Montreal nedokázal porazit ani Detroit

08.01.2020, 07:55 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Canadiens jsou v težké krizi. Prohráli již sedmý zápas po sobě, tentokrát nad relativně slabým Detroitem. Montreal sice 2x vedl, ale Red Wings se podařilo zápas otočit - rozhodující gól vstřelil Filip Zadina. Opět prohra o jediný gól... To že Red Wings letos vyhráli 11x a z toho 3x s Canadiens mluví asi za vše.

Montreal byl aktivní i na přestupovém trhu, konkrétně s Nashvillem. Do týmu Predators míří čtyřiadvacetiletý útočník Michael McCarron.

Americký útočník odehrál letošní sezónu na naší farmě v Laval Rocket, kde nastoupil k 29 zápasům. Nasbíral tam 14 bodů (5+9).

Do Montrealu naopak přichází čtyřiadvacetiletý kanadský útočník Laurent Dauphin. Tohoto nadějného forwarda si v roce 2013 v draftu vybral tým Phoenix (dnešní Arizona) v druhém kole jako 39. hráč v pořadí.

V NHL nastoupil dohromady k 35 zápasům, kde si připsal pouze 4 body (3+1). V letošní sezóně nastoupil na farmě v Milwaukee Admirals k 33 zápasům s bilancí sedmi branek a devítí přihrávek.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Určitě, Flower sice šel do Vegas taky s pověstí trochu nevyrovnaného a přeplaceného golmana, ale přeci jen měl na rukou nějaké ten prsten za SC a přímo jim pomohl v sérii s Caps k tomu poslednímu, byť PO odchytal jako dvojka. A toto jaksi Carey nabídnout nemůže, uvidíme...
 
10.01.2020 10:47 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Pokud on tím bude chtí hnout (což si myslím, že je v takové situaci dost reálné), tak ho chránit nemusíme.

Ale jak opakuji, v první řadě on musí jít nahoru, protože v tuhle chvíli o něj podle mě by nebyl zrovna velký zájem. (vzhledem k výkonům/a platu)
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano bohužel je to tak.

Ale není to tak, že Careyho musíme chránit při expansion draftu, protože má no move a no trade klauzuli?
 
10.01.2020 08:54 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:A nakonec tohle bude MB největší chyba. Je to krásný paradox, krásný. :/

Na druhou stranu, co za ten kontrakt/výkony teď dostaneš - not too much. Podle mě to dopadne tím Seattlem.
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky jsem to včera viděl a naprostý souhlas. V tomhle jde vše proti nám.
 
AvatarKdepak, tady už je všechno marné - to mužstvo ztratilo týmového a hlavně pak vítězného ducha! Zase vedeme o dva góly, protivník v tu chvíli nehraje téměř nic (my tedy jen u kus lépe) a i díky tomu, že nedokážeme trefit ani prázdnou branku (Thompson), soupeř ve třetí třetině najednou přeřadí na vyšší stupeň a my jsme v hajzlu! A to proto, že vůbec nefunguje ten bjovný duch a sebevědomí je na bodu nula - jak velký rozdíl, když si třeba vzpomenu na začátek sezóny, kdy jsme v Torontu dokázali za polovinu poslední třetiny zlikvidovat dvougólové manko a pak v prodloužení přidat i vítězný... Tohle už se, bohužel, alespoň letos nestane! Alespoň jednou pozitivní zprávou je návrat Gallaghera, naopak zase vypadl Chiarot...
 
09.01.2020 21:23 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
Avatarhttps://www.youtube.com/watch?v=NVaqkI_22lU
 
AvatarReakce na příspěvek:No a zřejmě kvůli tomu, cos napsal v posledních dvou větách (s čímž plně souhlasím), angažujeme vyhaslou hvězdu typu Kovalčuka - není kde brát... Je to o tom, co psal Theo - dlouhá léta jsme se totálně vykašlali na vývoj našich mladých, což se teď projevuje tím nedostatkem zálohy v případě takovéhle marodky, co máme nyní. Naše soupiska, která může reálně na solidní úrovni hrát NHL, je strašně úzká a to se nezmění, bohužel, mávnutím kouzelného proutku...
 
AvatarReakce na příspěvek:Strašné, tohle mě tak bolí číst... Fakt ty prohry s Detroitem špatně nesu.

KK je zatím za očekávání, ale jak říkáš, inteligenci má a já věřím, že půjde nahoru. Jen nad ním nezlomit hůl.

Pravda, na IR máme spoustu ofenzívy, ale sám mi řekni, sleduješ i ostatní týmy v NHL a ti taky mají obrovské marodky- Pens, Bus a další, ale pořád si říkám co děláme špatně, proč se jim zraní hráč, povolají náhradu z AHL a ten dává góly za něj. A proč nám ne? Nathan Gerbe, X let na farmě, vrátí se do NHL a 3 goly z 8 zápasů, Blandisi od Pens, loni Grimaldi z Preds, ten už je dokonce součást týmu a spousta dalších co si teď nevybavím, Columbus má fakt velkou marodku a hraje snad ještě líp. Kdežto u nás všechny callupy- Peca, Weise, Vejdemo, Barber, Hudon nula gólů. Zraní se nám top hráči a secondary scoring zkrátka není a není kde brát a pak se prohrává ve velkém o gól.
 
AvatarReakce na příspěvek:Kovy hraje v lajně místo Gallyho s Danaultem a Tatarem, ne? Tak nechápu tu narážku na náhradníky.

A ne, my na to nemáme. Měli jsme ještě před pár týdny na PO, kdyby byla opět jako loni polovina týmu na svých kariérních maximech, Carey v Hart trophy a vše klapalo, to bychom snad mohli přes WC udělat PO, ale tam bychom vyhořeli. Klíč jsou centři a ti nám zatím do špičky rostou, bez nich se v PO dál nehneme.
 
AvatarReakce na příspěvek:Samozřejmě jsem myslel úpravu poslední věty v mém předchozím příspěvku.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano NHL omládla, to já přece vím a po přečtení tvého příspěvku bych mojí poslední větu upravil. Z toho vyplývá, že stavět tým převážně z mladých hráčů hned k úspěchu nevede. Jinak řečeno některé týmy se díky tomu dostanou na špičku ligy celkem rychle (Ruins, Avs,) a někomu to trvá déle (Devils, my).

Ne že bych měl něco proti CJ a ani není ten, kdo by měl jako první dostat padáka, ale třeba by jeho odvolaní dodalo týmu nový impulz. Dobrým příkladem jsou Preds, jsou na tom momentálně stejně jako my, mají perspektivnější tým, nejlepšího evropského beka v lize a vyšší ambice vzhledem ke kvalitě hráčů. Změnu v coaching staff už udělali, ale tady se nic neděje a
všechno je v pohodě, to mě prostě sere a o tom to celé je.

 
AvatarReakce na příspěvek:Složení týmu Blues a naše je pořád velký rozdíl, to teda sorry...smajlik.
 
08.01.2020 17:16 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarIlja má u nás 1,5 bodu na zápas a to hraje v lajně s náhradníky smajlik

My na to ale máme taky, není to jenom o hráčích na soupisce. Podívej se třeba na Toronto pod Babcockem a teď. Nebo na NJ jak jsou v p... a přitom na papíře jasný PO tým.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jinak jen hodně stručně k zápasu - jasný obraz toho, kde se momentálně nacházíme! Mužstvo bez energie, bez zápalu, všechno utahané a není tam v tuto chvíli nic, na co bych byl zvědavý, když se jdu na ten zápas podívat - snad jen to, jak si povede Kovalčuk... A to je hodně smutný smajlik!
 
AvatarReakce na příspěvek:Jednoduše proto, že oni na to silný tým měli, jen jim to do té chvíle prostě nefungovalo - my máme oproti nim sotva průměr! A ani bych to s tímhle nechtěl, to se budu opakovat z konce loňské sezóny a to jsme na tom byli mnohem lépe, jak herně, tak výsledkově...
 
08.01.2020 14:55 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Tak na změnu v koučingu to naopak znamená, povídá se už teď, že to byl CJ poslední match.

Nevím proč by jsme nemohli napodobit loňské Blues kdy po změně trenera taky vylétli nahoru...
 
08.01.2020 14:15 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Můžu se tě skromně zeptat, čteš si význam těch vět poté, co je napíšeš?

Proč by to mělo být všem jedno? Vždyť to je taková kravina...
Co by sis představoval, že v tuhle chvíli můžou s tím udělat (uspíšit vývoj)
Snad si zaznamenal, že NHL se za posledních pár let strašně změnila a že jiná cesta než stavět na mladem nadraftovanem a vychovanem (tady Habs deset let zaspali) v NHL k úspěchu nevede.

Díky za odpověď.

 
AvatarMoje včerejší řeč se naplnila do puntíku, definitivně jsme dojebali sezonu třetí prohrou s těmito tragédy. Na nějakou změnu v Coaching staff to zatím nevypadá, přijde mi jako by to bylo všem jedno. Na druhou stranu tuhle sezonu může CJ klidně dokončit, protože v naší situaci změna trenéra podle mě nic neřeší. Navíc CJ za mě není ten, kdo by měl jako první dostat padáka.

1. Stavět tým převážně na mladých je fajn
2. Nemůžeme ale do nekonečna čekat, jestli dozrají tak jak potřebujeme nebo ne.

Sorry, že zase budu vytahovat věci staré sto let, ale před lety, kdy jsme v týmu měli hráče jako Pleky, Gionta, Markov, Briere, Francis B. a k nim několik mladých hráčů, fungovalo to. Z toho vyplývá a tahle sezona to jen potvrzuje, že stavět tým převážně na mladých vždy nemusí být ta správná cesta k úspěchu.
 
AvatarHodně smutný, ale nedá se nic dělat. Zranění nás vysála z útočné síly. Navíc děláme i blbosti dozadu a i když se Carey sakra předvede, tak je z toho velké nic... Není moc co, co by nás mohlo nakopnout. KK zklamání, pořád mi přijde hrozně neohrabaný v celkovém pohybu. Navíc i z velmi dobrých příležitostí netrefí ani branku. Jsem zvědavý, jestli tohle může MB ustát. Pro CJ si myslím, že to bude za chvíli konečná...
 
08.01.2020 10:22 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Je to špatné a ještě horší, když si člověk uvědomí tohle:

The CRAZY thing is, if they had just won their games against the two worst teams in the league this year? They’re a playoff team right now. Tied with the Leafs for third in the division for that matter. Crazy, crazy season.

Tohle jde podle mého za koučingem...

K 7 z 26. Bez Drouina Armia a Gallyho prostě není v útoku síla. A abych jen MB tady stále nechválil, mám oči a KK mě trápí. Mladej vše, ale prostě ten draft mám fakt obavy, že to byl šílený reach for need. (Místo Tkachuk/Hughes) a nemusí to dopadnout dobře. Snad se zvedne, herní inteligenci na to má.
 
AvatarTrapas, ostuda, zmar, jinak to asi nazvat nejde. Prohrát třikrát s týmem, ze kterého si zbytek ligy dělá dobrý den, to už je opravdu na pováženou. Samozřejmě nám dá dva góly tragický Nieslen, zase stupidní chyby, ztracené dvě vedení a prohra opět o gól. Ne, tohle opravdu nikam nepovede letos.

Taky jsem četl, že od zranění Drouina jsme vyhráli 7 z 26 zápasů, zajímavé.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Detroit Red Wings
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 18.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
  • Rika, neříká, to je jedno, ale Savard mel i ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík