New Jersey pokořeno i podruhé, Habs-Bruins bitva už dnes

05.12.2013, 11:55 | Reportáž ze zápasu |  Jaroslav Francek
 

Dvojzápas s týmem z Newarku vyšel Habs dokonale a vezou si z něj plný počet bodů. Dojem z prvního zápasu byl sice rozpačitý, ale důležitá je výhra. Jak probíhal druhý zápas na ledě Prudential centre?

Habs nedovolili opakování hrozné první třetiny z domácího zápasu a hráli mnohem líp. Díky dovednostem Brandona Prusta se nenechali zastrašit ani v pěstním souboji s Janssenem, který Prust vyhrál. Týmy si vypracovávaly střelecké příležitosti, za hosty to byl například Markov, jehož střela byla dvakrát tečovaná, ale ke gólu nic nevedlo. Až v desáté minutě překonal Budaje Gelinas, ale střela šla pouze do tyče. Za nedlouho poté si vytáhl Plekanec puk z obranného pásma, přihrál Brierovi a tan nádherným pasem našel Giontu, který puk nasměroval nad lapačku Schneidera a do sítě. Habs vedli 1:0 a pro Giontu to byl první gól po těžko uvěřitelných patnácti zápasech. V poslední minutě byli velice aktivní hosté, když se Jágrova formace držela přes minutu v útočném pásmu, ale větší šanci si nevytvořili. Na střely vyhráli hosté 13-9, což je o jeden střelecký pokus méně, než si vypracovali za celý pondělní zápas.

Druhá třetina byla bez gólů navzdory přesilovkovým příležitostem po jedné na každé straně. Početní výhoda Habs byla celkem průměrná, ale byla to branka Budaje, kde tancoval kotouč nebezpečně blízko po zmatku v obraně. Velkou šanci měl později Bournival nebo Plekanec, ale jejich pokusy Schneider pokryl. Na střely opět vyhráli Habs 10-7, což byla znova obrovská změna oproti ospalému domácímu zápasu. Největší drama ale teprve mělo přijít v závěrečné třetině.

Gólovou smršť započal Andrei Loktionov vyrovnávacím gólem. Budaje překonal poměrně lehkou střelou z prostoru kruhů. Jersey se snažili změnit momentum a prostřednictvím Zajacovy velké šance. Po laciném gólu je třeba Budaje pochválit za skvělý zákrok proti této střele. První pokus ujmout se vedení soupeři zkazil Jágr faulem na kamaráda Plekance a díky této přesilovce se dostali do tempa zase i hosté, ale vedení jim znovu převzít nepovedlo, čehož využili domácí a svou snahu přetavili v gól Rydera po jak jinak než nádherné střele. 2:1 pro domácí. Veledůležitým faktem byla ubráněná přesilovka domácích, po které přišla následovně početní výhoda Montrealu a ta odstartovala cestu za zdramatizováním tohoto zápasu. Lars Eller pár sekund po přesilovce dorazil vlastní střelu za Schneidera po nahrávce Galchenyuka zpoza brány. Skóre vyrovnáno 4 minuty před koncem, což ale zdaleka nebylo vše. Minute a šest sekund zbývalo do konce třetí třetiny a v hlavách hráčů obou týmu už bylo prodloužení, když Subbanovi utekl puk u vlastní brány a daroval ho Eliášovi, který Budajovi nedal perfektní střelou šanci. No jo, jenže ono se to prodloužení stejně hrálo, neboť Habs dokázali vyrovnat i tohle vedení Devils! Střelu Gionty chvíli po buly tečoval před bránou Desharnais a šílená třetí třetina a především její poslední čtyři minuty byly dokonány. Nejšťastnějším mužem na ledě byl ale pochopitelně Subban a dával to svým pohybem najevo, čímž nerozesmál určitě jen mě.

Prodloužení bylo také bohaté na zajímavé momenty. Pacioretty jel sám na bránu, ale nějak záhadně se mu nepovedlo zakončit a ihned z protiútoku zahrozil i soupeř. Zápas tak dospěl do nájezdů.

Soupeř je v této disciplíně pod tlakem, neboť ze čtyř pokusů ani jednou nedokázali vydolovat extra bod. V pořadí Boucher, Zajac, Eliáš překonal Budaje pouze nováček v sestavě, kdežto na druhé straně proměnili své nájezdy Desharnais i Eller a za podpory Budaje Habs tento zápas nakonec vyhráli 4:3 v prodloužení. Třetím nájezdníkem měl být Gallagher, ale k tomu ani nedošlo.

Šílený zápas s dobrým koncem pro Habs. Těžká výhra, ale takové stmelují tým. Cadiens odehráli nesrovnatelně lepší utkání než v pondělí, ale soupeř byl opět velice silný, takže remíza po šedesáti minutách byla zasloužená, i když málem dva body zůstaly v Newarku. Pochválit je určitě třeba opět Budaje, další solidní výkon, celou Plekancovu řadu a také Desharnaise, který zase nezklamal v nájezdech. Hned dnes těžký rozpis pokračuje domácím zápasem proti Bostonu.

Preview

Další kapitola bitev mezi Bostonem a Montrealem se popíše dnes v Bell Centre

Habs mají opravdu velice náročný týden. Po dvojzápase s New Jersey je dnes čeká Boston a v sobotu ještě Sabres. A hlavně v tomto bude velký rozdíl mezi dnešními soupeři. Bruins jsou odpočatí, neb zápas hráli naposled 30. listopadu (!). Někdo může namítnout, že to může být i naopak a Habs budou rozehraní, ale odpoědí nám bude až samotný zápas.

Bruins si opět vedou výborně jsou top tým v lize. Stejně jako Montreal dostávají velice málo gólů. Rozehrála se jim na plno první řada Lucic-Krejčí-Iginla a ostatní řady se přidávají. Sice se čekalo víc od Marchanda nebo Erikssona, ale hlavní pro Boston je, že se vyhrává. Velkou oporou je také brankář Rask. Medvědi budou postrádat Kruga a dalšího beka McQuaida.

Montrealská sestava je neznámá, jistý je návrast Price do brány.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
06.12.2013 11:45 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Je to tam! smajlik
 
06.12.2013 08:50 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:A´t dám jakejkoliv název řekne mi to, že už fotka s tímto názvem existuje.. Nevim co s tím je :/
 
06.12.2013 08:45 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarČlánek je na webu, ale mohl by tam někdo prosím dát tuhle fotku? http://prntscr.com/292ers mě to prostě nejde, tak sem ho ani nepřipínal.
Děkuji
 
AvatarNeskutečné vítězství vůle! Po první třetině, kterou jsem tu popsal, jsem šel spát a nevsadil bych na nás ani pětník... Druhá však byla úplně o něčem jiném a ve třetí to bylo prostě na krev, byo vidět, jak hráči bojují a jdou na dno svých sil. To jsem fakt nečekal, klobouk dolů smajlik! Price i se štěstím a přispěním obrany podržel, takže vše v tomto směru v normálu smajlik. Super!
 
06.12.2013 08:22 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatartak to som vážne nečakal že vyhráme o to viac ma tešia tieto dva body. smajlik
 
AvatarJoooo já ten zápas nedal a musel jít spát, ale tohle je nádhera!!! V nabitém týdnu porazit ty šašky doma je krása. Super, nemám slov.
 
Avatartak tahle třetina byla úplně o něčem jiným než ta první smajlik Pleky gól z takovýho úhlu smajlik smajlik a u Pacciho gólu odvedl moc dobrou práci Gally smajlik A Price to jistí zezadu. Hlavně udržet, nejlíp navýšit vedení smajlik
 
AvatarPo tom zranění Boychuka to celkově trochu ztratilo náboj, ale jinak je vidět, jak veliké problémy nám dělá jejich vysunutá obrana - z toho ostatně pramenil i ten vedoucí gól. V přesilovkách to samé, jejich defenzíva je výborná a vůbec nám nedají čas na nějakou rozehrávku od modré. Největší šanci jsme paradoxně měli v oslabení... Je a bude ještě víc na nás vidět, že hrajeme třetí zápas ve třech dnech...smajlik.
 
06.12.2013 01:53 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarTak nám to začíná dost zajímavě.. Ještě se to bude zajímavě vyvýjet. %Skoda že jdu spát.. Tak snad ráno budu psát výherní report smajlik
 
AvatarTo už bych asi raději nechal hrát Whitea a Bournival jako HS ve čtvrté lajně, ale Parros stejně dá pár střídání a zbytek odsedí tak snad to bude ok.
 
05.12.2013 23:51 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:A ještě

Les trios pour ce match :
Pacioretty-Desharnais-Gallagher
Bri?re-Plekanec-Gionta
Galchenyuk-Eller-Prust
Parros-Bournival-Moen

Murray sera de la formation
Bouillon est laissé de côté.

Carey Price sera devant le filet!
 
05.12.2013 23:49 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarMontrealská sestava je známá smajlik
http://www2.dailyfaceoff.com/teams/lines/28/montreal-canadiens
 
AvatarReakce na příspěvek:I to bude dřív než u mě. Budu ti vděčný.
 
05.12.2013 21:49 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarMůžu něco dát ve škole, ale dřív jak v 11 to nebude
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak to bude problém. Sledovat v noci asi budu, ale pokud se to bude špatně vyvíjet tak půjdu spát, neb zítra makám smajlik Tak jedině že bys něco sepsal ve škole nebo já až po práci.
 
05.12.2013 17:29 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarPardo, hele, budu upřímnej, do toho reportu se mě nechce takže kdybys to dal ty, bylo by to luxus :D Můžem se pak třeba domluvit že budu psávat prewievy a ty budeš hrnout reporty..
 
AvatarReakce na příspěvek:Čekám velké derby jako vždy, ale ten rozdíl kolik toho my nahráli a oni odseděli doma v gauči je obrovský, to bude znát... Ale může se stát cokoliv.
 
05.12.2013 15:45 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
wow je dobrý že se DD rozjíždí a Peter s Careym jedou...kéž by jim to vydrželo až do play off..ale teď se mi zdá máme vyrovnanější tým a i špatně rozehraný zápas umíme jak se říká "dopižlat" :D
 
05.12.2013 15:43 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarZ toho čo čítam to bol v závere pekne bláznivý zápas. S Bruins to bude fakt ťažké a hoci verím našim ale moc šancí na body nám dnes nedávam. Predsa len únava sa prejaví či chceme alebo nie.
 
AvatarAno, výkon byl podstatně lepší než v pondělí, ale platilo to hlavně o první třetině - postupem času byli Devils stále více nepříjemní a nechali jsme se často dost zatlačit. Remíza spravedlivá, Budaj až na první gól vynikající, navíc nájezdy ustál skvěle a mile překvapili oba naši exekutoři smajlik.
Boston bude ještě o level výše a navíc odpočatý - předpokládám návrat Parrose do sestavy... smajlik.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New Jersey Devils
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.07
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ahoj a vítej, to byla teda odluka :-smajlik S ... | více
  • ahoj snad po dvou letech, nekam jsem prestal chodit, ... | více
  • Nechapu proc to musel koupit a tim padem zabit ... | více
  • Ty vole Capfriedly končí, co budou fandové NHL dělat ... | více
  • Ano, to měl tehdy MB těžké, to je bez ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík