Bláznivý zápas ve Vancouveru dopadl lépe pro domácí

06.12.2022, 08:04 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal se ve Vancouveru mohl cítit jako doma, velká část hlediště totiž nefandila domácím, ale právě Habs.

První třetina skončila naprosto jednoznačně - 4:0 pro Montreal. Postupně se trefili Caufield, Suzuki, Monahan a Pezzetta. Dění na ledě tomu ale úplně neodpovídalo. Zejména prvních několik minut byli Canucks lepším týmem a Montreal se držel jen díky skvělým zákrokům Montembeaulta. Canadiens ale využívali své šance a vypadalo to že udělali rázný krok k vítězství.

Po bezmála 37 minutách to vypadalo s Vancouverem naprosto beznadějně, nicméně díky dvěma slepeným brankám se Canucks dostali zpět do hry. Rázem to bylo to o dva góly a domácí hokejisté začali po snížení na ledě lítat. Canadiens byli určitě rádi že druhá třetina skončila.

Ve třetí třetině se děly věci! Canucks se nejprve podařilo dokonat obrat z 0:4 na 5:4 a vše vypadalo, že si dojdou pro vítězství. Pak Montreal zabral. Vyrovnal Christian Dvorak. A nebylo to všecho, díky Andersonovi šel Montreal do vedení! Nutno dodat že puk do branky dopravil domácí hráč. 6:5 pro Canadiens. To ale nebylo vše. Ani ne dvě minuty před koncem dostal dvouminutový trest Kovacevic a domáci měli výhodu dvou mužů v poli navíc. Vyplatilo se, po pár vteřinách Kuzmenko - 6:6. Zápas šel do prodloužení.

Prodloužení trvalo jen pár sekund. Velkou chybu ve vlastním pásmu udělal Matheson, který uklouzl. Toho dokonale využil Elias Pettersson, který si nabruslil před brankoviště a mezi betony Montembeaulta rozhodl utkání.

Branky a nahrávky: 37. Garland (Kuzmenko), 39. Michejev (E. Pettersson, Boeser), 45. Horvat (Höglander, Stillman), 46. Michejev (E. Pettersson, Stillman), 49. Studnicka, 59. Kuzmenko (J. Miller, Q. Hughes), 61. E. Pettersson - 8. Caufield (Harris), 13. Suzuki (Guhle), 15. Monahan (Suzuki, Matheson), 17. Pezzetta (Harris, Evans), 56. Dvorak (Dadonov, Armia), 57. J. Anderson

Statistiky:
Střely na bránu: 32 - 25 | Přesilová hra: 1/2 - 0/3 | Trestné minuty: 11 - 9

Kdo se postavil do brankoviště?
Spencer Martin (VAN) - 5 zákroků, 4 OG, úspěšnost 55,6%, odchytal 16:17
Collin Delia (VAN) - 14 zákroků, 2 OG, úspěšnost 87,5%, odchytal 43:15
Samuel Montembeault (MTL) - 25 zákroků, 7 OG, úspěšnost 78,1%, odchytal 60:13


Tři hvězdy utkání:
1. Elias Petterson (VAN) - 1+2
2. Ilja Michejev (VAN) - 2+0
3. Nick Suzuki (MTL) - 1+1

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
06.12.2022 17:27 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarTak to si snad dělali srandu...Monty tentokrát nic moc (viděl jsem jen sestřih). Edmundson mi letos přijde nějakej vyčpělej... Rozdali jsme body na západě, tam nám to nevadí, ale musíme vozit plné bodové zisky, zejména když je to takto rozehrané.
 
AvatarNeměli jsme vůbec to vedení pustit, ale sakra to vyloučení Kovacevice byla kurevská smůla, to mu vůbec nevyčítám, nulový úmysl, prostě bruslil. No a ta rozehrávka Mathesona v OT, no nevím, asi jen on ví, zda to přihrál, aby byl faul, nebo to byl opravdu faul a nebo mu prostě ujela hrana, každopádně zápas blbec, resp. 2. a 3. třetina spolu s OT jako ze špatného snu, co už jde se dál. Snad nám Wright nedá hattrick po té smůle dneska smajlik smajlik smajlik
 
AvatarFíha, to byl fičák a to na obě strany. Z jasné výhry jsem to neviděl ani na bod, které se ke konci zase měl proměnit na 2. Každopádně škoda, bylo na 2 body, máme jeden. Ale aspoň mi jel přenos bez problémů:)
 
AvatarNo, co k tomu napsat...? Bláznivý zápas jako za starých časů, ale rozhodně jsme tohle prohrát neměli! Pozitivem je, že jsme ještě dokázali obrátit na konci po tom, co jsme vyfasovali 5 fíků za sebou... Snad se z toho poučí a snad bude Slafkovský v pohodě, dostal tam solidní strom...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Vancouver Canucks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík