Montreal prohrál s Tampou 4:1

29.12.2022, 06:42 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Domácí tým dokráčel ke dvěma bodům vcelku suverénním způsobem. Díky Killornovi vedl od druhé minuty. Point v dalším průběhu navýšil vedení na 3:0 a od Hagelovy dorážky z 49. minuty už nebylo o čem pochybovat. Jedinou kaňkou na výkonu Lightning byla Vasilevského kapitulace necelé tři minuty před koncem. Habs se jako obvykle trápili v přesilovkách. Nevyužili žádnou z pěti a to ještě neubránili své jediné oslabení.

Statistika
Střely na bránu: 38 - 26 | Přesilová hra: 1/1 - 0/5 | Trestné minuty: 17 - 9

Kdo se postavil do brankoviště?
Andrej Vasilevskij (TBL) - 25 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,2 %, odchytal 59:53
Jake Allen (MTL) - 34 zákroků, 4 OG, úspěšnost 89,5 %, odchytal 60:00


Tři hvězdy utkání
1. Brayden Point (TBL) 2+0
2. Andrej Vasilevskij (TBL) 25 zákroků
3. Victor Hedman (TBL) 0+2

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTeď se opravdu nedá dívat na celé zápasy, to by byl hrozný masochismus. Souhlas, že prvních 20 zápasů to mělo až nečekanou úroveň a byly zápasy, které vyloženě bavily. Teď je to chaos a bída, dostáváme nařezáno od soupeřů. Hlavně by měli zabrat zkušení, aby se dali vyměnit. V této formě nikoho neudame ani za pytel puků...
 
AvatarTak jsem ráno v rychlosti skouknul záznam zápasu s Predators a musím říct, že už mě na tom našem hokeji nebaví téměř nic - občas snad na Caufielda... A to upřímně říkám, že zhruba v první čtvrtině soutěže jsem v naší hře našel spoustu zajímavých věcí a zápasů, kdy se na to opravdu nechalo velice pěkně koukat! Teď je to úplně někde jinde, nebaví to a podle reakcí hráčů to nebaví ani je - tvl, my dáme góla a střelec se tváří jak kyselý citron a že to snad bylo za trest... A přitom je to ve fázi, kdy třeba v druhé části snižujeme na rozdíl jednoho gólu a spíš by bylo na místě se nahecovat k případnému srovnání či obratu. No a to máme do konce ještě skoro 50 zápasů...smajlik.
 
AvatarJistotu nemáš nikdy, právě že být optimista a ne skeptik je základ všeho smajlik smajlik smajlik Co bylo bych nechal za náma, byl to jiný management, dejme Hughesovi čas, Bergevin mu nechal mimo bordelu i solidní základ týmu v podobě CC, Suzyho a Guhleho, tak je na něm jak se k tomu postaví. Jinak máš pravdu, ty talenty kromě výše jmenovaných za poslední dobu moc nemáme. Holt musíme věřit.
 
AvatarNevysvětluj mi to pořád dokola, zase takový dement nejsem...smajlik. Já ti jenom píšu, kde mám vzít najednou jistotu, že z toho, co teda snad kvalitně nadraftujeme, dokážeme vychovat nadprůměrné hráče pro NHL, když nám to hodně dlouho zpátky vůbec nešlo? Proto nejsem až takový optimista jako ty, co se tohoto týče - pokud se to nyní změní, budu samozřejmě jedině rád. Ale vzhledem k tomu, jak dlouho Habs fandím a kolik jsem za tu dobu viděl přešlapů při výchově mladých, jsem trochu skeptik...smajlik.
 
AvatarAle to přece nejsou schválnosti, to je jediná možnost jak jít zase nahoru, prohry teď jsou daní za výhry v budoucnu, resp. v ideálním případě by to tak mělo být smajlik A jinak než draftem talent nezískáš, resp. ještě výměnou, ale tam vždy musíš zase něco dát naoplátku a to musí také za něco stát, tak to prostě je. Nikomu se to nelíbí, jen v US/CAN k tomu mají blíže když tam je tak velká historie draftování, tam chodí lidi na své týmy i když se prohrává a dělá rebuild právě protože věří, že se to zase otočí, my tady naopak pořád tlačíme výsledky jak idioti, lidi fandí jen když se daří a když se prohrává tak jsou staidony prázdné a nadává se, pořád bychom chtěli vyhrávat, ale o proces se nezajímá nikdo a proto je český hokej tam kde je od Extraligy po repre.

Slafkovský určitě měl jet na dvacítky, ale že by mu extra ubližovalo, že se prohrává si nemyslím, má vedle sebe mentory a vzory, má se co učit i když se prohrává a zkrátka hraje nejlepší ligu světa, což ho posouvá samo o sobě. Podívej se na Dahlina, hrál v té břečce v Buffalu x let, ale konečně se jim karta obrátila a jak jim to šlape krásně a je radost se na ně dívat. My tak dlouho doufám šlapat vodu nebudeme jako oni, to by jeblo i mě, ale kolik oni mají a měli talentu než si to konečně sedlo a to pořád ještě nejsou úplně kompletní tým.
 
AvatarVím, že jsem asi v tomhle ohledu až moc konzervativní, ale prostě bych nedělal nějaké schválnosti ve stylu tank mode, jak jsi to popsal. A o těch draftech píšu hlavně proto, že je u nás velice dobře známo, že za posledních x let jsme nedokázali vypiplat téměř nikoho kvalitního z toho, co jsme nadraftovali - proč teď mám najednou mít naději, že se to rázem změní...? I ten Slafkovský tím teď trpí, jeho vývoj, podle mého, nejde úplně tím nejsprávnějším směrem, protože v takhle nastaveném týmu, který inkasuje jednu porážku za druhou (v posledních týdnech), se toho hokejově asi tolik nenaučí...
 
AvatarNikomu se nelíbí prohrávat a být jasně přehrávaným týmem, ale jinak než nadraftovaným talentem se z toho nedostaneme. Nebo jak bys to chtěl řešit, vyhrát cup přes trh volných hráčů? NHL není Extraliga, tak to prostě je.
 
AvatarNějakej tank mode je mi totálně proti srsti, už jsem to tu psal párkrát, a je mi úplně jedno, že je to, bohužel, běžno součástí téhle ligy...smajlik! Chaotickým herním projevem, který nastoupil v několika posledních zápasech, se toho mladí moc nenaučí. Víc o tom nechci psát, myslím, že můj názor na věc je už z dříve napsaného jasný...
 
AvatarA furt dokola smajlik rebuild hoši, rebuild, tank mode, chápeme se? Ano, taky se mi nelíbí dostat skoro desítku, to byl velký trapas, ale i to ukazuje jak jsme daleko od špičky, zejména zápasy s Cats a Bolts to ukázaly na plné čáře, to s Caps byl úlet a podle mě už i únava. Takže ty výsledky jen podtrhují co tady melu furt dokola. A taky, co čekáte s pěti nováčky v obraně? S nulovou ofenzívou? Klub nulařů je stále početný, pánové Drouin a Armia předvádí nic než jen obrovskou křeč, mírně řečeno. Do toho naprosto marný Dadonov, Hoffmanovi to tam sem tam padne, ale herně to je velká bída a taky mi přijde naprosto z formy fyzicky, ten tou prdelí nepohne. Bohužel Gally je stále stín své někdejší slávy, byť stále má v sobě ten nezastavitelný motor, ale výsledky to nenese tak jako dřív. Dvořka dejme tomu, ale taky to je málo, Anderson taky musí přidat, od Evanse se taky rozhodně už čeká víc než jen bránění, čili kdo snese vyšší měřítko jsou opravdu jen CC, Suzy, Dach a zraněný Monahan, což je zkrátka málo a výsledky tomu odpovídají, rebuild nerebuild. A v tom maglajzu je utopený Slafkovský.
V beku je to za mě v pořádku, prostě máme mladou obranu a to s sebou nese porodní bolesti, Guhle je fantastický, snad to zranění nebude vážné, Wifi je budoucí top bek ligy do třetího páru (na top 4 to podle mě v klubu, který to myslí vážně, asi zatím není), Harris, Barron, Kovacevic (ten je 1!!) jen tak dál, jen ať hrají, jen bych nečekal že mi bude chybět Savard, Eddie je bohužel velice slabý a stal se on ten postradatelný veterán na místo Savarda. Matheson toho zatím přes ty zranění moc neukázal.

Jsem zvědav už teď koho udáme na TDL, jestli vůbec někoho smajlik
 
AvatarAsi jsme se zděsili, že nebudeme bojovat o jedničku draftu, tak do toho teď pořádně šlapeme a vnesli jsme do hry prvky chaosu...
 
01.01.2023 01:59 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarTak s tutěma výsledkama jděte do prdele, ať jsme v jakékoli fázi přestavby, rebuildu a jakýkoliv týhle hatmatilky. Přesně jak to napsal Míra, z toho pozitiva jen kvetou...
 
AvatarVýlet na Floridu se vskutku nepovedl... Proti Panthers to byl po většinu času absolutní chaos, hokejovosti opravdu pomálu. Navíc to asi nebude moc dobrý s Guhlem, ta noha se mu tam ohnula v koleně hodně blbě smajlik. Když se na ledě sešla třeba formace Armia-Drouin-Dadonov, tak to byla skutečně lahůdka pro oko...smajlik. Jestli teda jdeme po vysokých výběrech na draftu, jak jsem tu nedávno četl, tak s takovým výkonem jsme opravdu na správné cestě smajlik. Jen jsem zvědavý, co takové výkony přinesou pozitivního těm mladým, kteří se mají tuto sezónu hlavně učit...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Tampa Bay Lightning
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 23.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík