Stále ta samá písnička - prohra o gól

07.01.2020, 07:42 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Ani s Winnipegem to nebylo jiné. Canadiens se dostali do dvougólového manka a pak již marně dotahovali. Dva góly bývalého "tryskáče" Chariota na body nestačily. Jets si odváží výhru 3:2.

Branky a nahrávky: 32. Chiarot (S. Weber, Tatar), 52. Chiarot (Tatar, Kovalčuk) - 22. Morrissey (Ehlers, Wheeler), 25. Ehlers (Wheeler), 51. Copp

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně, i proto to nevyšlo v LA, hrál tam s Cliffordem a spol. a to se pak pro hráče jeho zaměření těžko něco vymýšlí tam byly asi i nějaké další vnitřní problémy, které ale Kovy nechce tahat ven.

RTW- nebuď tolik skeptický, to je NHL, jeden rok si nahoře, jeden dole, jo u nás je roků dole víc, ale nic není předem dané. Já sice taky nemám až tolik optimismu jako Theo, že bychom měli být v dohledné době opravdu dobrý tým a to myslím tým pomýšlející na Cup, ale sakra, Míra jakožto veterán fanda mě může opravit, ale kdy jsme měli naposled tolik opravdu kvalitních mladých? KK (ano, pořád ho je třeba tady řadit, vždyť mohl hrát ještě i letos na MS U20!), Suzy (chyby= growing process), Poehling, Romanov, Harris, trochu v zapomění je Ylonen, Brook, Primeau, přece aspon část z nich musí vyrůst solidní hráč pro NHL a u Romanova si toho jsem dokonce naprosto jistý. Hltal jsem každé jeho střídání, jak jsem psal tak jsem ho špehoval i na živo přes MS a tohle není skill hráče pro Evropu, ale NHL skill. A příští rok je v Montrealu, řekl to MB (MB kvůli němu letěl do Moskvy, už to má váhu) a řekl to Alex i mi osobně když jsem se ho ptal smajlik smajlik smajlik (brát s rezervou). Věřím, že půjdeme nahoru, jestli budeme moc opravdu pomýšlet na návrat SC domů neví nikdo, ale musíme být trpěliví. Možná by tomu i slušel nový mladý kouč, byť vyloženě proti CJ nic nemám, že to není kouč vyloženě fandící mládí jsme věděli, jiný už asi nebude. No, uvidíme.

Teď ale vážně, do prdele k*rva drát, jestli prohrajeme třetí zápase sezony s Detroitem, s tím Detroitem hrající na úrovni Chance ligy, tak bych dal hráčům sežrat vlastní suspíky. Ať nepokoušejí mé zdraví.
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlas smajlik.
 
07.01.2020 16:36 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarKovalchuk hrál dne mne nad očekávání a do 1-2 lajny patří. I komentátoři řešili to, že takového hráče musíš dávat ke kvalitním spoluhráčům jinak nemá smysl aby byl vůbec v sestavě. Dle mne jakmile nebude hrát v těchto lajnách i po uzdravení ostatních tak půjde do AHL/KHL. Vážně nemá smysl aby hrál v lajně s Thompsonem apod.
 
AvatarReakce na příspěvek:Bezkrevný výkon to byl hlavně v první třetině, kdy jsme de facto nepředvedli vůbec nic. Ve druhé a třetí se nám bojovnost upřít nedala, ale když neproměníš několik vyložených šancí a pak ještě nabídneš góly soupeři doslova zadarmo, jak si řekl, vyhrát si prostě nezasloužíš.

Sezonu si absolutně neužívám a někdy si říkám jestli není lepší se dobře vyspat, než probdít noc a vidět neustálé prohry o gól. Od tohohle týmu jsem nečekal že bude patřit mezi špičku ligy, ale věřil jsem, že bude na PO pozicích. Dnes to ještě dojebeme třetí prohrou v sezoně s totálně marným Detroitem a zkáza bude definitivně dokonána.

Ještě ke Kovalčukovi, zhrozil jsem se když jsem zjistil, že jde do první lajny, ale on mě celkem mile překvapil.

 
AvatarReakce na příspěvek:Kam jinam by měl jako chtít jít, když je námi draftovaný...smajlik? Souhlasím s Theem i Pardou - Romanov je talent do obrany, jakého bezesporu potřebujeme a to srovnání s Markovem je docela trefné, je to ofenzivní bek s velmi dobrou střelou, což přesně sedělo na Markova (samozřejmě hlavně v mladších letech).
Jinak krátce k zápasu - pro mě téměř bezkrevný výkon, za který jsme si vyhrát nezasloužili. Když k tomu přičtu opět ty chyby při druhém a třetím gólu, které jsme jim doslova nabídli, tak je to hotové... Dneska jsme jasně ukázali, že v současné situaci nemáme absolutně tým pro postup do PO a je už nyní, de facto, jasné, že od dubna budou mít hráči volno... Potěšil mě Chiarot, alespoň se hecnul a proti svému bývalému týmu se mu fakt zadařilo - jsem rád, že ty obavy, které tu Theo zmiňoval (a já jsem s jeho bruslením v přípravných zápasech měl taky velký problém...), se nenaplnily a naopak velmi příjemně překvapil!
 
07.01.2020 10:44 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:USA - myšleno Severní Ameriky samozřejme.
 
07.01.2020 10:43 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:1) Je jisté, že příští sezonu odchází do USA. Btw v Rusku má paradoxně malý ice time (ruští trenéři v KHL obecně dávají mladým hráčům malý prostor na ledě) i proto chce odejít, dal to během MS několikrát jasně najevo.
2) Když se 90% skautů shoduje, že má Romanov upside je první obranný pár, tak bych se domníval, že pokud se vážně nezraní, tak je velká šance, že k tomu může dorůst.
3) Neprosadili? No vzpomínám si na jednoho, který se jmenoval Andrej Markov a byl to asi nejlepší (in long run) obránce, co Montreal za dvě dekády měl. Pokud se Romanov taky takhle \"neprosadí\", tak já si rozhodně stěžovat nebudu. :)
4) \"A ak by aj chcel veľmi do NHL určite do silnejšieho tímu ako Habs a za väčšie peniaze.\" - Promiň, při vší respektu, ani na třetí přečtení jsem tuhle větu nepochopil :)
 
07.01.2020 10:33 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarS Romanovom by som bol opatrný. Áno má talent ale je otázne či vôbec chce ísť do Montrealu a aj prechod z KHL do NHL je kritický. Načo by išiel z jedného z top KHL tímov, kde mu ponúknu slušný plat a vysoký icetime do NHL tímu kde zarobí nováčikovské prachy a miesto v prvom tíme nemá zďaleka isté. Navyše je to Rus a tí sa až na pár vínimiek u Canadiens moc nepresadili. Je to talent na úrovni KHL ale to je asi všetko. A ak by aj chcel veľmi do NHL určite do silnejšieho tímu ako Habs a za väčšie peniaze.
 
07.01.2020 10:04 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarPro RTW:

Stává se podprůměrný tým? Spíš je teď podprůměrný tým. S tím mladím ta jeho cesta půjde jen nahoru. Já tomu fakt bezesporu věřím. Kdo viděl Romanova poslední dvě mistrovství světa juniorů musí vidět, že ten kluk je obrovský talent. Má vše, skvělé bruslení, přehled, rozehrávku, solidní střelu a na svoji postavu hraje i dobře fyzicky. 38pick a půlka lidí kroutila hlavou. Dnes by ten kluk byl v top 10 v tom roce a já bych vůbec nebyl překvapený, kdyby měl lepší kariéru než Kotkaniemi, který podle mě prostě byl reach (kvůli pozici). Proto chápu, že Bergevin se tak zdráhá dát půl království za TOP 2 leváka do obrany, když ví, že tohle bude mít brzy v garáži. Jasný třeba takový Fowler by se hodil už dva roky, ale stál by hrozně moc. Caufield má obrovský střelecký potenciál. Suzuki (ok chyba se stane) je fakt hráč, co má 70 bodový upside v NHL. Fleury bude solidní bek na roky dopředu. Harris je zajímavý. Velmi talentovaný brankář v garáži. A samozřejmě nezatracovat ani toho Kotkaniemiho, pořád mu je teprv 19 let.

Pokud máte rádi podcasty, poslechtěte si poslední díl The hockey news, kde si dobře uvědomují, že Habs is team on the rise. Co se týče Price, dvě velmi dobře odchytaná utkání a bohužel začínáme dojíždět na zranění v ofenzivě a gólů je málo. K jeho odchodu, podle mě chce fakt tady zůstat i přes to čekání (podoboně jak Hank v NY), ale už tak rok si říkám, že bych nebyl překvapený, kdyby skončil v Seatllu - už vzhledem k tomu, jak se vyvíjí Cayden.

Přiznám je to frustrující, a jak jsem psal dřív myslím, že MB to může stát místo, hysterie začíná být větší a větší a tři roky bez PO zní blbě. (Toronto mělo jedno za celou dekádu). K MB (ok dřív měl nějaké slepé patrony) ale teď všechny trejdy co udělá, jsou gold (Max, Galchenyuk, PK) Chiarot (kroutil jsem hlavou přiznávám) a ten kluk od tři třídy přetlčil moje očekávání - skvělý podpis. Co víc by už měl GM dělat za poslední dva roky??? Fakt nevím. Za sebe, a toho uznávám jako velmi férového kouče, bych už radši obětoval CJ. Přeci jen je řada rozhodnutí, nad kterými kroutím hlavou. Viz dnes ice time dobře hrajícího Poehlinga s KK. Jeho obliba na starší hráče - (vyhoďte už prosím toho Weala z PP) mě irituje a když prohráváš o gól a Thompson (čest, jak hraje dozadu) je tam ob střídání na úkor Domiho, KK či dalších, kteří mají větší ofenzivní potenciál, to jsou rozhodnutí, které mi říkají že z dlouhodobého hlediska není nejšťastnější řešení a pokud by byl na trhu dobrý kouč, nezlobil bych se (vychovávají si Ducharme) Ale jak jsem psal, obavy, že Molson už ten tlak neustojí a bude cleaning the house. Za mě stay the course!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Winnipeg Jets
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík