Montreal vrátil Torontu nedávnou porážku

14.02.2021, 07:08 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Toronto mělo dobrý vstup do utkání, když se prosadil Mitchell Marner a dlouho drželo před svým soupeřem jednobrankový náskok.

Vyrovnání přišlo v šesté minutě třetí třetiny. Trefil se Tyller Toffoli. Vítězný gól přišel o 10 minut později, kdy se po ose Toffoli - Petry - Gallagher dostal puk do brány podruhé. Toronto srovnat nestihlo a Montreal se tak mohl radovat z vítězství 2:1.

Největší zásluhu na tom měl Tyler Toffoli, který první branku sám vstřelil a u druhé asistoval. Zajímavostí je že za celý zápas bylo uděleno jen jedno vyloučení a Toronto dokázalo zblokovat 21! střel Montrealu!Branky a nahrávky
4. Marner (Matthews, Hyman) - 47. Toffoli (Danault, Gallagher), 57. Gallagher (Petry, Toffoli).

Kdo se postavil do brankoviště?

Frederik Andersen (TOR) - 23 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92%, odchytal 58:28
Carey Price (MTL) - 21 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,5%, odchytal 60:00

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTy vole, Toronto nejlepší přesilovky a my jim je nabízíme jak na podnose...! Navíc Price čtvrtý gól celkem laciný, ale hlavně - co my nedáme, to je hrůza... Herně jsme dobrý, možná i o fous lepší, ale co je to platný, když prostě góly nedáváme i z velkých tutovek. Pochvala za rychlé srovnání, to ano a hlavně se konečně trefil Byron a po delší době i Kotkaniemi - oba krásné góly. Nicméně prohráváme o 2 góly a třetí část bude asi dost těžká...
 
AvatarJá myslím, že ty pořád nevidíš ten rozdíl mezi extra hráčem a novinkou TS. Liga TS zavedla aby týmy měli dostatek hráčů, když se předpokládají kvůli té sračky větší výpadky. A taky kvůli nejistotě s AHL, která tenkrát panovala. My jsme zářný příklad, bez TS bychom si nemohli dovolit Froldu a Perryho, nebo určitě ne oba. Takže máš v týmu hráče, na které nemáš peníze.

Kdyby byl svět normální, tak by třeba Paulie taky šel na waiver a poté na farmu, kdyby hrál špatně jak hraje a tlačili na něj mladí.

A u TS nejde jen o formu, podle pravidel TS nemůžeš hráče povolat tak stejně jednoduše jako u náhrandíka, který je na soupisce a nevleze se do sestavy, ale do toho nevidím, je tam nějaký počet dní po tom co prošel waiverem, kdy se tam musí vrátit zpět, aby nemusel znova na waiver atd. atd. Pravdu máš, je to neskutečně složité, proto mají týmy právníky na tyhle věci spravování cap hitu smajlik
 
AvatarAle chápu, přesto si myslím, že je to zbytečně složitá hovadina. Strašně snadno můžeš přijít o hráče, který je momentálně z formy a chceš místo něj povolat jiného - aby nezabíral místo, pošleš ho do TS a riskuješ, že o něj přijdeš. Proč takhle snadno a zbytečně...?
 
AvatarJo a Sens-Leafs byla jízda, Dangela málem jeblo smajlik A jsem rád, že je dali, zaprvé jim berou body a aspon to trošku ospravedlnuje ty dva zápasy s námi, že nás porazili a nebudou tak hotoví, jak o nic někdo říká a jak o nich říká jejich record.
 
AvatarMíro, tys mě nepochopil. Dejme tomu, že máš problémy se stropem, tak bys třeba mohl teď když týden stojíme dát na TS všechny hráče s velkými kontrakty a ne jen nechtěné hráče, ale i Caryho, Webyho, Andyho a další. Tím by sis vychcaně mohl pomáhat, kdyby nebyla nutnost jít na waiver. Zatím si tak pomáháme posíláním Romyho na TS, MB to už udělal několikrát jestli sis všiml, když se pár dní nehrálo, protože on jako nováček na waiver jít nemusí, tak ho tam pošle a postupně tam tak hezky zamete těch pár set tisíc dolarů, které byly nad stropem při začátku sezony. Plus se tam teď asi ztratí pěkných pár dolarů, když tam je Paulie, ale není řečeno, že nemůže být v sobotu zpátky v sestavě, týmy napříč ligou to tak dělají taky běžně, jen namátkou na waiveru byl Chiassion, Neal, Spezza a další, prošli, byli pár dní na TS a pak zase hráli dál. A kdyby tam ten waiver nebyl, tak nemusí být ta výjimka že se hráč na TS nezapočítává do capu a pak by to už byl jen normální zdravý náhradník, tak proto to musí být.

A ano, u Chuckyho to asi nebude jen o hře samotné, jak jsem psal, hodně se mluví o jeho fotříkovi, už u nás prý měl nějaké problémy s Therrienem, kdoví co vše tam je.
 
AvatarAd Galchenyuk - za mě to určitě není špatný hokejista, což u nás jasně ukázal, když měl po boku Radulova, vynikající dvojka (než se Galchenyuk zranil)! S defenzívou měl vždycky problém, to ano, ale že by tohle byl ten hlavní důvod, proč takhle cestuje, tomu moc nevěřím...
 
AvatarParda: A proč bych nemohl poslat do taxi squadu hráče s vyšším platem, když se mu nedaří? To přece není vychcanost, ale manévr, jak ho zkusit probrat a dát mu najevo, že není asi vše v pořádku s jeho výkony... A proč bych tam dával hráče naopak jen proto, že má vysoký plat - vždyť pokud se mu daří, byl bych sám proti sobě, ne? Já jen nechápu, proč kvůli tomuhle musím hned riskovat ztrátu toho hráče, když se ho tím snažím jen probrat, ne ho nechat jít...smajlik! Hodím ho tam třeba na 2 zápasy, on si uvědomí, že by měl asi víc zamakat a po dvou zápasech třeba trenérovi ukáže, že se spletl - celkem normální věc.
 
16.02.2021 16:12 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
viděli jste sestřih leafs X sens? to byla fakt jízda... ottawa krásně zabojovala a chvilkama bylo vidět, že velký chyby dokáže nahradit parádní kombinační hrou... no byl jsem za ty kyselý obličeje hráčů Toronta fakt rád - kromě Jumba a Matthewse tam fakt nikoho nemusím ...zejména Nylandera))
 
AvatarCarolina Hurricanes Legend Alex Galchenyuk smajlik smajlik V Torontu se naopak může chytit, mají tam spoustu bottom 6 forwardů v takovým platem do milionu a Keefe je rád točí a zkouší a při nějaké marodce by mohl dostat šanci i v top 6, což by nemuselo být být pro něj špatné.

Prý mu škodí jeho fotřík, to tak pořád všichni novináři naznačují, ale nikdo to neřekne na plnou hubu. To už tady ale bylo jak hrál za nás, kdoví co tam je, třaba Theo ví víc. Ale hlavní problém bude asi jeho defenzíva.
 
16.02.2021 12:33 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarGalchenyuk dle mého letos v NHL končí. Když se nechytl u Pens, kde máš pořád výborného Crosbyho a Malkina, tak je to na pováženou. Navíc asi jeho přístup k hokeji není příkladný, když si ho všude přehazují jako horký brambor. Pořád je to náš \"bust draft pick\", alespoň se to vyvážilo tím, že k nám přišel Domi a za něj Anderson. Jeho další adresa? Někde na Sibiři smajlik
 
AvatarCo říkáte na Galchenyuka do Toronta? Za mě je to chudák a je mi ho do cela líto. Toronto bohužel není pro něj vhodný tým, nemá se tam podle mě vůbec šanci prosadit.
 
AvatarPaulie prošel dle očekávání.
Ten systém má logiku, když to je něco jako mezistupeň mezi hlavním týmem a farmou a hlavně kontrakty hráčů v TS se nezapočítávají do stropu, protože to by pak šlo jednoduše zneužívat a beztrestně bys tam mohl posílat drahé hráče, aby sis ušetřil pod stropem.
 
AvatarStejně mi přijde naprosto debilní tenhle systém, kdy může mužstvo tak lehce přijít o hráče, když ho chce přesunout do taxi squadu...smajlik.
 
AvatarNaprostý souhlas! Já něco podobného říkám taky, on si svými výkony sám postavil šibenici, fans si na to zvykli a hlavně fanoušci, jenž sledují jen a pouze Habs a nemají přehled vůbec o dění v lize a jak chytají další golmani a co je vlastně standartem a co ne. A taky si plno fans myslí, že sezona 14/15 byla standart. Už nevidí, že je Carey skrz ty všechny roky pořád na špici a rozhodně není o nic horší, spíš naopak, než podobně staří golmani jako Rask, Rinne, Lundqvist, Fleury a další. Druhá věc je ta smlouva, která podle některých podmiňuje výkony podobné z let 14/15, ale to takhle jaksi nefunguje.
A jak říkáš, neměl roky pořádnou podporu jak od své dvojky, tak ani od ofenzívy a hry celého týmu, když byly naše sezony a výkony jako na houpačce včetně několika sezon na úplném dně.
 
15.02.2021 12:20 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
carey je skvelej golman ale spis mi prijde (po bitvě je každý general) i pro careyho smrtící ta aura kterou mu i vedeni dalo.

ze staci jeden skvelej golman a ten bude chytat 70 zapasu za sezónu a posune tym do PO. to smrtelnika zničí, přichází zranění a bez solidního backupu byl v te pozici cca 5 let... porad je jeden z nejlepších technikou a hrou holi a ctenim hry.
 
AvatarPaulie na waiveru, mrzí mě to, je to srdcař a sympaťák, herně býval fantastický, ale bohužel šel strašně dolů a proti tomuto se nedá nic říct. Frolda rozhodně nebude horší. Přál bych mu další šanci někde, ale s jeho kontraktem to je asi vyloučeno a už z něj zázračný waiver pick up znova nebude.
 
AvatarNe poznámka nesměřovala tady na nikoho, tady bylo řečeno, že zatím byl Jake ve většině zápasů o něco lepší než Carey, což je pravda, sice třeba nehrál proti Leafs, ale ano, Carey určitě musí být lepší. Spíš jsem někdy až byl v šoku z toho co se psalo různě o tom jak má Carey po kariéře, jak Jake převzal post jedničky a jak vlastně byl Carey celou kariéru špatný a nekonzistentní a jak od 14/15 nic nepředvedl a podobné hovna. Já vím, že na zásluhy a vděk se ve sportu nehraje, zvlášť v Montrealu platí, že jsi dobrý jako tvé poslední střídání/zápas, ale i tak mě to zarazilo. A to vše po pár zápasech smajlik Lidi jsou bohužel obecně většinou strašně hloupí a nechávají se ovlivnit médii, což platí dnes víc než kdy jindy a platí to všude, nejen ve sportu. Ale to už odbočuju a zas moc píšu smajlik
 
AvatarO Tatarovi jsem to už psal, absolutní nesmysl a jestli ho tímhle způsobem chtějí odstřelit, tak ať ho raději vymění! Jestli je to pouze o nějaké osobní antipatii Juliena, tak je to chudák, protože by si měl udržet určitý nadhled jako hlavní kouč! O Danaultovi s Kotkaniemim, ale i Byronem nebo Perrym jsem taky mluvil, všichni tito jsou momentálně určitě horší než Tatar, což musí vidět každý. Mete opět ukázal, a zase se budu opakovat, že má hrát místo Kulaka a to jednoznačně!
A doufám, že ta poznámka u Price nesměřovala k těm z nás tady, kteří si dovolili naší jedničku trochu zkritizovat...smajlik.
 
AvatarTuna očividně vadí Julienovi už dlouho, je to jasné když člověk Habs sleduje a čte mezi řádky, v podstatě co přišel mu Julien očividně neměří stejným metrem, jak tehdy dělal zbytečné fauly, šel do čtvrté lajny, což by bylo v pořádku, ale trestaný byl v týmu jediný a chybovali i ostatní. A nepamatuju si, že by byli takto trestaní za zbytečně fauly Shaw nebo Domi a že jich udělali. Když se nedaří, tak cestuje Tuna sestavou jako první. Jedou se nájezdy, Tuna sice jezdí, ale ne pravidelně, byť je na nájezdy v týmu bez pochyb nejlepší, přesilovku hraje, ale ne stabilně v první formaci, přitom to je to vyloženě ofenzivní hráč a nejproduktivnější Hab za poslední dvě sezony a kanadské bodování týmu vyhrál loni a předloni byl druhý za Domim. Neznám jiný tým, kde by si kouč dovolil hráče s takovou pozici a takovými čísly posadit na celý zápas.
A jak posazení Tuny CJ krásně nesmyslně okomentoval:
When asked after the game about his decision, Julien said that the team’s standards have been raised this season and that he wants more from Tatar, not just on the scoresheet. Tatar has 4-4-8 totals and is even in plus/minus after playing in the first 14 games, but Julien said there are little details he needs to improve in his game, including not losing the puck as much and doing a better job getting the puck out of the defensive zone.

Kdežto mazánek Danault namaže na první gól, vyložená chyba a prohraný osobní souboj vedoucí k prvnímu gólu a jde se dál. O tom, že zase spálil x šancí ani nemluvě, to jedno áčko to rozhodně nenapravilo.

Nasral mě i KK jak ztratil puk podobně jako Danault a pak z toho hned byly ty dvě tyčky. A ofenzivně musí KK taky zabrat, byť se mi jeho finská lajna s Armym a Lehkym v třetí třetině hodně líbila, snad to tak CJ nechá. Perry mi přišel hodně ztracený a jeho pomalost mi tentokrát připadal do očí bijící, chytrostí a rukama to tentokrát nevynahrazoval. Lehky je fantastický, ten byl snad jediný vidět i první dvě třetiny, co ten odmaká a odbruslí, to je šílené. Mete měl taky super zápas. A Carey samozřejmě, konečně si taky vylepšil trochu čísla, ať mu to kdejaký \"znalec\" pořád nemusí argumentovat jak je špatný smajlik

Hlavní je výhra, prohrát to a pak týden sedět (ano job well done NHL, rozpis na vyliž prdel) by bylo fakt špatné.

Jo a Chucky zas jde o dům dál, já věděl, že jsme trade vyhráli a dostali lepšího hráče, ale že se bude takhle potloukat po lize, to bych teda neřekl.
 
14.02.2021 12:40 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarJinak nádherné rozlosování, tleskám ve stoje. Takhle se tlačí Leafs do čela tabulky.Jasně že si nikdo nemohl být jistý kde budou v tuto dobu, ale čekat se to dalo tak proč tomu nejít naproti. Příští týden volný 0 zápasů a pak 5 zápasů v 7 dnech smajlik . Good job Mr. Bettman.
 
14.02.2021 12:33 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarGalchenyuk zase o dům dál, rozhodně jsme s ním nešlápli vedle....\"krom draftu\" samozřejmě. To je u nás ale rutina.
 
AvatarV podstatě jedna herně povedená třetina nám pomohla k bodům a konečně jsme se dočkali výhry nad leafs. Mně se naše hra první dvě třetiny vůbec nelíbila, hrozně těžko jsme se dostávali do šancí, Toronto bylo mnohem lepší v kombinaci a v celkové tvorbě hry a dovolil bych si říct, že jsme jim nestíhali ani rychlostně. Ve třetí třetině jsme se naštěstí probrali, předvedli konečně koukatelnou hru a parádní obrat, už bylo docela na čase.
 
AvatarVýborný obrat a výkon ve třetí části. Velkou pochvalu Careymu, podržel nás až do poslední části ve hře a body jsou hlavně jejo zásluha. Důležitý obrat a bodíky. Také nechápu Tatara mimo, pokud není zraněn. Krom Danaulta je mimo Kotkaniemi. Ale už v minulé sezoně to odnesl.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík