Hrát ve třetí třetině nestačí. Snad to dnes bude jiné

13.02.2010, 15:45 | Reportáž ze zápasu |  Monika Gordíková
 

P.K. Subban se dočkal premiérového startu v dresu Canadiens. V zápase proti Philadelphii jednou nahrál. Z výhry se ale radovat nemohl. Montreal přivedl své hokejové umění na scénu až v poslední třetině a teď toho může jen litovat. Snad to dneska dopadne líp.

Ještě před zápasem proběhla světem zpráva o tom, že Bělorusku nebude na olympiádě ve Vancouveru chybět Andrej Kosticyn. Ještě není zcela jasné, zda bude nastupovat hned na začátku, ale s reprezentací bude. Kosticyn od Silvestra léčí zraněné koleno.

Gólmana Flyers upozornil na to, že už zápas začal Tomáš Plekanec. Leighton ale jeho střelu ztlumil ve své lapačce. Pak už toho Montreal mnoho neukázal. V čase 18:14 se zásluhou Jeffa Cartera dostala Phili do vedení. Scott Hartnell a Jeff Carter sice až nechutně dostrkali Priceho do brány, ale zároveň s ním tam dostali i puk a rozhodčí to nijak nerozhodilo.

Druhou třetinu si rozhodně nikdo z mančaftu Habs za rámeček nedá. Její začátek poznamenaly dva slepené góly Flyers. Jeff Carter jen tak lehce poslal puk od modré na bránu. Nikdo asi nečekal, že by mohl Carey Price při jasném výhledu kapitulovat, ale... stalo se. Nedlouho po Carterovi se trefil Matt Carle. Jeho rána se odrazila za Priceho od hokejky Joshe Gorgese.

Vypadalo to jako jasná věc. Kdyby Montreal nebyl na ledě, nic by tím nezkazil. do třetí třetiny ale nastoupilo úplně jiné mužstvo. Takové, které hrálo proti Washingtonu. Nástup do třetí třetiny ale byl famózní. Tak nějak tam puk létal, až byl najednou v bráně. Střelcem byl Metropolit. O minutu později vyrovnala nová akvizice Habs. Tak dlouho obléhal Montreal branku Philadelphie, až z toho byl gól. Montreal se pak nechal třikrát bleskově za sebou vyloučit za podražení. Konec zápasu poznamenala bitka.

preview Philadelphia Flyers
Konec včerejšího zápasu poznamenala bitka. Flyers v tom utkání získali dva body a v tabulce se dostali právě před Montreal. Myslím, že dnes to bude ještě více na ostří nože. Zároveň to bude poslední zápas před olympijskou přestávkou.

Třikrát za sebou teď Philadelphia vyhrála a pokaždé 3:2. Před Montrealem to dvakrát odneslo New Jersey. "Chcete jít na přestávku jen s tím nejlepším pocitem a hrát před ní ten nejlepší hokej, jaký jen dovedete," řekl Chris Pronger.

Obránce Jaroslav Špaček by neměl dnes na ledě chybět. Údajně se mu nic nestalo.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:V konečné nominaci nebyl ani jeden z nich a protože se USA zranili dva hráči (mimo jiné Komisarek), povolali dva jiné hráče - myslím, že oba obránce Gleasona a Whitneyho. Takže pochybuju, že by tam někdo od nás hrál.
 
14.02.2010 13:50 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Na http://bleacherreport.com/articles/123823-2010-olympic-hockey-outlook-team-united-states

I Gomez by tam měl hrát.. Ale zřejmě jsou to jen předběžný sestavy, protože jsou tam napsaný týmy za který hráči hráli loni.
 
AvatarReakce na příspěvek:A proč by měl hrát Gionta na olympiádě, vždyť v nominaci nebyl?
 
14.02.2010 12:33 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Ve druhé třetině měl chytit oba góly! I ten od modré, i ten druhej. Hrál dobře 55minut, bohužel i za těch pět minut se to celý podělalo.


Osobně doufám že nový GM se rozhodne a nechá oba golmany (něco takového i naznačil). Neříkám že Halák nehrraje momentálně líp, ale Price je Price.
Jo, vidím že dneska nás Halák fakt podržel, skóre mluví za vše. Zápas sem neviděl, sledovala ho přítelkyně a říkala že zas tak špatně nehráli, že byl sice problém, co se týče obrany, ale Halák prý mohl chytat líp.

Suban měl hrát už dřív. Už včera see dobře předvedl.
No nic, tak se teď bude fandit pro změnu čechům na OH. Nevíte jestli nakonec Gionta a ještě jeden hráč, teď si nevzpomenu na jméno, bude hrát za nároďák USA?
 
14.02.2010 10:40 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarMám takovou naivně-optimistickou představu. Jakmile se po přestávce vrátí část hráčů, tak to bude mít na náš tým podobný účinek jako když se Ottawě vrátili Spezza s Alfredsonem...nemožné to není..
 
AvatarTak to jsme posr..i. V tomto dvojzapase jsme meli ziskat alespon dva body. Nemame nic, s play-off taky vidim pesimisticky. Byl bych radsi kdybysme od WSH dostali 8:0 pak bodovali s Philly, protoze tam slo o hodne. Bohuzel my vzdycky dulezite zapasy ztratime a to neni dobresmajlik Jasne nekolik klicovych hracu je zranenych, ale hodne tymu ma tyto problemy. Ted nas ceka fandeni cechum, snad si hraci odpocinou a daji se dohromady, jeste neni nic ztraceno ale nevypada to moc dobre. Takze pome - GO HABS !!!
 
14.02.2010 10:06 | reagovat
Honzam | jan_machacek@centrum.cz
Reakce na příspěvek:Proč nehrál Subban dřív? Protože museli hrát Carle, Belle, White, Wyman, Pyatt, Weber, Leach, Maxwell, Stewart, D´Agostini, Pacoretty... Stejnej případ jsou Trotter a Desharnais. Nevím proč ale 3 asi nejlepší hráče Hamiltonu vedení nepochopitelně ignoruje.
 
AvatarDneska absolutně zpackaný a bezkrevný výkon a samozřejmě dost potupná prohra. Když se podívám na náš los po olympiádě, tak říkám, že tyhle dva zápasy s Flyers nám hodně napověděli o našich vyhlídkách v této sezóně. Hned po pauze totiž hrajeme čtyři těžké zápasy venku (Boston, San Jose, LA a Anaheim) a tam jsou reálné tak dva body smajlik . Což jinými slovy znamená, že na play-off můžeme zapomenout a tak nějak v klidu si dohrát základní část. Bohužel...
 
AvatarA je definitivně hotovo, ještě to dokonce zavání debaklem...! Když jsme dali na 1-3, vypadalo to, že jsme schopni ještě s tím něco udělat. Jenomže Hamrlík dneska nehraje zrovna povedený zápas, už dva góly jdou jeho triko. Navíc si slabší chvilku vybral ke konci i Halák a vůbec bych se nedivil, kdyby do poslední části šel Price. Když budu hodně škodolibý, tak Flyers nám na olympiádě už teď malinko pomohli, protože Jaro tam určitě nepojede v nejlepším rozpoložení...
U čeho se ještě musím zastavit, je vyloučení Plekyho pro údajné bránění ve hře gólmanovi - naprosto identická situace se zákrokem Ovečkina na Gilla, jen u Plekyho s menší razancí. Přesto Pleky šel ven, u Ovečkina se dokonce pochybovalo, jestli to nebyl regulérní gól... Tak kde to jsme?
 
Avatarhmm a je vymalovano
 
14.02.2010 02:15 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Uplně si mě to vzal z pusy z rovinka sem to chtěl psát.To je rozenej vůdce přesilovek.Opravdu je vidět a má velké sebevědomí.Sem zvědavej jak dál poroste a jestli dostane tuhle sezonu více šancí a nebo to je jen na otukání a pofrčí pak zpět na farmu
 
AvatarCo jsme včera podělali za dvě třetiny, dneska jsme stihli hned za první! Je to hrůza, měl jsem z těch zápasů s Flyers obavy, ale až takhle... Hrají jednoduše a hlavně - jsou důrazní před bránou. Všechny tři góly po dorážkách, to už o něčem svědčí...
Jediným pozitivem pro mě z tohoto zápasu je hra Subbana - pánové, to je až k neuvěření, co si takový mladíček ve svém prvním zápase před narvaným Bell Centre dovolí!!! Proč už takový hráč nebyl povolán dřív? Nepotřebujeme Bergerona, Gilla nebo Špačka, nechme hrát takovéhle hráče! To bude jednou dirigent přesilovky jako Markov.
 
AvatarReakce na příspěvek:Bída nesmírná, bohužel... Tak dva důležitý zápasy a takový výkony, jaká škoda... Třeba ještě zabereme, ale moc to nevidím...
 
14.02.2010 01:46 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Dozadu je to holomajzna.Beci Jarovi vůbec nepomáhaj.A do předu taky nic nevymyslíme.Průběh jako u zápasu včera
 
AvatarReakce na příspěvek:stejna tak jako PO
 
AvatarNo tak to je fakt defenzivní hra jako prase! Dvakrát takový nedůraz před naší bránou a dva góly... Zatím z naší strany žádný zázrak a mám obavy, že další dva důležité body budou dnes v tahu...smajlik
 
14.02.2010 01:23 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Halák má letos větší formu a chytá líp.Má menší poklesy formy.Otázka je jakej má strop výkonosti a jakej strop má Jaro.Samořejmě je možné že jednou Price bude velká hvězda ale to nikdo neví.Už se mnoho krát stalo že to nevyšlo.Ono záleží jak se toho chopí a využije hráč sám.Co se tejká Fleuryho tak měl dobrou sezonu ale mě nepřesvědčil je plno lepších golmanů v lize.Jinak dneska se dívám.Go Habs Go smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:jdem na to...
 
Avatartoz dem drzet palce
 
13.02.2010 21:30 | reagovat
newt | lukas.grygar@hrej.cz
Reakce na příspěvek:No nevim nevim. Ten gol od modre mel samozrejme chytit, ale jinak predvadel velmi dobry zakroky a drzel nas v zapase az do treti tretiny, kdy si jeho spoluhraci konecne usmysleli, ze by mohli zacit hrat.

Takovej ten nazor, ze Price letos chyta mizerne, mi prijde HODNE nepravdivej. Nejsou to zadny extra vykony, ale staci se podivat treba na Fleuryho, jak mu trval vyvoj. Brankari vzdycky "rostou" dyl. Predstava, ze se Price vzdame a on z nej fakt vyroste dalsi Brodeur, me uprimne desi :) Ale jsem samozrejme rad, ze letos je ten vyber brankaru podstatne vic fer a oba kluci maji rovnou sanci se o post jednicky porvat.
 
AvatarJaro v brane? ot znamena jedine....dva body:D
 
13.02.2010 19:32 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Já si to nemyslím...já to vím smajlik smajlik smajlik
 
13.02.2010 19:15 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Aj ja si to myslím. On nás narozdiel od Priceho dokáže častejšie podržať v kritických situáciách. No dúfam, že nový GM sa v otázke brankárov rozhodne tak, že ostane Jaro. On na to má aby bol 1. HABS. Priceho urobil hviezdou iba Gainey a to, že mal dobrú jednu sezónu neznamená, že je to hviezda. Po úspechu prišiel klasicky pád tak to je aj so Stevom Masonom. V minulej sezóne chytal parádne a v tejto no tiež nič moc. Jaro by bol našou jednotkou a do týmu by som žiadneho brankára ani nechcel ako náhradu za Priceho. Však máme Sanforda alebo Desjardinsa. Tí sú tiež celkom dobrí. A navyše Price má aj vyšší plat ako Jaro. No ja osobne by som si nechal radšej Jara. Go HABS Go !!! smajlik
 
13.02.2010 18:54 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarDneska bude v bráně Jaro.
 
13.02.2010 18:19 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarKdyby se Price včera nedopustil těch dvou chyb na začátku 2. třetiny, mohlo to vypadat naprosto jinak. Já osobně jsem nechápal co tam děla.. Hrál dobře, jen těch 5 minut v druhé třetině.. Co s tím naděláme.. Teď už nic, musíme jen doufat že dneska to Phily vrátíme i s úrokama, prostě musíme si vybojovat zpátky 6 místo v tabulce
 
AvatarDneska vyhrajeme, snad nastoupí Halák a věřím, že nás dovede k důležité výhře před pauzou...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Philadelphia Flyers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.07
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ahoj a vítej, to byla teda odluka :-smajlik S ... | více
  • ahoj snad po dvou letech, nekam jsem prestal chodit, ... | více
  • Nechapu proc to musel koupit a tim padem zabit ... | více
  • Ty vole Capfriedly končí, co budou fandové NHL dělat ... | více
  • Ano, to měl tehdy MB těžké, to je bez ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík