Canadiens rozhodli na ledě Chicaga minutu před koncem zápasu

10.12.2018, 08:18 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Chicago bude ze závěru zápasu hodně zklamané. Vyrovnaný duel se totiž v posledních momentech natočil na stranu Montrealu, za který se v 59. minutě prosadil Tomáš Tatar.

Branky a nahrávky: 20. Kane (Seabrook, DeBrincat), 33. Kane (Kahun, Gustafsson) - 7. Domi (Reilly, Drouin), 8. Weber (Agostino, Chaput), 59. Tatar (Petry, Kotkaniemi).

C. Crawford (CHI) - odchytal 59:11 minut, 25 zákroků, úspěšnost 89,3 %
C. Price (MTL) - odchytal 60:00 minut, 37 zákroků, úspěšnost 94,9 %

1. hvězda utkání: Tomáš Tatar (MTL)
2. hvězda utkání: Patrick Kane (CHI)
3. hvězda utkání: Shea Weber (MTL)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
14.12.2018 07:37 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttps://www.nhl.com/canadiens/video/lehkonen-stuffs-home-goal/t-277437414/c-63921703
Ďalší podarený gól...
 
13.12.2018 08:45 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttps://twitter.com/RocketLaval/status/1073035364045082625?s=20
What a goal... smajlik
 
12.12.2018 16:10 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
já jsem jen rád že to neschytal Carey. (Nema je mi líto)
 
12.12.2018 13:38 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak. Jen těch 8-9 minut na začátku II.třetiny za něco stálo, to jsme je fakt valili, jen je škoda že tam něco nespadlo. A 4. lajna hrála dobře.
 
AvatarReakce na příspěvek:Čekal v Minnesotě snad někdo něco jiného, než prohru? Já teda rozhodně ne. Zápas jsem sice neviděl a je to dobře, protože bych to musel po dvou třetinách vypínat. Museli z toho bolet oči. Četl jsme, že Minnesota měla hodně přesilovek, takže to z naší strany musela být stejná nedisciplinovanost jako v Chicagu. Jak jsem řekl, v Minnesotě jsem výhru nečekal. To, že je doma Minnesota neskutečně silná ví celá liga. Před tím jsme třikrát vyhráli, takže zas až tak moc ta prohra nevadí. Na druhou stranu měl Parda pravdu, jak mi včera psal, abych se nenechal unést třemi výhrami v řadě a že to na co máme je maximálně střed Tabulky. Proti Carolině bychom si mohli spravit chuť, ale jednoduché to také nebude.
 
AvatarReakce na příspěvek:V první třetině byla Minnesota jasně lepší, my hráli jako v Chicagu... Ve druhé části, ještě za stavu 1-0, jsme měli výbornou pasáž, kde jsme je mačkali neuvěřitelně, ale nedokázali jsme nic proměnit - tady se to mohlo ještě změnit. Pak přišla přesilovka za trošku přísnější vyloučení Webera a od té doby už to šlo s námi dolů - navíc jsme na 3-0 dostali ve vlastní přesilovce a pak už jsme nebyli schopni vůbec ničeho. Holt Wild jsou trochu jiný soupeř než Chicago a byli hlavně hodně efektivní - to většina našich střel končila na zadním mantinelu nebo plexi... I když se nám v Minnesotě moc nedaří, s touhle hrou nemůžeme fungovat dlouhodoběji ani nikde jinde...
 
AvatarReakce na příspěvek:Deadmonton, tam je to snad ještě horší než v Montrealu. A jsem rád, že si můžou leda drbat hlavu, sami idioti objetují Halla za průměrného Larssona a přitom dali zadarmo nám Petryho a Pesn Schultze. Dobře jim tak.
 
AvatarReakce na příspěvek:Super práce, díky
 
AvatarJá teda taky body v Minny, kde se nám tradičně nedaří, nečekal, ale tohle je docela silná káva. Ale při pohledu na vyloučení dobře nám tak, do toho ještě SHG...

Docela prasárna Juliena posadit Reillyho proti bývalému týmu a navíc ze státu, odkud pochází. Docela si začínám myslet, že je Reilly jeho \"oblíbenec\" a akorát zadupe jeho talent do pressboxu.
 
AvatarDalší nedisciplinovanost již byla po zásluze potrestána. Tentokrát jsem naštěstí shlédl jen krátký sestřih, ale vypadá to, že do poloviny utkání to bylo vyrovnané, šance na obou stranách, ale pak přišly branky v oslabení a i v naší přesilovce jedna a bylo vymalovaný. Pokud nezačneme hrát čistě, nemáme šanci proti týmům, které umí využít přesilovku. Dělali si z nás docela kužely... Body jsem nečekal, ale takový nátřesk také ne, doufám, že to aspoň kluky probere...
 
11.12.2018 23:39 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarHodně zajímavý statement Andrewa Ference o zákulisním dění v Edmontonu 2013-2015.

Andrew Ference defended Jeff Petry, Justin Schultz and Dallas Eakins and ripped into the party atmosphere and poor habits of everyone else on the 2013-15 Edmonton Oilers while on 31 Thoughts with Elliotte Friedman.

“That aspect of feeling, uh, like more so scared to make a mistake and be the whipping boy rather than being bold and taking your chances and having that confidence to try the play. I think some guys might get into that role of just being scared to be the whipping boys… You take less risks. Your urge to win and be bold is less than your urge to not be the whipping boy or stand out. I think that is one aspect.

“I think that the quickness that radio or newspaper or fans jump and attack their own guys is horrible. I think that the (lack of) quickness to defend players within the organization. I remember Jeff Petry or Schultz getting raked over the coals and nobody coming to defend them and just trading them after they’ve beaten them down for months, then trading them. It’s like, ‘God.’ It’s not just for those guys but it’s for other guys on the team, you’re looking at it and saying, ‘They don’t have his back. Are they going to have mine when it’s my turn to be the whipping boy?’”

“You had a group of players that talked about how they wanted to make the playoffs, and talked about how sick they were of losing, and then by Game Three after losing 6-1, they’re straight out to the bar to three in the morning, lighting up the night life scene in Edmonton. Like, come on, give me a break. It was to the point where it was ridiculous where the lifestyle was way more important than actually playing the game and making the playoffs. Like I said, talk is cheap.

“Even in practice, I came from a group where you’re practising against guys like (Patrice) Bergeron or (Zdeno) Chara, and you’re going at each other, like game intensity — and that is how you get better. That is how you be a playoff contender. That is how you be a champion. And you try to instil some of those values. We had some other guys who had been on the playoff teams and they had the same frustration. They’d come and practice hard and there was a group of guys there that had like, it was too cool to try hard. Derogatory terms for trying too hard in practice. That’s the culture, right.

“How do you break that? You come in and try to disrupt and so I think that over the years there have been attempts to disrupt, whether it was Eakins or I come in there, or Pronger, or whoever it was, different people come in and disrupt but I know personally it was really hard for me. You come in as an older guy but far from being one of the better players on the team. So you can be a leader with experience but I’m not a game changer. I’m like a #4 or #5 defenceman. So your voice only goes so far with people that only respect how good your toe drag is and whether or not you’re out partying. So your voice doesn’t carry much weight with people that don’t put value on those aspects I was bringing from Boston, or that Dallas was trying to instil in the team. So it was not only frustrating, but it really pissed me off because it’s was a waste of years of your NHL career and you never get those back, and you see a coach like Dallas get really so unfairly treated. Like I said, was he perfect? No. And he’d be the first to admit that. He’d rather do some of those things different. But taking the blame? What are you supposed to do with a culture like that.”

“You could have had any kind of defence or any kind of system, if you go on a Western swing and your guys are out every single night until 5 a.m., you’re not going to win too many games.”
 
AvatarZdravím pánové, omlouvám se za můj příspěvek. Sice je to mimo téma ale vytvořil jsem Wallpaper Shea Webera a dal tam odkaz na Váš web. Doufam, že Vás to neurazí. Stáhnout můžete zde: http://jyxo.info/uploads/F8/f8ae6c8f2844554c780b97032ed94376c4903322.jpg
 
AvatarReakce na příspěvek:Posledních 10 zápasů jsme 4-4-2, to moc nešlape, nenech se unést třemi výhrami v řadě smajlik
Hrajeme ted to na co máme a to je ten střed tabulky.
 
AvatarReakce na příspěvek:Šlape to v posledních zápasech. Zápas s Chicagem sice nebyl žádná pastva pro oči, ale špatné to není. Jinak samozřejmě vím, že před tím to byla tragédie.
 
AvatarReakce na příspěvek:Trošku jsi nepochopil, co jsem tím příspěvkem myslel... Hlavně - nikdo Kotkaniemiho nechce vystrnadit ze sestavy, když už ho tu nechali u áčka a neposlali ještě do Evropy. Jen ať hraje! Jenom musí prostě na těchto věcech zapracovat a má na to stále dost času. Co se bodování týče, tam nemám vůbec výhrady - to není v jeho případě úplně to hlavní, tam jde především o jeho vývoj a růst tím správným směrem.
A jenom na okraj - komu, že to teď šlape? Myslíš jako Habs? Tak to jsi nejspíš neviděl zápasy z posledních cca 3 týdnů... To není jen o výsledcích, které, mimochodem, taky nebyly žádné extra, to je o herním projevu celého mužstva, který se oproti prvním cca 10-12 zápasům dost zhoršil...
 
AvatarReakce na příspěvek:KK má 3 12, tj. 15 bodů ve 30 zápasech, půl bodu na zápas. Boduje tedy poměrně slušně vzhledem ke své pozici a věku, jen chybí goly, to ano. A myslím, že MB ho považuje už jakou stálou čás týmu, viz jeho vyjádření ohledně případného puštění na WC.

Weisy si za svůj odchod mohl sám, chtěl velké peníze a dostal je po sezoně, která byla přiznejme si z jeho strany povedená, ale i dost o náhodě a štěstí. Což nic proti němu, miloval jsem ho a hlavně byl velkou součástí týmu v PO, dal spoustu důležitých gólů, ale jedna sezona kariéru nedělá, však to taky ukazuje ve Philly, kde ho teda fans moc rádi nemají vzhledem ke svým výkonům a platu.
DLR nikomu nechybí, možná tak v Lavalu a opět to dokazuje svými výkony v Detroitu. Seky to už je jiná, to skončilo tak blbě kdoví proč. Možná Theo, ale ten je tajemný jak hrad v Karpatech, ten nám nic neřekne smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak ono zase je to pořád děcko, tyhle finální věci se vypilují. Já to vidím tak, že je naprosto fantastické, že se umí do šancí dostat nebo si je sám vytvořit, viz včera jak projel skoro celé hřiště.

Zrovna jsem koukal na statistiky, pamatuji si tady jak jsme tady všichni v létě vřískali kdo bude dávat goly po odchodu Maxe a Chuckyho a hle, máme 10. nejlepší ofenzívu ligy. Není ta NHL skvělá? smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:To je pravda, ale na druhou stranu má zápasy, kdy se snaží, Já bych mu tu šanci dal. věřím, že se rozkouká a začne bodovat pravidelně. Když to týmu teď šlape, tak je v podstatě jedno, že neboduje pravidelně. Proč bychom mu nemohli ještě nějakou tu šanci na rozkoukání dát, když tam máme několik hráčů, kteří ty góly pro náš tým obstarají za něj. Každý hráč tam není od toho, aby pravidelně dával góly. Pro něj je to obrovská pocta hrát za takový velký klub. Jsem rád, že mu Bergevin tu šanci dává a neláme nad ním hůl tak, jako to udělal například s De la Rosem, Sekáčem nebo Weisem. Co se týče Weiseho, tak mu to asi nikdy neodpustím.
 
AvatarReakce na příspěvek:Kotkaniemi - já ti nevím, ale mně ten kluk přijde, že ve finální části někdy až moc vymýšlí a strašně často mu podjede puk hokejku a ztratí... Tohle se mu děje v posledních zápasech téměř pravidelně a popravdě jsem si u nikoho jiného nevšiml, že by se mu to dělo s takovou pravidelností jako právě KK... Nevím, asi má divně zahnutou lopatu nebo co...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Man Mountain smajlik

Zápas teda asi musel být pořádná bolest pro oči co čtu všechny názory a recenze, ale hlavní je W, tuplem v Chicagu kde každoročně krvácíme.

PP pořád problém, zbytečné vyloučení jakbysmet. Ale zase výkony Caryho a Shey stojí za to. Taky v sestřihu měl několik momentů KK, což se mi moc líbilo. Šance, že ho pošle na WC už se rovná asi nule, což je dobře. Nelíbí se mi, že CJ nevěří Reillymu, tudíž už je asi jasné kdo ustoupí Juuslenovi. Štve mě, že si nezahraje Hudon. Chaput hraje perfektně, ale s Delarieusem by mohli nějak rotovat.
 
10.12.2018 10:33 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarCAPTAIN, oh my CAPTAIN:

Since Shea Weber returned;

Habs are 4-2 with 20 goals for and 13 against

Weber has 3 goals, 2 assists and is 5

Carey Price has a .920 save percentage and a 2.10 GAA
(completely different story than first 20 games)

There are better players in the game today, but few are more valuable to their team than Captain Weber in Montreal.
 
AvatarJej to bylo v hrozných bolestech. Přesilovky opět velmi špatný, navíc i 5 na 3. Naštěstí si ani Chicago nechtělo vzít body, takže nevyužilo několik přesilových her. Rozhodli jsme šťastnou brankou, máme 3 vítězství v řadě, kde já čekal sotva to jedno domácí, takže z tohoto pohledu velká spokojenost, horší je to samozřejmě s hrou. Je ale potřeba říct, že na Chicago neumíme, takže buďme rádi za to, jak jsme tam zápas odehráli a navíc vítězně. Zápas v Ottawě se mi líbil, teď to koukatelné nebylo, ale Carey se lepší zápas od zápasu a díky němu teď vyhráváme, takže za mě super, že Carey začíná tým držet a pořád nějaké branky dát umíme. Jen vylepšit ty přesilovky...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Chicago Blackhawks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
  • Rika, neříká, to je jedno, ale Savard mel i ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík