„New Jersey Devils komplex“

20.02.2012, 16:45 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráči Montrealu Canadiens majú v poslednom čase veľmi nabitý program. V nedeľu večer sa Habs znovu zapoja do zápasového kolotoča NHL, keď do montrealského Bell Centre zavítajú hráči New Jersey Devils. V napínavom piatkovom stretnutí dokázali Canadiens zvíťaziť na ľade Buffala Sabres 4:3 až po samostatných nájazdoch. V drese Montrealu sa dnes večer po dvojzápasovej odmlke opäť predstaví útočník Aaron Palushaj, ktorého Habs v sobotu znovu povolali zo záložného celku v Hamiltone do prvého tímu. Zostava Canadiens pre dnešný duel vyzerala nasledovne:

Bourque - Plekanec - Darche
Pacioretty - Desharnais - Cole
Kostitsyn - Gomez - White
Weber - Eller - Palushaj

Gorges - Subban
Kaberle - Emelin
Campoli - Diaz

Od úvodných sekúnd zápasu boli aktívnejší hráči Montrealu. V čase 02:06 putoval za hákovanie na trestnú lavicu hosťujúci obranca Anton Volchenkov a Habs mali k dispozícii prvú presilovú hru v stretnutí. V siedmej minúte úvodnej dvadsaťminútovky vyslal kapitán New Jersey Zach Parise na bránku Canadiens nebezpečnú strelu, ale Price tento strelecký pokus úspešne zlikvidoval. V dvanástej minúte prvej tretiny sa ďalším parádnym zákrokom prezentoval Carey Price, keď zneškodnil strelu z bezprostrednej blízkosti od hosťujúceho útočníka Patrika Eliáša. V čase 18:03 otvoril gólový účet zápasu kapitán Devils Zach Parise. Obrovskú príležitosť na strelenie vyrovnávajúceho gólu mal niekoľko sekúnd pred koncom prvej dvadsaťminútovky obranca Montrealu P.K. Subban, ale Martin Brodeur jeho delovku zneškodnil. Po prvej tretine bol stav 0:1 pre New Jersey.

Druhú dvadsaťminútovku začali lepšie hráči New Jersey, keď si počas niekoľkých minút dokázali vytvoriť veľký tlak na bránku Montrealu, ale našťastie Carey Price chytal spoľahlivo. V šiestej minúte druhej tretiny si dobrú príležitosť vypracoval tretí montrealský útok na čele s centrom Scottom Gomezom, ale hosťujúci gólman Brodeur opäť podržal svojich spoluhráčov. O malý moment neskôr vyslal ďalšiu nebezpečnú strelu na Brodeura útočník Habs Aaron Palushaj, ale ani jeho strelecký pokus sa neujal. V čase 10:54 putoval za nedovolené bránenie na trestnú lavicu útočník New Jersey David Clarkson a Canadiens hrali znovu v početnej výhode. V pätnástej minúte prostrednej časti hry si elitný útok Montrealu na čele s fowardom Erikom Coleom dokázal vytvoriť v rozpätí niekoľkých sekúnd viacero streleckých príležitostí, avšak ani jedna z nich neskončila v bránke Devils. Osemnásť sekúnd pred koncom druhej tretiny inkasoval Carey Price druhý gól z hokejky útočníka Davida Clarksona. Po štyridsiatich minútach zápasu viedli Devils 0:2.

V čase 00:38 putoval za hru so zdvihnutou hokejkou na trestnú lavicu hosťujúci útočník Dainius Zubrus. Canadiens ponúknutú príležitosť konečne využili, keď Brodeura prekonal montrealský foward Max Pacioretty. V šiestej minúte tretej tretiny vyslal na Martina Brodeura z medzikružia delovku útočník Montrealu Scott Gomez, ale hosťujúci gólman mal pohotovú lapačku. V čase 08:27 zvyšoval už na 1:3 pre New Jersey Devils hosťujúci obranca Matt Taormina. Canadiens už do konca tretiny nedokázali prekonať brankára New Jersey Martina Brodeura a tak Habs prehrali 1:3.

Veľmi slabý výkon zo strany Montrealu nemohol znamenať nič iné ako len prehru a ďalšie zbytočne stratené body. Habs sa musia rýchlo spamätať z tejto porážky, pretože Canadiens čaká ďalší súboj už v utorok, kedy do Bell Centre zavítajú hráči Dallasu Stars.

Hviezdy zápasu:
1. Martin Brodeur 21/22
2. Zach Parise 1 + 0
3. Max Pacioretty 1 + 0

foto: REUTERS/Olivier Jean

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Oka oka smajlik
 
21.02.2012 17:01 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttp://www.nhlpro.cz/clanek/21418-v-detroitu-budou-hledat-nahradu-za-patricka-eavese
V tomto článku tiež spomínajú Moena v súvislosti s Detroitom.
 
21.02.2012 16:54 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No to je tiež pravda. No uvidíme čo zase vyparatí ten náš GM. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:taky ma jen 18 rokov, a priznejme si .. det umi draftovat smajlik
 
21.02.2012 16:47 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Pozrel som si jeho štatistiky a na obrancu ich má viac než dobré. Ale QMJHL je iná liga ako AHL či NHL.
http://lhjmq.leaguestat.com/fr/stats/player.php?id=547

 
21.02.2012 16:36 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Noo žeby až takúto cenu má Moen??? No ale aj tak je to len prospect, skôr by som bral nejakého prospecta už z farmárskeho tímu AHL čo už niečo odohral v profilige.
 
AvatarReakce na příspěvek:Pleky hrál snad všechny pozice, ne? smajlik
centr, křídlo, četla jsem, že ze začátku hrál obranu...
v tom je jeho jedinečnost- vyloženě univerzální hráč smajlik
 
AvatarTVA sports reporting last night Holland offered Xavier Ouellet to Habs for Moen !!!

They have even offered to Canadians hope Quebec Xavier Ouellet, of Blainville, Boisbriand Armada, they had selected in the 2nd round (48th overall) in the last draft.
 
AvatarReakce na příspěvek:Vždyť jo, proto říkám, že je to nejspíš nesmysl...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:To je vše fajn, ale za koho by Carter šel? Za nějakou velkou rybu a z těch našich krom nevyměnitelných Gionty a Gomeze moc pouštět nemůžeme... Takže já bych Cartera bral taky, ale jedině za ty dva nebo nějaké balíčky picků, Kostěje apod. Za Plekyho nebo Subbana určo ne.
 
AvatarReakce na příspěvek:I když je to nejspíš nesmysl, tak v případě opravdového zájmu bych já Cartera bral všemi deseti! Má sice vyšší smlouvu, ale že by byl vyloženě přeplacený, to si nemyslím a navíc - byl by to konečně jasný centr č.1, který nám schází. Nezapomínejme na to, že Pleky kdysi hrával křídlo... Pokud bychom vyplatili Gomeze a nepodepíšeme Nokelainena, zůstali by nám na této pozici Pleky, Desharnais, Eller a White, pokud by tedy někdo z nich nebyl součástí té výměny. Takže společně s Carterem 5 centrů, z nichž určitě minimálně White s Ellerem nedávno křídla hráli. Takže tady by se spíš jednalo o protihodnotu, která by musela být asi dost vysoká...smajlik
 
20.02.2012 18:16 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarTímto zápasem nám definitivně ujel vlak PO.
O carterovi se mluví už delší dobu a kdyby ten zájem fakt byl, tak by se o tom vědělo, myslím že carter nehrozí
 
20.02.2012 16:51 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarVeľmi slabý výkon Montrealu! smajlik
S Dallasom musia Habs bezpodmienečne vyhrať aj keby čo bolo. A mimo tému: čítal som také špekulácie, že Hbs sa zaujímajú o Jeffa Cartera. To snáď Gauthier nemyslí vážne. Ďalšie preplatené "drevo" v tíme nepotrebujeme. Máme už Gomeza. Skôr by som sa prikláňal k takému Vermettovi či Brassardovi ale všetko sú to centri, tak a tých máme dosť. Tak keď tak tak s Columbusom najlepšie ani nemeniť.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New Jersey Devils
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.07
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ahoj a vítej, to byla teda odluka :-smajlik S ... | více
  • ahoj snad po dvou letech, nekam jsem prestal chodit, ... | více
  • Nechapu proc to musel koupit a tim padem zabit ... | více
  • Ty vole Capfriedly končí, co budou fandové NHL dělat ... | více
  • Ano, to měl tehdy MB těžké, to je bez ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík