Kotkaniemiho získala Carolina

05.09.2021, 08:05 | Přestupy |  Martin Formánek
 

Poslední týden se ve spojitosti s NHL mluvilo nejčastěji o tom, jak se Carolina pokouší získat do svých řad chráněného volného hráče Jesperiho Kotkaniemiho z Montrealu. Nyní se dá snaha Hurricanes popsat za účinnou, Canadiens totiž nabídku nedorovnali. Kanadský celek však díru v sestavě okamžitě zalepil!

Kotkaniemi se oficiálně stává hráčem Caroliny, která finského útočníka nalákala na jednoletou smlouvu s platem 6,1 milionů dolarů. V rámci kompenzace zamířily do Montrealu dvě volby v draftu (1. kolo 2022, 3. kolo 2022), kterých se musela organizace Hurricanes vzdát.Po dlouhých letech se tedy takzvaný "offer sheet" dotáhl až do konce. Naposledy se tímto způsobem stěhoval v roce 2007 Dustin Penner, který se z Anaheimu přesunul do Edmontonu.

Montreal tak přišel o mladého centra, kterého do organizace získal volbou z třetího místa během draftu 2018 a rozhodně s ním počítal i pro následující sezóny, i když se jednání o nové smlouvě vlekla.

Generální manažer Marc Bergevin měl týden na rozhodnutí, jak se s celou situací popasovat a nakonec se rozhodl nabídku Hurricanes nedorovnat. Během této doby pravděpodobně vymyslel i způsob, jak zalepit vzniklou díru v sestavě a krátce po oznámení ztráty Kotkaniemiho se udála zajímavá výměna.

Do Montrealu putuje z Arizony útočník Christian Dvorak, jenž by se měl stát plnohodnotnou náhradou mladého Fina. Dvorak má navíc platnou smlouvu na následující čtyři ročníky v přijatelné výši - 4,450 milionů dolarů na sezónu.

Canadiens poslali Coyotes za amerického hokejistu volbu ve druhém kole draftu v roce 2024 a volbu v prvním kole 2022, u které zatím není jasné, která to bude. Montreal po ztrátě Kotkaniemiho vlastní v prvním kole draftu 2022 dva výběry a do Arizony má zamířit ten, který bude horší.

zdroj článku: https://www.nhl.cz/kotkaniemi-je-hracem-caroliny-montreal-nabidku-nedorovnal-a-okamzite-ziskal-nahradu/5024709

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTo jsem si říkal taky, takhle šílenou postseason nepamatuju, navíc ještě tak krátkou, šílená kocovina \"vicešampionů\".
Carey je borec, že do toho šel, tady vidíme, že sportovci jsou pořád jen lidi, kluci a ne stroje. Proto já často brzdím tu kritiku, kterou my Češi tak umíme. Zpětně mě i mrzí, že jsem sám zatracoval Drouina nevědíc čím vším to taky může být. Musíme si uvědomit, že Carey má šíleně sledované místo, brankář Habs a ještě tak dlouho. Málokde je takový tlak i napříč dalšími sporty včetně těch více sledovaných než je hokej. A ještě v této době internetu a médií, troufám si říci, že jeho hvězdní předchůdci Roy, Dryden a další to neměli zdaleka tak těžké, ale Carey je silná osobnost, jinak by to tak dlouho nezvládl a vrátí se ještě silnější, já tomu věřím.
 
AvatarS těmi psychickými problémy se to u Habs nějak moc rozjíždí...smajlik. Ale zrovna u Price bych něco takového nečekal ani náhodou, vždy na mě působil jako velmi vyrovnaný člověk - je ale pravdou, že mohu posuzovat jen, co se hokeje týče, jeho osobní život neznám... Každopádně veliká nepříjemnost, hlavně tedy pro jeho osobu a jeho rodinu. Samozřejmě veliká komplikace směrem k mužstvu, uvidíme, jak to bude celé dál probíhat.
Navíc ani nijak nezáříme v přípravných zápasech, přehrává nás i Ottawa... Zklamáním pro mě zatím určitě Savard, ale ani Romanov nehraje nic moc. Líbí se mi Ylönen, celkem i Belzile, naopak Poehling je trochu nemastný/neslaný.
 
08.10.2021 13:08 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarNejtěžší a nejšílenější offseason co za 20 let pamatuji :/

Ještě že je first round pick protected v TOP 10.
Bude to těžká sezona, hodně těžká.
 
AvatarNení to nikde napsáno a asi se to ani nedovíme, určitě ne do doby, než bude Carey zpět a v pořádku, tak jako u Drouina. Mimo bude minimálně 30 dní, to se ví jistě, ne-li více. Nezbývá nic než mu přát ať se dá zpět do kupy ať už ho trápí cokoliv.
 
AvatarBohužel ale nikde není napsáno, jaký problém konkrétně má. Pár dní před začátkem sezony to rozhodně není dobré.
 
AvatarDo prdele, co se to děje, Carey je mimo tým v assistance programu.
The player assistance program was started in 1996, with players able to call a confidential phone line. The program helps players and their families deal with mental health, substance abuse and other matters with counsellors available in each NHL city.

Snad se z toho brzy dostane.
 
AvatarSice se tu zase dočtu, jak nepodstatné jsou výsledky v přípravných zápasech, ale přesto - nějaký obrázek jsem si z dosavadních zápasů udělal a musím říct, že pokud budeme předvádět něco podobného, jako jsme zatím téměř vždy předvedli proti Torontu, nebude to dobré...! V každém zápase nás jednoznačně přehráli, jen v jednom z nich jsme byli extrémně produktivní a tak jsme ho vyhráli. A to třeba včera ta naše sestava nebyla vůbec špatná, zase tolik hráčů ze základu tam nechybělo. Přesto si s námi dělali, co chtěli a ten herní projev byl, bohužel, propastně rozdílný. Tak jen snad doufat, že je těžko na cvičišti a lehko na bojišti - jinak nevím, nevím...
 
AvatarVýsledky a herní projev z preseason mě nechává absolutně chladným jako každý rok, ale určitě je super vidět Andyho ve stoprocentní formě, jde to vidět hlavně na pohybu. Drouin se snad dal do kupy a bude opět přínosem pro tým, musíme věřit. Niku s Widemanem mohou být příjemné oživení obrany, snad to ale neodskáče Romanov, to bych byl nerad. Dvorak se zatím ukazuje dle očekávání, škoda zranění Hofmanna.
Uvidíme, už se to blíží. Jen je teda opět škoda, že dementní politici si nedají pokoj s omezováním kapacity v hledišti Bell Centre.
 
AvatarAno, vypadalo to mnohem lépe, ale hlavně díky první lajně a velké efektivitě - herně byli zase o něco lepší. Bylo strašně znát, když na ledě byla lajna Drouin-Dvorak-Anderson, kterým to náramně sedlo. A přesilovková souhra Armia-Drouin-Dvorak byla třešničkou na dortu...smajlik. Souhlasím, že Pezzetta s Myšákem hráli solidně, ale prvně jmenovaný mě zaujal mnohem víc - tvrdý, rychlý, nebojácný... Na Myšákovi byla vidět nervozita, aby něco nezkazil, ale podíleli se spolu na gólu a měl tam taky jednu velmi hezkou prohazovačku smajlik. Vzadu solidní dojem Norlinder, gólman Poulin, až na tu žákovskou chybu při rozehrávce a z toho laciný gól, podal taky velmi dobrý výkon. Allen již klasika smajlik.
 
28.09.2021 14:18 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
no Miro, tak sice nás prestrileli i ve druhym ale vypadá to o dost pozitivneji.

skvěle Allen a nebýt Mrazka tak to mohlo být i 7-2)

DAD lajn nice job a klidne by možná mohli být první lajna...

ve třetí Gally, Evans, Hoffmann, čtvrtá Army, Lehky a Peohling
.... to by byla krása

myšák a pezzetta taky sympatický vykony!
 
AvatarTak v prvním přípravném zápasu nás Toronto přejelo naprosto jasně - byli pohyblivější, hokejovější, sehranější... Naše hra vypadala hodně chaoticky a na náhodu. Vím, ani jedno z mužstev nehrálo v kompletním složení, ale řekl bych, že z tohoto pohledu to bylo vyrovnané, a proto to srovnání kvality můžeme brát jako celkem vypovídající - a v tomhle zápasu jsme byli jasně horší!
 
08.09.2021 08:28 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
to l. rahl: bergevin nabízel bouchardovi prý dokonce asistenta trenéra DD ale zároveň proběhla diskuse, že se s DD počítá ma příští léta a v anaheimu pravděpodobně dostal Bouchard příslib head coachingu Ducks tak to vzal... že nejdřív pozná systém a prostředí... přál bych mu to a anaheim je muj oblibenej tým na západě...uz tak nejak tradičně přebírá nase sympataky od dob Saka)



 
AvatarPřesně, nejmenoval bych konkrétní jména, protože že už u nás nejsou není až na Sergacheva žádná škoda, spíš že z nich vyrostli tak špatní hráči a my je brali v prvním kole je ostuda. Až na Poehlinga, to je pořád prospect, zrovna Sergacheva jsme trejdli, když ten jediný je a bude velice solidní hráč, Juulsen je smolný případ kvůli zraněním, kdoví kde by byl, kdyby se mu ty zranění vyhýbaly, ale i to je hokej. Scherbak a McCarron očividně na NHL nemají a ani nikdy neměli. Chucky je Chucky, to je složité téma, ale on se za bust nejde považovat, když u nás odehrál dost let a dostali jsme z něj to nejlepší. Beaulieu je obránce do třetího páru jakých je mraky a navíc je poslední roky pořád zraněný, Tinordi totální propadák, byť jeho vstaní z mrtvých bylo hodně obdivuhodné, za bojovnost a oddanost hokeji má teda za jedna, to samé v menší míře McCarron. No a Leblanc škoda mluvit, Gauthier podlehl tlaku a vzal špatného frantíka, ten už ani tuším nehraje hokej.
 
AvatarTak Poehling nám zůstává...smajlik. Ten výčet není, až na pár jmen, žádná sláva... smajlik
 
07.09.2021 12:39 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarLouis Leblanc (2009), Tinordi (2010), Beaulieu (2011), Galchenyuk (2012), McCarron (2013), Nikita Scherbak (2014), Noah Juulsen (2015), Sergachev (2016) and Ryan Poehling (2017).
 
07.09.2021 12:33 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarNevím, já mám z té doby zafixovaného Tkachuka s tím pokud bude volný Zadina či ne.

https://www.sportsnet.ca/hockey/nhl/2018-nhl-mock-draft-brady-tkachuk-canadiens-no-3/

každopádně KK se nečekal v první 10 o něm se myslím začalo spekulovat pár týdnů před draftem kdy ty informace začaly prosakovat.
 
AvatarAno, drafty nejsou v našem podání žádná sláva, ale taky to není úplný propadák, jak říká Theo. To, že spousta našich jedniček už je pryč (Kotkaniemi, Sergačev, McDonagh, Tinordi...), je věc jiná a třeba ztráta McDonagha mě pořád strašně štve, protože to byl hovadský obchod... U Sergačeva to bylo tehdy 50/50, nyní je to jasně výhra pro Bolts. Není to úplně nejpříjemnější pohled na tyhle ztráty, ale třeba teď u Kotkaniemiho já alespoň doufám, že ta náhrada se u nás chytí a bude to posila.
 
07.09.2021 11:08 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarKotkaniemi byl reach for need bez debat. Ale Tkachuk se nečekal. Toho jsme možná chtěli většina nás tady. Ale před tím draftem to bylo 50/50 mezi Kotkaniemim a Zadinou v 90% mock draftech.

Objektivně řečeno, ani jedno není zrovna jackpot zatím :)

Montreal nemá dobré draftování, ale nemá ho totálně tragické. Když se člověk podívá na komplet stats je cca average. Co má roky příšerný je ale development... Případ Caufield, Norlinder v tomto druhém snad ukazují zlepšení - doufejme!
 
07.09.2021 09:22 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarA Ztráta Boucharda? Také k nepochopení. Nemám info co za tím stálo pokud někdo ano ocenil bych vysvětlení. Kdyby šel trenovat do NHL nedá se nic dělat a přál bych mu to. Trochu jsem si myslel že to bude náš head coach v záloze při nějakém našem dropu.

Ale to že jde jinam do AHL ????
 
07.09.2021 09:13 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarNebudu se bavit o sportovní ztrátě a náhradě kterou jsme v celé kauze obdrželi.

All in all
zase jsme dojebali draft - pokolikáté už.
Čekal se Tkachuk, já sám jsem si ho přál ale v naší organizaci je něco hodně špatně.
Krom toho že neumíme draftovat první kola je tu i potřeba šokovat svět.
Viz. v roce 2018 ten Kotkaniemi a letos Logan.

Podle mne měl Timmins už být dávno odejit nebo nemít hlavní slovo.
 
AvatarAno, Dvorak je taky ještě celkem mladý na centra a jak jsem řekl, jeho poslední sezona byla bodově velice povedená a když se u nás dobře usadí, tak od něj ještě uvidíme velké věci. Já osobně od něj čekám nejvíc ze všech posil.

Znáš fandy Habs, nemyslím jen tady, ale spousta lidí KK odsoudilo kvůli tomu že to podepsal a že ho vlastně stejně nikdy neměli rádi, bruslení, konzistence atd. atd. Já rád nejsem že odchází, což asi není žádný rozumný fanda Habs, ale MB udělal v dané pozici svou práci a to nejlepší co mohl, tzn. \"made team better\" jako on často říká.

KK to musel podepsat, ty bys nechtěl vytěžit 3-4 miliony dolarů za nic? Za to že ses ocitl uprostřed žabomyší války dvou mocných lidí? smajlik Já bych to podepsal. Druhá věc je vztah KK a organizace, on asi nebyl nadšený, že se seděl poslední dva zápasy finále, stejně jako Romanov proseděl skoro celé PO, nevím proč těmto mladým věříme v ZČ, ale když o něco jde, tak je sundáme. Canes zkrátka ukázali, že věří ve schopnosti KK, bylo v tom trolení, ale v neposlední řadě šlo o hokej, o hráče, věřili, že když to nedorovnáme tak jej budou mít a bude za ně hrát. Projevili jsme mu tu víru v něj? Ano, na draftu pak hned po něm, když jsme jej možná uspěchali v NHL, ale jinak moc ne. Taky naše bídná statistika voleb v prvním kole se tímto moc nevylepšila, byť jsme v tomhle trochu nevinně.

A pozor, ale Raanta rozhodně není řešeto. Je porcelánový, ale statisticky je to jeden z nejlepších golmanů ligy za posledních pár let. A Andersen měl špatné poslední dvě sezony, ale on chytat rozhodně umí a vůbec bych se nedivil, kdyby po opadnutí torontského tlaku ožil a chytal zase tak dobře jako dřív. Druhá věc je, že udělali OS na KK za těžké love, ale prachy už nedali Nedovi ani Hamiltonovi, ale to už je jiná věc smajlik
 
AvatarNo, mně to právě přišlo obráceně - Kotkaniemi možná čekal, že těch možností hrát kvalitní minuty bude u nás víc a že s ním nebude kolikrát tak házeno sestavou. Samozřejmě, PO bylo o něčem jiném. Ale určitě si nemyslím, že by tu najednou na něj bylo nahlíženo jako na sotva bruslícího hráče - je pravda, že s tím a se stabilitou má problémy stále, ale pořád je to velká naděje, která může vyrůst v kvalitního 2.centra. Rozhodně nesouhlasím, že bereme nadšeně solidního hráče jako náhradu - Dvorak je momentálně lepší než Kotkaniemi, u kterého je zatím pořád jen ten potenciál, což je věc hodně vrtkavá... Nejsem nadšený, že KK od nás odchází, ale určitě nejsem zklamaný z toho, co jsme za něj získali a použili na kvalitní zaplnění sestavy!
 
05.09.2021 20:55 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
vim jak to myslis pardo, jasne, kompenzace tam je a dvorak je solidní, věřím i ze se u nas jeste zlepší...

zároveň vzpomínám na ty nadšený srovnání kolik dalo gólů v PO ve věku KK mnoho dalších hvězd a ted je to takový jakoby/ jasně at si jde, neuměl ani moc bruslit a nadšeně berem solidního hráče místo potencialniho core útočníka...

možná se to nevyplní a já osobně myslim ze KK tu smlouvu fakt nemel brát / a že největší prohra to bude pro nej a jeho vývoj. u nas by dostal šanci příští sezónu větší, zna lidi, mesto, ale možná ze mu nevěřil DD a opravdu se ho spis chtěli zbavit. vyvoj mladých hráčů je u nas fakt dost zoufalý nebýt skvělý sezóny lavalu a Boucharda, suzukiho mame odjinud a Cole naštěstí rovnou naskocil. ztráta Boucharda je pro me tak vlastně asi největší zklamání off season a ztráta.

carolina je nově můj nejmíň oblíbený tým :D videli jste tu věticku co si dali na instagram? něco jako \"Králové offersheetu\"? aspoň ma příští sezóna zase o story navíc))

no a ty dvě řešeta jim toho moc nechytej. smajlik
 
AvatarDen Tennessee- KK jsme rozhodně neztratili za nic, když jsme picky proměnili ve Dvoraka:
So essentially Montreal traded Kotkaniemi and a 2nd for Dvorak and a 3rd.

Takhle zatím to je výhra pro obě strany my máme výborného centra, který je už teď lepší a oni mají mladého centra s velký potenciálem. Záleží jen na KK, jeho výkony rozhodnou. O Dvoraka se nebojím, je to dříč a jeho 31 bodů ve zkrácené sezoně zní hodně slibně, třeba se ve celé sezoně dostane k 50 bodům, to by byla fantazie.

Ano, tu komedii kolem Mailleuxe sleduju, je mi ho líto. Je na něj nahlíženo jako by byl pomalu sériový vrah, přitom udělal klukovinu a bohužel si na ní vybral tu nejhorší možnou hysterickou hyperkorektní dobu. Snad se kousne, nějak to přežije a bude se soustředit na hokej a snad novináře jeho kauzička přestane bavit.
 
05.09.2021 16:53 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarMB spravil asi najrozumnejšie rozhodnutie za daných okolností. Len celá táto situácia je trošku na zamyslenie, nakoľko Habs vymenili ďalšieho 1st round draft pick hráča. Nevedia u Canadiens draftovať, máme slabý development, bude chyba v komunikácii alebo ako je to možné?
 
05.09.2021 14:23 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
ztratili jsme KK za nic, to se musí říct, myslím ze KK za Dvoraka by v normální situaci jako trade neproběhl, ale osobně jsem věřil v Poehlinga víc nez v KK vývoj i když měl smůlu na zranění.

do budoucna by mohl možná být i centr n. 2 a mezi ním a Dvorakem proběhne zdravá rivalita. Do toho Evans, Cedric... k tomu depth na křídlech, jen ta obrana pokud hodně nepovyroste Romy je trochu otazník.

btw s Loganem Mailleuxem jste to sledovali? v OHL si chvíli nezahraje...
 
05.09.2021 12:04 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarAť Bergevina můžete mít/nemít rádi, jedno musíte uznat. Je skvělý, když je zatlačen do kouta.

Co vytěžil z tohle a hlavně tehdy Paciorettyho, je na klobouček.

Uvidíme. KK je 50/50, na křižovatce. Pro něj zlomová sezona, může se posunout a může pokračovat takhle dál. Potenciál tam je, ale je tam po zásluze hodně skepse, já ji měl od prvního dne. Velmi dobré hokejové IQ, ale to bruslení a stabilita slabá mě hrozně varuje.

Uvidíme. Dvorak věřím, že může u Habs se ještě posunout a cítím, že šance dostane Poehling, pořád věřím, že in long run je to ideální 3 centr týmu, moc mu přeju.

Dundon enjoy it!
 
AvatarPo těch posledních dnech asi očekávané nedorovnání a odchod Kotkaniemiho, byť jsem v první reakci po OS čekal, že to dorovnáme. Teď tvrdím, že jsme udělali dobře a hlavně s ohledem na to, že jsme protihodnotu využili, podle mě, velice dobře a rozhodně jsme kádr neoslabili - momentálně bych možná řekl, že i o něco vylepšili... Ale to ukáže samozřejmě čas, je super, že centry máme vyřešené a ten věkový rozdíl 4 let není nic hrozného - jak říkám, pro nás momentálně i lepší, že je ještě zkušenější. Bergevin z toho vybruslil velice solidně, to se musí nechat!
 
AvatarZa mě spokojenost. Carolina má ohromně přeplaceného třetího centra a my máme Dvorakasmajlik
 
AvatarOpravdu jsem nečekal, že k tomu dojde, docela čumím. Prvně je třeba říct, že bychom Dvoraka nikdy nezískali, kdyby Yotes nebyli ve sračkách v jakých jsou, takže naše štěstí v jejich neštěstí. Získali jsme výborného centra, levného, má skvělé buly a je velice dobrý i dozadu. Ofenzivně se od něj vždy čekalo trochu víc, ale v tom mu může pomoct změna prostředí. Za mě je tohle náhrada za KK, ale taky za Danaulta, čili v tomhle MB odvedl skvělou práci. Jediná nevýhoda je vyšší věk Dvoraka oproti KK, ale zase je mladší než Danault a má super smlouvu, takže stále win pro nás v tomhle ohledu, na centru jsme podle mě silnější než kdy jindy.
KK mi bude chybět, ale takový už je hokej. Podle mě se tam zvedne a bude lepší a padnou si do noty, Canes ho podepíší ještě v sezoně za nějaký smysluplný bridge, takže ve finále to možná bude win win- trade- offer sheet transakce mezi třemi týmy smajlik
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík