Canadiens přetlačili Arizonu výsledkem 2:1

24.01.2019, 07:45 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Začátek utkání nic moc pohledného nenabídl, k vidění bylo mnohem více tvrdých srážek než střel na branku. O větší počet z nich se postarali Coyotes, nicméně nebezpečnější byl domácí Montreal, který v nabídnuté přesilovce postavil všechny statistiky na hlavu a díky Drouinovi se s nejhorší přesilovkou v lize prosadil přes nejlepší oslabení.

Ve druhé části už ubylo osobních soubojů a naopak přibylo zajímavých šancí na obou stranách kluziště. Montreal měl dlouhý úsek mnohem více ze hry a dokonce i v oslabení si byl schopen vytvořit celou řadu šancí. Proměněna ale nebyla žádná z nich a Canadiens za to byli potrestaní minutu a půl před odchodem do šaten, kdy povedenou přesilovkovou souhru vyšperkoval Conor Garland.

Canadiens rozhodli zápase ve 45. minutě, kdy Reillyho střelu ztečoval za vlastního brankáře Jordan Weal. V závěru zápasu si Kojoti vytvořili solidní tlak podpořený přesilovou hrou. Galchenyukovo srovnání ale nebylo uznáno pro ofsajd a Habs už si poslední desítky vteřin zkušeně pohlídali.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarDnes to z mého pohledu nebyla taková pastva pro oči, jako včera. V první třetině jsme se dostali do tlaku jen díky přesilovkám. Ve druhé se jasně ukázal rozdíl mezi námi a všemi soupeři, ten rozdíl jsou právě přesilovky, to už je fakt trapné. Jediný, kdo u nás dokáže dát přesilovkový gól je Weber, nikdo jiný toho není schopný. Ve třetí třetině jsme kromě toho ušmudlaného gólu kotkaniemiho nepředvedli prakticky nic. Kotkaniemiho jsem včera chválil, ale dnes to nebylo úplně ono, i když si to teda potom u mě vyžehlil tím gólem. V prodloužení Drouin vzal puk a dovezl ho až do brány, ještě že tak. Ještě se vrátím k tomu vyloučení Domiho se mi jako nedovolené bránění nezdálo. Bylo to podle vás skutečně nedovolené bránění?
 
AvatarSouhlasím s Pardou, že jsme zbytečně odevzdali body jasně slabšímu soupeři a to by se prostě po takovém průběhu zápasu stávat nemělo. Nejvíc nás pořád sráží ty podělaný přesilovky, to už je nějaký komplex nebo co... Niemi celkem dobrý, ale ten gól v prodloužení jde trochu za ním, přední tyč by si v takové situaci měl pohlídat. S Edmontonem to podle mě bude o něco těžší, tak třeba nám zrovna to pomůže ten zápas vyhrát...
 
AvatarReakce na příspěvek:Fajn už to asi opravdu nemá cenu řešit. Doufám, že s Edmontonem to bude plný počet bodů, protože následující rozpis není zrovna Příjemný.
 
AvatarReakce na příspěvek:OMG smajlik Ty jsi jako kolovrátek, já to moc dobře vím. Jsi už jako Theo který se tady tehdy smál, že to moc hrotíme a kritizujeme. Tak od toho ty stránky tady jsou přece abychom probrali odehraný zápas. A já jsem určitě ten co umí pochválit, ale prohra s tak marným soupeřem mě štve. A pokud jsi ten zápas viděl, tak rozhodně musíš uznat, že marní byli, píšu to počtvrté, viděl jsi ten počet turnoverů, jak špatně jejich beci rozehrávali? Devils opravdu neměli den a to ani ti kvalitní hráči co v tom týmu jsou mimo ty tři hlavní zraněné hvězdy. A tím bych to asi už neřešil smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Mimochodem sorry za překlepy.
 
AvatarReakce na příspěvek:O tom, že to přeháníme s kombinací jsem tady psal už několikrát. Věř tomu, že i já bych chtěl dva body. Musíš si ale uvědomit, že NHL je liga, Kde o žádném týmu nemůžeš říct, že je marný. Je to o tom, že se mu v téhle sezoně prostě nedaří. To, že je tým marný můžeš říct tak maximálně o Kadani v Chance lize, ale rozhodně ne o žádném týmu v NHL. V téhle lize nás může porazit každý a na jeho postavení v tabulce absolutně nezáleží. Jak říkáš, že jsme v tom tlaku skoro nedokázali ohrozit pránu, to je podle mě také nesmysl. Bránu jsme ohrozili dost, akorát jsme z toho nedali dát více gólů. Všechno jsou to tvé názory, ale já si prostě myslím, že takovýhle herní projev jsme nepředvedli už hodně dlouho.
 
03.02.2019 13:56 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarChlapi (případné slečny prominou) až si poměříte pindíky na smolnou prohrou za oslabeným soupeřem, která potká každý z 31 týmů v lize, tak doporučuju tenhle článek:

https://theathletic.com/793276/2019/01/30/marc-bergevin-can-change-the-narrative-that-surrounds-him-by-deftly-navigating-the-increasingly-complicated-trade-deadline-waters/

a pokud nemáte přeplaceno, tak výrazně doporučuji ty dvě kafe si měsíčně odpustit a užívat si čtení na sportovních stránkách, které mají smysl číst a píšou tam lidé, co hokeji (AF, basketbalu, basebalu) opravdu rozumí a mají kvalitní zdroje.
 
AvatarReakce na příspěvek:Co víc bych chtěl? Chtěl bych dva body s totálně marným soupeřem, kterému mimochodem chybí tři nejlepší hráči, to tady taky snad nepadlo, my skoro stoprocentně zdraví, oni bez Halla, Vatanena a Zajaca. A s mladým brankářem vzadu. Šancí bylo hodně, ale mohlo by jich být ještě víc, kdyby jsme nesmyslně nekombinovali a hlavně měli více využít těch X turnoverů jejich beků, kolikrát se oni dostávali na dvakrát, třikrát z pásma. To se prostě musí trestat. A jak třeba Mírovi vadí pohledově nehezký hokej, tak mi vadí vidět totálně marného soupeře, kterému darujeme body naší neschopnosti ho zaříznout a potrestat jeho chyby. A že jsme si to párkrát hezky dali mě v tu chvíli moc nezajímá.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale co z toho, když v tom zámku pořádně ani neohrozíme bránu? Všiml sis někdy kolik Domi zazdil šancí tím, že ještě někde nesmyslně nahrával? V tom mi někdy chybí MaxPac s tou svou přirozenou povahou střelce. Mám puk v dobré pozici, tak střílím.
A ano, neumíme vést hru. Bylo to vidět včera a bylo to vidět i proti Philly. Oba jasně horší týmy, ale oba zápasy jsme prohráli.
Podívej se na první gol KK, oni nám ho museli darovat, když snad ani nepotřetí nevyhodili a udělali x-tý turnover. Až pak jsme trestali.
 
AvatarReakce na příspěvek:Pardo promiń, ale já tě také nechápu. Náš herní projev byl možná nejlepší z několika posledních zápasů, jak jsem psal v mém prvním příspěvku. Dvě třetiny to byl z naší strany tlak jako prase, ze kterého jsme rozhodně měli dát více gólů. Chápu, že tě vytočilo právě tohle, ale o naší neschopnosti v koncovce tady víme všichni. Přeháníme to s kombinací a snažíme se to dostat až bůh ví kam a to je ten důvod té naší neschopné koncovky. Když se ovšem budu bavit o celkovém herním projevu, tak byl rozhodně velmi dobrý a já nevím, co by jsi ještě více chtěl.
 
03.02.2019 08:53 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Nerozumím ti jak v tomto zápase neumíme tvořit hru... Několikrát jsme je zamkli v pásmu,že vůbec nevěděli co. Šancí vytvořeno X ale bohužel neproměněno. Byli jsme lepší ale bereme jen bod :-( Dnes snad budou dva.
 
AvatarReakce na příspěvek:Otřesný zápas a znova se potvrzuje, že my prostě neumíme tvořit hru a vést ji proti očividně slabšímu soupeři. Jejich beci nám podávali puky jak na běžícím páse, šance, ale my toho zkrátka neumíme využít, nemáme ten killer instinct. Svůj díl na tom měl i solidní Blackwood, ale i tak se takové zápasy musí jasně vyhrávat. V tomhle ještě máme rozhodně co dohánět.
Domi mě už taky začíná srát, sice si krásně udělá hráče ale pak zkazí nahrávku a hlavně nahrává zbytečně moc, když má dávno střílet. Pak podle toho vypadá i naše PP. Zkrátka vůbec se mi náš herní projev nelíbil a je to zbytečně ztracený bod. Doma s Edmontonem tolik netečeme jako u nich, tak to snad nebude taková hrůza jako v Edmontonu posledně, máme co napravovat.
 
AvatarŠkoda, měli jsme mít a zasloužili jsme si dva body, bohužel naše děsná přesilovka vyvrcholila těsně po jejím skončení vyrovnáním. V prodloužení také smůla po tyčce Domiho. V přehrávání právě Domi často hledá a hledá, ale většinou nenajde. Druhá přesilovka vypadala tak, jak mají vypadat. Hodně střelby, rychlé krátké náhry, takto hrát, tak určitě nebudeme předposlední ve využití. Poslední Preds, celkem překvapení. Dnes jsme bod ztratili, zítra to musíme napravit...
 
AvatarHerní projev rozhodně nejlepší z několika posledních zápasů, dnes to dva body být měly. Dvě třetiny jsme byli mnohem lepším týmem, ale bohužel jsme opět doplatili na tu naší typickou nemohoucnost v koncovce, o které se tady píše skoro pořád. z toho velkého tlaku pouze dva góly, to je fakt na přes držku. Za výkon musím rozhodně pochválit Kotkaniemiho, dnes se mu ten zápas opravdu povedl. Niemi také paráda, ale bohužel není robot, aby všechno vychytal.

Už jsem tady o tom psal, ale musím to prostě napsat znovu. Pokud máme tlak, tak to prostě strašně přeháníme s kombinací a v situaci, kdy by se dalo normálně zakončit se to snažíme vykombinovat až nevím kam a možná právě proto je ta naše nemohoucnost v koncovce taková, jaká je.

Bohužel vzhledem k tomu, jak tenhle zápas vypadal nejsem s jedním bodem spokojený ani trochu. Snad to zítra napravíme proti Edmontonu.smajlik
 
02.02.2019 14:33 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
No..musíme se modlit aby Antti předvedl svůj nadstandard) Ta pauze byla dlouhá, pozitivní je návrat Shawa, zároveň se modlím aby se Juulsen dal dohromady, to by byla velká ztráta - a hlavně pro něj by to vzalo rychlej konec, přitom by to mohla být jedna z našich stálic. Představuju si takovýho Muzzina do budoucna)
 
AvatarTak jsem četl, že dnes Carey nenastoupí kvůli Trestu. Tu jednuzápasovou stopku nechápu. ASG je jen pro diváky a je na každém hráči, jestli se jí zúčastní nebo ne. Pro mě prostě naprostá hovadina.smajlik
 
AvatarTheo- já věřím tomu, co se MB snaží vybudovat, resp. on neobjevuje Ameriku, prostě vsadit na talent a doplnit je vhodně veterány. Zmínil si Winnipeg, sám se ale podívej kde šly jejich opory- Scheifele volba 7, Trouba volba 9, Morrissey volba 13, Ehlers volba 9, Connor volba 17, Laine volba 2, vše samozřejmě první kolo. Postupně to budují s drafty z vysokých pozic a taky měli pochopitelně kupu štěstí a šťastnou ruku, protože ani vysoké volby nemusí znamenat úspěch, bustů je každoročně dost. My takhle vysoko bereme pouze sem tam, o to je to těžší se takhle obklopit talentem jako to mají u Jets nebo Leafs. Ano, já se tady často ptal na co máme Webyho v týmu, když chceme resetovat/retoolovat a uznávám, že tvá slova o losing mentality, o vzorech atd. jsou naprosto správná, sám si toho jsem vědom a prohrávání pro vyšší volby se mi vůbec nelíbí, zvlášť dnes se to ani nemusí vyplatit v době draftové loterie, zase ale ať se mi naše hra líbí, vyhrávat je fajn, tak si tady nikdo snad nemyslí, že bychom byli blízko SC, SC vyhrávají týmy s úplně jiným talentem, máme tam nakročeno, ale zdaleka tam nejsme a bude trvat ještě dost let než se tan takový level eventuelně dostaneme. Je to hodně složitý proces vybudovat SC contendera, není na to jednotný recept, nejde říct suckuj, budeš mít drafty a vyhraješ SC, proto jsem psal že prospect pool ještě nikomu SC nevyhrál. Poslední roky vždy měly nejlepší prospecty týmy jako Buffalo, Arizona a právě Winnipeg a na SC může zatím pomýšlet pouze jeden z nich.

Takže nakročeno máme, světlo začíná být vidět, ale vše stojí a padá na vývoji KK, Poehlinga a Suzukiho, centři jsou zkrátka klíč. Když se tihle tři hráči opravdu povedou, tak jsme udělali první krok ke vzniku opravdu dobrého týmu.

Dubas se hodně zaskvěl, Muzzina má za nic, navíc to není rental, smlouvu má ještě na rok. Pohyblivý, velký bek, který umí bodově přispět za ušmudlané prospecty a beztak nízké první kolo je krádež. Letos snad opravdu vypadá, že by se SC mohl vrátit domů, buď Peg nebo Toronto.
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně to jsem si říkal, když jsem včera četl ten trade Muzzina...smajlik. Oni jsou opravdu teď v situaci, kdy ten tým prostě musí udělat silnějším, protože letos je ta jejich šance větší než loni. A obrana to posílení potřebovala jako sůl!
 
29.01.2019 11:20 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Oni letos musí All-in. V létě by mě velmi překvapilo, kdyby NEBYL offer sheet na jednu z jejich hvězd...
 
29.01.2019 09:27 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Tak Toronto získalo Muzzina decentním tradem, LA rozhodně neprodělalo. Spíš by mě zajímalo, jak to Leafs udělají příští rok s platovým stropem. Gardiner asi dohrál (i když je to šikovnej bek), ale i tak zůstává podepsat Marnera, Kapanena a Matthewse...smajlik Skoro jako kdyby zkoušeli letos All-in)
 
AvatarReakce na příspěvek:Samozřejmě byl, ne bal.smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Price ani Weber nejsou rozhodně vyměnitelní to je jasné. Já jsem ale na nějaké hokejové stránce četl, že pokud chceme začít s přestavbou týmu, musíme se Careyho zbavit. Je to nesmysl, protože by se dalo říct, že přestavba už začala. Carey je naprostý základ celého týmu. Nevím, jestli má každý tenhle názor, ale já rozhodně ano. Petry by možná vyměnitelný bal, ale popravdě si jeho výměnu neumím moc představit.
 
27.01.2019 13:46 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:To jo, ani jsem to nemyslel ve vztahu k fóru tady, ale k die hard canadiens fans, který pořád volali po prodeji Webbyho, Petryho a samozřejmě Price (ne že by kromě Petryho byli Webs a Price vyměnitelný:)
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale to je snad tady každému jasné, že nemůžeme vyházet všechny starší hráče a dát tam jen mladíky...smajlik. To by mohl chtít jen nějaký zaslepenec, který hokej nikdy nesledoval...
 
26.01.2019 14:13 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Já se tady s Theem většinou shoduju, taky jsem tady někde psal, že Webber, Carey (a myslím, že spíš než Petry třeba takový Shaw) a pár dalších musí v týmu mladíky vést - i když existuje pár týmů, které zvládli tvrdý restart rychleji, je to poměrně výjimečný moment - na kterým má podíl opravdu výjimečný kouč, který má dostatečnou autoritu... Takovým příkladem je možná Gallant ve Vegas, ale to je trochu jiný případ - taky tam byl Flower a další.

Bergymu trvalo zbytečně dlouho než prohodil trenérskej tým, to jo - Richardson, Julien, Boucher a spol jsou v NHL opravdu extratřída a snad to bude trvat i nadále - to oni to, až na přesilovky:D, zvládaj tak dobře.

Taky myslím, že asi nikoho k nám za velký peníze shánět nebudeme - i když Muzzin má neviditelný skvělý statistiky a drží LA tak trochu v neuplnym shitu. Za rozumný peníze bych se za něj nezlobil (jestli vyplatíme Alznera) - dost by Webberovi ulevil a přece jen - Reilly se trochu vytrácí a uvidíme jak vydrží forma Bennovi.
 
AvatarTheo: Ale trochu špatně mě pořád chápeš... Proto jsem psal ten dlouhý příspěvek, ve kterém nikde nepadlo ani slovo o tom, že bych chtěl, abychom letos \"suckovali\" s vizí vysokého draftu - o to jsem nikdy nestál a vždycky jsem říkal, že bych nechtěl jít cestou Toronta, byť jim dnes závidím to obrovské množství talentu... A ani nechci, abychom vyhazovali hráče typu Webera, to mě ani ve snu nenapadlo, i když na druhou stranu musím říct, že jsem za tu výměnu rád nebyl a stále nejsem - nicméně jsem s tím už dávno smířený. Jen prostě říkám, že letos, kdy jsme ve fázi částečné přestavby, by se nemělo operovat s tím, jestli máme na kontě o 10 vítězství víc nebo míň, ale hledět v první řadě na to, jakým směrem se má vyvíjet náš herní styl, ustálit ho a vytvořit správnou kostru mužstva! A to přece nemá primárně spojitost s tím, že se musíme plácat u dna ligy, ne? Trenérský tým má hráče nutit do zažití určitých herních situací a nehledět za každých okolností na výsledek - to by měla být ta třešínka na dortu.
Takře resume - ne výsledek za každou cenu, ale na prvním místě herní projev, na kterém se dá stavět do budoucna. A to vše s využitím zkušeností borců typu Webera, Petryho, Price...
 
AvatarReakce na příspěvek:Sorry za gramatickou chybu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Sice si nejsem jistý, jestli tě to zajímá, ale s klidným svědomím ti řeknu, že ten kdo tady mluvil o tom, že je mu z herního projevu do pláče jsem byl já. Já jsem samozřejmně rád, že vyhráváme a postavení v tabulce není vůbec špatné. Všichni ale víme, že neumíme hrát jinak, než na protiútoky a brejky. Gól po usazení v útočném pásmu nebo po nějaké kombinaci v přesilovce to u nás bohužel nehrozí. To mě prostě hrozně vadí. Vím, že je to tvůj názor, ale nemusíš se hned divit tomu, že tohle napíšu. Moc dobře všichni víme, že to takhle je.
 
25.01.2019 14:11 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Míro: s tím brekem konkrétně jsme nemířil na tebe, myslím, že na pláč v předešlých příspěvcích odkazoval někdo jiný... Každopádně brumlání nad stylem jsme zaznamenal i u tebe, to je pravda :)

A na to tedy budu reagovat.

Píšeš, proč najednou nehrajeme hezkým stylem jak z kraje. Vysvětlím - hokej v říjnu a od prosince dál se nedá absolutně srovnat. A teď nemyslím u Habs, ale u celé NHL. Už se nehraje tolik nahoru dolu, není tolik střel. Na začátku nás každý podcenil, teď si dává pozor. Ještě před pár lety sis mohl pár zápasů odflusnout, dnes každý zápas je o všechno. NHL je nejvyrovnanější, co kdy byla, každý sundá každého, neznáš \"povinnou výhru\" - tohle už neexistuje.

(Ty zřejmě vidíš každý zápas Habs, já tak 30%, ale dost koukám i na další týmy)

Proto i chápu větší urputnost na úkor koukatelnosti.

Píšeš: \"proč bychom tedy měli od vánoc hrát víc na výsledek? Co nám to do budoucna přinese?\"

Přinese a přinese hodně. Také jsem si před sezonou říkal, hele kámo, ještě jeden top 5 pick by se sakra hodil. Pojďme \"suckovat\" a učit se nový styl. Chyba - podívej se na Buffalo, Edmonton. PRESNE tohle je důvod, proč zůstal Weber v týmu, proč nezkoušejí jej vyměnit. Nemůžeš to úplně vypustit - winning mentality, je neskutečně důležitá. Ti mladí potřebují borce, ke kterým mohou vzhlížet den co den. A podívej se na čísla Price, od chvíle kdy hraje Weber a do doby než byl out. To je jak Biegl vs Hašek :)

Proto náš RETOOL kopíruje co udělali Bruins před pár lety. Vyházet Webery, Price a začít úplně od začátku je hrozný risk. Ano Torontu na po \"ixté\" vyšel, kolikrát předtím ne? Co zmiňovaný Edmonton či Buffalo. Pokud budeš několik let v řadě dřít dno, tak se ta loosing mentality zareje do týmu jak vřed, fanoušci začnou chodit míň a míň a strašně těžko se z toho vyhrabeš. (Chicagu to trvalo 10let) Tohle není cesta. Jasný, že v případném PO bude za outsidery a víc než jedna série by byl neskutečný úspěch (vzhledem k fázi, kde se tvůj tým nachází) ale i ta jedna série je pro tyhle mladý neskutečně důležitá. Na tom se staví. Další trapná sezona (jako ta loni) by ničemu nevedla a ti mladí by neudělali posun dopředu.

K TD - píše se o Muzzinovi o Gostisbeherovi. Uvidíme, já spíš čekám, že do ničeho většího nepůjde. Dá těmhle bojovníkům šanci a v létě příjde nová várka talentu a případně i nějaké zajimavé jméno (bek) v rámci trejdu.

Parda - nene s hysterickým magorem, co pálí dres tě nesrovnávám, to opravdu ne :) Cítím, že už pomalu i ty začínáš věřit, co teď budují. Ač stále tam slyším to RAAAAAAAAAAADU LOOOOVE ... :D a mezi přáteli ti říkají Píííkej.

Dodatek k Oilers - Chia samozřejmě dělal tragické kroky, ale Edmonton nemá vyhráno. Tam to ani zdaleka nešlo všechno za ním. Do řadu věcí byl tlačen od lidi nad ním, kolem něho. Parta ze slavných 80tek tomu klubu nedělá dobře a už víc než dekádu ničí potenciál klubu (teď i s nejlepším hokejistou na světě). Je to smutné, stejně jak Flames k ním mám určitou vazbu, ale momentálně jsou dost v prrdeli - ač štěstí vždycky stálo při nich (hlavně v červnu:).

 
AvatarTheo- díky za video, to moc rád shlédnu. Gorgyho jsem měl moc rád u nás, ostatně jako každý, jeho ani nešlo nemít v oblibě právě za ty jeho vlastnosti o kterých píšeš.

Ohledně tvého podvzdechu na zdejšími komentářích- na jednu stranu nejde říct že nemáš pravdu, na druhou stranu, bylo to tady někdy jiné? V letech 2014-2016 jsme v základní části na východě de facto dominovali, ale stejně se tady kritizovalo a podle mě to je v pořádku, snad tady hokeji rozumíme o trochu víc než jen abychom shlédli výsledek a řekli si super chlapi, vyhrálo se, pochválíme střelce a brankáře a máme hotovo s hodnocením zápasu. To bychom ty stránky ani nemuseli mít ne? smajlik Míru znáš dlouho stejně jako já tak víme, že on je na tu koukatelnost nebo jak to nazvat více háklivý, což ale není nic proti ničemu, taky tady nepíše nic co by nebyla pravda. Je to podle mě o úhlu pohledu.

Individuální hráče tady podle mě hodnotíme dobře, nikdo tu není udělaný z hráče po dvou zápasech ani se tady nikdo neodstřelí po dvou nepovedených zápasech a také chválíme. Musíš to brát trochu s rezervou smajlik A snad tady nikoho nechceš srovnávat s nějakým hysterickým magorem co pomalu pálí dres a za půl roku zkupuje půl obchodu s merchem v Montrealu. To je zase trochu přestřel.

A že prospect pool nevyhrává SC není kec, to bych se s tebou i hádal, kdybys tady chodil častěji, ale nechodíš, tak to ani nebudu rozvádět.

A ano, být fandou Edmontonu je stále hodně kruté, Chia už je od kormidla pryč, tak nás nebude bavit svými trejdy, ale škod napáchal dost.

 
AvatarTheo: \"Zajdu sem a kritika na styl, že jsou tady jedinci, co napíšou, že jim z toho do breku ....:D :D :D
To jako vážně? Tým co dva měsíce každého přestřílel, od Vánoc kdy se hraje víc a víc na výsledek, každou noc dře do úmoru, patří do absolutního top ve hře pět na pět, brzdí jen historicky bídná PP.\"
Čau, nejspíš tím narážíš na mě...smajlik. Jestli tomu tak opravdu je, tak možná trochu dovysvětlení, abychom si dobře rozuměli. Ano, já teď láteřím na náš herní styl, ale hlavně proto, že jsme byli prvních cca 15 zápasů, možná víc, schopni hrát velmi atraktivní hokej - bruslivý, kombinační a celoplošný. Prostě to, co mě fakt překvapilo, protože přesně, jak píšeš, nikdo od nás nic nečekal a o to příjemnější to překvapení bylo. A to je pro mě ten největší důvod, proč teď na naší hru žehrám - kdybych věděl, že toho nejsme schopni, řeknu, že holt na to nemáme, jsme dřeváci, a proto hrajeme okres (slovy klasika)... smajlik. Letošní ročník měl být, alespoň by to dávalo logiku, konsolidační co se kostry mužstva i nějakého nalezení herního stylu týče - proč bychom tedy měli od vánoc hrát víc na výsledek? Co nám to do budoucna přinese? Už jen z toho důvodu, který také zmiňuješ, že máme nyní velice kvalitní prospekty, bychom měli ten herní styl, který jsme načali v úvodu sezóny, ustálit a vytvořit ten kvalitní základ sestavy, který pak dokáže infiltrovat a hlavně dobře zapracovat tyto nadějné mladíky. Já bych se prostě letos vůbec nezlobil, kdybychom právě na tohle kladli největší důraz a vůbec se neohlíželi na výsledky - proto mi odklon od té kvalitní hry vadí. S obranou souhlas, ta se mně takhle velmi zamlouvá, což jsem tu již několikrát zmiňoval, ještě do ní vrátit Juulsena. Hlavně mě pak baví po boku Webera Mete, v tom s tebou naprosto souhlasím a mám z toho upřímnou radost - jen ten gól mu pořád nějak není souzený... Na Priceho jsme si tu hodně stěžovali, ale dal nám od prosince pádnou odpověď, což mě taktéž mile překvapilo.
Na závěr - co bych tedy rozhodně nechtěl, abychom při trade deadline sklouzli k tomu, že přivedeme nějakého staršího hráče za úmyslem zkvalitnit náš útok na PO! Prozatimní situace kolem naší pozice v konferenci by tomu mohla i nasvědčovat, ale snad tak blbej Bergevin není, aby tímhle krokem zničil to, co se od počátku sezóny budovalo...
Sorry za tapetu... smajlik.
 
24.01.2019 17:30 | reagovat
Maroons | volnypa@seznam.cz
Bernard
Včera v 11:57 ·
Říct rozhodčímu, že ten faul na vás nebyl faul, ale vaše chyba, to je prostě fair play. Tým Tomáše Plekance tak sice ztratil možnost hrát přesilovku, ale Pleky se zachoval jako chlap. Za to jsme mu předali ocenění Bernard Fair Play a k tomu od nás má roční zásobu Bernardů. ???????? - z facebookové stránky Bernarda
 
24.01.2019 15:20 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarAž budete mít minutu - poslechněte si aspoň posledních 50 sekund videa.

https://www.sportsnet.ca/hockey/nhl/hometown-hockey-josh-gorges-reflects-time-montreal/

Tenhle borec reprezentoval 7 a půl roku, co znamená být Canadien.

Taky nikdy nehrál zrovna dech beroucí hokej. Dřel, sebeobětoval se, bojoval a když byl v \"prime\" tak přes svůj omezený talent patřil k klíčovým hráčům Habs - dvakrát ve finále konference, nejlepší výsledek od 1993.

Proč to ale říkám, Gorgy mi hodně připomíná letošní tým. Omezený talent, malá očekávání, výsledky a výkony nad očekávání.

Přiznám se, že po každém utkání sem zajdu a občas si říkám, co si tady ještě kdy nepřečtu.

Shrňme očekávání před sezonou? Bottom five - top five pick, bez nejlepšího střelce Habs poslední dekády nulová ofenzíva, děravá obrana bez kapitána a téměř žádná radost z hokeje - čili ztracená sezona.

Realita koncem ledna - bod od božského Toronta, před Bruins, Pens a další velkými zvířaty, které co se týče talentu jsou někde úplně jinde (zatím). Claude jako kouč předvádí jednu z nejlepších sezon a očekávám nominaci na kouče sezony (Trotz musí vyhrát:), MB na TOP 3 manažera sezony za neskutečný obrat. Timmins trefil jackpoty v posledních draftech, Richardson předvádí neskutečnou práci s obranou, Price od prosince skvělý. Domi steal, Mete po návratu z farmy hraje vedle Webera parádně a natřískaný prospect pool.

Zajdu sem a kritika na styl, že jsou tady jedinci, co napíšou, že jim z toho do breku ....:D :D :D

To jako vážně? Tým co dva měsíce každého přestřílel, od Vánoc kdy se hraje víc a víc na výsledek, každou noc dře do úmoru, patří do absolutního top ve hře pět na pět, brzdí jen historicky bídná PP.

Že nám chlapi extrémně prošpikovaný defenzivní styl v PO 2010 nevadil - vyhrávalo se. Dnes se taky vyhrává. Tým hraje nad očekávání - nebrlejme, Alznera si za rok nikdo nevzpomene, bude vyplacen, světlo mladého talentu svítí a kdo ho nevidí nemá o hokeji ani páru - nemá přehled. Tým jde správným směrem. A kecy, že prospecty Cupy nevyhrají, neberu. Je to základ, NHL 2018 je něco úplně jiného než pár let zpět, a Jets to potvrzují.

Občas jsem tu napsal, že Canadiens mají nejlepší a zároveň nejhorší fanoušky v NHL a zatím si stojím. Na živo jsem nesčetněkrát zažil a jejich nadšení a zároveň posedlá hysterie je už legendární.

Nebrlejme. Podívejme se na Edmonton - mají nejlepšího hráče na světě, další superstar a jejich hokej jsem letos viděl 3x na živo a to je teprv něco - výsledky též. Habs jsou ale na dobré cestě.


 
24.01.2019 12:58 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jak už jsem tu psal, když jsme ho získali. Armia je výborný hráč, měl jsem radost už když jsme ho lacino získali. Sbíral jsem o něm hodně info už na profileague draftu a nakonec ho v prvním kole picknul jeho. Byl to hráč s potenciálem do prvních 2 útoků. Bohužel powerforward, jejichž existence v lize je již v úpadku. Nicméně i využití jako bránícího útočníka zvládá skvěle a ta šikovnost/bojovnost tam zkrátka je.
 
AvatarReakce na příspěvek:V letošní sezóně bych v našem případě raději viděl konsolidaci herního systému, na který se nechá dívat, na úkor výsledků...
 
24.01.2019 12:20 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarV NHL sa nepočítajú krásne výkony ale výhry... smajlik
 
AvatarUtrápené vítězství, ale i to se počítá. Naše výhry jsou ted dost ušmudlané, ale je jich pět z posledních šesti zápasů, to asi nejde říct ani popel, i když to nejsou žádné velkolepé podívané.

PPG ale ne takový klasický po nějaké souhře, kde by byl vidět nový impulz, jen takový uplácaný gol, který rozhodně nenazančuje zlepšení naší katastrofální PP. Zato Petey to tam krásně projel než nahrál Reillymu, na jeho bruslení se tak krásně dívá... Carey další super výkon a další potvrzení Vezina formy. Od prosince smajlik

Teď následuje All star a Bye week, takže Habs mají volno, další trénink až 31.1. (!), zápas následně o superbowl víkendu, pozor, jediné dva odpolední zápasy Habs jako už tradičně. Snad mezitím nezapomenou hrát hokej.
 
AvatarReakce na příspěvek:Takových 10 zápasů to určitě je.smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:To, že jsme posledních několik zápasů (vyjma s Flyers, který jsme ale paradoxně prohráli...) horším týmem tady přece omýlám už nějaký týden zpátky...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Arizona ale možná byla lepším týmem a zatím co my jsme ten gól v přesilovce doslova uplácali, tak oni ukázali, jak má vypadat správná kombinace v přesilovce. Tohle my prostě nedokážeme. Tem ofsajd při gólu Galchenyuka opravdu velmi těsný, měli jsme obrovské štěstí, že se to konzultovalo. Věc která mě hodně mrzí je ta, že v poslední době v každém zápase, který končí naší výhrou jsme horším týmem co se herního projevu týče. Na druhou stranu výhry jsou důležitější, než herní projev.
 
24.01.2019 08:48 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Armia mě taky děsně baví, je to takový Lehko 2.0 - velice solidní two way player, ale s lepší technikou a podle toho, co od něj bylo očekáváno na draftu, se může ještě solidně vyvíjet. Velmi dobrý pickup)

 
AvatarUtrpěli jsme vítězství, žádný extra zápas ke koukání to nebyl. Výborná práce střídačky při odvolání Galchenyukova gólu a výborná práce po celý zápas od Armii - budu se opakovat, ale kolik tenhle hráč dokáže odebrat puků v útočném pásmu a pak je udržet, to je paráda!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Arizona Coyotes
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
  • Ty vole, aby už se fakt prase vyznalo v ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík