Rozjetý Montreal překvapil Winnigeg

03.06.2021, 07:14 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Po vyřazení Toronta si Montreal vyšlápl také na Winnipeg. Na ledě Bell MTS Blace těžil hlavně z vydařeného úvodu, v němž skórovali Kotkaniemi a Eric Staal. Jets se v dalším průběhu zápasu hned několikrát dostali na dostřel, jenže Habs se ve všech případech zase odtrhli. Přesně to se stalo i v úplném závěru. Kyle Connor v čase 58:18 snížil na 3:4, aby Evans o dvaačtyřicet vteřin později dotvořil stav na konečných 3:5. Evans za tento gól bohužel draze zaplatil, protože ho nechutně sestřelil Mark Scheifele. A kdo ví, jestli Winnipeg svou ofenzivní oporu nebude v příštích zápasech postrádat kvůli disciplinárnímu trestu.

Winnipeg Jets - Montreal Canadiens
3:5 (1:3, 0:0, 2:2) Stav série: 0:1

Statistiky:
Střely na branku: 30 - 33 (11:12, 11:9, 8:12)
Zablokované střely soupeře: 9 - 11
Trestné minuty: 21 - 6
Využité přesilové hry: 0/3 - 1/4
Góly v oslabení: 1 - 0
Vyhraná vhazování: 48 % - 52 %
Bodyčky: 42 - 24.

Kdo se postavil do brankoviště?
Connor Hellebuyck (WPG) - 28 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,5%, odchytal 58:51
Carey Price (MTL) - 27 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,0%, odchytal 60:00.

Tři hvězdy utkání
1. Carey Price (MTL) 27 zák., 3 góly, 90,0%
2. Ben Chiarot (MTL) 0+0
3. Josh Morrissey (WPG) 0+1.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTaky jsem se obával, že to dopadne 1-2 zápasy, víme, jak nekonzistentně se tohle posuzuje. 4 zápasy jsou někde v normě toho, co mohl dostat, ale pokud ta série bude dlouhá (což se dá asi předpokládat, pokud udržíme aspoň z části tyhle výkony), doufám, že až nastoupí, dodrží naši hráči předsevzetí, že ho to bude bolet...
 
AvatarNo, osobně jsem to nečekal, protože Winnipeg měl hodně času si odpočinout a zároveň se na nás překvapit a u našich borců jsem si myslel, že jsou hlavami ještě v posledním rozhodujícím (a také vítězném zápase) proti Torontu, ale naopak.. Vstoupili jsme velmi dobře do začátku zápasu a to tempo naší hry jsme udrželi po celý zápas. Jeden z nejlepších výkonů, co jsem viděl za posledních x zápasů. Asi se nemá cenu vyjadřovat k hitu Scheifeleiho, prostě to udělal schválně, šlo to naprosto vidět. Pokud podobné výkony předvedeme i v následujících zápasech, můžeme přes Winnipeg postoupit dále, jelikož je oslabí Scheifele, což je pro ně docela velká ztráta. Já klukům věřím! Carey výborně. Suzuki a Caufield, to je paráda.. každým druhým zápasem jejich kvalita jde nahoru...
 
Avatar4 jsou málo, ale zněly hlasy, že by snad měl dostat 1-2 zápasy, tak to beru. Taky doufám, že si už nezahraje, tím zrovna jeho, hokejového maniaka, totálně zdeptáme.

Podle mě to bude Lehky kdo se dostane do sestavy místo něj, trénuje s týmem delší dobu, tak zdravotně je asi ok a Tuna podle mě ztratil důvěru u kouče, ale uvidíme.
 
04.06.2021 10:49 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
4 zápasy.... s Peggem tuším že si buď už nezahraje a my je sweepnem nebo to naopak bude sedm zápasů... teda doufám smajlik

snad dostane šanci Lehky a chytne ji za pačesy...a Andy s Edmundsonem a partou daj Pegu poznat čistou ale fyzickou hru...hlavně se nesmíme na druhou stranu tím zbytečně vyhecovat - na to Peg čeká, že budou mít spoustu přesilovek...
 
03.06.2021 15:21 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarZfoukli jsme je jako svíčku!
Byli jsme lepším týmem a jak se před touto serií spekulovalo, že brankáři by měli být vyrovnaní tak ani hovno. Náš podržel, jejich ani náhodou.

Za Evanse je musíme vyklepnout i v game 2.
Mladí se zapojili a nevím jak vy, ale já až teď v tom týmu vidím ten pravý PO zápal. Jak byl Weber nasranej to jsem taky dlouho neviděl. Scheifele je na kokainu to je bez debat, ty oči mluví jasně.
 
03.06.2021 13:25 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
mate pravdu ze charging to asi je...ten rozjezd s frustrovanym dojezdem je dost jasnej...

velkej palec hore Ehlersovi... to se jentak nevidí. libil se mi jako hráč a ted jeste vic.
 
Avatarhttps://twitter.com/cwilliams_384/status/1400289054399287296
Jak říkám, tohle je minimálně na 5 zápasů, spíš 8. Cokoliv menšího než 5 bude totální výsměch. Na tomhle videu jde krásně vidět jak o nic nešlo, nastartoval u naší brány a zastavil o Evanse, to je šílené co to musela být za bomba.

Druhý zápas určitě musíme vyhrát pro Jaka a tím nejvíc Scheifeleho potrestáme.
 
03.06.2021 10:49 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarCo mě těší nejvíc? Hrajeme dobře, jsme na vlně, věříme si. Je úplně buřt, jestli je na ledě první nebo čtvrtá lajna, všechny čtyři se teď zapojují kvalitně.

Takhle dobrý zápas jsem nečekal. Jak jsem říkal v podcastu čekal jsem, že emočně ještě budeme hlavou v game 7 a velkolepém zničení rivala a odpočatý Winnipeg toho využije. Moc rád jsem se mýlil. Nám celkově vyhovují zápasy venku víc, tak proč zkusit nevyhrát i druhý zápas :)) Kort kdyby chyběl Scheifele.

K tomu hitu asi takhle: https://twitter.com/matej_hejda88/status/1400276879890857987?s=20

Mám Scheifeleho zrovna rád, ale tohle prostě nedávalo absolutní, ale absolutní smysl :/
 
03.06.2021 10:26 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
nádhera!

suzuki teda klobouk dolů. ten tým najednou vypadá jako jak vypadal na papíře....schiefle asi dostanete pauzu ale myslim ze to byl zbytecnej ale ne uplne dirty zamyslenej hit .. a to jsem byl fakt pri replay mega vylekanej a nastvanej.

stall a petry skoro nejproduktivnější hráči PO? i kdyz by to tady melo skončit tak hodnota letošního PO pro tym kvuli našim prospektům je megavelka a jsem za to rad.

ad. parda / k Romanovovi / nejde o žádný bitky na tréninku ale zdalo se mi ze je při warmups na hodne jiný vlne nez celej tym a buď je to kamennej face a trochu vtipalek za roh a nebo možná trochu primadona... ktera uplne nezapadla. ale to je jen pocit...
 
AvatarVelmi dobře zvládnuté utkání a zasloužená výhra. K hitu se nemá cenu vyjadřovat, prostě ho chtěl jednoznačně sejmout a takto rozhodně ne, doufejme, že přijde trest a ne na jeden zápas, jak to někdy až směšně bývá. Šancí jsme měli hodně, CC dnes Mírovatěl smajlik Místo střely vymýšlí, kličkuje, přístě prosím napálit na branku. Velký zápas Armia, tolik vybojovaných puků. Petryho jsem konečně poznával i dopředu. KK a Suzuki neskutečně. Snad se nám bude dařit i nadále. Carey výborně...
 
AvatarTak Lehky se dostane do sestavy asi dřív než jsme čekali. Jak já jsme pro fyzickou hru všemi deseti, tak tohle fakt ne, vypatlanec Scheifele tohle posral a já doufám, že dostane to samé co Kadri. Krypl blbý.

Ale jinak super výkon, vlétli jsme na ně, Carey opět skvěle podržel, napadalo nám to tam a pohlídali jsme si to. KK a Suzy opět úřadovali, Gally se rozjížší, beci taky, tak ještě Andy a bude to super. A Perry-Staal, to je něco pro mě styl jakým se prezentují poslední 4 zápasy. Jen tak dál.

Ještě si neodpustím menší poznámku k DD, skvěle rozvrhl ice time útočníkům, nikdo neměl přes 18 minut, což je v napěchovaném programu a po sedmi zápasech s Leafs důležité, ale zas uhání beky. Proč? Mstí se Gustovi za tu chybu v PP? Pak ho už ani nenasazoval do PP a hrál místo něj i Chiarot! Proč? Zdupal to, ale doteď se prezentoval dobře a na PP se mi líbil. Nemám rád kouče co se mstí po jedné chybě a pak nedají prostor hráči to napravit. Navíc tu naši velkou čtyřku utaví.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Winnipeg Jets
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Naprostý souhlas, herně jsme byli snad celý zápas lepší, ... | více
  • Ty vole z čeho chceme dávat góly? Takových šancí ... | více
  • CP30 nebo CP31, to je prece jedno :-) vse ... | více
  • Letos v listopadu to bude 7 let co jsem ... | více
  • To bych se asi hecnul a zajel se podívat, ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík