Základní část skočila zápasem proti Edmontonu

13.05.2021, 07:15 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

První třetina nabídla hned čtyři přesné zásahy. Montreal se díky branky Caufielda dostal do rychlého vedení, jenomže Chiasson dokázal srovnat krok. Edmonton si posléze zahrál první přesilovou hru, během které inkasoval z hole Suzukiho. Oilers se přesto dokázali v přesilové hře prosadit, díky čemuž srovnali na 2:2. Střelcem byl Nugent-Hopkins

Další část hry byla na branky skoupější. O jedinou branku se postaral Edmontonská hvězda Leon Draisaitl. Oilers se tak poprvé v tomto duelu dostali do vedení, znovu to bylo díky přesilové hře.

Montreal potřebnoval srovnat, vstoupil tedy do třetí třetiny aktivně. Nakonec i potřetí našel recept na brankáře Smithe - prosadil se podruhé Nick Suzuki. Nerozhodný výsledek nakonec platil i po konci třetí třetiny a následovalo tak prodloužení, které netrvalo vůbec dlouho. Druhý plusový bod bere hostující celek, který zásluhou Dominika Kahuna udeřil již po necelých třiceti vteřinách hry.

Základní část sezóny skončila dílčím úspěchem, postupem do play-off. Montreal obsadil čtvrtou příčku v divizi, když v 56 utkáních nasbíral 59 bodů. Nejproduktivnějším hráčem i střelcem je Tyler Toffoli 44b. (28+16).

Soupeřem v play-off je Toronto, jak tipujete výsledek série ?

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarPaulieeeeeeee, Careeeeeey!!! Ti kluci to v sobě mají, já to věděl. Skvělý zápas, ano plno nervů, naše marné PP jsou ostuda a dost nám pomohl soupeř těmi svými výhozy do ochozů, ale vítězství zasloužené, makali, bruslili, hráli tvrdě a hlavně nepropadali a nechybovali.
Carey v PO módu jak se sluší a patří, Pauliho shorty byl neskutečný, měl jsem hubu na zemi ještě pět minut potom smajlik
Jen tak dál.

A samozřejmě Tavaresovi přeji brzké uzdravení, to vůbec nevypadalo hezky.
 
21.05.2021 04:25 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarVýborně hoši. Nic jsme jim nedovolili, ale bacha na ty přesilovky, tam to smrdí. Parádní mač. Jedééém
 
AvatarUvidíme, Weby by snad limitovaný být neměl, skoro měsíc nehrál a měl tak dost času zahojit bebíčka. A u tak zkušených hráčů to většinou nevadí, dostanou se do toho rychle. O Gallyho, Pricyho a Webyho tak strach ani moc nemám, Merill je opravdu mimo rozhodnutí.

Newt- ano, určitě se na to takto dá pohlížet, já to nevidím úplně tak jednoznačně špatně, na faktu postavit Staala jsem schopen vidět ty body pro, ale být to na mě, tak jsou v sestavě Romy, CC i KK.

Ale to je jedno, těšme se a fanděme. Já se nemůžu dočkat.

Go Habs Go!
 
AvatarTak jestli je chceme ubít, je opravdu Staal v současné formě tím pravým ořechovým...smajlik! Ducharmeho tady někteří vyzdvihovali jako progresivního trenéra - zatím se ukázal jako podělaný až za ušima, aniž série ještě začala! Ať je to, jak chce, já bych ten risk s mladými rozhodně podstoupil hned od prvního zápasu - proto je přece zapracováváme do sestavy, ne? Ať už jsem Romanova třeba poslední zápasy kritizoval za některé prvky v bránění, pořád je herně někde jinde než Merill, který tedy opravdu vůbec nic nepředvedl. O Staalovi už tu dokola mluvit nechci, řekl jsem to hned po jeho příchodu, že to není absolutně žádné posílení, Evans je určitě lepší a neobstojí ani řeči o zkušenostech z PO apod. Weber bude taky limitovaný, nechápu ta rozhodnutí...
 
19.05.2021 21:30 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarAniž bych chtěl Ducharmeho kompletně obhajovat, tak to rozhodnutí nechat sedět minimálně Caufielda má svou logiku. Vyzkouší veterány, jestli do toho na playoffs šlápnou nebo ne, a zároveň nehodí Caufielda do jámy lvový, ale nechá ho se rozkoukat. Protože co si budem, vyřazovací boje jsou v NHL fakt jiná hra než sezóna.

Máš Pardo samozřejmě recht s tou otázkou - stojí to za hazard? Ale prý chceme Leafs nejdřív trochu \"ubít\". Tak uvidíme...
 
AvatarTheo nemám co dodat, příchod Merilla jsem hodně kvitoval a hodně mu tady dělal promo, ale totálně zklamal, i když jen 13 zápasů, ale měl prostě předvést víc.
Sestava je zvláštní, mám určité pochopení pro Staala v sestavě, kvůli PO přišel, zkušenosti, buly, fyzická hra, ok, dejme tomu, ale nepostavit CC a KK je zločin, to bych snad i rozbil Evansovu lajnu a nechal CC a KK hrát s Paulim. I když bych taky nerad viděl Lehkyho mimo sestavu, protože on je v PO vždy skvělý. Asi opravdu mají Staal i Merill poslední šanci a po případném nepovedeném G1 už je v sestavě neuvidíme, ale stojí to za ten hazard? DD je opravdu velké zklamání.
 
19.05.2021 17:10 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarTa sestava mě teda netěší, to snad kouč nechce vyhrát nebo co? Proč stojí Romanov, hrál celou dobu a v pohodě...jestli bude hrát ta \"posila\" místo něj, tak si budu hodně klepat na čelo... Hlavně, že je Gally připraven.
 
19.05.2021 17:03 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarPřesně tak, Merrell je hroznej. No jsem v pátek zvědav.
 
19.05.2021 13:21 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarRespektive ve Vegas a Red Wings hrál velmi slušně, u nás fiasko.
 
19.05.2021 13:20 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarMichal.F: Ve Vegas a Red Wings, u nás? Zatím totální fiasko. -11 za 13 zápasů, propady. Bejt Romanov, stojí mi z něj vlasy na hlavě.

Teď týden trénuje, má last chance, to samé Staal, zahrají ve čtvrtek blbě a oba IMO už v sestavě po zásluze neuvidíme. Absence Romanova je pro mě absolutně nepochopitelná. Jak jsem psal DD je pro mě zatím zklamání, zrovna u něj jsem čekal, že mladý bude hrát hodně. Naopak. Asi se bojím HOF hráčům jako Staal říct - sorry, nestíháš.

Velká škoda. Do prvního zápasu nejdeme v nejsilnějším lineupu, o tom jsem přesvědčen.
 
AvatarTheo, opravdu si myslíš, že Merril je tak příšerný? Já bych ho pod defenzivní stránce úplně neodsuzoval. Ofenziva je u něj ale nulová.
 
AvatarTo samozřejmě může být naše výhoda. Musíme ovládnout brankoviště a pokud chceme uspět, tak náš brankář musí být o level až dva výše než jejich, ať to bude kdokoliv na obou stranách. Bohužel nejsem, jako ostatně všhcni, na větvi z toho, kdo nastoupí a kdo ne. Kdybychom urvali první vítězství, věřím, že to hodně zamíchá kartami. Co je nutnost, tak mít PO mode u všech našich hvězd...
 
AvatarAspoň tady nejsem sám, kdo to nevidí hned tak černě. Taky mě sere, že mladí budou sedět, ale co naděláme, musíme doufat, že veteráni ožijí a ještě nám něco ukážou. A věřím v Caryho PO mód, na farmě se oťukal s Gallym, což byl super tah podle mě.
A přesně jak říkáš, to já taky tvrdím pořád, brankoviště nemají vyřešené a tlak i bez diváků bude příšerný, oni musí, my můžem.
 
18.05.2021 19:47 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarAsi překvapím: nevidím to rozhodně tak tragicky, 60/40 for Leafs. Víme co umí, gólman v PO ještě neviděl puk, tlak je svině...Máme hráče stavěné na PO a Carey PO mode je jinde než v základní části.

Pak si ale přečtu:

No Kotkaniemi, Caufield, Romanov in game 1

Experience over skill :/

A optimismus na vyrovnanou sérii mě přechází. Kua, každý musí vidět, že Staal to má za sebou, za rok nebude v NHL a Merrill je zatím obrovské zklamání a hraje absolutně příšerně. Kapitán Weber navíc s dlahou, no na game 2 čekám mladý in, jinak DD bez šance na shození známky \"interim coach\".



 
AvatarNo tak lajna Perry - Staal - Anderson, ach jo. Chudák Anderson, nevím, co tam bude dělat. Uvidíme po prvním zápase, ale Staal v sestavě je mimo, pokud nepřepne o dva stupně výš, možná i tři... Těším se extrémně, ale bojím se, že mně to po dvou zápasech přejde. Že si sedne Frolík, ok. Ale věřím, že i když KK měl sakra slabé období, tak by se na PO hecl a on zrovna ty zkušenosti potřebuje, CC stejně tak, navíc on by se zrovna do přesilovek hodil, ty budou klíčové a jak dokážeme bránit oslabení...
 
AvatarNo tak to zatím vypadá, že mimo sestavu jsou KK, CC a Frolda, když trénovali jako pátá lajna, takže se DD posral a půjde do toho konzervativně stejně jako Julien pro Rangers ve 2017. Staal sice není King ani Ott, ale dost to tím zavání. Uvidíme, může se to změnit, ale pokud to tak bude, tak pevně doufám, že tam aspoň vletí a půjdou fyzicky po všem v modrém co se hýbe.
Pozitivum je, že Carey, Gally i Danault jsou ok, tak je otazník u Webyho, který s týmem pořád netrénuje.
 
AvatarFormes- já myslím, že když se hraje bez diváků, tak je to asi jedno, domácí výhoda teď neznamená vůbec nic. Jak jsem řekl, je to zločin na sportu hrát takovou sérii bez lidí, kanadská vláda jsou očividně ještě větší šašci než ta česká. A mezitím v Nashvillu se bude hrát se před 12000 lidmi. Demence.

A kdo bude in a out záleží na Gallym a Danaultovi a jejich zdraví. Gally asi bude, když už trénuje, ale u Danaulta těžko říct, což si myslím, že bez něj to má Staal jisté, potřebujeme zkušeného centra. Dál se uvidí.

BTW, poslední zápas byl poprvé v historii bez frankofonního Kanaďana v sestavě a už je kolem toho mela, viz. tento dobrá článek Pata Hickeyho.
https://montrealgazette.com/sports/hockey/nhl/hockey-inside-out/hickey-on-hockey-push-for-more-homegrown-habs-butts-up-against-reality
 
AvatarMertl teď určitě ne, má smlouvu a údajně ani zatím nebyla řeč o tom, že by jí v Plzni ukončil - a další vyplacení by asi nebylo ani na pořadu dne...smajlik. Hrachovina asi není největší myslitel, ale co chceš kde shánět - Čiliak přišel s gloriolou obrovské posily a skutek utek... A zase - Hrachovina to má jen na rok, takže žádný velký risk. Prospal jel dost s tím, s čím vyhrál Chance ligu a taky asi ani nebylo moc na to si vyskakovat, když nikdo nevěděl, jak ta sezóna vůbec bude probíhat. A je asi jasný, že se raději soustředili na sestupovou sezónu než na tu zkušební...
 
15.05.2021 10:17 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarDo kombinace tam máme mraky hráčů a kolik dáváme gólů? :D Caufield je v tomhle mistr řemesla, trest to nevyužívat.

Gulaš super, přijde Mertl? Já vám hlavně nezávidím toho nového šaška do branky, být fanda Motoru tak bych ho asi neskousl. Kvalita ok, ale ta hlava...
Chudák Venca, že neměl takový materiál loni.
 
AvatarTheo: No, jak říkám, je to otázka pohledu na věc a já jsem byl vždycky na hřišti, ať už fotbalovém nebo hokejovém, spíš zastáncem kombinace, proto na to takhle nahlížím. A v takové situaci bych vždycky volil nahrávku na hráče v lepší střelecké pozici...smajlik.
Co se Motoru týče, popravdě jsem taky dost překvapenej, ale zřejmě patrioti typu Madeta, Budvar, ale asi i ČEZ zůstali věrní, protože jinak nevím, jak by to naplnili, když se během téhle divné sezóny proslýchalo, že bude sotva na to naplnit stávající rozpočet... Ale tak asi jména ve vedení typu Turek, Kotalík, ale i Bednařík jsou pro ně zárukou nějaké konzistentní práce a třeba mají i své velmi dobré kontakty, nevím...smajlik. Vždyť už jen vyplacení ze smlouvy u Gulaše v Plzni nebo Čiliaka u nás stálo velký prachy. Každopádně se v Motoru skládá velice zajímavý tým a jsem na to příští sezónu hodně zvědavej...smajlik.
 
AvatarProc hraje Toronto prvni dva domaci zapasy s jednodenni pauzou a my hrajeme doma hned dva zapasy po sobe. To mi prijde jako docela nevyhoda... smajlik
 
15.05.2021 00:00 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarMíro: Pro mě určitě ne, tenhle kluk góly dokáže dávat odkudkoliv. Ať dělá, co umí nejlíp a dělá to co nejčastěji.

Štich je poctivec, lidsky dobrý, ale často zraněný a herně to hitparáda už nebude. Hanzl je hračička, občas vykouzlí kulišárnu, ale bruslení je problém. Nikdy neměl rychlost a na TOP 2 centra to není. Spíš mi řekni, kde najednou ty prostředky? Tam hráli v nesestupové sezoně borci za párek v rohlíku a pošetřilo se na další důležitý ročník? :)
 
14.05.2021 23:57 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarDali jsme tradiční preview prvních sérii play off, když se budete nudit.
No favorit nejsme, to lze přečíst kdekoliv. ALE, způsob jak zaskočit favorita tu určitě je. Nestahovat kalhoty, když brod je ještě daleko... :)

https://www.youtube.com/watch?v=Bfi2M4WF4Og&t=1275s

Staal out, Caufield, KK in. Díky :) GO Habs GO
 
AvatarFrankie33 - S Romanovem naprostý souhlas! Theo - nemám vůbec nic proti střele Caufielda, jak říkáš, je výborná, ale sorry, když stojím na brankové čáře v rohu a od modré mi najíždí volný obránce, střílet v tom momentě na bránu mi přijde zhovadilost... Toť můj názor. Spíš mi řekni, co Hanzl a Štich - co mohou Motoru přinést? No, vlastně u Šticha nemusíš, tam je to celkem daný...smajlik.
 
14.05.2021 06:34 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarMichal.F - Mně se nelíbí a taky je v posledních zápasech u dost obdržených branek - prostě můj názor. Dozadu je dle mého nejlepší Edmundsson, ten zachraňuje v páru s Petrym hodně věcí. Weber-Chiarot do stupidní bitky to bylo dobrý, po návratu to moc nefungovalo :-( Romanov-Kulak celkem v pohodě, pokud se Romanov nerozhodne hodně vymýšlet.
 
AvatarNewt- předběhl jsi mě, chystám se na to v práci zítra. Snad máme konečně rozjetý nejdůležitější post centra, Suzy první a Poehling s KK jako 2/3. centři a Caufield na křídle se Suzym, no byla by to krása. Suzy vyrovnal své bodové maximum z loňska díky tomu silnému finiši, samozřejmě v méně zápasech. Věřím, že bude jen lepší a třeba bude hvězda i na poměry NHL.

Michal- přesně, jet do Montrealu za stavu 1:1 by bylo skvělé, oni musí, tlak je odevšad. Nevyhráli sérii PO 15 let, ale všichni po nich chtějí rovnou SC, menší cíle nemají. Takže oni prostě musí, my můžeme a snad toho využijeme. A zase jdu proti proudu, ale pořád věřím Carymu a snad bude připraven nastoupit. Pokud ne, tak to bude obrovský nezvyk, play off a v bráně někdo jiný? To já deset let neznám, začal jsem fandit až po Halákově odchodu.
 
AvatarFrankie - Mě se teda Merill líbí co defenzivních schopností týče. Směrem dopředu nám toho asi moc nedá, ale jak říkám defenzivně je velmi solidní a docela bych i řekl, že jediný čistě defenzivní bek kterého máme.
 
13.05.2021 18:46 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarKrásný čtení od Toffoliho, kde se vyznává z toho, jak se u Habs \"našel\": https://www.theplayerstribune.com/posts/tyler-toffoli-montreal-canadiens-hockey-nhl

Speciálně zmiňuje Suzukiho a Caufielda, to mi přilévá naději do další, snad už normálnější sezony. A tady a teď doufám prostě jen v pořádnou bitvu s Leafs, ať už to dopadne jakkoli. GHG!
 
AvatarPřesně, střelci jsou sobci, takže to tam sypat odkudkoliv. Bez ranky není branky. Já nám na postup nevěřím, nemáme takovou sílu, ale třeba mě kluci překvapí a vymáčknout ze sebe maximum, jen to nás posune dál. Chtělo by to Gallyho. Rozhodně udržet Evans line spolu, nejdůležitější bude, jak se předvede obrana, moc mě nepřesvědčuje. Uvidíme, chce to 1:1 za první dva zápasy a věřím, že znervózni...
 
13.05.2021 18:10 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarTa defenzíva je pořád strašná, Merill se mi vůbec nelíbí, Chiarot po zranění mi taky přijde úplně mimo... Nicméně věřím v postup, i když by to hlavně chtělo návrat Gallyho. Caufield musí hrát a zmíněné trio zůstat pospolu. Go Habs Go
 
13.05.2021 14:55 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarTeam Parda...

Když máš střelu jak Phil Kessel https://www.youtube.com/watch?v=HFj-n3HjBvc střílej odkudkoliv! Caufieldova rána je excelentní.

Já se obávám, že koule moc nemá a bude hrát Staal (tady MB totálně mimo) místo KK, aspoň Evans line nechá pospolu. Merrill si s Romanovem hodně nesedl, tak snad Kulak bude hrát.
 
13.05.2021 13:31 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTakže sme to play-off nejako dali. S Leafs to pri našej forme a pod vedením DD vidím na krátku sériu. Len dúfam, že pred budúcim ročníkom príde minimálne k zmene na poste HC. A nebolo by zlé pouvažovať nad angažovaním prezidenta hokejových operácií podobne ako to majú napríklad v Toronte.
 
AvatarNechci ti zase odporovat, ale opět si nemyslím, že máš pravdu :D Góly z brankové čáry nebo i zpoza ní teď padají hodně často a už to není výsadou jen Crosbyho. Zrovna předevčírem takhle dával Raffl Bostonu, čili za mě když takhle vystřelit pořád lepší než stereotypně nahrávat před bránu do do pěti hráčů nebo to dávat po mantinelu na beka.

PO sestava ukáže jaké má DD koule, jestli opravdu udrží Evansovou lajnu a Caufielda nebo to rozbije a postaví Staala.
 
AvatarAno, střelec je vždy tak trochu sobec, ale střílet třeba z brankové čáry mi přijde trochu mimo, ne...smajlik? Nechci Staala v sestavě vidět, ale on tam, bohužel, bude. Kotkaniemi by si rozhodně zasloužil posadit, pak to odnese někdo z té nyní dobře fungující trojky... smajlik
 
AvatarSobectví je u střelce nutnost přece. Nic mě nedokáže vytočit víc než debilní nahrávka, Drouin je v tom přeborník, Armia často taky, Suzy to taky dělával, teď střílí víc a jak mu to tak krásně padá, takže přesně tohle u Caufielda potřebujem. Na Toffimu a Andym jde vidět, že to funguje, protože oni mají taky shooting first mentality. Já vím, že ty rád kombinaci, ale takhle to v dnešní NHL nefunguje.

Jsem zvědav na sestavu na PO Caufield je doufám lock, když se vrátí Gally a Danault, tak bude podle mě v ohrožení KK, protože Byron-Evans-Lehky si řekli hodně hlasitě o setrvání v sestavě, i když to taky může dopadnout tak, že se to rozbije a hrát bude Staal, no uvidíme.

Já zase půjdu proti proudu, Habs in 6! Bude to jízda, Leafs-Habs v PO poprvé od roku 1979, to je šílené. A zločin proti sportu je že to bude bez diváků, ale to sem raději tahat ani nebudu. Strašně se těším.
 
AvatarZákladní část jsme zakončili přínačně - prohrou v prodloužení... Sice jsme nastoupili s tak trochu béčkovou sestavou, ale obraz pořád stejný, hlavně tedy mluvím o prodloužení, kde jsme zase strašně jednoduše dostali za vyučenou. Herně to v základní hrací době bylo celkem dobrý, velmi dobře šlapala třeba dvojka Caufield-Suzuki, i když mám takový pocit, že jak se Caufield víc a víc etabluje, stává se z něj větší sobec, co se kombinace týče... Každopádně zápas proběhl tak nějak v pohodě, nikdo do toho nešel úplně na krev, bylo znát, že PO je za dveřmi.
No, nalaďme se na posledních cca 5 zápasů a užijme si je...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Edmonton Oilers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík