Canadiens v posledním zápasy nadělili Floridě 10 gólů!

30.04.2022, 07:12 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal si poslední zápas sezóny pořádně vychutnal. Soupeřem nebyl nikdo jiný než Florida Panthers, která ovládla základní část NHL. Asi se čekala jasná výhra hostí ale opak byl pravdou.

Hráči domácího celku vlétli do utkání jako voda a hned v úvodu je do vedení poslal Harris. V páté minutě navíc přidal další branku Hoffman a o dvanáct sekund později Caufield. V závěru přesilovky se navíc ve třinácté minutě trefil Brendan Gallagher. Za Floridu snížil až v devatenácté minutě Chiarot.

Montreal pokračoval v kanonádě i v prostřední periodě. Nejprve se prosadil Cole Caufield, na kterého navázal Perreault. Ve 27. minutě se navíc prosadil Evans. Osmý zásah domácího celku přišel ve 34. minutě, kdy se trefil Christian Dvorak.

Ve třetí části dovršil svůj první hattrick v NHL Cole Caufield. Na jeho zásah ještě navázal Tyler Pitlick, který dovršil sezónu s jedinou vstřelenou brankou. Poslední slovo měla Florida, za kterou jen korigoval Acciari. Skóre se zastavilo na 10:2!

Po finále Stanley Cupu nikdo nečekal tak mizernou sezónu. Ta už je konečně za námi. Vedení klubu bude mít v létě co dělat, aby tým posílil. Doufejme že se to podaří a Montreal bude zase bojovat o play-off.

Branky a nahrávky: 2. Harris (Evans), 5. Hoffman (Savard), 5. Caufield (Edmundson, Petry), 13. Gallagher (M. Perreault, Wideman), 22. Caufield, 24. M. Perreault (Dvorak, Jos. Anderson), 27. Evans (R. Pitlick, Gallagher), 34. Dvorak, 49. Caufield (Hoffman, Suzuki), 50. T. Pitlick (Poehling) - 19. Chiarot (Luostarinen, Heponiemi), 55. Acciari (Chiarot, Lomberg)

Carey Price (MTL) - 37 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,9%, odchytal 60:00
Jonas Johansson (FLA) - 27 zákroků, 10 OG, úspěšnost 73%, odchytal 60:00

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarJasně, že letos se těžko hledají hráči, kteří by zahráli nadprůměr... Ale mně na Dvorakovi vadí celkově ten jeho projev, taková rybí krev, nezájem, bez emocí, nic... Bruslení taky mizerný, je dost nemotorný - v tomhle ohledu byl Danault někde jinde. Ale nebudu tu po něm truchlit, když víme, jaké suché období tu třeba u nás měl a jak ho tu v té době každý viděl jako prvního adepta na trejd... Měl jsem ho rád, to neříkám, že ne, ale čekal jsem, že ho nahradíme snáze.
 
AvatarZe slov Caryho až mrazilo, moje éra fandění Habs přesně kopíruje jeho kariéru a i když jsme už zažili sezony bez něj, tak vždy se vědělo, že se vrátí a zase nás podrží. Je to šílené, bude to velký nezvyk bez něj, protože už jeho návratu taky moc nevěřím. On je zvyklý na svou úroveň a třeba zápas s Philly ukázal jak špatné to je, tam pustil tolik soft gólů co v dobách největší slávy nepustil snad ani za celou sezónu. Je to velká škoda že kámoši Carey a Weby takto končí kariéru ve věku, kdy ještě mohli něco ukázat.

Danault je podle mě složitější téma než se může zdát, není řečeno, že by měl takovou výkonost i u nás jak tady, u nás byl efektivní s Gallym, který letos nebyl ve své kůži, kdoví jak by si sedl s jinými křídly, ale asi ano, s Pytlíkem a pod MSL by mu to asi klapalo. Věřilo se, že se víc prosadí Poehlign, což se zatím nestalo, ale věřím že půjde nahoru a litovat Danaultova odchodu nebudeme muset v budoucnu.
Míro, u Dvořáka to chce ještě odstup. Zklamání? Rozhodně, ale u koho nemůžeme k letošním výkonům toto slovo přiřadit? K CC po výměně kouče, Suzymu, Toffolimu, než odešel, Pytlíkovi a pár dalším? Pod MSL šel taky hodně nahoru a když byl konečně zdravý tak nehrál špatně a konec sezóny podle mě neměl vůbec špatný. Nechme mu ještě čas. Ano, typově je to úplně jiný centr než Danault, ale není to rozhodně špatný hokejista. Já se na něj v doufám lepší sezoně těším, když zůstane zdravý, rozhodně měl dobré momenty.

V brankovišti se nám to komplikuje, nějak se mi zdá, že Primeau ztrácí důvěru, nebo mu naopak dávají ještě prostor na farmě, těžko říct. Allen snad zůstane zdravý, aby jeho nebo jiného mladého brankáře podržel. Když vidím jak levně přišli SJ ke Kaapovi Kahkonenovi, tak mi je smutno, líbil by se mi u nás.

Zdraví je u nás po letošku alfa a omega, když se vyheneme tolika zraněním tak věřím, že pomalu nahoru půjdeme, ale bude to cesta dlouhá a trnitá.

Černým koněm v PO na východě pro měli byli Pens, moc se mi líbilo jak posíli Rakellem a věřím, že ta velký trojka neřekla poslední slova, ale Rakell zraněný a brankáři taky, tak to bude s rags těžké, ale i tak doufám, že je dají. Zatím jsou série krásně rozehrané, finále tipuju Colorado-Florida, Canes podle mě letos ještě ne, ale bude to těšné. S Ruins si doufám vytřou prdel i v Bostonu smajlik
 
AvatarTak na západě přeju Coloradu a Calgary, na východě nejspíš Carolina a, na rozdíl od Michala, by mi nevadila ani Tampa...smajlik. Carolina zatím hraje pěkný a účelný hokej, doufám, že ty experty z Bostonu pošle do háje!
S Pricem též nepočítám a bude to opravdu po těch dlouhých letech hodně nezvyklé zvykat si na navou jedničku - jsem zvědavej, jak to vyřešíme. Jestli to bude Allen nebo budeme hledat někoho jiného... U Danaulta souhlas, že byl opravdu nedoceněný, ale budu se pořád vracet na začátek sezóny, kdy se tu psalo, že Dvorak ho naprosto v pohodě nahradí - neznal jsem ho tak detailně, tak jsem tomu věřil, ale rozhodně NENAHRADIL. Pro mě dokonce jedno z největších zklamání na to, co jsme za něj obětovali...smajlik.
 
AvatarTaké přeji Flames. Z východu hlavně ne Tampa. Všeobecně to přeji více týmům ze západu. Carey je podle mého out. Holt přestavba se vším všudy, snad bude i štěstí při draftové loterii. K Danaultovi, to asi nikdo nečekal, jak bude chybět, když jsi vzpomenu, jak šlapal jeho útok, dozadu neskuteční, dopředu také velmi dobří. Prostě pojďme se soustředit na nové Habs, \"stará\" éra skončila loňským finále, jak by si ho zasloužili vyhrátsmajlik
 
AvatarFlames se podle mě dostanou nejdále ze všech kanadských týmů v letošním PO. Říkám ale že to prostě nejvíce přeji Canes. Jinak také řečeno Bunch of Jerks.

V noci jsem sledoval krásný první zápas Mezi Rags a Pens, ale po druhém OT jsem to vzdal. Tahle série bude podle mě ta nejvyrovnanější.
 
04.05.2022 15:33 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarFlames...Jednoznačně, můj tým na západě a Colorado by mi taky nevadilo.

Uvidíme, kolik mi klapne tipů:
https://www.youtube.com/watch?v=C6YGPTJzwbk

No 10.5 loterie. Byl jsem se podívat na víkend na osmnáctkách. krásný hokej. Cooley může být Zegras 2.0, Wright se v play off rozjel. Jiříček, Němec by zpevnili obranu. Slafkovský na křídlo k Suzukimu, Caufildem. Jsem napjatý, jak to dopadne.

A je to pro nás klíčové. Před několika měsíci jsme se připravovali na finále, teď na obří změny. Bohužel konec Webera, chyba s Danaultem bude zřejmě následovat tou největší ztrátou. Přiznám se, jsem pesimista a bylo to pro mě emotivní: Vidím tak 10%, že Carey Price ještě bude pokračovat v NHL. To koleno je prostě špatný, otoky, zřejmě další operace. Zkusí to, ale očekávám LTIR. Kdo jste po poslouchali po sezoně, asi máte podobný konec. Když ti skonči kapitán, nejlepší hráč Habs v posledních 30 letech a nedoceněný centr (tady jsem se hodně mýlil), tak to mění dost plány celého týmu a následující dva drafty jsou pro nás neskutečně důležité! Na ten letošní uvažuji i vyrazit pokud by byla jednička doma.

Užijte si play off, snad bude dobrý hokej 10.5 si držme palce ač letos je ta TOP 5-7 hodně vyrovnaná.

 
AvatarTak jak sledujete PO a komu přejete nejvíc? Já asi Canes.
 
AvatarHodně zajímavý způsob jak ukončit nejhorší sezonu za posledních 80 let smajlik Docela trapas pro Cats, sice byli bez hvězd, ale pořád měli NHL roster a dostat desítku od posledního týmu, to zamrzí smajlik Za nás samá pozitiva, ale ještě že už je po sezoně. Užijme si doufejme super play off a uvidíme jak dopadne naše off season, bude určitě zajímavá.
 
AvatarKanonáda na závěr, byť proti oslabené Floridě, vždycky potěší, ale je to takové hořkosladké loučení s letošní sezónou...smajlik. Price první vítězství po návratu, Caufield svůj první hattrick, Harris svůj první gól v NHL - to vše jsou pozitiva z tohoto zápasu. A teď už můžeme v klidu čekat, co přinese draft a trh s volnými hráči.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Florida Panthers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Naprostý souhlas, herně jsme byli snad celý zápas lepší, ... | více
  • Ty vole z čeho chceme dávat góly? Takových šancí ... | více
  • CP30 nebo CP31, to je prece jedno :-) vse ... | více
  • Letos v listopadu to bude 7 let co jsem ... | více
  • To bych se asi hecnul a zajel se podívat, ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík