Vybojovaný bod na ledě Jets

18.03.2021, 07:17 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal nastoupil k dalšímu utkání na ledě Winnipegu. Domáci do toho tentokrát šlápli hned o začátku. Již v 50. vteřině se radoval Wheeler. Když Kyle Conor zvýšil na 2:0, nevypadalo to s Habs moc dobře.

Začátek druhé třetiny ale kontrovali Canadiens. Danault si najel zprava a krásnou střelou snížil na 2:1. Montreal se snažil o vyrovnání, ale přišel pravý opak. Na 3:1 zvýšil svým druhým gólem Kyle Connor.

Třeti třetina ale patřila Montrealu. Naději vykřesal Gallagher, který se hned po vhazování proháčkoval až před golmana a skóroval. Kýžená vyrovnávací branka přišla minutu a půl před koncem základní hrací doby. Perry poslal krásnou přihrávku na Toffoliho, který se tak ocitl před prázdnou brankou. Hellebuyck neměl nárok - 3:3!

Kdo by se myslel že Montreal letos poprvé vyhraje zápas v prodloužení / na nájezdy, opět by se spletl... Winnipegu stačilo 55 vteřin a díky brance Nikolaj Ehlerse bere bonusový bod.

Montreal ukázal charakter a i když celý zápas prohrával, dokázal zápas srovnat. Bilance v prodloužení je ale neuvěřitelná z osmi pokusů 0 bodů. A mít v tabulce o 8 bodů více...

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTo už fakt není normální, jaký my jsme hovada v tom prodloužení! Kroužíme přes minutu pouze na naší půlce, jsme úplně posraný něco zkusit, pak se nám naskytne čistá gólovka a hned z protiútoku si Miller udělá prdel ze dvou našich hráčů...smajlik. Tohle už je fakt pro nějakého psychologa...
 
AvatarTak sorry, já mluvil o druhém gólu, kde taky figuroval Gallagher a v pozici toho beka byl Romanov...smajlik. U toho třetího to Petry mohl vyřešit jinak, to je pravda.
 
AvatarV momentě kdy přistál puk na Gallymu na holi, ještě k tomu na backhand, ho hned Connor checkoval, jako obránce prostě nemůžeš dát takovou nahrávku, jasná chyba Petryho, tohle se učí v žácích. Nebo pamatuješ na pass Diaze na Ellera v play off jak ho smetl Gryba? Úplně stejná situace. Suicide pass se tomu taky někdy říká. Tady není o čem.
 
AvatarParda: Ale to nebyla žádná těžká přihrávka na Gallaghera, tady bych Petryho úplně nevinil - zrovna tak má na tom podíl Gallagher, nebylo to nic nezpracovatelného...
 
AvatarOpět souhlas s Michalem smajlik, na to, že jsme 2x dotahovali dvoubrankové manko, je ten bod dobrý. Jinak ale podle herního průběhu zápasu jsme měli mít oba... Poslední cca šestiminutovka byla z naší strany vynikající, ten tlak v pásmu nemohli Jets ustát smajlik. Dostávali jsme hrozně jednoduché góly, o prodloužení se ani už nechci zmiňovat - stejný kolovrátek jako u přesilovek (i když tam se to malinko zlepšilo)... Taky mi přijde Suzuki poslední zápasy úplně ztracený, naopak Drouin je hodně snaživý, líbí se mi jeho phyb v útočném pásmu. Oullet místo Meteho je úlet, nechápu!
 
AvatarPetryho hlavně totálně podělal třetí gól, nejprve nesmyslný pass na Gallyho, poté neuhlídal Connora, naprosto zbytečné chyby.
Super, že jsme to otočili z 1:3 na 3:3, ale to OT nám snad není souzeno. Zase bodejď by bylo, když začínáme OT v sestavě Byron, Danault a Petry. Kéž bychom tak měli top střelce ligy, který by nám třeba mohl extra bod zařídit, oh wait my ho vlastně máme smajlik

0-8 z OT/SO je dněs, aspoň malá úspěšnost z OT a hned máme o 3-4 body víc a pohled na tabulku by byl hned veselejší. No nic, Vancouver musíme ožebračit a vyhrát oba zápasy. A s Lehkym a Metem v sestavě do prdele!
 
AvatarOpravdu vydřený bod, ale ve třetí části jsme si to za aktivitu zasloužli. Prodloužení klasika, šance byla i na naší straně, bohužel pak to měl Petry hodit dozadu, klidně na Price nebo do rohu, kličkovat ve stoje proti třem, to nemohlo dopadnout jinak. Každopádně 2x jsme prohrávali o dvě branky, takže bod dobrý. Jinak proč Oullet a ne Mete moc nechápu, rozhodně bych vyměnil i čtvrtou formaci, nechal Perryho a k němu dva čerstvé, co budou mít větší hlad. Evans se hodně vytrácí, Byron pořád stejné. Vůbec se nedaří Suzukimu, jak mu oddělali původní složení, tak jde níž a níž, naopak dobrý večer pro Danaulta...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Winnipeg Jets
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík