebude provar.
 
16.06.2018 20:06 | reagovat
Aki | michal.pajtl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Tavares je prý blizko podpisu s Islanders, ale kdyby nam to vyšlo, tak by to byla bomba! Čím dál tim víc čtu o draftu, ze chteji vzit Kotkaniemiho. Pokud se tak opravdu stane, tak už nevím.. Domi si nemyslím, že je úplný propadak, preci jen zahrat v arizone je těžší, nez kdekoliv jinde ???? ale myslim si, že za chuckyho jsme mohli ziskat víc..
 
16.06.2018 19:23 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttps://www.tsn.ca/habs-sign-domi-to-two-year-contract-1.1114672
Domi podpísal na 2 roky za 3.15 mega ročne. Tak sa mi zdá že MB sa snaží dostať Tavaresa, ale pochybujem, že mu to vyjde...
 
AvatarReakce na příspěvek:Chuckyho po pěti letech snad už všichni známe. Nebude to nikdy žádný hecíř a lídr, top centr taky ne, ale pořád je to velice skillem obdařený hráč. Jen se mu musí poskytnout správní spoluhráč, v tom není nijak vyjímečný, a to už je práce GM. Všichni, s kterými si Chucky rozuměnl, jsou pryč a teď i on.

Domi má za sebou jen tři sezony, může jít nahoru, ale také dolů. Loni dal 9 golů a z toho 4 do prázdné branky. Já vím, v Arizoně... Navíc to možná někdo neví, ale Domi má cukrovku. Je to možná trochu blbé zmiňovat, ale to taky není úplně ideální.

Že by snad nepodepsal doufám nepřichází v úvahu, to si MB pohlídá stejně jako když přivedl Shawa bez smlouvy. Ale dá mu stejné nebo podobné peníze jako Chuckovi, aby světu ukázal že přece přivedl rovnocennou protihodnotu. Ne, nepřivedl.
 
16.06.2018 13:49 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:No. Já bych Chuckyho asi neobětoval taky. Pokud by nešlo o centra. Proslýchaly se vždycky o něm různý věci - party i drogy (což je asi přehnaný) a že i přes obrovskej talent hokej neužívá. Ať je to jakkoli, vedle Radua ožil nevýdaně a kdyby měl top centra....

Na druhou stranu Phoenix si ho prý vybral jako centra což si myslím není úplně prozíravý.

Max Domi je na druhou stranu hráč, který byl v juniorech kapitánem a sbíral body i za repre což Chucky úplně ne. Bodově je na tom průměrem skoro stejně, jenom není střelec - a to hrál ve Phoenixu, kde měl jen chvíli vedle sebe Duclaira.

Nedivil bych se kdyby to oběma prospělo, prohra to podle mě není. Jen vyrovnaný trade. Jen bych hledal jinou protihodnotu.

A trochu mě děsí že třeba nepodepíše, to by byl konec.
 
AvatarToto opravdu není normální a mě se tady ještě někdo bude divit jak Bergevina nazývám. Teď už pro něj ani slovo amatér není dostatečné, je to prostě dement nad dementy, největší klaus v celé historii NHL, většího blba snad nikdo za GM nikdy neměl.

Chucky, díky za vše...
 
16.06.2018 09:22 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No opäť ďalší \"geniálny\" ťah v podaní toho tupca MB. Ako Domi sám o sebe nie je zlý hráč lenže výkonnostne klesá, a navyše za Chuckyho mal rozhodne pýtať viac... smajlik
 
AvatarMONTREAL - General manager Marc Bergevin announced on Friday night that the Canadiens have acquired forward Max Domi from the Arizona Coyotes in return for forward Alex Galchenyuk.
 
14.06.2018 17:27 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarIkonen minimalně na 6 měsíců OUT s operací kolene...docela voser takhle mladej a už s kolenem v háji smajlik Letos toho moc nepředvede.
 
14.06.2018 11:14 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Upřímně moc nechápu ten hon na Kovalčuka - to byl pro mě vždycky nejhroznější rozesírač týmu ever. v jeho věku a s jeho požadavkama...ještě že mezi zájemci prý nejsme. To by se za Gaineyho / Gauthiera klidně mohlo stát btw.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nemáš pravdu, nikdy jsem neřekl, že Bergevin \"udělal vše špatně\", naopak jej umím i pochválit, naposled třeba při trejdu Plekyho, podpisu Nema, jeho některé podpisy bottom hráčů... Jen bohužel ty špatné kroky natolik přečnívají, že si to u mě už asi nikdy nenapraví. A že mám problém s jeho povahou, což tě očividně dráždí...

Jsem tady zároveň asi nejčastější pisatel příspěvků, tak se ti může zdát, že plivu nejvíc, je to možné. Z Káji Alznerů si dělám prdel, to je fakt, to jinak ani nejde smajlik Ale Schlemka jsem tady několikrát i bránil, zrovna tento podpis jsem mu snad nikdy nevytknul?

Já jsem oslavoval jak jsme posílili obranu? Doslova oslavoval? Já ti nevím. Snažil jsem se být při zemi a optimista před novou sezonou, ale že bych obranu oslavoval je trochu silné slovo. Pokud narážíš na Alznera, tak jsi měl pravdu, to jsem tady napsal taky milionkrát, milionkrát jsem psal, že jsem se nechal unést proklamováním jaká to je velká ryba UFA trhu a protože jsem jej neznal. Ted už vím, proč se nikdy nikomu nevybavilo jméno Alzner při zmínění obrany Caps smajlik

A taky jsem tady několikrát psal, že já si mohu dovolit být jak ty říkáš vedle jak ta jedle. Není mou povinností znát každého beka z celé NHL, já nejsem GM s platem x milionů a týmem s x poradci a scouty. Tzn. já i kdybych tady říkal před 11 měsící, že je Alzner budoucí držitel Norris Trophy, tak budu stále jen internetový pisálek, za blba bude vždy jen Bergevin. Ty by sis nic takového netroufl říci, protože se tím živíš, čili bys měl mít větší přehled a taky ho máš a tvé příspěvky čtu rád. Tak ale svůj pohled na věc, resp. jeho hodnocení nepředávej i na ostatní. Já pracuju v dopravě a taky bych nikoho neodsoudil za to, že napíše nějakou blbost, když je to třeba doktor. Navíc si myslím, že mi předkládáš hodně věcí, které ani nebyly řečeny nebo rozhodně ne tak dramaticky, jak tady ty podáváš.
 
11.06.2018 11:58 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarAle nic vážného :D

Jen mě upřímně překvapuje, jak z člověka, který má hokej jako koníček a má v lize poměrně velmi dobrý přehled, se najednou stává někdo s pohledem pouze jedním směrem (často bez většího vnímání reality) a zahleděnými názory.

(viz vnímání P.K., viz \"egomaniak, co všechno udělal špatně\")

Nikdo tady nepředhazuje Alzner, Schlemko úlet podpisy/trejdy půl roku víc než ty, nikdo. Přitom ten samý člověk je tady před 11 měsíce nejvíce oslavoval, jak jsme posílili obranu.

A ještě k tomu skoro přidal internetový \"lapdance\", že jsme už nebrali zpět Markova. To mi přijde přece naprosto absurdní :)

Bych tohle vůbec neměl odvahu přehazovat, když sám sem byl vedle, jak ta jedle :)

Viz, jak se to pak vše v sezoně upeklo...

Jinak video hezký, sportsnet tomu s Kennedym věnoval celý supr Podcast, ta parta byla výjimečná, protože za favorita nepatřila ani náhodou.
 
Avatarhttps://www.youtube.com/watch?v=h-Itg7Frnk0
Trocha historie
 
AvatarReakce na příspěvek:Můžeš tento příspěvek nějak rozvést? Co se ti nezdá
 
10.06.2018 15:30 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jeane, Jeane, ty to vidíš ...:D
 
AvatarReakce na příspěvek:Opět docela tendenční článek ve stylu vše je špatně, hoďte tam bombu smajlik
Toto je blbost:
Did you see the raw emotion of Alex Ovechkin throughout that series and after the victory? That’s the kind of passion we have almost never seen from a guy wearing a Habs jersey in the past quarter-century.

A tvrzení, že je Max průměr jakbysmet.

Ale jinak je tam hodně věcí pravda, ta nabubřelost našeho managementu, která nezačala u toho egomaniaka, který tomu bohužel velí teď, ta začala již dávno. My jsme Canadiens, z nás se mají všichni posadit na prdel. Tak to asi nefunguje. Byla zde velká naděje, že to právě příchod Bergevina změní, nového a poměrně mladého GM z vítězného prostředí Chicaga, ale bohužel to je jen další neomalenec a amatér v křesle GM.
 
09.06.2018 16:13 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:To je bohužel dost přesnej článek:(

Od Demersových dob jsme bohužel neměli kvalitního character kouče. Prostě neměli. Carbo tomu byl možná nejblíž. Therrien si výkony vybojoval za cenu jednoduchýho hokeje kde pro exces a invenci nebylo míst.

Špatnejch GM jsme měli taky spoustu - to je důvod neúspěchu Vignaulta a právě Carba. Stačí se podívat jak tým stavěl Serge Savard a jak ti po něm.

Bohužel u nás vždycky viselo ve vzduchu trochu kravaťáctví a nabubřelost a ne řemeslo nebo hokejový legendy ve vedení - to fungovalo jen do pol. 90. let. A Bob Gainey je bohužel výjimkou potvrzující pravidlo.
 
09.06.2018 09:45 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarPříspěvek k (neradostnému) zamyšlení:

http://montrealgazette.com/sports/hockey/nhl/montreal-canadiens/what-the-puck-a-look-at-the-habs-this-week?utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1528480864
 
AvatarThrowback Thursday: July 1st, 2017

Karl Alzner signs with the Montreal Canadiens, making a point to say he signed there for a shot to win.

“I want to win... it was frustrating to keep getting stumped in the second round.”

smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik


a komentář- Well at least he didn’t lose in the second round this year.
smajlik smajlik smajlik
 
AvatarVelká gratulace do Washingtonu, zcela zasloužené vítězství. Ovimu jsem to moc přál. Nečekal jsem, že to bude tak rychlé, ale co jsem viděl G1, tak Caps byli jinde.
Samozřejmě tam je zase montrealská stopa, nechtěný DSP se teď asi musí smát sám sobě, když po odchodu od nás brečel smajlik Larry Eller opět velká postava v PO, to mě ani nepřekvapuje. Jsem i rád, že po hodně dlouhé době hrál někdo z Čechů ve vítězném týmu významnou roli. Kéž by se Sklenička nebo Moravčík chytli jako Kempný.

Jinak jsem na nhl.com četl rozhovor s GM Canes a docela přesvědčivě potvrdil, že budou brát Svechnikova. Takže vezmeme Zadinu nebo nějaké překvapení.
 
06.06.2018 15:32 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNiečo na pobavenie. Bergy ešte ako hráč evidentne vedel ako dať zaujímavý gól, škoda, že do nesprávnej bránky... smajlik
https://www.youtube.com/watch?time_continue=65&v=iyQswGcQiN0
 
03.06.2018 21:28 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:K Subbanovi už se vyjadřovat nejde. U některý je to házení hrachu na zeď. Být fanoušek je jedna věc (taky jím sem), vidět obraz reálně, je ale druhá..:)

K draftu...Zadina/Tkatchuk. Filip/Brady...what about Svechnikov. :) Sranda je, že Habs skauti velice ostře sledují Fina Kotkaniemiho (centr) a u něj je velká šance, že udělá mega jump možná až do top tři. (Někteří v něm vidí project jako byl pro Jets Scheifele) project, který byl risk s potenciálním velkým ziskem. Jets se vyplatil...Co v tomhle případě.

Myslím, že nás čeká nejzajímavější draft, co pamatuji a to už jich pamatuji poměrně dost :D
 
AvatarReakce na příspěvek:Tkachuk by se v tom případě jevil asi jako lepší volba, ale na druhou stranu - Zadina je rozený střelec, moc se mi líbil na MS20 a pokud by Drouin zůstal i nadále na centru jako playmaker, jeho možné spojení se Zadinou by vypadalo možná hodně zajímavě...smajlik. Ale spekuluje se o tom, že Carolina by vzala Zadinu k Nečasovi, který s ním prý v minulosti nějakou dobu hrál, tak nevím...
 
03.06.2018 10:35 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Tiež si myslím, že pokiaľ Carolina zoberie Svechnikova, tak my budeme draftovať Tkachuka.
 
03.06.2018 10:21 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
btw jsem fakt zvědavý pro koho se rozhodneme. vypadá to, že tradeovat volbu nebudeme a napampujeme tým.

Svechnikov vypadá jako líp stavěný a konzistentnější hráč než Zadina, Myslím, že Carolina po něm půjde spíš. Ze dvojice Zadina / Tkachuk nebude jednoduchý si vybrat, zejména když Tkachuk je opět oním potenciálním centrem (což nám u Chuckyho a Drouinyho zatím nikdy nevyšlo, ale nedivil bych se kdybychom to chtěli do zálohy zkusit znovu...)

Tkachuk si myslím by mohl být pro nás možná lepším hráčem než Zadina který by potřeboval přijít spíš do ofenzivnějšího a už víc hotového týmu.

Co myslíte vy, kuci?
 
03.06.2018 06:13 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarOno je síce pekné, že nejaké tie malé úspechy sme za posledné obdobie dosiahli. Podľa mňa však je absolútne nepodstatné čo sme dosiahli, nedosiahli, to všetko je minulosť, to je zaujímavé tak možno kvôli štatistikám. Dôležité je akým smerom sa organizácia uberá do budúcnosti a tá nie je zrovna svetlá. Proste pri súčasnom vedení Habs nemajú nato postaviť víťazný a konkurencie schopný tím!
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, taky pořád chodím na staré hockey inside out smajlik

Článek dobrý, ale Bergevin udělá přesný opak podle mě. Ví, že má nůž na krku, že má dva nejdražší hráče po třicítce a měnit je nebude. Takže čekám hodně busy léto, hodně změn, ale z hovna bič neuplete, takže se udělá PO a po prvním nebo druhém kole půjdeme na golf.

Co mě ale v tomto a nejen v tom článku sere je jak se neuvěřitelně nedoceňují dílčí úspěchy a tým se háže do žumpy. Ano, ultimate goal jsme nedosáhli, ale to za posledních deset let pouze 4 týmy. Nebo pokud výkony Habs mučily své fanoučky jak stojí v článku, tak co mají říkat fandové organizací jako Sabres, Yotes a podobní? Nebo nechápu proč se pořád shazuje účast ve finále konference 2010. Na Price se nadává, že nikdy neukradl sérii (což není úplně pravda), když to udělal Halák, tak to byl Cinderella run (jo, se štěstím urveš jednu sérii, ne dvě a ty goly musel někdo nastřílet, což neudělal Halák). Zkrátka, nějaké série se vyhrály, 2x finále konference taky není zanedbatelný výsledek. Capitals tam byli letos poprvé po 19 (!!!) letech. A v 2014 kdyby ten zmrd nezranil Caryho... Zkrátka chce to umět kritizovat, letos to dobré nebylo a vyhlídky nejsou ideální, ale jak jsem řekl, tak výkony týmu za nedávnou historii rozhodně do žumpy a nepatří.

 
02.06.2018 18:47 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
tady taky dobrej- pohled na budování našeho posledního vítěznýho a mýho nejoblíbenějšího týmu habs)

http://montrealgazette.com/sports/hockey/nhl/hockey-inside-out/draft-played-key-role-in-1993-rebuilding-project?utm_term=Autofeed&utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social&utm_source=Twitter#link_time=1527789997

Zajímavý je jak se Shayne Corson ještě vrátil) Ale krásněj mladej tým se skvělym gólmanem a vedením.

Trochu Vegas. Jen zdánlivě slabej)
 
02.06.2018 04:12 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttp://montrealgazette.com/sports/hockey/nhl/hockey-inside-out/what-the-puck-canadiens-gm-marc-bergevin-has-to-nail-it-at-the-draft
Dobrý článok...
 
AvatarPobavili mě na capfriendly
https://www.capfriendly.com/

Popular buyouts na prvním místě náš Kája Alznerů smajlik Kéž by.
 
AvatarReakce na příspěvek:Zkrátka bych to už nerozebíral, je to pryč. My můžeme jen doufat, že se Moravčík a Sklenička chytí jako Rutta a vytlačí Alznera ze sestavy. Schlemko dostane poslední šanci, když se nechytí, tak AHL a pak by to mohlo vypadat zajímavě a naše obrana by mohla být velice mladá a mobilní.

Bergevin určitě má velké nástroje jak po sobě aspon trošku uklidit, ale já mu už nevěřím a spíš si myslím, že to posere. Nevěřím, že GM, který za poslední dva roky posral na co přišel, najednou najde rozum.
 
AvatarReakce na příspěvek:No, tak oškubat jako slepice je trochu přitažený za vlasy, takový nýmand rozhodně Weber zase není a Subban superstar! Ale hokejově to prohra určitě byla, v tom jsme se shodli už dříve.
V té výchově - já nevím, ono je to těžký. V Montrealu na Subbana hodně sázeli už od jeho mladých let, byl opěvovaný a on se té role zhostil prostě do puntíku - se všemi klady i zápory! A pokud si údajně pouštěl \"hubu na špacír\" ve smyslu, že mít lepší spoluhráče, byl by kvalitativně někde jinde, tak to není asi zrovna ten nejlepší \"příspěvek\" do kabiny... Ale to je pryč, zpátky to nevezmeme a věř mi, a už jsem to tu kolikrát psal, jak moc mě bolí u srdce, když si pomyslím, jak se u nás mohli na beku nyní prohánět McDonagh, Subban, Petry, Sergachev...smajlik.
K Bergevinovi - taky si myslím, že tohle léto ho může buď úplně potopit nebo restartovat, když udělá ty správné kroky. A že k tomu má solidní příležitosti, o tom není pochyb...
 
AvatarReakce na příspěvek:Subbyho trade jsme tady probírali několikrát. Já mám názor ten, že rozhodně šlo s ním a s jeho chováním pracovat, rozhodně se to nemělo nechat dostat až do tradu, kde se nechal MB oškubat jako slepice. Pokud ten problém opravdu byl tak velký, tak to je už jen důsledek neschopnosti naši organizaci vychovávat hráče. Ale to bychom nesměli mít v týmu blbé nekomunikativní kouče a egoistického GM. Subbana jsme draftovali, čili jsme byli u zrodu jeho osobnosti. Jasně, on ty své některé pro své okolí otravné vlastnosti má v sobě, to nejde vymazat. Ale Subban ve věku 27 let (nebo kolik mu bylo jak od nás odcházel) rozhodně nebyl ten samý Subban ve věku 19-20 let, kdy šel do prvního týmu nebo Subban osmnáctiletý, kdy začínal v Hamiltonu. Prostě jsme nedokázali hráče vypiplat. Hokejový um měl, jeho osobnost jsme ponechali osudu.

Přídavné jméno úctyhodný mi ke jménu Bergevin teda vůbec nejde, ale budiž. Nevím, za co bychom ho měli uctívat. Vše rozhodně neposral, i já ho kolikrát pochválil a dřív jsem byl jeho fanda, ale kroky poslední let mě utvrdili v tom, že to je hokejový analfabet a amatér. Za vše mluví podpis Alznera. Bek se smlouvou do top čverky obránců, ale ve skutečnosti je jeho výkonnost na úrovní 8. beka/AHL.
 
01.06.2018 14:52 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Jen si myslím že na to, jak se Bergymu v jednu chvíli sesypal domek z karet, je úctyhodný, že nezešílel a jako pár jiných GM neudělal šílený kroky a připravil si půdu na restart. V jeho roli by takovej tlaku ustál jen málokdo.
Skládal bych mu účty po této off-season, tady se ukáže jak s tím umí pracovat.
 
01.06.2018 14:24 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Pardo. Jo. Bergevin je podle tebe ZTP, ale Subbyho by se jinak nezbavoval. To je hráč na kterým stavíš. I kdyby byl ten mačo, tak to že má v týmu Norris Trophy winnera, kterýho draftoval, kterej je skvělá PR tvář a zároveň hraje dobře.

Toho bys neposlal ani za Webbera pryč, kdybys nemusel. A já vím, že se neschodnem smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Já ti nevím, ale dát za pár let za 4 beky cca okolo 30 mega asi není ideální a zas tolik se strop zvyšovat nebude. Poille s tím bude muset něco dělat. Už se kvůli stropu vyměnilo spoustu dobrých hráčů (Anisimov trade např.), tak nevím proč ne Subby.

Ad instagram- nepochopils, plácací fotka Subbyho s Maxem, jo to asi byla přetvářka, někde na golfu nebo na jiné oficiální akci, kde měli hráči povinnou účast. Druhá věc je, když jde P.K. do nemocnice za dětmi a jde tam s ním půlka týmu. Čistě dobrovolně ve svém osobním volnu a jak sám P.K. řekl, tak v Montrealu s ním takto do nemocnice nikdo nešel. Ty na to strojená fotka na kamery pro veřejnost at vidí jak jsme všichni happy, což si zase já nemyslím, že bys měl pravdu. Proč, soukromé insta profily hráčů jsou jejich věc, tým jim do toho těžko může mluvit. A že by šel někdo jako Hartnell na takovou akci s P.K. aby získal body za popularitu? Nebo nějaké plusy pro nový kontrakt? Kulové, v jeho věku ví na čem je. A zrovna třeba Hartnell je vždy duší každé hokejové kabiny, tak proč by chodil s rakovinou kabiny ve svém volném čase mimo domov a od rodiny.

 
31.05.2018 13:57 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Hele jako já PKeje zbožňoval. Byl to hráč kvůli kterýmu se zase dalo na góly montrealu koukat a nejen na zásahy typicky dobrejch habs gólmanů.

ale je to jak píše Theo - ani Montreal ani Nashville by se PKeje (čerstvého výherce a letos zase finalisty Norris Trophy) po uzavření smlouvy, resp chvilku po trejdu nezbavoval kvůli cap hitu se kterým oba týmy počítaly.

Bohužel to asi opravdu nešlo řešit jinak - mezi náma ani Laviolett ani Therrien nejsou beránci a nenechají si s.... na hlavu, takže PK je asi trochu nenapravitelný případ...

Zajímalo by mě jak by si s ním poradil docela tvrdej ale víc buddy coach jako je Julien, kterej si podle mě Pkeje z dob trénování Bostonu hodně cení... ale to je už jedno.

Jsem zvědavej jestli Preds opravdu budou chtít posílit útok a nevysápou se třeba na Tavarese.

Jinak obranu posílit potřebujeme a jsem rád. Bergy zatím od konce sezóny dělá jen dobrý rozhodnutí, i když jsou dílčí. Snad konečně bude moci ukázat, že ustál kritiku, která mu teď pomůže mít finance na dostavbu týmu podle jeho představ.
 
31.05.2018 13:03 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:rozhovor? frází?

V novinách ano.

Ale když slyšíš od hráče Habs, od hráče Preds, od skauta Preds, že to nefungovalo(je) v normálním povídání. V radio od novináře, který si P.K. váží, ale je říká, jak se věci mají..tak promiň, ale fotka na instagram pro uspokojení masy lidí (jako všechny ty obejmutí s Maxem a plácandy s dalšími) mě opravdu těžko přesvědčí o opaku. To je pro kamery...

A že by odešel kvůli cap hitu (s tím jak se bude rapidně zvedat - no way. Proč by si sakra posílal top 3 beka sezony pryč :D).

Paradoxem je, že já mám P.K. rád. Na druhou stranu v kabině s ním nejsem, a holt hokejový svět je jiný než svět NFL, MLB, NBA (netvrdím vůbec, že je to tak dobře), ale prostě je...

 
AvatarReakce na příspěvek:To jsem neřekl. Četl jsem i nějaké články o tom jak to v Montrealu nějak bylo a jak to je teď v Nashvillu, ty zase máš jiné info... Ale čekal jsem, že mi za ten Insta vysměješ, jenomže dnes může být jedna fotka víc než kdejaký rozhovor plný dokola omýlaných frází.
Každopádně je to jedno, Subby je pryč a do Montrealu už se nikdy nevrátí. A pokud odejde od Preds, tak to bude hlavně kvůli cap space.

https://www.nhl.com/news/montreal-unlikely-to-part-ways-with-third-overall-pick-at-nhl-draft/c-298838500

Rozhovor s polovičkou dvojice Dumb and dumber kde znova potvrzuje, že se nechystá trejdovat 3. pick letošního draftu. Zaujalo mě jak zaujatě říká, že je dnešní NHL o speed, speed, speed a hlavně že podepsal jako největší UFA rybu Alznera smajlik
 
30.05.2018 13:50 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jestli je Instagram pro tebe hlavní zdroj informací, tak chápu...:)

Nechme to bejt, ale nefungovalo to ke konci v Montrealu ani teď v Nashvillu z tohohle hlediska - potvrzeno od více lidí.
 
29.05.2018 16:02 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarJen další z výstřelů do tmy ve snaze pořešit pruser jmenem obrana...Evidentně se snažíme najít nějaký ten diamant, momentálně v bahně jménem evropa. Když nevyšel Markov,Alzner,Schlemko,Benn...asi není kde a za co brát. Ještě že se chytil Mete.
 
AvatarTak to jsou velké spekulace pánové :-) Zamyslete se, jestli v tom spíš nebude problém s cap hitem. Jejich svatá čtveřice Subban, Josi, Ellis a Ekholm spolu nemůže v jednom týmu hrát věčně, to je asi jasné kažédmu. Ellisovi končí smlouva 2019, Josimu 2020. Oba jsou o dva roky mladší, což se nemusí jevit jako moc, ale zanedbatelné to taky není. Takže já bych spíš hledal důvody tady, resp. v Subbyho velké smlouvě.

A proč si jsem tak jistý? Možná se mi vysmějete, ale s rakovinou týmu by spoluhráči nechodili sami od sebe za dětma do nemocnice, nenechali by se fotit na milionu fotek a nepostovali by to na Instagram... Já teda z Montrealu nikdy neviděl na fotce vedle Subbana někoho jiného kromě jeho známých buddies. V Nashvillu s ním jeho aktivity mimo led sdílí půlka týmu.

Ale nehádám se, možná máte pravdu, co já vím smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:No dostala, protože jsem myslel, že chyba byla i u našeho managementu a jeho (ne)komunikaci se Subbanem - teď to vypadá, že to bude s ním trochu boj asi všude...smajlik.
 
28.05.2018 20:46 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Míro, dostala?

Mě ani tak ne. Už během sezony Poile několikrát intenzivně sondoval zájem ostatních klubů. Vypadnutí v PO to znovu otevřelo.

Proč? U beka v TOP3 obránců soutěže to asi nebylo kvůli věcem na ledě :)

Parda vidíš, další věc k tomu \"the trade 2016\". Že to prostě \"nešlo dál\"

Je to síla, hokejová kabina je prostě zvláštní \"těleso\".
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale Alznerovi se čas tolik krátit určitě nebude, všichni víme proč...smajlik. Pokud k nám přijdou, bohužel dopadnout nejspíš stejně jako Jeřábek...
Spíš mě docela dostala spekulace ohledně možné výměny Subbana z Nashvillu!
 
AvatarPokud se to opravdu potvrdí, tak tleskám. Že ti dva dostanou lukrativní nabídky bylo jasné, ale že by od nás, to jsem nečekal.
Jsem rád, že se naši beci konečně začínají zase pomalu prosazovat. Před lety to byl Kempný, loni Rutta a mohl být i Jeřábek, kdyby dostal ze začátku šanci v jiném týmu než Habs, ale to tady všichni víme jak bylo. Letos jsme v jiné situaci a kdyby se po tom strašném roce Alznera začal omezeovat jeho pobyt na ledě, tak by toho prostoru pro beky jako jsou ti dva mohlo být dost.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík