Tampa ovládla první finálový zápas

29.06.2021, 06:53 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Jako první se ve finále dokázal prosadit domácí celek. Erik Černák výborně tečoval střílenou přihrávku Ondřeje Paláta.


I v druhé třetině byli aktivnější domácí a vyplatilo se to i gólově. Yanni Goourde se dostal s pukem před branku a vedle obránce dokázal vypálit přesně. Na puk Price nedosáhl. V závěru druhé třetiny se Canadiens podařilo snížit na rozdíl jediné branky. Anthony Cirelli nejprve zblokoval puk na modré čáře a ztečoval ho, následně před brankou mimo dosah brankáře tečoval puk do vlastní branky Ryan McDonagh. Autorem původní střely od modré byl Ben Chiarot. To však bylo ze strany Canadiens pro tento zápas vše...


V třetí třetině nenechala Tampa nic náhodě a zápas rozhodla. Do dvoubrankového náskoku dostal domácí tým vlastní gól Canadiens. Nikita Kučerov přihrával před branku, Ben Chiarot chtěl kotouč odehrát rukou, ale srazil si ho do své branky. I za čtvrtým gólem byl Kučerov. Brayden Point vyhrál buly čistě na spoluhráče na Kučerova. Ten si vybruslil na osu hrací plochy a dokázal kotouč poslat přesně do protipohybu brankáře soupeře. Carey Price neměl nárok na střelu zareagovat.
Na konečných 5:1 stanovil výsledek Steven Stamkos.

První finálové utkání dopadlo lépe pro favorita. Další utkání snad bude méně jednoznačné. Doufejme že Price zavře bránu na sedm západů! :-)

Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens
5:1 (1:0, 1:1, 3:0) Stav série: 1:0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
30.06.2021 14:12 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarTakže Tampa jo?
 
AvatarTak Tampa byla lepší a zaslouženě vyhrála, to si přiznejme. My těch vyložených šancí moc neměli a přišlo mi, že jsme začali trochu rozpačitě a pak, když jsme celkem brzy dostali trochu náhodný gól, bylo to o to složitější. Škoda té Weberovy šance, možná by se to odvíjelo jinak. Ale ukázalo se, že tady nebude vůbec žádný rozdíl v gólmanech, Vasilevskij je fakt výborný. Takže rozdíl bude v útočné síle a tu nám nyní ukázali větší. Uvidíme, jak se z toho poučíme do zápasu č.2.
 
AvatarPřesně Michale, vůbec bych nevěšel hlavy, výsledek vůbec neodpovídá podle mě. Ano, byli lepší a jejich útočná síla je obrovská, ale to jsme věděli už před zápasem. Rozhodně s nimi jde hrát, jen nám tam musí padat vyložené šance, zůstat mimo trestnou a půjde to. Oni to u svých gólů sehráli hezky, ale zase měli i kupu štěstí. A v G2 určitě ještě přitvrdíme, to se jim taky nelíbilo. Po Kucherovi jsme šli krásně, sem tam zákeřně viz ta Webyho sekera, ale to je finále SC.
 
AvatarKluci zjistili, že proti Tampě je ještě o sekundu méně času než proti jiným týmům. Musíme zrychlit hru. Dali jsme na 2:1 a i když Tampa pořád byla lepší, bylo o co hrát. Bohužel dost smolný třetí gól vše rozhodl. Tampa opravdu skvěle brání a má Vasila. Hlavně se nenechat zbytečně vylučovat, v prvním zápase jsme si očichali jejich styl, stejně jako s Vegas a ve druhém se na ně připravíme lépe a věřím, že budeme důstojnějším soupeřem...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Tampa Bay Lightning
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík