Přímý souboj o play-off opanoval Pittsburgh

03.03.2019, 08:05 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Sidney Crosby v Montrealu režíroval cestu Penguins za důležitým vítězstvím v boji o playoff, nejprve otevřel skóre duelu a poté asistoval u gólů Jevgenije Malkina a Jakea Guentzela. Montreal tak první třetinu hrubě nezvládl a prohrával 0:3.

Brendan Gallagher sice uprostřed zápasu rychle odpověděl na druhý gól Jakea Guentzela v řadě, jenže Penguins nadále drželi slibný náskok, který mohl být klidně ještě mnohem vyšší, jenže výborný Carey Price po přestávce dokázal Penguins dvakrát vychytat v samostatném úniku. Skóre po druhé třetině utkání 1:4.

V poslední třetině ještě skore navýšil střelou do prázdné branky Jared McCann. Montreal tak v důležitém zápase dvou celků bojujících o playoff hrubě neuspěl a podlehl doma 1:5

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Je to bohužel přesně jak říkáš, letos se mohl krásně vyhrát a zase hokejově vyrůst, takhle se jeho vývoj dost přibrzdí, nemluvě o důsledcích v životě mimo hokej. Je to velká škoda.

Jsem zvědav na kalifornský trip, jak jsem psal, tak podmínky na body nemůžou být lepší, když 2 ze tří týmů jsou na dně ligy. Ale zápasy jako ten s Devils ukazují, že ani soupeř dole není lehké porazit. Jsem docela zvědav na nasazení brankářů, Nema musí někdy použít. Já bych ho dal na SJ, tam je to stejně bez šance, tak ať se zkusí vytáhnout na bývalý tým a Carey by šel na Kings a Ducks, kde to musí být 4 body.
 
AvatarReakce na příspěvek:Hmm, tak to je moc špatná zpráva - ten kluk má teda hodně smůly na zranění...smajlik. Letos by byl za normálních okolností stálým členem naší obrany, když si vezmu, že by teď nahradil Folina, máme obranu velice solidní. Škoda, snad ho to nevyřadí na extra dlouhou dobu, oko přece jenom není sranda...
 
AvatarReakce na příspěvek:Takové tempo neudrží do konce sezony a chybí jim pět bodů. Možné je vše, ale tomu nevěřím.

Juulsen už si letos nezahraje kvůli přetrvávajícím problémům s okem smajlik Snad se dá do kupy.
 
AvatarReakce na příspěvek:Připočítej klidně Flyers, ti se teď hodně zvedli a jsou už na dostřel - a vůbec bych se nedivil, kdyby to byli právě oni, kdo jednoho z té jmenované trojice vyšoupne...
 
AvatarReakce na příspěvek:Neřekl bych, z těch čtyř týmů je pro mě lock Pittsburgh, ale Carolina, Columbus a my se o to poslední místo popereme, klidně můžeme jít z 1st WC, Carolině může lehce dojít dech, zápasů ještě zbývá odehrát mraky.
 
04.03.2019 12:03 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarPřesně, nelamentujte! Columbus teď taky prohrál 2 zápasy v řadě. Jak jsem tu již psal, podle mne máme šanci na 8 místo a to právě v souboji s Columbusem. Sice i když to dáme tak pak vyletíme komínem s Tampou ale co už smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Proboha klid, jaký zborcený domeček z karet. Podívej se na tabulku, je vše vyrovnané, zbývá dost zápasů, nic není ztracené.
 
AvatarGolmanovi můžeme vyčítat co chceme, ale těžko můžeme vyhrát s jedním vstřeleným gólem. Murray byl dnes lepší (zas se proti nám vytáhl golman, co poslední dva roky chytá kulové), ale obrana dnes Caryho vůbec nepodpořila a útok už vůbec ne. Benn prostě není bek to druhého páru, kdy už to konečně CJ pochopí! On nemůže hrát proti nejlepším lajnám soupeře, prostě ne. A nechci zase brečet na sudí, ale to vyloučení Petryho, z kterého pak samozřejmě padl gol, to vážně? Já mu aplaudoval za krásný bodycheck a sudí ho pošle ven za holding, totální výsměch. Pak tam měli sudí několik dalších failů, ale to každý viděl. Naše PP sice stojí za nic, ale jejich je naopak zabijácká. Třetí gol jde za Carym, ale jak jsem řekl, to bychom mu mohli vyčítat, kdybychom se aspoň dotáhli, ale nemohoucnost v koncovce a chyby v obraně nám prohrály zápas, ne Carey. Bohužel se vyplnilo do puntíku co jsme tady psali včera, ospalý vstup do zápasu nám proti rags vyšel, ale s lepším soupeřem si silně naběhneme a stalo se. Parta okolo Crosbyho je pořád silný tým i s těmi zraněními a oni to PO rozhodně udělají.

Bude to ještě boj a rozhodně není prohraný, v Californii sice moc historicky nevyhráváme, ale Kings s Ducks jsou dole, tak lepší podmínky na body ani mít nemůžeme, prostě tam vyhrát musíme, každý zápas do konce je teď HUGE. V San Jose, body nečekám ani já, to se přiznám.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo tak Carolina je dokonce před námi.
 
AvatarKdyž si necháme dát 3 góly ze čtyř střel v první třetině a z tlaku nedokážeme skórovat, nemůžeme se konečnému výsledku ani trochu divit. Benn při prvním gólu předvedl dvě stupidní rozehrávky, tohle je neodpustitelné. Hodně jsme bohužel propadali v obraně a poskytli pens tři brejky, to je celkem dost.
čtvrtá lajna opět naprosto tragická, ale to už asi nemá cenu komentovat. Weise není ani stínem toho, čím byl u nás před pár lety. Musím říct, že v posledních dvou zápasech se mi moc nelíbil ani Kotkaniemi, nevím jak vám, ale mě jeho hra připadá dost bídná. Careyho mi dne bylo opravdu líto, za žádný s těch gólů absolutně nemohl.
Vše se nám začíná tak trochu bortit jako domeček z karet, Carolina zase vyhrála takže se na nás dotáhla. Logicky se na nás dotáhli i Pens a jediný Columbus z našich tří konkurentů prohrál.
Čeká nás trip do Kalifornie, kde asi body čeká málokdo z nás. Nezbývá než doufat, že nějaké urveme.
 
AvatarReakce na příspěvek:Njn, špatný začátek a zápas byl fuč. Vstoupit do takto důležitého zápasu jak my, to je na pár facek. Druhý gól se dal asi chystat (nevím, jestli tam nebyla teč při snaze o blok), třetí určitě chytatelný, ale ono když si nesáhneš ani na puk a jen to lovíš ze sítě, tak se nechytá moc dobře a sebedůvěra je ta tam. V takovémto důležitém zápase musí tým vstoupit do zápasu úplně jinak a ne, že jim to v první minutě hned 2x namažeme. Musíme holt zabrat u Kings a Kačerů...
 
AvatarTakže jsme posrali asi rozhodující zápas o PO a opět to je zásluhou strašného začátku, ke kterému tedy tentokrát přispěl i Price, který má podpis pod druhým i třetím gólem - tohle rozhodně nebyly nechytatelné střely pro takového gólmana... K tomu přidejme hned v první minutě námaz Benna a máme tu tříbrankové vedení, které se těžko maže proti zkušenému mužstvu. I tak mě to ale sere, protože neporazíme soupeře, který má totálně rozsypanou obranu a my jsme v plné síle... Bohužel to, co Price vychytal na Rangers, dneska na začátku tak trochu odevzdal soupeři a byť potom v průběhu zápasu měl několik velmi dobrých zákroků, nepodržel mužstvo úplně v té pravé chvíli - Murray byl tentokrát lepší. K tomu samozřejmě hra v poli, kde jsme si postupem času sice nějaké gólovky vytvořili, ale proměňování špatné.
Kalifornie bude pro nás očistcem, ostatně jako vždy, takže to budeme honit zase na východu, ale obávám se, že už s křížkem po funuse...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Pittsburgh Penguins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
  • Rika, neříká, to je jedno, ale Savard mel i ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík