Montreal si zahraje konferenční finále!

08.06.2021, 07:01 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Canadiens to dokázali. Vyřadili Winnipeg 4:0 na zápasy a postoupil do dalšího kola bojů o Stanley Cup.V první třetině se hrál hokej typický pro tuto sérii. Winnipeg kupil nesmyslné chyby ve svém obranném pásmu a dvě největší znamenaly gól na straně domácích. Nejprve v oslabení zvolil Nate Thompson kličku na své modré čáře před vyhozením kotouče a byl z toho úvodní gól Gustaffsona. V poslední minutě si pak Forbort s Ehlersem nebyli schopni pokrýt kotouč a pouze ho dostrkali až ke Gallagherovi, který přihrál Kulakovi, jehož střelu ztečoval za záda Hellebuycka Lehkonen.

I v druhé části hry diváci viděli dvě branky. A to na stejné straně kluziště, ovšem tentokrát skórovali hosté. Respektive host. obránce Logan Stanley vymetl oba horní růžky a ve 26. minutě srovnal stav utkání na 2:2.

V posledních dvaceti minutách branky nepadly a kromě zhruba dvou minut, ve kterých měli Jets náznaky šancí, byli jasně lepší domácí. Ani oni se však v vážnému ohrožení Hellebuyckovy klece nedostali.

Prodloužení ale netrvalo dlouho. Tyler Toffoli zůstal zcela osamocen před brankářem Hellebuyckem a toho si všiml mladý Cole Caufildem a krásnou nahrávkou poslal puk přesně na hůl montrealského útočníka. Ten střelou z první rozhodl o postupu Canadiens.

Montreal Canadiens - Winnipeg Jets
3:2 po prodl. (2:0, 0:2, 0:0 - 1:0) Stav série: 4:0

Statistiky
Přesilové hry - MTL 1/3; WPG 0/1.
Trestné minuty - MTL 2; WPG 6.
Hity - MTL 25; WPG 49.
Bloky - MTL 12; WPG 19.

Statistiky brankářů
Carey Price (MTL) - odchytal 61:37, 14 zákroků, 87,5% úspěšnost zákroků
Connor Hellebuyck - odchytal 61:39, 39 zákroků, 92,9% úspěšnost zákroků. (05:12:20)

Tři hvězdy utkání
1. Tyler Toffoli (MTL)
2. Logan Stanley (WPG)
3. Artturi Lehkonen (MTL)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarVyhrát osmý zápas v řadě proti třetímu soupeři už na nás bylo přeci jen moc. Velká škoda, že jim tam po našem gólu padla rychle ta šmudla a z toho jsme se už neoklepali. Byli lepší, hlavně v druhé půlce, dali nám ochutnat naší vlastní hru, neprostupné střední pásmo, fyzická hra a celkově jsme si museli vše vydřít. Ale my taky měli své šance, Carey podržel, když to šlo a když se nám podaří udělat nějaké změny, tak na jejich hru můžeme zareagovat.
 
13.06.2021 13:07 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
Avatarhttps://scontent.fprg3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/200188990_4367938229928839_3395630485983443642_n.jpg?_nc_cat=1&ccb=1-3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=fdvYiYMxpIUAX80_kTH&_nc_ht=scontent.fprg3-1.fna&oh=9ab62d2b2c817c27354d18f01263f0fa&oe=60CAD25F
 
12.06.2021 10:48 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarMůžeme :D

Dnes natočíme preview TOP 4 a pak \"volno\" - příprava na obě série bez spánku :)

Parda: Isles samozřejmě. Nejen že z Tampy se pro mě stává Leafs 2.0 z hlediska sympatií. Isles navíc mám rád léta. Habs jsou jednička od dětství, bez debat. Ale Isles a Flames jsou pro mě dva týmy, kterým nezakrytě přeju. Mám je rád díky osobní zkušenosti i současnosti.
 
11.06.2021 23:27 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarJá jsem pro to udělat sraz a odfandit si společně první finálový match smajlik
 
AvatarJá si přál Colorado, přijde mi jak Theovi, že je to Toronto. Proti Vegas se nám nebude hrát úplně dobře, ale jsme v laufu, tak snad toho využijeme. Chce to vyhrát první zápas a bude to dobrý. GHG!!!
 
AvatarPro mě jsou Vegas nejlépe sestavěným týmem na play-off, jak psal Theo - možná se to trochu podobá naší skladbě, ale oni jsou, podle mě, o level výše. I díky tomu, že jdou takhle do závěrečných bojů podruhé za sebou téměř se stejným kádrem a ty zkušenosti ukázali i teď proti Avalanche, kde jsem jim po prvních dvou zápasech vůbec nevěřil - podle mě vyřadili jedno z nejsilnějších mužstev, ne-li nejsilnější... Mám trošku obavy, aby to nebylo pro nás až moc krátké...smajlik. A tím teď nemám na mysli sérii proti Jets v našem podání smajlik, to by mně samozřejmě vůbec nevadilo...
 
AvatarJá trochu vycházel ze základní části, kde nás celé léta Avs drtí a s Vegas nemíváme problémy, i když poslední zápasy jsou už fousaté a byly to úplně jiné týmy. Ano, oni sice nemají ofenzivní hvězdu či hvězdy jako naší poslední soupeři, ale i tak bude Danault mít co dělat. S tím záchodem si pobavil smajlik
A komu fandíš v druhé sérii, doufám že Isles? Další důkaz, že dinosauří hokej nevymřel v čele s king dinosaurem Louem, moc jim to přeju, už jen za ty finty s cap hitem Bolts.

Musíme na ně vletět, nedat jim žádný prostor a hitovat vše co se hýbe se zlatým erbem na hrudi.
Go Habs Go!
 
11.06.2021 12:01 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarJá si asi o 1-2% přál víc Avs. Jsou trochu (lepší) stavění jak Leafs. Star power a evidentně už docela labilní v hlavě. Sedělo by nám to. Danault by chodil s MacKinnonem i na záchod, stejně jak s AM34.

Vegas jsou podobní jak my, Isles.

Co rozhodne? A teď kdo by to před pár lety čekal, že to řeknu. Naši \"C\" jsou IMO lepší než jejich a musí to dokázat na ledě. Stephenson, Karlsson, Kolesar, Roy vs. Danault, Suzuki, Kotkaniemi; Staal. Na křídlech jsou silnější, v obraně jsou silnější. Ale naši centři a Carey prostě musí mít monster sérii, a pak to půjde. Těším se. Na obě série se těším, nezakrytě po letech mám v oběma jednoznačně komu fandit. Takže už se vůbec nevyspím :)
 
AvatarPřál jsem si je víc než Avs, snad bychom s nimi mohli mít lepší matchup než s Avs, ale to je jen moje domněnka. V základní části jsme si je dávali, ale na tom nezáleží, už to je dlouho.
Je to skvělý tým bez vyložené slabiny, jen 4. útok je nic moc a hrají to jako Jets spíše jen na tři lajny, obrana solidní, MAF trochu nevyrovnaný, ale rozhodně to umí zavřít a proti nám se vždy uměl nahecovat. Pikantní bude samozřejmě souboj s Maxem, Stone nám taky má co vracet. No nemůžu se dočkat, věřím nám, obligátně Habs in 6 smajlik
 
AvatarTakže Vegas... No, bude to úplně jiné kafe než doposud, ale všechno je možné, pokud si vše sedne...
 
09.06.2021 17:14 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Ray Ferraro strašně on point / je vidět jak miluje hru a má fakt dobrý postřehy:

https://www.tsn.ca/radio/montreal-690/ferraro-canadiens-are-smothering-teams-1.1651641?fbclid=IwAR1dEukrv7jmRInplwNgqcije900ONmW_PVGpwl-Ty8c6jWhN4_nOCN1cTk

Coleova playmaking ability je fakt nečekaně na roveň jeho střeleckýmu umu... a doufám, že je se Suzim a Tofferem budeme ještě dlouho výdat)
 
AvatarBudu se opakovat, ale stejně jako po Torontu, tak i teď po Winnipegu pro mě obrovské a hlavně příjemné překvapení! Kdo by si pomyslel, že po prvních 4 zápasech letošního PO bude naše cesta pokračovat takovýmto způsobem...? Že tady je často hodně optimistů smajlik, ale myslím, že v ten moment ani nikdo z nich nevěřil. Ale stalo se a stalo se to cestou obrovské bojovnosti, dřiny a výborného Price, který sice v tomto posledním zápase udělal malou chybku při druhém gólu (tedy na jeho prozatimní poměry...), ale jinak je zatím naprosto pevnou zdí, před kterou se hráčům hraje určitě mnohem klidněji. Jednotlivce asi nemá v našem systému nějak extra smysl vychvalovat, ale určitě bychom našli některé, kteří za zmínku stojí - u mě tedy jednoznačně dvojice Suzuki-Caufield, na kterou se postupem PO strašně dobře dívalo, a vlastně k nim i Toffoli, který se teď konečně trochu našel. Ač jsem je zatracoval, tak od půlky série s Torontem se rázně zvedli Perry se Staalem a Armia u nich je výbornou volbou - tihle na první pohled hlemýždi odvádí v útočném pásmu neskutečnou práci. Ale ono vlastně i ostatní dvě lajny hrají velmi dobře, takže těžko někoho vybírat...
 
AvatarJeště CC, na toho jsem úplně zapomněl hrál také naprosto parádně.
 
AvatarJe to krása, jak Carey vygumoval jejich top 6, no on si vlastně pochvalu zaslouží celý tým. Jediný kdo z jejich top 6 něco ukázal byl Ehlers, jinak jsme nikomu nedovolili, aby ukázali co v nich skutečně je, třeba takový Dubois byl celou sérii úplně mimo. Kluci neuvěřitelně makali a po právu mají zaslouženou odměnu.

Colorado nebo Vegas, to si člověk fakt nevybere, těžký oříšek budou oba.

Hrozně se mi po celou sérii líbil Danault, během ZČ tady byl kritizovaný, ale teď se solidně zvednul a Tuna u nás tím pádem asi dohrál.
 
08.06.2021 13:08 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarMimochodom Bergevin v tom červenom obleku vyzerá ako Joker smajlik
https://twitter.com/timandfriends/status/1402099633346781194?s=20 never doubting HIM, never!
 
08.06.2021 12:47 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarProste paráda... smajlik
 
AvatarCo k tomu dodat? No prostě paráda! Celý tým šlapal, kluci bojovali, podrželi Careyho... Bojovnost u mantinelu (hlavně u posledního rozhodujícího gólu), no nádhera. Měli jsme hodně dobrý forčeking, který hrál velkou roli. Každý útok šlape, stejně tak i obrana. Upřímně, když končila základní část a bylo jisté, že Montreal jde do PO, tak to nebude ono, ale jak vždycky říkám - Základní část a Play Off, to je úplně něco jiného. Taky si říkám, že Ducharme musel mít velký proslov v šatně před Play Off, protože ten tým od příchodu hodně změnil. Takže v kabině padl velkej proslov, kterej vlastně kluky nabudil. Teď nás čeká pár dní odpočinek, potom nás ale čeká jeden z dvojice Vegas/Colorado. Tam už to bude o několik úrovní výš, ale to pro nás nic neznamená. Pokud se chceme dostat co nejdál, musíme porazit každého! GoHabsGo!
 
Avatar7 in row!!!! Sweep time!!!
Dobře, dost angličtiny, my to dokázali, my to kurva dokázali. To byla taková nádhera až mám skoro zase slzy v očích jak to píšu. Přesně jak píšete kluci a co já tady melu furt, tým to vyhrál, tým bojuje a tým jde dál. Caryho jsme krásně podrželi po tom zaváhání a ne, určitě to není jen o něm, byť on je základní kámen úspěchu. Nemáme klasicky rozvržené útoky, ale 4 útoky a každý z nich je nebezpečný a umí rozhodnout.
Šíleně napadáme a střední pásmo byla pro Jets nedobytná zóna celou sérii a dnes totální dominance, naprosto učebnicově odbráněné, neměli skoro nic.

Klobou dolů před DD co z toho týmu udělal, i když to je vždy o hráčích a i MB zaslouží pochvalu, PO žoldáci Perry, Staal mu vyšli na výbornou, Eddie obrovský podpis, Toffer ani nemluvě a určitě nezapomeňme ani na Andyho, tomu nelepí, ale i jeho čas přijde.

Mám takovou radost, že máme konečně PO tým, velké chlapy, směju se jak tele když drtíme soupeře v hitech, když naši beci čistí nekompromisně před Carym, když jsme silní v rozích a když ve skrumážích máme většinou navrch. V podsatatě se až tak moc hokej v play off nezměnil.

Krásně si odpočineme a počkáme na soupeře, já si přeju Vegas a na tom nám s čistým svědomím věřím, Avs to už by byl větší oříšek. Uvidíme
 
AvatarVýborně, dnes jednoznačně lepší. Konečně jsme jednou mohli podržet Careyho. Moc jsem si přál, ať to nedopadne jak s Torontem, který nás mačkalo a my z jedné střely dali po teči gol. Naštěstí zafungovalo to, co fungovalo celou sérii, skvělý forčeking. Opravdu jsme dřeli a zaslouženě urvali čtvrtý bod a i celou sérii. Teď bych si víc přál Colorado. Žijeme krásný hokejový sen, tak doufám, že si ho ještě užijeme o chvíli déle. Pořádně odpočinout, nabrat síly (nechápu, že nám po 7 zápasech vůbec nechyběly) a s vervou na dalšího soupeře, který bude o level možná i dva výše než Jetz...
 
08.06.2021 08:34 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
nádhera....sen...troufám si říct že DD is no longer interim kouč :D

krásně jsme je zasypali v momentě kdy Carey nechytal bezchybně a jen velmi dobře.

no a CC teda rozhodně není střelec ale i nahrávač par excellence))

a Gally-Lehky-Danault line - to myslíte vážně? neuvěřitelný jak hráli. Tohle už není jen o Careym ale o fantastickym výkonu celýho týmu a Carey konečně dostal to po čem toužil, že je součástí funkční jednotky!!!
 
08.06.2021 07:35 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarJsem šťastný. I trochu kvůli predikcím před sezonou, při kterých jsem asi v druhé půlce základní části pro hodně lidí byl za klauna :)

Nejvíc jsem ale happy za tohohle chlapíka. Dostává neustále čočku (často neprávem)..
https://twitter.com/timandfriends/status/1402099633346781194?s=20 never doubting HIM, never!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Winnipeg Jets
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 23.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík