Price se výrazně podepsal pod výhru na ledě Calgary

16.11.2018, 07:47 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Během úvodní části utkání bylo aktivnější Calgary, gól se ovšem podařilo vstřelit pouze Montrealu, když se po přesně osmi minutách prosadil slovenský útočník Tomáš Tatar.

V druhé třetině se již domácí prosadili a podařilo se jim nepříznivý vývoj utkání otočit, když se dvakrát v řadě prosadil Matthew Tkachuk.

Nakonec bylo Scotiabank Saddledome svědky dvou zvratů. Ve třetí části na svou stranu strhli výhru Canadiens. O jejichž těsném vítězství rozhodl Artturi Lehkonen, který mohl skórovat ještě jednou, jenže v závěru utkání střelou od modré čáry minul prázdnou bránu.

Hlavní hvězdou utkání byl vyhlášen Carey Price se 43 zákroky a 95,6% úspěšností.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
20.11.2018 04:33 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarPrice, Price, Carey PRICE. Máme bod, ale určitě bylo na dva.
 
AvatarReakce na příspěvek:To je to vyloučení Lehkonena, o kterém tady mluvíme. Nikdo nechápe za co to bylo. Mě dokonce nebylo líno si přetočit záznam a podívat se na to znovu, protože to jsem fakt snad ještě neviděl.
 
18.11.2018 14:58 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
Avatarhttps://hokej.idnes.cz/montreal-canadiens-hokej-nhl-rozhovor-tomas-plekanec-zdenek-matejovsky-1aw-/nhl.aspx?c=A181116_439785_nhl_tof
 
AvatarReakce na příspěvek:Nejsi zdaleka sám, kdo to vyloučení nechápal... Naštěstí pak i u toho trestu pro Del Zotta rozhodčí malinko přitvrdili a my konečně dali přesilovkový gól! Jak píše Theo, takhle mají hrát tahouni týmu, jen v tom musí pokračovat v drtivé většině zápasů...
 
18.11.2018 11:35 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarTo vyloučení Lehkonena jsem taky nepobral, přesně jsem tušil že nám z toho daj gola. Ještě že jsme to otočili, protože to by byl slušný zářez. Jak říkáte hezky jsme to odbránili asi už jen Weberova přítomnost zvedla defenzivní morálku smajlik
 
AvatarDefenzivně jsme tenhle zápas zvládli na jedničku i když rozhodně v tomhle ohledu nepatříme ke špičce ligy. útoku se také velmi dařilo, ten pas Petryho byl neskutečný. Přesilovky opět hrůza, ale alespoň jednu jsme dokázali využít a jek říká Parda v pravou chvíli. Ve třetí třetině tam byl zákrok na Gallyko, který se určitě pískat dal, byl podobný tomu na Armiu proti rangers. Docela jsem se strachoval, že Gally odstoupí ze zápasu. Já by jsem to možná pískl Může mi někdo říct, za co byl vyloučený Lehkonen? Teda alespoň doufám, že to byl Lehkonen, když z té následné přesilovky šel Vancouver do vedení 2:1. Nějak jsem nepobral, co se tam přesně stalo. 4 body z tohoto tripu určitě potěší a jsem hlavně rád, že se nám po dlouhé době podařilo vyhrát dvakrát za sebou.
 
AvatarKonečně jsme vypadali jako hokejový tým, nenechali se přehrát, skvělý goaltending a heuréka, konečně PPG! V ten právy čas. Mě teda vytočilo vyloučení Lehkonena za to smyšlené nedovolené bránění, to byl neskutečný joke, nechápu jak si něco takového dnes můžou sudí dovolit. Samozřejmě z toho padl gol, naštěstí jsme pak měli štěstí a Shaw vyrovnal. Ale ten zákrok jsem dlouho rozdýchával, takových interference je proti našim malým útočníkům Peca, Gally a spol. v každém zápase xy. Karma se pak otočila, Del Zotto předvedl názorně co je intereference a Jo trestal.

Carey perfektní, Domiho lajna opět produktivní, pracovitá Philova lajna a opět velice solidně vypadající Kit Kat. Teď jen na to vše navázat zase doma.
 
18.11.2018 09:04 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarPrice - Drouin skvělý trip. Takhle mají hrát tahouni, přesně takhle. Carey doma ožil. Teď to musí pokračovat!

Pacioretty 16z 2g - 2a - 7M/4Y
vs
Tatar - 20z 9g 7a
Suzuki 21z 16g 17a
2th round pick...

Give GM credit when credit is due!
 
AvatarPřesně, Schenna nebrat!
Jinak tedy mé očekávání ze západu Kanady hodně překročeno a na obou vítězstvích se podílel výrazně Price, což mě těší - i když ve Vancouveru jsme nebyli přehráni jako v Calgary, tak mužstvo podržel. Vyhráli jsme zaslouženě, většinu zápasu jsme byli lepší a ten poměr střel je v tomto případě hodně zavádějící. Nádherný první gól, Petry skvělý pas a Tatar pohotová koncovka...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:To si děláš kozy ne? smajlik Málo se tady vztekáme nad Bennem, případně naštěstí ne tak často nad Alznerem a ty bys chtěl Schenna? Nemáme vůbec důvod ho brát.

Laine je platný letos pouze v PP, jinak docela marný, měl by na sobě dost máknout. Jets mám hodně rád, naštěstí tam mají takový depth, že to za něj tahají jiní, ale dobré to určitě není.
 
17.11.2018 19:28 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarLuke Schenn na waiver listu - doufám že ho stáhneme posila dozadu zadarmo se neodmítá kort v naší situaci.

Co jinak říkáte na letošního Laineho - už přeřazen do 3 lajny a jen 2 body
 
AvatarReakce na příspěvek:CJ ho z nějakého důvodu má rád. Loni ho posadil, ale to už musel hrát fakt strašně, ty jeho současné kiksy přehlíží, jak jinak si vysvětlit ten vysoký ice time. Já si taky nedovedu představit Meteho na farmě, jak jsem psal, to by bylo mrhání jeho talentem, ale mluví se o tom, tak uvidíme.
 
AvatarReakce na příspěvek:Pokud by Julien koukal jen na hru, není jiný adept než Benn - teď zase za bránou vymýšlí zadovky naslepo, samozřejmě vždy na hůl soupeře! O jeho bruslení se už ani zmiňovat nebudu - všichni ostatní beci jsou na tom mnohem lépe a vůbec si nedovedu představit, že by byl Mete poslaný na farmu...smajlik.
 
AvatarNo, je vidět hoši, že se tady učíte dobře...smajlik smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Díky tátosmajlik

Webera potřebuje na PP jako sůl, už jen psychologické hledisko snad zvedne úspěšnost. Ovšem pokud puk nebudeme schopní zavést jako teď ani do pásma, tak nám ani Weber, ani nikdo jiný nepomůže. Doufám, že Alzner se už na ledě neobjeví, Reilly se poslední zápasy celkem vytrácel, až se vytratil na tribunu. Mete nehraje špatně, ale čekám od něj víc v bodech. Na farmu to není a doufám, že na ní neskončí...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak já to viděl taky úplně stejně smajlik Opět jsem byli přehrání, místy dost brutálně, i když to bylo o fous lepší než v Edmontonu. Náš bruslivý styl je hodně náročný na nasazení hráčů, už jen proto zkrátka nejsme PO tým, když nemáme moc co jiného nabídnout. Tím neříkám, že PO neuděláme, ale úspěch v PO je vyloučen. A to že hrajeme vše jen na jednu kartu bruslení a energie ve hře jen potvrzuje naše tragická PP, při níž nejsme schopni vymyslet vůbec nic a kde nám paradoxně rychlost chybí. Jako by se nikomu nechtělo ten puk vzít a přejet s ním pásmo tak jak to pravidelně proti nám dělají soupeři. A dělají nám velké problémy velké týmy, což jsou teda skoro všechny, ale na západě to vynikne nejvíc. A ještě k tomu bruslení, zatím nám je i hodně nakloněn rozpis, čtvrtina soutěže za námi a my hráli jen jednou B2B.

Vintage Carey byl famózní, radost sledovat. Jak jsem byl trošku nasraný, že nechytal proti Vegas ani Edmontonu, tak jsem zpětně rád, asi to fakt potřeboval a ruku na srdce, Edmonton by nás přejel i s Carym, ani tento výkon by tam na body nestačil, oni měli 1A šancí mnohem víc než Calgary. Ale i tak byl tohle případ, kdy golman ukradl zápas, jenž jsme neměli vyhrát. Na opačné straně Smith dost osudu zápasu pomohl, protože Tunův a hlavně Lehkonenův gol rozhodně měl mít. Ale na to se historie neptá. Proti Vancouveru umíme, hodně nám věří na dva body.
BTW já vůbec nezaregistroval, že Lehkonenovi nakonec vzali ten gol proti Islanders a dali jej Juulsenovi. Jsem si říkal, co to ten komentátor mele, že dal první gol od season openeru v Torontu smajlik

Posazení Reillyho nebyl špatný nápad, nehrál moc dobře poslední dobou. Zaskvěl se Juulsen, odehrál podle mě svůj nejlepší zápas v NHL.

Webby se bude vracet v nejbližší době (obrovsky se těším), skoro po roce. Tak se už spekuluje kdo půjde dolů, jak to vidíte? Dost se mluví o Metem a Oulettovi. Oba nemusí přes waiver, ale to by podle mě byla fatální chyba. Bennovi CJ bůh ví proč hodně věří, tak ten to nebude, čili já doufám, že jsou tímto sečteny dny Alznera a pevně doufám, že MB ukáže že nemá jen namakané bicáky ale i pořádně koule a pošle Alznera tam kam patří, do AHL.
O Metem se moc nemluví, protože bohužel zatím moc nepřispívá bodově, což vlastně nikdo kromě Petryho, ale mě se jeho hra hodně líbí, dost ho sleduje. On puk vyváží a nenastřeluje, nabruslí mraky kilometrů a má hokejové IQ. Podle mě se nemá co učit v AHL a poslat jej tam by byl krok zpět.
 
AvatarReakce na příspěvek:Musím tě pochválit, že to vidíš úplně stejně jako já...smajlik smajlik smajlik.
 
16.11.2018 12:10 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Přesně tak. Zároveň v rámci toho zjednodušení se nedostavuje lepší PP, takže tam nás bota tlačí výrazně. Carey by si tu formu mohl přenést i do Vancouveru, snad to vyjde.

Lehko strašně platný na obou stranách kluziště. A Tatar má opravdu cit pro nabruslení přesně na správné místo.
 
AvatarVýborně Carey, jeho zápas a jeho body. Takže za mě splněno, u Kosatek to bude ale doufám z naší strany jako v první třetině, kde jsme byli dobří. Začíná se vytrácet rychlost z naší hry a hodně vše zjednodušujeme, což není dobře. Každopádně dneska radost z výkonu Price a dva body z těžkého zápasu...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Calgary Flames
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík