Calgary na ledě Montrealu neuspělo

12.11.2021, 08:39 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Calgary se dostalo do vedení už ve 3. minutě, kdy nahození Lewise tečoval před brankou Backlund. Montreal v dalších minutách přidal na důrazu a v 10. minutě se radoval z vyrovnání po dorážce Chiarota. Jenže nerozhodný stav do přestávky nevydržel, v 17. minutě rozjetý v pokleku prostřelil Allena Mangiapane. Calgary tak po první třetině vedlo 2:1.

Druhé dějství už tak bohaté na góly nebylo. Diváci v Bell centre viděli jen jeden, o který se postarali domácí v početní výhodě. Střelu od modré čáry dorazil za Markströmova záda Gallagher. Z dalších šancí na jedné i druhé straně už gól nepadl, a tak po 40 minutách byl na světelné tabuli nerozhodný stav 2:2.

Canadiens ve třetí části byli lepším celkem, nebezpečnějším a v 53. minutě rozhodli o svém vítězství, když v přesilové hře Suzuki zakončil svůj průnik pravou stranou střelou do Markströmova betonu, od kterého kotouč zamířil do branky. V závěru ještě Calgary zkusilo hru bez brankáře, ale ani ta se nepovedla, protože se do střeleckých statistik zapsal pouze domácí Evans.

Branky a nahrávky
10. Chiarot (Toffoli, Suzuki), 32. Gallagher (Wideman, Hoffman), 53. Suzuki (Hoffman), 60. Evans (Gallagher, Toffoli) - 3. Backlund (Lewis, Kylington), 17. Mangiapane (Monahan, Coleman).

Statistické okénko
Střely na bránu: 28 - 26 | Přesilová hra: 2/5 - 0/1 | Trestné minuty: 6 - 12

Kdo se postavil do brankoviště?
Jake Allen (MTL) - 24 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,3 %, čas na ledě 59:42
Jacob Markström (CGY) - 24 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,9 %, čas na ledě 58:40

Tři hvězdy utkání
1. Nick Suzuki (MTL) - 1+1
2. Brendan Gallagher (MTL) - 1+1
3. Ben Chiarot (MTL) - 1+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarSamozřejmě, tři fíky, jsem si to neuvědomil v tu chvíli smajlik smajlik
 
AvatarSuzukiho lajna se mi líbila, krásná kombinace na branku Chiarota. První solidní zápas odehrál Savard. Naopak Dvorakova formace mi nějak nesedí, zatím si nerozumí. Opravdu vybojované body, ale aspoň dřeli a rozhodně tam pozitivní věci byly. Bohužel stále hrozně bráníme, hlavně v prostoru kolem brankoviště. Potřebujeme probrat Petryho směrem dopředu. Detroit nám bude chtít vrátit vše i s úroky, tak uvidíme...
 
AvatarMarkströmovi jsme dali jen tři fíky, ale i tak dobrý smajlik. Chiarot je snad jediný z defenzivních řad, který si drží konstantní a velmi solidní výkonnost - nyní podpořenou góly ve dvou zápasech po sobě smajlik. Suzuki je nyní zase jediný v útoku, na kterého je pravidelně spolehnutí - dohromady je to strašně málo... I tenhle zápas, byť jsme ho ubojovali, jasně ukázal náš současný stav - strašně jednoduché góly dostáváme a na naše se hrozně nadřeme.
 
AvatarBeny Chiarot for Norris smajlik
Tady se přiznám, že jsem v šoku, v příjemném šoku. Nevěřil jsem nám, naše ofenzíva vs. red hot Markstrom a my mu dáme čtyři kousky. Krásná práce, jen tak dál a konečně udělat nějaké body v řadě, Detroit v sobotu je na to ideální soupeř.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Calgary Flames
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík