Důležitá výhra na domácím ledě a rázem jsou Habs opět ve hře o postup.

21.02.2007, 12:00 | Aktuální téma |  redakce
 
Těžko říct, které události můžeme poděkovat, ale jedno je jasné: Habs se odrazili ode dna a konečně zase bojují o postupové pozice. Z "událostí" vyjmenujme tři nejdůležitější: zranění Hueta se ukázalo jako dlouhodobé, Kovaljov ohlásil, že musí doléčit loket, a z Hamiltonu byl povolán mladíček Halák. Spekulace ohledně skutečné povahy Kovaljovova rozhodnutí ponechme stranou (jen dodám, že načasování je vskutku podezřelé) a věnujme se hře Canadiens.

Proti Washingtonu sehráli lepší utkání, než v Columbusu, i když průběh byl podobný. Habs se opět podařilo vyšvihnout na třígólový náskok, díky přesilovkovým trefám v první třetině. Ze zimního spánku se probral především opět sjednocený útok Higgins-Koivu-Ryder, když dva góly obstaral Higgins a jeden Ryder. Bohužel, stejně jako v Columbusu jsme o náskok málem přišli. Dva rychlé góly v druhé třetině pokazily Halákovu statistiku, i když ani jeden z nich nelze připsat na vrub jedenadvacetileté hvězdy Hamiltonu.

Záchrannou brzdu ze strany Habs naštěstí obstaral Ryder, když se krásným individuálním průnikem prosadil v našem oslabení a Canadiens tak posunuli klubový rekord v gólech v oslabení na 16. Před koncem třetiny ale stáhnul náskok domácích Semin, když nám "oplatil" Ryderovu drzost a Halák bohužel jedinkrát zaváhal - zůstal příliš vzadu a Semin parádně trefil horní růžek.

Třetí třetina přinesla především zodpovědnou hru ze strany Canadiens a celkem bezzubé pokusy Washingtonu. Ovečkina naši beci k ničemu nepustili a pár výjimek potom bezpečně likvidoval spolehlivý Halák. Gól padl až při závěrečné powerplay Capitals, kdy jejich prázdnou bránu trefil výborně hrající Murray. Vedle něj odvedli skvělý výkon Koivu a Ryder, obzvlášť náš kapitán hrál jako znovuzrozený a vedl tým přesně, jak to Canadiens potřebují. Třetí do party Higgins se bohužel zranil a nejspíš bude na pár zápasů venku.

Washington jsme výrazně přestříleli, a když vezmeme v potaz, jak moc nám letos nejdou zápasy proti papírově slabším týmům, je včerejší výhra dalším důležitým úspěchem. Nic to ale nemění na faktu, že skutečná výzva přijde už zítra v Nashvillu, kde už si na nás jistě brousí zuby Predators v čele s čerstvě získaným Forsbergem. Chytat by podle Carbonneaua měl znovu Halák, který na svůj věk prokazuje velké sebevědomí a fanoušky v Bell Centre si navíc získal tím, že na své masce nese podobiznu svého brankářského vzoru - Patricka Roye.
 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarNo na Sopcastu to mělo být na NHL3, ale tam to neběželo a jinde jsem to nenašel.
 
24.02.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Dnes Islanders by měli dávat na Sopcast a TVU.Zápasy venku hledám náhodně,ona to vysílá,vždy jiná společnost a nedá se na to dostat.
 
23.02.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Remízový zápas,po pár vteřinách to bylo na ručník a podruhé při penaltách po gole Kariyi.Infarktový zápas,dva body jsou naše, Pleky je král a nejen za tu penaltu.Blbý je,že soupeři kteří nás honí taky bodovali.No nedá se nic dělat,musíme šlapat dál.Hra jistě nebyla ideální,ale snaha něco zlepšit vidět je.Koivu se probouzí,to je dobře.Samsonov druhá hvězda zápasu,to mě nepřišlo,ale prosim,poslední gol dal on.To neni důležitý,důležitý jsou body a ty jsou naše.Před zápasem bych bral i bod.Teď obrazně o 4 body s Islanders.Posledně nás porazili,tak koukejte jim to vrátit.Očekávám dva body,,Lets gou HABS"
 
Avatarto velu: Tys to někde na netu sledoval? Já to nikde nenašel.
 
AvatarKoivu se probouzí ? :-) Ja myslím že tygr je už úplně vzhůru ! :-) 3 zápasy 7 bodů - co chtít víc. Ryder to samé !! Paráda jen aby to vydrželo. Porazit Nashville na jeho ledě to jsem nečekal ani ve snu. Bravo kluci ! Teď se jen udržet na vítězné vlně. V NY to bude moc těžké.
 
23.02.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Zápasy Nhl hledám buď na Sopcastu,TVU když to rozklikneš je tam asi 25 televizních společností PP stream ,PP mate a jsou tam i další a mám i satelit.Tam jsem to našel čistě náhodou ráno ze záznamu.Některé televize jsou zřejmě zakodované a nejdou rozkliknout.A je tam i plno asijských.Do toho se vůbec nepouštim.Montreal obvykle hraje doma na Sopcastu.Ale mám s tim taky problém to najít,navíc se mi na to kolikrát nechce čumět v noci,tak to vyhledávám jak se dá ráno ze záznamu.Někdy to i nenajdu vůbec nebo nedávaj nic.
 
22.02.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Halák mě taky mile překvapil.Určitě neni jednoduchý nastoupit do zápasu po šesti prohrách,ale zvládá to skvěle.Budeme mít tři rovnocené golmany,to je dobré a v záloze je Corey Price.Snad se nezalekne Predátorů a bránu zazdí.Jsme na sedmém místě a je třeba nabrat ztracené body.S tolika zraněnými na něj spoléhám.Udivuje mě,že se v Americe nerozeběhly na plno přestupy.Na NHLpro je vize,co říkal Míra.Uvažujou jestli koupit nebo prodat.Tím by samozřejmě bylo letos pay off v háji.Snad mají dost rozumu a začnou nakupovat.Za ty léta nepamatuju,že by HABS utíkali z boje.Ale měli by si pospíšit je pět dní do konce.Jestli je taktika Boba,, na poslední chvíli",tak to mu tedy vyšlo dokonale.Snad někdo přijde.
 
AvatarBob vždycky čeká na Last minute :-)
 
AvatarHalak byl asi tim impulsem ktery jsme potrebovali. Jeho nadseni a sebevedomi asi nakazilo ostatni hrace. Asi nikdo necekal ze pri nasi vyrovnane brankarske situaci pozvedne tym dalsi golman :-) Kazdopadne jsme 2x vyhrali coz je velice dobre - ale na druhou stranu jsme porazili slaby Columbus a papirove slabsi Washington. Jsem zvedavy co bude v Nashville ktery momentalne jednim z nejlepsich tymu zapadni konference. Jestli tam uhrajeme bod doufam si tvrdit ze jsme z krize venku :-) Hrozne me mrzi ztrata Higginse - konecne prvni utok zahral jak od nej vsichni cekaji a on se zrazni... skooooodaaaa :-( Snad bude brzo zpet a na sve probuzeni nezapomene. To plati i o Koivovi a Ryderovi. Kdyby hrali tak jako dneska mame o play-off a kdovi co jeste postarano :-)
 
AvatarPo první třetině jsem byl v eufórii, po pár minutách druhé části zase v šoku... Je to trochu na pováženou dvakrát po sobě ztratit takový náskok. Jsem moc rád, že první lajna konečně zabrala, radost mi kazí jen zranění Higginse. Když k tomu připočtu i znovu zraněného Begina, nevypadá to vůbec dobře. Teď už se snad Gainey pohne, když je takový stav.
 
21.02.2007 12:00 | reagovat
newt
Halak me prijemne prekvapil - vcera sice chytil jen 15 strel z 18ti, ale v podstate vychytal prvni i zaverecnou tretinu, kdy slo do tuheho. Pry je zvykly z Hamiltonu chytat tyhle zapasy, kdy muzstvo ztrati bezpecne vedeni a musi se o vitezstvi do posledni minuty rvat.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.07
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ahoj a vítej, to byla teda odluka :-smajlik S ... | více
  • ahoj snad po dvou letech, nekam jsem prestal chodit, ... | více
  • Nechapu proc to musel koupit a tim padem zabit ... | více
  • Ty vole Capfriedly končí, co budou fandové NHL dělat ... | více
  • Ano, to měl tehdy MB těžké, to je bez ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík