I druhé utkání sezóny Montreal prohrál

15.10.2021, 08:23 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal si reputaci v Buffalu rozhodně nenapravil. Předvedl otřesný výkon a po zásluze prohrál 5:1. Jediný gól Habs vsítil Wideman.

Branky a nahrávky
7. Okposo (Bryson, Miller), 18. Girgensons (Miller, Eakin), 38. Olofsson (Bryson, Skinner), 40. Bjork (Girgensons, Hinostroza), 45. Thompson (Skinner, Olofsson) - 30. Wideman (Armia, Perreault).

Statistické okénko
Střely na bránu: 36 - 31 | Přesilová hra: 3/6 - 0/4 | Trestné minuty: 8 - 12

Kdo se postavil do brankoviště?
Craig Anderson (BUF) - 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,8%, odchytal 59:57
Samuel Montembeault (MTL) - 31 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,1%, odchytal 60:00

Tři hvězdy utkání
1. Kyle Okposo (BUF) - 1+0
2. Zemgus Girgensons (BUF) - 1+1
3. Craig Anderson (BUF) - 30 zákroků

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarOno se těžko vyhrává, když jim nabízíme přesilovky jak na zlatém podnose. Sotva jedno oslabení ubráníme, jdeme hned do dalšího a do třetice už jim to prostě vyšlo. Pak si 26 sekund po vyrovnání necháme dát gól na 2:1, což nás psychicky položilo. Jak napsal Míra, snaha se nám upřít nedala, ale nestačilo to.

Strašně mě opět zklamal Gally, není to absolutně ono z jeho a já to nedokážu pochopit, naopak Allen předvedl dominantní výkon.

Sharks už dát musíme, prostě musíme.
 
AvatarJe to špatný, je to špatný, je to... Hra byla sice mnohem lepší než proti Buffalu, ale jasných gólovek jsme pořád neměli nijak závratně moc - a navíc je nedokážeme vůbec proměňovat, takže je to celé o ničem! Souhlasím, že nejlepším hráčem byl Allen, i když neměl tolik práce jako jejich gólman, ale v kritických chvílích podržel. A pak bych určitě pochválil Drouina, jako jeden z mála hrál hokej... Nemůžu říct, že by se hráči nesnažili, ale nějak nám prostě nejdou nohy, vypadá to kolikrát, jako by se hráči viděli na ledě poprvé... Dostáváme strašně laciné góly a pokud tohle nezlepšíme, můžeme už třeba hned na podzim na PO zapomenout!
 
AvatarKluci nám nějak zapomněli přes to krátké léto hrát hokej zdá se. To nebyli Habs ale spíš Jake Allen a ti druzí. Jake fantastický, ale jinak není absolutně koho vyzdvihnout, možná lehce Dvořkův útok, trochu byl lepší Romy a Petry v novém složení, i když tam Romy měl pár hořáků, Gally a Evans byli vidět, ale to je strašně málo. Nějaký mírný progres jde vidět u Savarda, ale co tam předváděl když byl sám před bránou a dával to na pokrytého Gallyho, to bylo strašné. A situací kdy se nesmyslně nahrávalo na místo střelby bylo víc. Chybí mi tady v naší hře tvrdost a zarputilost, když nám to nejde hokejově tak se aspoň nasrat a nic, koncovka mizérie a máme to opět krásně s průměrem gól na zápas.
Já věřím, že máme na víc zvedneme se, ale pokud se chlapci míní rozehrávat celý říjen, tak to můžeme zabalit dřív než začneme s takovou v dnešní nabité NHL. Snad v úterý už bude Hoffman a uvidíme místo koho a trochu se to i začne točit, Niku in a Wideman dolů, klidně bych dal i šanci Brookovi.
 
AvatarPřesně tak, už jsem to tu také zmiňoval - Romanov zklamání, totéž v přípravě Savard. S Poehlingem to vidíme taky stejně a Gallagher není sám, komu se zatím nedaří - celý ten útok je marný. Jsem zvědavej na Rangers a na změny ve složení řad, které, podle mě, přijdou. Současná čtvrtá lajna je zatím také o ničem. No, vlastně stojí prozatím za zmínku jen Dvorakův útok, i když včera i oni byli mizerní.
 
15.10.2021 16:12 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarNjn, jak jsem psal. Nejtěžší offseason za 20let co pamatuji. Jak jsem loni ohromně věřil (a jeli i nad moje očekávání), tak letos z logických důvodů jsem byl tady https://www.youtube.com/watch?v=16SucMvWzFc&t=2781s i v bombách v preview jak Míra, skeptik.

S Buffalem ostuda, ale nepřekvapuje back to back klasika s gólmanem na úrovni AHL. Bude to těžké Eddy chybí, kapitán samozřejmě též, Romanov je pro mě zklamání od začátku kempu. Poehlingovi také nevyšel, Gallagher si hledá místo. Moc pozitiv není, to si přiznejme. Bude to těžký rok.

Hlavně ať je Carey v pohodě. Poté jízdě v létě je to asi to hlavní co mě teď zajímá!

 
AvatarDíky kluci za report, Michale, ono Armia zdupal na PP co mohl i v openeru a co si budem, on je na PP po celou dobu u nás docela kontroverzní volba a moc PP bodů nikdy nesbíral, i když tam za všechny tři sezony hraje stabilně, schválně jsem se podíval a za minulé tři sezony to jsou 6,4 a 1 bod v PP, což je bída, takže příchozí Hoffman ho doufám vystrnadí.

No nic, takže na tu bídu se ani doma dívat nebudu a snad konečně urveme body v home openeru.
 
AvatarAni jeden útok nestál včera za nic! Přesilovky jsou naprosto statické a když už přijde střela, gólman vše v pohodě vidí nebo to jde vedle - prostě otřes, je to pořád stejné a to už několik let...smajlik.
 
AvatarNo tak to Buffalo, které je pro mě osobně nejhůře složený tým v lize nás solidně ztrapnilo a hlavně nám ukázalo jak se mají využívat přesilovky. Nemyslím si, že herně byly tragické, ale co je to platné, když v nich nedáme gól. Musíme se nějak zvednout, ale pokud nezabere hlavně třetí lajna, na kterou já se absolutně nemůžu dívat, půjde to hodně těžko. Čtvrtá musí logicky zabrat také.
 
AvatarNaprosto otřesný výkon, přesně, jak psal Michal - tam nebylo nic, od přesilovky (kde už to nepřekvapuje), přes oslabení až po hru v plném počtu...smajlik. Byl to přesný obraz naší hry v přípravných zápasech - proti Torontu aspoň jezdili, teď to vypadalo, jako by na bruslích stáli poprvé po třech měsících! Prostě to byl hnus, není nikdo, kdo by něco zásadního předvedl a tímhle způsobem prostě fungovat nemůžeme - je sice začátek, ale pokud si to necháme hned zkraje takhle utéct, budeme mít velké problémy.
 
AvatarBohužel vtip to Pardo není, výsledek naprosto zasloužený. Nechápu, co dělá Armia v přesilovce na jiném místě, než před brankou. Opět to byla přesilovková tragédie, ovšem tentokrát se na nic nebylo dívat ani mimo přesilovku. Buffalo nás prostě přejelo. Nevím, proč místo Montembeaulta nechytá Primeau, aspoň by se ukázalo, jestli na to má. Start se rozhodně nepovedl, jak včera kluci překvapili, tak dnes to byl zápas jak v přípravě. Plno chyb, propadů dozadu, nedůraz před vlastní brankou a šance nic extra...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík