Habs prolomili prokletí a porazili Minesotu

18.10.2019, 07:41 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Canadiens šli do zápasu s Minnesotou s nelichotivou sérií - 9 zápasu bez výhry nad Wild. Desátý pokus skončil úspěšně a navíc s čistým kontem. Montreal porazil Minnesotu 4:0.

Skóre otevřel obránce Victor Mete, který se v NHL konečně poprvé trefil-po 127 zápasech! Prvního gólu se dočkal i mladík Nick Suzuki, který potřeboval zápasů jen 7.

Branky a nahrávky: 15. Mete (Cousins), 18. Armia (Drouin, S. Weber), 20. Suzuki (Petry, Domi), 53. Gallagher

Carey Price (MTL) - odchytal 60:00, 17 zákroků, 100%
Alex Stalock (MNS) - odchytal 60:00, 29 zákroků, 87,9%

1. hvězda utkání: Victor Mete (MTL) 1+0
2. hvězda utkání: Nick Suzuki (MTL) 1+0
3. hvězda utkání: Brendan Gallagher (MTL) 1+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
20.10.2019 00:56 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:S tím musím souhlasit. Fleury je prý jen něco lehkého Armia nevím. Nádherná byla ta náhra od KK k Druinovu golu.
 
AvatarTak dnes jsem body nečekal ani v nejmenším! První výhra v St. Louis od roku 2005. Velmi milé překvapení a naše hra byla hodně solidní. Přesilovky klapaly, nebylo tam moc chyb a my jsme naopak vstřelili hezké branky a ještě k tomu měli kupu šancí. Jen ten konec mě trochu naštval, ale to je nakonec jedno. A sweep úřadujících šampionu se taky cení.
Snad budou zpět Armia a Fleury, ale zranění prý nejsou vážné. Docela mě sere CJ jak ignoruje Reillyho a hraje Folina, ten v páru s Chiarotem je docela smrtelná kombinace, přišlo mi, že dost hořeli. Moc se mi líbí Thompson, to je opravdu velmi kvalitní 4. centr. Suzyho gol byla hlavně jeho práce. V PK je nepostradatelný. Cousins se taky projevuje hodně dobře. A je nádherné sledovat jak hokejově roste KK před očima jak si dovoluje víc a víc a hlavně jak je silnější na puku a v soubojích. Jen tak dál, v Minny to bude těžké, ale snad znova využijeme jejich prozatímní špatné formy.
 
20.10.2019 00:46 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarHlavní tíhu této výhry nesou opět Byron s Lehkonenem, ať zvednou ruku všichni co si všimli, že byli na ledě. Kecy o tom jak jsou platní si nechte v NHL nemáte co dělat když se o vás už X tý zápas ani neví. Lehkonen aspoň semtam propagační střela, ale Byron musí z kola ven Healthy scratch minimálně.
 
19.10.2019 23:34 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:5:2 ty kašpare. A moc jsem tomu mančaftu co vyhrál SC hlavně silou nedovolili i s těma 50kilovejma prckama.
 
19.10.2019 22:01 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
A před sezonou zdejší odborníci zase klasika: Všichni ostatní v divizi posílili a z Mbéčka si všichni při výměnách a draftech dělají prču, no a co.
Tak máme zase(jako pokaždé za MBéčka) tým, co ho ostatní budou podceňovat a můžeme jen překvapit.
Pane jo, to sme to s tím habs teda dopracovali.

Ale ne, Kokta se mu v draftu teda povedl a ti mladí obránci taky nevypadají úplně marně. Jenže tak za dvě sezóny.......
 
19.10.2019 21:50 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
Živě se nikdo od devíti nedívá? No nedivím se. Takový zmatky před bránou, není tam jediný obránce co by je napálil nebo co by četl soupeřovu souhru a sebral odražený puk. Zase nás zamykají v našem pásmu a není nikdo kdo by jim ten puk sebral aby se hrálo alespoň ve středním pásmu. To MBčko je génius, takhle znehodnotit takovouhle značku, to se jen tak nevidí.
Kde on ty padesátikilový prcky do obrany furt bere?
 
19.10.2019 14:23 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Tak Subby i Webby oba trochu tápou, ale je myslím, že celý tým se potřebuje trochu sehrát ještě, ale nevypadá to vůbec zle. Suzuki se zvedá, hlavně snad vydrží s konzistencí Drouin... to je základ všeho. Na farmě zatím skvěl Priemeau, ale Evans s Poehlingem si tam ještě podle mě pobudou, Suzuki nahoře zůstane.

Jenom bych dal víc šancí Fleurymu, ten to rozhodně vzadu nezkazí, je to přesně typ klidného beka, který má i super pohyb.
 
AvatarReakce na příspěvek:Však já se nehádám a neříkám, že nemáš pravdu, vidím to samé co ty. Mě jen trochu nadzvedlo to výrazivo, tragický je Alzner a ne Weber.
A k tvému příspěvku, proboha, sleduješ NHL dost dlouho na to abys věděl, že i štědře placené hvězdy nejsou stroje. Všichni čekáme od hráče beroucí takovou výplatu víc, ale buďme taky trochu realisti a vykřikovat po pár zápasech sezony jak je ten a oný hráč na hovno je prostě úlet. Po 40-50 zápasech bez změny už by ten čas byl, ne po osmi. Taky Weby je už starší hráč a ti často mívají pomalé nástupy do sezony, já bych ho nezatracoval.
 
AvatarReakce na příspěvek:Momentálně to rozhodně není bek do prvního páru - dělá strašně moc chyb v rozehrávce, ztrácí puky a nevím, kdy jsem naposledy viděl jeho pověstnou dělovku, která by nebezpečně trefila bránu... Ano, před vlastní bránou má své kvality, ale já od něj čekám prostě víc - je to jako debata loni touhle dobou o Priceovi. Oba jsou nadstandardně placení, od obou čekám nadprůměrné výkony - to je celé.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak bych se zase uklidnil, Suzuki rozhodně neměl tragický začátek sezony, proboha je mu 20! Hrál dobře, má potenciál, ale prostě se učí, nebo si snad čekal stejná čísla i v NHL co měl v juniorce? Dej mu čas...
Weber rozhodně není naprosto tragický, to jsou zase moc silné slova. Hraje hůř, to vidíme všichni a jde to vidět i na jeho TOI. I když CJ ani nemá moc na výběr s tím jak výborně hraje Petey, ale je říjen, sezona bude dlouhá a jeho čas určitě zase přijde. Mě se na něm líbí ta tvrdost, leadership a pořád z něj jde respekt a to hlavně před brankou. Na to jsem si hned vzpomněl v pondělí, když jsem sledoval Devils proti Cats a jak Subby dělá resp. nedělá před bránou pořád to samé- soupeře tam snad skoro zve, důraz žádný a pak padají zbytečné góly. To s Webym na ledě nehrozí.

Nezapomeňte, hrajem v sobotu už ve 21 hodin.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, procentuálně to vypadá dobře, ale mimo toho posledního gólu Armii v 5 na 3 to snad nikdy nebylo po nějakém rozebrání bránícího mužstva - většinou celá přesilovka stála za prd a pak jsme dali góla z ničeho...
 
AvatarReakce na příspěvek:Petry už jí dávno přebral, alespoň dle mého soudu. Mete ještě dlouho prvním bekem nebude, kdoví jestli vůbec někdy...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, Weber je od začátku sezony naprosto tragický a hlava mi absolutně nebere, proč tomu tak je. Pokud bude takhle dál pokračovat, tak je jasné, že pozici beka číslo jedna převezme Petry nebo Mete.
 
AvatarPohodový zápas, Min je opravdu slabá, aspoň zatím. Uvidíme, co předvedeme u nich. Před tím STL, to bude asi hukot. Přesilovky mně na pohled přijdou špatný, ale pozor, máme pro nás skvělých 23 % (Tampa má 25, i když se na jejich PP dívá trošku jinak). Nedivím se, že Edmonton a Boston jedou, vyhrávají snad jen díky těm přesilovkám, mít 45 a 38 %, to je síla. Kdybychom si kolem 23 % udrželi, tak jsem v sedmém nebi. Mete fantazie, Suzuki se lepší zápas od zápasu. Jen bych také byl pro Fleuryho.
 
AvatarSlavnostní večer zvláště pro Meteho, už to potřeboval jako sůl! A samozřejmě pro Suzukiho, který se pomalu osměluje a ten gól by měl jen a jen pomoci. Jinak zápas žádná sláva a to z obou stran, Minnesota jen dokázala, že je letos zatím dost marná - ale je mi jasný, až teď budeme hrát u nich, že tam dostaneme, o tom jsem skoro přesvědčený... Na to, kolik jsme měli přesilovek, je výkon v nich naprosto tristní a popravdě se divím, že jsme využili aspoň tu 5 na 3, protože se, bohužel, od loňska v početní výhodě vůbec nic nezměnilo, kolikrát mi to přijde i horší...
Kdo mě ale začíná hodně štvát, to je Weber - myslel jsem, že má jen pomalejší start, ale on snad hraje hůř a hůř... Ztrácí puky, už ani pořádně nevystřelí od modré, hrůza! Naopak se opět potvrdilo, že Fleury prostě musí hrát, je úplně někde jinde než Folin!
V St.Louis to vidím stejně jako v Minnesotě - nedaří se nám tam a bylo by to velké překvapení, kdybychom odtud nějaký bod odvezli...
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, výhra v naprosto suchém triku a Mete se konečně dočkal, za tu bojovnost si to už fakt zasloužil. Trochu nečekaný výkon od Suzukiho, snad to znamená, že jeho špatný začátek sezony je pryč. Nemám co vytýkat, hlavně defenzivně to byla naprostá paráda, k ničemu jsme je absolutně nepustili. Výborný zápas odehrál opět Armia, ale v jeho případě to snad ani jinak být nemůže. Já můžu klidně pochválit znovu Drouina, ale také Domiho s Gallym.
Jinak ještě k Fleurymu, za jeho častější nasazování bych byl určitě rád, rozhodně bude mnohem platnější než Folin.

Výborné naladění na další zápas proti Obhájcům, věřím nám, ale u nich to bude určitě složitější.
 
AvatarNo konečně tu nulu Meat prolomil a do toho trefa i pro Suzukiho, paráda. Pohodová výhra, nula pro Caryho tak vzhůru znovu porazit Blues.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Minnesota Wild
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
  • Rika, neříká, to je jedno, ale Savard mel i ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík