Na Tampu letos Habs neumějí

05.03.2011, 16:34 | Preview |  Monika Gordíková
 

Canadiens budou v Tampě usilovat o třetí vítězství v řadě. Trenér Montrealu Jacques Martin nedělal s útoky žádné pokusy a chtěl by, aby vše bylo stejné, jako u Panterů. Podruhé za sebou však vynechal trénink Scott Gomez a byl na klinice. Střední útočník je často kritizován za svou malou produktivitu, teď se ale začíná mluvit o nějakém dosud skrytém zranění, které Gomeze jistě zaměstnává víc.

Jacques Martin doufá, že jeho tým přistoupí k utkání proti Tampě, jako k souboji v play-off. „Kdyby teď začaly vyřazovací boje, narazili bychom právě na Lightning. Je to tým, který jsme v sezoně ještě neporazili. Myslím, že proti Panthers jsme hráli dobře, ale opravdu nás pálí nedostatek disciplíny a v tomto ohledu se musíme zlepšit," řekl Jacques Martin.

Trenér dobře ví, že Tampa si v tomto ročníku už ve dvou případech s Montrealem poradila. 13. října vyhráli Lightning v Bell Centre poměrem 4:3 po prodloužení. O rozhodující branku se postaral Ryan Malone. Předposlední den v prosinci pak při svém debutu v NHL kraloval gólman týmu z Floridy Cedrick Desjardins, když pokryl sedmadvacet střel. Tampa vyhrála 4:1.

Ačkoli mají za sebou hokejisté Tampy dvě prohry, stále drží první příčku Jihovýchodní divize. Momentálně však už jen stěží. Floriďané mají jen bod náskok před Washingtonem. Montreal je na šestém místě a na Tampu ztrácí čtyři body. Od osmé příčky dělí Habs šest bodů.

Od návratu po zranění ramene se Mike Cammalleri trefil ve dvou z posledních čtyř zápasů, kdy operuje v lajně s Plekancem a Halpernem. Carey Price proti Panthers nekapituloval a udržel už sedmé čisté konto v této sezoně. Vítězný gól měl na svědomí Hal Gill, jenž se prosadil po rovné stovce zápasů. Předtím se naposledy trefil 31. prosince právě proti Panthers.

Poté, co Lightning porazili Rangers a Devils, prohráli dva zápasy za sebou s Devils a s Bostonem. Právě Bruins vystřídali Tampu na druhém místě Východní konference. Příliš se nedaří Stevenu Stamkosovi, který proti Rangers a Devils ani jednou nevypálil na branku, proti Bostonu jen jednou. „Jsem stále lepší a lepší v defenzivě, ale naše útočná mentalita nebyla dobrá," postěžoval si kouč Blesků Guy Boucher.

Tampa musí zápasit s marodkou. Jak Maloneho, tak Mikea Lundina trápí břišní svaly a oba jsou ze hry. Kapitán Vincent Lecavalier utrpěl při středečním utkání proti New Jersey zranění v oblasti střední části těla a je day-to-day. Stejně je na tom i Marc-André Bergeron.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Na tento zápas sa zvlast tesim - nedovolim si tipnut ci vyhrame, ale verim minimalne v bod....a dufam ze ak sa to zase zvrhne v zapasnicky suboj tak nebudem tahat tak vyrazne za kratsi koniec ako tomu bolo v tom poslednom zapase ....Subban by sa mohol vediet o seba postarat a taky Gill by tiez mohol trosku vzbudit respekt :P
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak dneska hodně dobře sehraný zápas, třetí třetinu už jsme si to hlídali a dovolili domácím pouze zkorigovat. Navíc jsme sehráli super oslabení 5 na 3 i v závěru 6 na 4 a samozřejmě opět podržel Price. Ale pochvala hlavně za první třetinu, ta byla z našeho pohledu asi nejlepší. No a teď nás čeká hodně vyhecovaný zápas proti Bostonu, kde se nejspíš dočkáme pokračování posledního "krvavého" střetnutí v Bostonu...
 
AvatarCo som vam hovoril ze vyhrame...:D jaj tak sa mi ide dobre spat :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak Bergeron klasika, z tohohle jsem vždycky rostl...smajlik
 
AvatarDruhá třetina už tak povedená z naší strany nebyla, nechali jsme se víc zatlačit, i když popravdě nechápu, kde vzala Tampa tolik střel - to jim násobí 2x nebo co...? Přesto jsme stále v dvoubrankovém vedení, což vypadá nadějně. Pleky mi přijde poslední dva zápasy nějak nesvůj, sice má dnes už dva body, ale ani to přesilovkové nasazení na modrou není zatím úplně to pravé ořechové - rozehrávka z pravého křídla od mantinelu mu seděla víc. Ale snad si na novou roli zvykne.
 
06.03.2011 02:54 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarHm, tak druhá třetina přesně naopak, Tampa do toho šlápla a my si dali šlofíka. Aspoň, že to tam Pacioretty plácnul. Nejvíc ale pobavil Bergeron při přesilovce Bolts.. Gill ho tam snad zhypnotizoval nebo co smajlik
 
AvatarNo tie moje tipy zatiaľ ešte stále môžu vyjsť aj keď to nieje ružové pretože Boston prehráva...ale to je jedno lebo viac ma poteší keď BRuins prehrajú a my dotiahneme zápas do vítazného konca :P ...

Viete komu najviac prajem gol ? GOMEZ...jeho hra sa mi tento zapas fakt paci, snazi sa ako sa len da...naozaj mu chyba len kusok stastia ...:/...

Dufam ze Carey to uz do konca udrzi a mame to v kapse :)
 
AvatarTak musím říct, že dnes se mi po dlouhé době náš výkon zatím moc líbí! Jsme aktivní, dobře napadáme rozehrávku a dokážeme se dostat do šance - evidentně jsme tím zaskočili domácí. Ještě škoda, že Gionta nedal nadvakrát tu svou gólovku, mohlo být mnohem veseleji.
 
06.03.2011 01:34 | reagovat
Petr R. | petrraul@seznam.cz
Reakce na příspěvek:wow fakt ten tvuj tip vyjde to sem necekal hrajem zatim vyborne to cumim :DDD
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale ved to bolo viac menej tak ze som vedel ze mi urcite nieco ujde - ale nasim dnes verim :)

Mal som :
San Jose, Dallas - 1
Tampa Bay, Montreal - 2
Atlanta, Florida - 1
Boston, Pittsburgh - 1

 
06.03.2011 00:47 | reagovat
Petr R. | petrraul@seznam.cz
Reakce na příspěvek:ty si blazen,vsadit na náš tým...to projedem :DD
 
AvatarDnes keď som bol tipovať tak som dal aj na Habs :) ...dnes im nejak verím - dúfam že sa Bolts strelecky neprebudia práve proti nám ...GO HABS GO !!!
 
AvatarMíro, Boyes 2 áčkasmajlik smajlik Solidní výkony, no ale holt byl drahé...smajlik smajlik
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.07
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ahoj a vítej, to byla teda odluka :-smajlik S ... | více
  • ahoj snad po dvou letech, nekam jsem prestal chodit, ... | více
  • Nechapu proc to musel koupit a tim padem zabit ... | více
  • Ty vole Capfriedly končí, co budou fandové NHL dělat ... | více
  • Ano, to měl tehdy MB těžké, to je bez ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík