První zápas na ledě Calgary nevyšel dle představ

24.04.2021, 08:14 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal začal tří zápasovou sérii v Calgary prohrou. Vyrovnaný duel ovládlo nakonec Calgary 4:2

V kanadském souboji rozhodovala třetí třetina. Calgary se v ní dokázalo dostat potřetí v zápase do vedení a tentokrát ho již neztratilo.

Branky a nahrávky
7. Dubé (Mangiapane, Ryan), 20. Mangiapane (Hanifin, Monahan), 46. Monahan (Gaudreau, Nordström), 60. Lindholm (Monahan) - 14. Toffoli, 19. Armia (Danault).

Statistické okénko
Střely na bránu: 31 - 19 | Přesilová hra: 1/1 - 0/1 | Trestné minuty: 2 - 2

Kdo se postavil do brankoviště?
Jacob Markström (CGY) - 19 zákroků, 2 OG, úspěšnost 89,5%, odchytal 60:00
Jake Allen (MTL) - 27 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90%, odchytal 58:18

Tři hvězdy utkání
1. Andrew Magniapane (CGY) - 1+1
2. Johnny Gaudreau (CGY) - 0+1
3. Sean Monahan (CGY) - 1+2

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarAno, beru to tak, že je nesmysl hrát na 7 beků a 11 útočníků a střídat v té lajně pravidelně jedno křídlo z těch ostatních, když můžeme mít v klidu 12 útočníků...
 
AvatarPočkej, ale on přece nehrál v útoku, nebo jak to ted myslíš? S Evansem a Staalem chodil většinou Anderson, co jsem si všiml. Za mě souhlasím, hru na sedm beků jsem taky nikdy nemusel, naposled jsme tak hráli snad někdy za Cunneywortha, já to jen teď z části chápu, protože máme hodně beků a dva útočníky dole. Sice je v záloze plno dalších, ale tak to je, nicméně Caufield podle mě bude hrát dneska nebo v nejbližší době.
 
AvatarAť se Gustavsson projevuje, jak chce, pořád přece nenahradí pravověrného útočníka a když máme stále na výběr třeba Frolíka nebo Caufielda, tak prostě tenhle krok nechápu! A včera se krásně ukázalo, že takový Evans je mnohem víc na ledě vidět než takový Staal - tohle se fakt nepovedlo... Ale na tohle musí mít trenér koule, že jo...
 
AvatarJen pro pořádek, Drouin bohužel nebyl posazený, ale je nemocný, takže zdravý by hrál vesele dál, však co by, hráč takového kalibru nemůže dostat lekci, kde se na něj hrabou Domi, Laine nebo Scheifele že ano, ti lekci dostat mohou.

Taky nejsem fanda hraní na sedm beků, ale Gustavsson je neprojevuje špatně a prostě máme hodně zdravých obránců a útočníci teď trochu padají, když i Paulie je day to day. Samozřejmě se nabízí Caufield, zvlášť když v týmu nikdo nedává goly kromě Toffera a Andyho, ale k tomu podle mě v pondělí dojde.

A k zápasu? Nic, ztráta čase se na to dívat ty sobotní a nedělní rána mi už nikdo nevrátí.
 
AvatarHodně smutný pohled na naši hru v obou zápasech, i když dnes lepší, výsledek stejný. Nechápu, jak si můžeme v poslední minutě takto nechat ujet Gaudreaua, opravdová pitomost. Nefunguje nic a Calgary vyhraje i třetí zápas a budeme víme kde... Hraní na 7 beků byla jen třešnička na dortu, to jsem moc nepobral v prvním zápase.
 
25.04.2021 06:48 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarAch jo, bráníme jak malé děti, chudák Primeau... nemá cenu k tomu psát něco dalšího
 
AvatarKdyž už začneme zápas aktivněji a první třetina je celkem dobrá, převedeme opět naší ukázku (ne)defenzivní hry a rázem jsme zase zpátky tam, co včera - v p*deli! Petry je poslední dobou hlavně v defenzívě opravdu naprosto tragický, což názorně předvedl u třetího gólu. Ne, tohle je najednou všechno špatně, nic nefunguje.
 
AvatarCalgary nás opět v pohodě přehrálo, vyhrají i další 2 zápasy s námi a my se pomalu můžeme loučit s PO - popravdě, s tímhle, co už několik zápasů předvádíme, tam stejně nemáme co dělat! Souhlasím, že naše defenzivní hra je strašná, navíc i dopředu je to vše jen na náhodu - když jsem včera srovnával přechod středního pásma v našem a jejich pojetí, bylo to jako nebe a dudy, v prospěch Calgary, samozřejmě...smajlik. Upřímně, moc nechápu, že Calgary není výše, alespoň v zápasech proti nám působili v drtivé většině mnohem živěji a hokejověji než my. A ještě jedna poznámka - dobře, Drouin byl posazen, ale proč hrajeme na 7 obránců a 11 útočníků, když máme v záloze tolik forwardů, to mi hlava nebere...
 
24.04.2021 10:14 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarTa defenzivní práce celého týmu je otřesná (zejména duo Weber-Chiarot momentálně nefunguje a pak Petry je denfenzivně úplně mimo), zase jim dáme branky na stříbrném podnose, Allen opět pochytal spoustu věcí... Tohle se prostě musí rapidně zlepšit.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Calgary Flames
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík