Výhra nad Islanders se nezrodila snadno

26.01.2024, 06:44 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal se v první třetině dostal do tříbrankového vedení, nakonec ale musel o vítězství v závěru bojovat ze všech sil. Pokolikáte již letos ?!!! Islanders se dokázali vzchopit a ve třetí části dokonce na chvilku srovnali. V 58. minutě o výhře Canadiens rozhodl Sean Monahan.

Branky a nahrávky
8. Suzuki (Slafkovský, Monahan), 12. Caufield (Suzuki), 13. Monahan (Matheson, Montembeault), 58. Monahan (Jos. Anderson, Caufield) - 24. Horvat (Barzal, Dobson), 55. Barzal (Dobson, Palmieri), 57. Palmieri (Dobson, Horvat).

Statistika
Střely na bránu: 26 - 46 | Přesilová hra: 2/5 - 3/8 | Trestné minuty: 15 - 10

Kdo se postavil do brankoviště?
Samuel Montembeault (MTL) - 43 zákroků, 3 OG, úspěšnost 93,5 %, odchytal 60:00
Semjon Varlamov (NYI) - 22 zákroků, 4 OG, úspěšnost 84,6 %, odchytal 58:21

Tři hvězdy utkání
1. Sean Monahan (MTL) - 2+1
2. Mathew Barzal (NYI) - 1+1
3. Nick Suzuki (MTL) - 1+1

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarJsem z toho tradu trochu rozladeny a souhlasím s Mirou, je to GM hlediska parada za jednoho hrace ziskat dve první a jendo treti kolo, ale chce to uz i nekoho hotoveho. Samozřejmě vzdy se ty picky daji za hotového hrace vymenit dal a asi to snad i je v planu, ale sakra Monyho jsem si hodne oblibil a doufal jsem v resign. Skoda tak uvidíme co dal. Newhook je pry blízko navratu do sestavy tak to je dobra zprava. Monymu good luck do Pegu, ted je mam jeste o to radeji a budu jim přát v PO.
 
03.02.2024 13:25 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarS naší slabou Coach staff se ani brzy dít nebude. Monahana je škoda, přesně jak napsal Míra je to player.
 
AvatarTheo, já ti rozumím a z pohledu manažera je celková akce Monahan majstrštyk smajlik. Ale fakt už bych se rád dočkal toho, že ty vysoké volby v draftech proměníme v dlouhodobější kvalitu mužstva - a to se zatím, bohužel, neděje...
 
AvatarMichal: Naprostý souhlas! Výběr v prvním kole nic neznamená, pokud ho nezhodnotíme tak, jak bychom měli. A protože s výchovou mladých máme dlouhodobě problém, jsem naprosto stejného názoru, že musíme tenhle pick využít v trejdu než ve výběru v draftu! Jinak souhlasím, že Monahana je škoda, ať je to, jak chce, ten chlap je prostě hokejista, ne jen nějaký bruslař!
 
AvatarZa mě bezva, ale jen když ho dobře využijeme a tím nemyslím, že budeme pickovat, ale že ho vyměníme za už teď kvalitního hráče. Takže ano, proč ne, tato sezona je stejně mimo, ale už je potřeba si říct, z musíme za ty drafty něco dostat a ne vzít 18 kluka a myslet, že budeme pořád v restartu...
 
AvatarTen 1st round pick je fajn, ale moje pocity jsou stejně trochu rozporuplné. Například Parda v téhle sezoně řekl, že Monahan je jistota na ledě. Škoda ho prostě je.
 
02.02.2024 18:22 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarAť to tady pěkně kontrastuje:

\"Tak Monahan ve Winnipegu, je mi totálně do zpěvu a naše vedení je dobrá banda.\"

https://x.com/matej_hejda33/status/1753454248447168869?s=20
 
AvatarTak Monahan ve Winnipegu, je mi totálně na blití a naše vedení je naprostá banda hovad.
 
AvatarJo souhlasím, Pens jsou dost apatycti ale my taky zrovna aktivitou nepretekame a Allen mel co delat. Ovšem v OT to ba dva body rozhodně bylo, skoda. Slaf tam mel super akci ale pak jsme po tusim Andyho akci propadli a bylo to v prdeli. Tesil jsem se na Xhekaje a on byl HS, skoda. A zboznuju prehled a hokejove IQ Monyho. Jsem jednoznačně pro ho prodloužit, pokud sam chce.
 
AvatarTak z Pittsburghu s bodem, což je asi maximum, co jsme po průběhu zápasu mohli získat - samozřejmě, v prodloužení jsme byli aktivnější, měli puk více na svých hokejkách, ale na to se nehraje. V průběhu zápasu jsme byli větší část horším týmem a i když jsme 2x vedli, ta remíza po základní době byla ziskem pro nás... Allen zachytal velmi dobře, směrem dopředu většinou bez kombinace, spíš individuálně nebo naše klasické nahazování - prostě nic hezkého.
 
AvatarTak Gallagher stopka na 5 zápasů - dementní faul a úplně zbytečná absence!
 
AvatarTak jsme zase málem předvedli, jak se dá prosrat výborně rozehraný zápas - a všechno kvůli stupidnímu vyloučení Gallaghera, nechápu! Vlastně těch naprosto zbytečných vyloučení máme strašlivě moc, možná nejvíce v lize...smajlik. První třetina výborná a nádherné góly. Jenže pak postupně vyklidíme pozice, klasika, a nebýt Montembeaulta, neměli bychom ani bod. Naštěstí Monahan ukázal, že toho střelce v sobě prostě pořád má a tak jede Roy z Bell Centre s prázdnou smajlik.
Pardo, nezlob se na mě, ale žádný extra velký progres tam prostě není na to, že už se v tomhle plácáme třetím rokem. Suzuki tu konzistenci postrádá, ale u Caufielda já jsem jako u jednoho z mála spokojený! Přidal bych k němu určitě Montembeaulta, Guhleho, Mathesona, Monahana, dobře se mi jeví vzadu Struble i Kovacevic, když byl zdravý, tak samozřejmě Newhook. Zbytek je jak kdy, ale spíše průměr, někdy, bohužel, podprůměr. Slafkovského posralo vedení Habs, měl hrát v juniorech a pak v AHL - Němec u Devils tím prošel a dneska je jinde...smajlik.
 
AvatarTvl Gally, ses posral? Tohle vidim na dva zapasy stop minimálně. Teda ne ze by nas to nejak mrzelo při vší ucte ke Gallymu, nepostradatelný pro nas uz par let bohuzel neni, ale zase jsme dali Isles cuchnout zbytečně. Jeste ze mame Montyho a Monnyho.
Jinak k tem recem tady jak vse stoji za hovno, nerikam ze v mnoha zápasech nestoji, fakt se na to casto neda divat, ale hosi, co navrhujete delat misto nastoleneho trendu? Mame nejmladsi obranu v lize snad třetí rok po sobe, ano Savard mi tady misty vadi, ale ze by nedostavali mladi prostor rict nemuze nikdo. Barron potrebuje zchladit na farme, casto jsme tady na nej nadavali. V utoku bohužel hodne chybí Dach a Newhook, ale za to nikdo nemuze, s nimi aspoň obraz hry mohl vypadat zase jinak, nerikam ze s nimi bychom sli na cup, ale bohuzel. Slaf vyzaduje trpělivost, opakuji po ste. Kdo od nej cekal dominanci jako od 87 nebo 97 jen protoze je jednicka draftu tak ma smůlu a nerozumi hokeji. A kdo tam nevidi talent, tak asi taky. Ma 19 roku proboha. 22 a 14 hrajou solidne ale bojují s konzistenci, ovšem je třeba si říct ze se od nich ceka vic a ze opravdové ofenzivní ligove hvezdy maji úplně jina cisla. A vlastně ani ne hvezdy, letos na zhruba 90 bohu dosahne docela dost hráčů.
A MSL ven? A komu tím prospejete slovy klasika? To bych si rad precetl.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Islanders
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 15.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Jak už jsem psal, docela mě překvapil Winnipeg, i ... | více
  • Celkem tady chcípl pes, tak se vás ptám. Jak ... | více
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík