Na draftu se ještě nestěhoval, brzy ho to zřejmě potká. Co udělá Montreal s Paciorettym?

26.06.2018, 13:59 | Přestupy |  Martin Formánek
 

Mezi roky 2013 až 2017 dali pouze tři hráči více gólů než Max Pacioretty - Sidney Crosby, Joe Pavelski a Alexandr Ovečkin. I přes tento fakt se generální manažer Montrealu Marc Bergevin snaží svého kapitána, jemuž končí po příští sezóně smlouva, už od prosince vyměnit. A ačkoliv se mu to během draftu v Dallasu nepodařilo, dá se očekávat, že si devětadvacetiletý Američan už brzy bude balit kufry. Nebo ne?

Druhý den draftu se nesl v duchu zbývajících 186 voleb, které 31 klubů použilo na některé z hráčů, kteří se nedostali na řadu v prvním kole. Někteří uspěli a mohli se radovat v dresu svých nových klubů, jiní tolik štěstí neměli. Ale v ochozech American Airlines Center v Dallasu se probíraly i další, možná mnohem zajímavější věci.

O jednu z nejsledovanějších debat se postarali GM Canadiens Marc Bergevin a nový agent útočníka Maxe Paciorettyho Allan Walsh, který nově nahradil dřívějšího zástupce montrealského kapitána Pata Brissona. O čem se tito dva klíčoví muži bavili, můžeme jenom polemizovat, ale obecnou představu máme.

Už od Vánoc přijímá Bergevin hovory od svých kolegů manažerů, kteří se snaží Paciorettyho získat. Napilno měl především okolo uzávěrky přestupů, ale k výměně se nakonec neodhodlal, nabídky mu přišly příliš nízké. Během play off přestupové spekulace utichly, avšak bylo to pouze ticho před bouří.

Na draftu se vždy alespoň jedna velká výměna uskuteční a letošek neměl být výjimkou. Nakonec nebyl, Calgary se s Carolinou o zábavu postaraly, ale na tahu měly být i jiné týmy, mezi nimi také Montreal. Ten mohl podle kanadského novináře Pierra LeBruna měnit o pár dní dříve, ovšem s Los Angeles se na trejdu Paciorettyho nedohodl (součástí výměny měl být Jake Muzzin) a sám hráč navíc nechtěl podepsat s Kings novou smlouvu.

Pacioretty sice nemá v kontraktu jakýkoliv typ klauzule o nevyměnitelnosti, ale je nepravděpodobné, že by ho Canadiens dokázali vyměnit do týmu, s nímž by rodák z Connecticutu poté odmítl podepsat. Takový klub by totiž riskoval, že by Pacioretty po 1. červenci 2019 odešel jako nechráněný volný hráč.

Nová smlouva s tučnějším platem

Tím se dostáváme k nové smlouvě. Ta je totiž v podstatě středobodem celé kauzy. Pacioretty si momentálně díky svému šestiletému závazku vydělává v průměru 4,5 miliónů dolarů za rok, končit mu má po příštím ročníku. Novou může podepsat od 1. července letošního roku, ale s propiskou s logem Canadiens tak zřejmě neučiní.

Ptáte se proč? Pro odpověď se musíme vrátit až do srpna 2012, kdy Bergevin při jednom ze svých prvních kroků v roli GM Montrealu podepsal s Paciorettym smlouvu, která bývá označována za jednu z nejvýhodnějších v celé NHL. Jenže zatímco Bergevina během let plácali za tento podpis po zádech, skórující Pacioretty sledoval, jak hráči, kteří dávají méně gólů než on, dostávají někdy i dvojnásobné platy.

Tady nejde tolik o peníze jako spíše o uznání. Od fanoušků i soupeřů se mu ho dostává, ale na výplatní pásce se to neprojevuje. Pacioretty cítí, že patří mezi nejlepší střelce v NHL, ale nedostává za to adekvátně zaplaceno. Pozdě bycha honit, tehdejší agent Alec Schall dostal po 14 měsících od podpisu kontraktu padáka.

Plat mu to nicméně nezvedlo. O to větší má Pacioretty motivaci říci si v příštím kontraktu o mnohem více peněz, nota bene když by ho měl vyjednávat s Bergevinem. Na druhou stranu je potřeba říci, že Bergevinovi se zřejmě docela oprávněně nelíbí představa toho, že by měl s hráčem, jemuž bude v době začátku případné smlouvy 31 let, podepsat dlouhodobý kontrakt s vysokým platem.

K tomu všemu je navíc potřeba zmínit statistiky. V letošních 64 utkáních vstřelil Pacioretty pouhých 17 branek a celkem nasbíral 37 bodů. Zaznamenal tak svá nejhorší čísla v kompletní sezóně, a byť ho trápila zranění a měl pouhou 8,02% úspěšnost střelby (kariérní průměr má 11,04 %), na jeho hodnotě jak při vyjednávání kontraktu či výměny to nepřidalo.

Bergevin ovšem bude chtít z potenciální výměny vytěžit maximum. Dívat se, jak Pacioretty dává v dresu jiného týmu 30 a více gólů, totiž bez tučné protihodnoty určitě nechce. Nyní však čelí překážce, s níž nepočítal - že případný zájemce bude chtít mít jistotu, že s ním Pacioretty podepíše novou smlouvu.

Montreal má dva měsíce na to, aby tuto složitou situaci vyřešil. Bergevin bude zřejmě muset snížit svoje požadavky, aby našel partnera na výměnu. Druhou variantou je počkat na sezónu, a pokud se Pacioretty vrátí zpět do své formy, může za něj během uzávěrky vytěžit mnohem větší protihodnotu, než jakou by získal nyní v létě. Potenciální zisk je velký, ale risk také není zanedbatelný. Třeba se zpátky do formy nevrátí, možná se nedej bože zraní.

Ať už to dopadne jakkoli, možnost, že by americký kanonýr zůstal v Montrealu, se momentálně jeví jako naprosto minimální. Bergevin nechce podepsat dlouholetou a tučnou smlouvu, kterou by kapitán Canadiens chtěl, a Pacioretty ze svých požadavků ustupovat nebude.

Tak jak to celé skončí?


zdroj článku nhl.cz, děkujeme!

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak o tom žádná, ale s naší depth chart by byl i on výhra. Jak v krátkodobém tak dlouhodobém hledisku.

Ještě je tady Jumbo :D Ale ten bude chtít ještě Cup, tak bud půjde někam jinam kde na něj má šanci nebo podepíše za drobné u SJ.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já toho Bozaka neberu v porovnání s našimi současnými centry, tam je to jasný, že je lepší. Ale beru to z pohledu toho, co bych já na prvním centru očekával a tam bych rozhodně viděl mnohem raději O´Reillyho nebo Kadriho, když bych měl porovnávat jeho a Bozaka...
 
AvatarReakce na příspěvek:Jaká přestavba, MB si vymyslel svůj paskvil- reset. Je to o ničem, jo super nepřeplácíme, jo super nedali jsme Sabres nesmysl za ROR, ale k čemu to je? Zase další sezona, kdy budeme přešlapovat na místě a Price s Webberem budou o rok starší bez vyhlídky na Cup.
 
AvatarReakce na příspěvek:Bozak pro nás top centr je :D Je lepší než Danault i než náš rádoby centr Drouin. A pět mega drahý? Sorry ale fakt jste oba s Mišou RTW mimo realitu. Cap roste, špičkoví hráči se podepisují okolo 10M, takže je na snadě, že 5M pro Bozaka je zcela odpovídající. Úlet smlouvy jsou pro Komarova od Isles, Johnsonova od Isles nebo Rousselova od Nucks. Vem si, že Jay Beagle podepsal 4 roky za 12 mega, 4. centr...
 
AvatarReakce na příspěvek:Kdo byl drahý? smajlik Stastny i Bozak šli za odpovídající prachy na poměry free agency. Tavares k nám nechtěl a Buffalo prý za ROR od nás chtělo 3x první kolo, což se mi zdá uhozené chtít 3 první kola, ale určitě po nás chtěli víc, než za co jej vyměnili k Blues. Zkrátka nechtěli vytrhnout trn z paty diviznímu soupeři, docela pochopitelné. Blues na centru měli kulové jako my, teď mají depth na cetru jako víno... Já opravdu Bergevinovi beru, že top centr k dipozici není, ale těch z druhého sledu, kteří by u nás byli za hvězdy už přeci jen bylo k dispozici za poslední rok dost ale u nás i přesto bude na cetru trpět Drouin.

Furt je to celé na hovno. Nerebuildujeme, netankujeme, nevyhráváme a contendeři taky nejsme. Jeho debilní reset at si strčí někam. A jak se na toto asi musí tvářit Price a Webber? Další sezona bude očividně bez úspěchu a roky plynou. Ale to se jen opakuji, nemáme vizi, 6. rok pod MB a pořád neví kudy kam. Je to šašek.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jj, protihodnota nic závratného, ale i tak si myslím, že my bychom typově stejné hráče jako protihodnotu asi dohromady nedali... Ale každopádně je to škoda, šance tam určitě nějaká byla. Teď je jasné, že centr je pasé, jedině výměnou za Maxe a něco k tomu, ale to nevím, kde bychom hledali...smajlik.
 
02.07.2018 07:29 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarNo a O´Reily je u Blues, takže na nás nic nezbylo, klasika smajlik Protihodnota směšná, nechápu že nejsme ochotni za takové hráče něco obětovat.
 
02.07.2018 07:14 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarJestli chceme prestavbu tak musíme se vším všudy. Čili Price i Weber out a to co nejdříve. Nějak sem zahledl že jsme ziskali Armiu, toho mám rád hrál dobře loni. Za mne skvělý trade celkově.
 
02.07.2018 05:59 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Dobrí centri, ktorí boli tento rok k dispozícii boli buď príliš drahí alebo do Montrealu jednoducho nechceli ísť, za to Bergevin nemôže (teda nie priamo). Skôr je dobre, že neobetoval talentovaných prospektov, ako to už niekoľkokrát v minulosti urobil. Nasledujúca sezóna nebude zrejme úspešná, to je mi jasné ale to nevadí. Prestavba tímu z podpriemeru NHL na konkurencie schopný tím potrebuje čas a správne kroky. GO HABS GO... smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Top centr pro nás, ne? A ROR by pro nás rozhodně top centr byl, bez debat! Bozak za mě ne, spíš tak druhý centr - za 5 mega docela drahý. Je mi jasný, že top centra NHL neseženeme nějakou výměnou, to už by musela být souhra několika okolností, aby k takovému trejdu došlo...
 
AvatarReakce na příspěvek:Co pořád máš s tím pojmem top centr smajlik Top centrů je v lize asi 10 a ti se nemění. Sem tam se někdo z nich dostane na UFA trh jako letos Tavares a takový hráč si pak vybírá. Top centr v tom opravdovém smyslu slova top získat nejde. Bozak top centr není, u nás by byl i tak jasný 1C o parník smajlik Takže já bych ho bral hned.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ono je to těžký - Tavares k nám nechtěl, Stastny taky zvolil jinou možnost, O´Reilly je prý moc drahý, Bozak nepatří mezi top centry a nic dalšího tam moc nevidím...
 
AvatarReakce na příspěvek:A kolik sis myslel, že dostane? A to se vsadím, že měl i vyšší nabídky. Tak to na free agency funguje, tomu se přeci nemůžeš divit.

My zatím neaktivní až na pár podpisů na farmu a očekávaného podpisu Plekyho. Za RORa prý chce Buffalo nesmysl a stejně je to u nás asi pasé, proč by nám divizní rival vytahoval trn z paty. Ale jinak jsou už centři rozebraní až na Filppulu a Jumba, tak jsem zvědav co s tím chce MB dělat.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tavares mě teda překvapil, čekal jsem, že zůstane. Prachy nepřekvapí, klidně bych mu to nasypal i u nás...
 
01.07.2018 20:37 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
Jenže my ty mladý hráče nakupujeme na rozdíl od jiných týmů v přestavbě, kteří si je vytáhli na draftu a za pár let vychovali a pak to doplnili výměnama o starší a zkušenější.

A ty naše mladé co už tolik let tahá na draftu on posílá všechny pryč bo z nich je ......

Z toho co vytáhl on už u nás nezústal téměř nikdo a myslím, že se mu to do brzké doby podaří vyčistit úplně.

Jak když habs chce hrozně levně někdo koupit a ten .... mu pomáhá snížit cenu. Velmi úspěšně.
 
01.07.2018 20:37 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarCarr je v GK za pár drobných....
 
01.07.2018 19:49 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarJe jasné že MB stavil na prestavbu tímu, ja s ním plne súhlasím. Lepšie ísť touto cestou, ako nezmyselne podpisovať voľných hráčov za veľké prachy, ktorí aj tak nenaplnia očakávania. Teraz však treba dať priestor mladým, nech hrajú a ukážu čo je v nich... smajlik
 
01.07.2018 19:41 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Tak je vidět, že sme loni byli nejmíň ve finále SC bo první mužstvo vůbec nemusíme posilovat, že stačí pořádně posílit farmu abychom měli hloubku.
Nebo co to kurwa ten mamlas zas a znovu dělá a nasírá?

Taky ten Tavares u listí mě absolutně rozsekal.

 
01.07.2018 19:26 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarMichael Chaput a Kenny Agostino ďalšie posily na farmu. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Za takového hráče to nevidím jako extra velký problém. Je to sice dost, ale platový strop jde nahoru a on jim může přinést SC, bohužel pro nás...smajlik
 
01.07.2018 19:11 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No to hej ale 11 mega na sedem rokov...
 
AvatarNo tak Tavares v Torontu! Teď mají mužstvo silné jako prase...smajlik!
 
01.07.2018 18:24 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarCenter Matthew Peca (dvojročný jednocestný kontrakt) a obranca Xavier Ouellet (jednoročný dvojcestný kontrakt). Zatiaľ našťastie žiadne crazy deals typu Alzner od nášho GM. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak je v Montrealu prakticky doma, to asi rozhodlo.
 
01.07.2018 18:15 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:A údajne mal aj lepšiu ponuku z Chicaga a aj napriek tomu podpísal s Habs. Tu sa pozná, ktorý hráč chce za nás skutočne hrať a nejde len po peniazoch... smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Takže Pleky na 1 rok za 2,25 mil. velmi slušný podpis!
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak Pleky už je víceméně jistý a podepíše na 1 rok. Stastny už taky nehrozí, jde do Vegas... Takže jedinou naší šancí na top centra je O´Reilly a to jsem tedy moc zvědav, kolik bychom za něj museli obětovat...
 
01.07.2018 14:56 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarA Pleky zrejme pokorí 1000 zápasovú hranicu v drese Habs.
https://twitter.com/PierreVLeBrun/status/1013404256513163266
 
01.07.2018 14:49 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarŽevraj sa zaujímame od Domiho bývalého spoluhráča z Phoenixu Anthonyho Duclaira.
http://www.lapresse.ca/sports/hockey/201807/01/01-5187861-le-canadien-sinteresse-a-anthony-duclair.php?utm_categorieinterne=trafficdrivers&utm_contenuinterne=cyberpresse_B13b_canadien_427188_section_POS1
 
AvatarReakce na příspěvek:Vůbec to není ostuda smajlik To byl tehdy náš obligátní pick frankofonního Kanaďana, aby měli místní radost. Hráč, který NHL rozhodně pravidelně hrát nikdy nebude.

Pochvala MB, toto se povedlo. Picky super, Masona se zbavíme a Armia je fantastický hráč. Znám ho moc dobře, neb mám Jets hodně rád. Stále mladý, šikovný, pracovitý a dobře bruslící hráč do třetí lajny schopný zastoupit i v top 6. U Jets hrával dost i s Lainem. Navíc je ze stejného města jako Kotkaniemi, hezky se nám rozvíjí finská kolonie v týmu. Opravdu moc dobrý trade.
 
30.06.2018 21:32 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarVelmi dobrej trade. Picky se hodí, ale ten Armia, ten se mi po načtení pár informací zdá naprosto super. Samozřejmě žádnej spasitel, ale mladej, šikovnej dříč a jestli občas vytasí něco podobnýho, zlobit se nebudu: https://www.youtube.com/watch?v=yOScrvF6Zak
 
30.06.2018 17:44 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:no právě smajlik měl v AHL asi 3 asistence za 50 utkání / myslím, že jsme jen vyšli vstříc snaze Jets vejít se do platového stropu a získali jsme za oplátku drafty a Armiu, což je velký křídlo, s dobrym bruslením i technikou (i když po raketovym startu v juniorech se trochu zadrhnul).
 
AvatarReakce na příspěvek:Vůbec neznám v naší organizaci jméno Simon Bourque, což je asi ostuda, ale je to tak...smajlik. Takže ani nedokážu zhodnotit, jestli tohle je nebo není výhodný trejd.
 
AvatarReakce na příspěvek:Není celá NHL jako ruská ruleta? Draft, vývoj není o ničem jiném. Jde to všechno dobrým vývojem a lidmi v organizaci trochu zdokonalit a hráče nasměrovat, ale stejně je to vše o něm a jak se mu povede z juniorky (nebo nižší ligy) přejít na absolutní špičku.

U nás je chyba jinde- nemáme žádnou vizi. Na jednu straně se tváříme, že kolem veteránů postavíme tým a jdeme si za úspěchem, ale na druhé straně rádoby pipláme mladé centry doufajíc, že z nich něco bude, abychom nemuseli trejdovat. Netankujeme, nejsme contendeři, veškeré kroky jsou zmatené, nečitelné a bez vize.

Sraz? Do pravděpodobného místa konání Prahy to mám ze všech jasně nejdál, tak by záleželo hodně na termínu.
 
30.06.2018 16:10 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Simon Bourque do Jets, ale ne za Stastnyho, ale za Armiu, vykoupení Masona a picky - to není zlej trade... je vidět že Bergy rebuilduje a nechce přeplácet...me like it. Masona se snad podaří zbavit. Za horší pick, Stastny podepiše s Jets, ale to se holt nedá nic dělat.
 
30.06.2018 10:06 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:myslím, že ta výchova zas taková utopie to nebude a dřív nebo později bychom si ho museli vychovat sami / trejdem bychom vždy sehnali jen n2 centra jako je RNH/Turris/Henrique a spol- což je škoda že se zatím nepovedlo....nebylo by to koncepční řešení.

Drouin měl náběh na to a myslím že proto do toho Bergy šel, že je mladičkej a může pookřát. Takhle jsme z něho udělali komplexnějšího hráče a možná i uhraje na centru 2 lajnu, ale je škoda ho nevyužít na křídle.
 
AvatarReakce na příspěvek:Proč nesouhlasit? Ano, materiál k výměně tu rozhodně byl a někoho z tebou zmiňovaných bychom určitě měli šanci získat. Bohužel, šli jsme jinou cestou a pokud k Drouinovi nezískáme opravdu kvalitního centra, byla podle mě celá ta výměna úplně k ničemu...
Pokud tedy sraz, tak se taky přikláním k druhé polovině srpna.
 
30.06.2018 08:56 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarAsi se mnou souhlasit nebudete, ale já myslím, že jsme Centra měli dotáhnout přes výměnu (náboje byly/jsou 1kolo,Sergachev,Pacioretty)- Turris, Henrique,Duchene,RNH... to že si vychováme 1 centra samy je utopie a dost možná si lžeme do kapsy už teď. Zmiňuju to opakovaně krom obránců a golmanů jsme s výchovou hráčů ne u dna,ale na dně ligy. Když vychováme ok - proč ne je očividné,že na úspěch v PO je třeba 2 kvalitních centrů. Hodně spoléhám, že když teď přišel na farmu trenér s koncepcí mohla by se naše výchova zvedat, ale sázet na to a modlit se aby za 2-3 roky byl Poehling nebo Kotkaniemi ready na 1 Centra není nic než ruleta.

Sraz za mne klidně-přizpůsobím se.
 
AvatarReakce na příspěvek:Sraz bych klidně dal, když se domluví aspoň 5 lidí, tak bych vás rád viděl a popovídal... Ideálně druhá půlka srpna, ale dokázal bych se i přizpůsobit.
 
29.06.2018 16:08 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:mrzí mě že odešel Hayden Hawkey - brankář, který měl podobně jako Fucale poměrně dobrý hodnocení (třeba ne tolik jako macniven ale víc než cayden Primeau)

já jsem z letošního draftu docela pozitivně překvapený, jen moc nevěřím Romanovovi. Zároveň mě potěšila akvizice Ducharmeho na as.trenéra.

myslíš Theo že ten Příchod RNH za Maxe by smysl nedával? je pravda že RNH a Stastny u nás oba s jejich platama asi nepřistanou - na druhou stranu, bych je opravdu u nás rád viděl. Oba jsem měl rád a myslím, že Drouinovi by návrat na křídlo hodně pomohl.

Mít Danaulta / RNH / Stastnyho obklopené Shawem, Lehkem, Gallym, Drouinem, Domim, Scherbakem, Byronem, Hudonem, Deslauriersem by mohlo znamenat docela pokrok oproti minulé sezóně a ten tým by mohl hezky šlapat, pokud se Mete a Juulsen zabydlí v obraně se všemi zkušenostmi z minulé sezóny.
 
29.06.2018 15:08 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarRád bych se o všem rozepsal, dovykreslil, ale čas chybí.

Jen řeknu, že některé tipy na trejd za Maxe jsou totálně mimo mísu :)

Každopádně tenhle rozhovor tesat do kamene! Basu je pro mě momentálně nějlepší novinář v Montrealu. Není hysterik jak mladí z Montreal G, či La Presse.

https://www.tsn.ca/radio/montreal-690/basu-habs-drafted-a-lot-of-interesting-prospects-1.1126235

Míro: Těch mladých jsme vzali hodně, 11, o některých mám vcelku dobré podvědomí, o některých vůbec. Je to na delší diskuzi. Z některých mám fakt radost, z některých už tolik ne.

Hodně mě ale baví loňský 1. pick. Fakt věřím, že Ryan Poehling bude jednou kvalitní centr v NHL. Může z něj být \"jen\" druhý Eller, ale může z něj být druhý Jordan Stall, uvidíme. Ale tomu klukovi fakt fandím a z té pozice, podle mě velmi dobrý pick. Víc ukáže čas.

Co dát během léta nějaký sraz zas po letech. Možnost to všechno blíž probrat, když bude zájem.

Heslo free agency - hlavně NEpřeplácet a radši rok obětovat, a pak jsem optimista!
 
AvatarReakce na příspěvek:To určitě ano, ale na druhou stranu než Ouletta v prvním týmu, tak to ať raději bojují Sklenička a Moravčík.
 
29.06.2018 13:09 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Otázkou je, či nižšie zmienení hráči chcú ísť do Montrealu... smajlik
 
AvatarA ještě k Oulettovi, je nesmysl jej brát, když jsou k dipozici beci jako John Moore z těch levnějších, nebo Hickey či De Haan z těch dražších
 
AvatarReakce na příspěvek:Oulett je Francouz, takže víme kudy vítr vane. Snad to je jen drb, protože to není ani průměrný bek. O jeho kvalitách vypovídá už jen fakt, že byl vyplacený z Detroitu, který má snad nejhorší obranu v lize a když si nezahrál tam, tak by ho mohl podepsat snad jen debil. Takže ho čekám u nás smajlik smajlik smajlik Dvoucestný kontrakt přežiju, posila na farmu, proč ne. Jinak je to úlet.

Riedera mám rád, sám jsem se podivoval jak lehce se jej Arizona zbavila. Podle mě super hráč do bottom 6 a umí hrát i C.

Stastny by byl super kauf na dva tři roky, dokud nedorostou C ze systému, ale takhle free agency nefunguje a on určitě bude chtít kontrakt na minimálně pět let, aby se zabezpečil do konce kariéry. Takhle to prostě je a pokud by to bylo třeba pět let a 25 mega? Doted hrál za sedm, tak snad by pět ročně mohlo stačit, těžko říct.
 
AvatarReakce na příspěvek:Rieder by nebyl špatný, Ouelleta moc neznám, ale je to další bek, tak jsem zvědavej, jak s nima potom naložíme - spousta průměrných obránců a kvalita téměř nikde...smajlik.
 
29.06.2018 05:40 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNa RDS spomínali, ževraj sa zaujímame o týchto dvoch hráčov.
https://www.nhl.com/player/tobias-rieder-8476356
https://www.nhl.com/player/xavier-ouellet-8476443
Nuž netreba si robiť ilúzie, že MB privedie nejakého top hráča. Dúfam aspoň, že nás do konca týždňa MB-čko neprekvapí podobne premršteným podpisom typu Alzner...
 
28.06.2018 08:32 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarA príchodu preplateného Jacka Johnsona sa zrejme už nemusíme obávať.
https://hfboards.mandatory.com/threads/jack-johnson-agrees-to-a-5-year-deal-with-pittsburgh-between-3-3-5m-aav.2509683/
 
28.06.2018 06:28 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarUž aj Antoine Roussel je v hľadáčiku Habs...
https://www.habseyesontheprize.com/2018/6/27/17500210/antoine-roussel-montreal-canadiens-free-agent-signing-stats-analysis-dallas-stars-forward
 
AvatarReakce na příspěvek:O Tavaresovi už to tu zmiňoval Parda... A Stastny se logicky nabízí jako záložní, i když zdaleka ne adekvátní náhrada. Já pořád tak nějak v koutku duše doufám, že by mohl nějakým zázrakem vyjít O´Reilly...smajlik.
 
27.06.2018 14:58 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarOhledně Tavarese už prý nejsme ve hře a cílíme na Stastneho.
 
AvatarReakce na příspěvek:Carr údajně dostal nabídku smlouvy za 700 tisíc, ale odmítl ji. Po loňské sezoně se mu vlastně ani nejde divit.
 
AvatarReakce na příspěvek:Také jsem překvapen z Carra, rozhodně bych mu ještě rok dal. Jinak zajímavé věci se děly, když jsem byl chvíli pryč. Sága centra pokračuje a ještě asi dlouho bude, Max je podle očekávání na odchodu a co si myslet o Domim nevím, nechám se překvapit.
 
AvatarReakce na příspěvek:Mac je mladší o dost a ta výška přeci jen v tom našem midget týmu také hraje roli. A je to centr, zkrátka ještě vedení doufá. Ale taky čekám velice levnou smlouvu na rok, dva a tohle určitě bude jeho poslední šance, jinak dopadne stejně.
 
AvatarReakce na příspěvek:Mě tedy taky překvapuje, že nabídku nedostal Carr, ale McCarron, který je, na rozdíl od Carra, naprosto jalový, jí dostane...smajlik. Co si jako od něj po těch letech zkoušení ještě slibují???
 
AvatarPrý byl ve vzduchu trade tři týmů. Max k Islanders, ROR k nám a pick 11 nebo 12 k Buffalu. Ale kdoví jak reálné to bylo...

Asi v neděli bude vše o Tavaresovi. Týmy které ostrouhají snad půjdou víc jak po centrech jako Stastny nebo Bozak, tak i po wingerech.

BTW ještě tady nezaznělo tohle:
The Montreal Canadiens have extended qualifying offers to forwards Phillip Danault, Jacob de la Rose, Michael McCarron and Kerby Rychel.

They did no give qualifying offers to forwards Logan Shaw, Daniel Carr and Jeremy Gregoire, defenceman Tom Parisi and goaltender Zachary Fucale.

Carr je malé překvapení, na druhou stranu už má nějaký věk a u nás mu zkrátka pšenka nepokvetla a ani nepokvete. CJ ho nemusel a typově máme podobných hráčů v týmu až moc. Měl jsem ho moc rád, snad se někde chytne, moc bych mu to přál.
Fucale se nechytnul a asi po právu nabídku nedostal. Já jen tedy viděl v akci jen na WCJ a v sestřizích farmy, ale když mu nepomohlo ani to jak byl braný vysoko a fakt, že je to frantík, tak to fakt asi bude bust. Navíc ho jasně přehrál jak Lindgren tak McNiven. Zbytek jsou nevýznamní prospecti.

Skrz ligu je několik zajímavých hráčů, kteří nedostali nabídku- dvojče Domiho Duclair, Jakupov, Tobias Rieder...
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík