OH Sochi 2014 - Den 1 & 2

13.02.2014, 13:39 | Aktuální téma |  Lukáš Matýšek
 

Dlouho očekávaný mužský hokej v Sochi začal včera odbytím 18:00. Na programu byly dva zápasy, v nichž se představil pouze jeden hráč Canadiens - Tomáš Plekanec. Třešničkou na dortu každého nedočkavce je fakt, že tohle jsou zřejmě na dlouhou dobu poslední Olympijské Hry, kde se objeví hráči NHL.

Výběr České Republiky se utkal s Tre Kronor. Každý fanda reprezentace ví, že na Švédské korunky Hadamczik natrénovat kluky prostě neumí a jen málokdy to končí jinak, než výhrou Švédů. Ne jinak tomu bylo včera.

Kapitán českého národního týmu si připsal jednu asistenci, dvě střely na bránu a strávil na ledě 22:04.

Žádný jiný hráč Canadiens se v tomhle zápase nepředstavil. Celkový výsledek 2:4 pro výběr Švédska. Velkou zásluhu na tomto výsledku měl námi tolik nenáviděný Erik Karlsson, když vstřelil dva góly.

Druhý hrací den je za námi. I přes původní plán se do akce zapojil i Peter Budaj, který v čase 33:30 střídal bývalého hráče Habs Jara Haláka. V té chvíli už USA vedlo 5:1. Dvojka Canadiens inkasovala ještě dva goly a statistická úspěšnost 75% jistě nebude něco, čím by se chtěl chlubit. Ve stejném zápase se představil i Max Pacioretty, který si připsal asistenci u 3. americké branky, plus 2 v tabulce pravdy a 4 střely na bránu. TOI 11:30

V dalším dnešním zápase se představili hned dva hráči Canadiens, Alexei Emelin a Andrei Markov. Emelin předvedl hrubku, když Slovinský výbor snižoval zásluhou Jeglice na 3:2, svým stíněním vlastnímu brankáři bez soupeře. V zápase si připsal dvě trestné minuty, žádnou střelu na brnánu a TOI 13:58. Sborná nakonec zápas vyhrála 5:2 i zásluhou Andreie Markova, který nastupoval v první obranné dvojici a jeho TOI činil 16:17.

V posledním dnešním zápase se předvedla hvězda Canadiens Carey Price. Jeho téměř bezchybný výkon narušil v čase 40:22 Nor Thoresen když v přesilovce snižoval na 2:1. I přes jeden inkasovaný gól si Price udržel 95% úspěšnost (19/20). Druhý hráč Canadiens, P.K. Subnan, za Javorové listy nenastoupil. Jeho start je očekávám v zítřejším duelu s Rakouskem, kde zase bude na střídačce sedět Price a v bráně se představí Luongo. TOI Price v zápase s Nory je rovných 60:00.

Poslední věta je samozřejmě vtip. Přátelé, potřebuju aby za mě vzal někdo Olympijské info v neděli, jsme s Pardem mimo a co se dívám, jsou tam hned 3 zápasy kde by měli zasáhnout hráči Habs.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Ohledně OH souhlas, Amíci hráli ve skupině jak bozi, ale co jím to bylo platné, když v dvou nejdůležitějších zápasech nedali ani gól, škoda.

Isles mi je líto, ale to k tomu patří. Uvidíme jak na tom budeme my, ale zase jsou všichni natěšení, do toho blížící se TDL, takže o zábavu bude postaráno.

Jo a Tinordi byl povolán k týmu, Nate zatím asi zůstává v Hamiltonu, což je škoda, nejraději bych je měl oba v Montrealu, kde patří.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jj, Price byl naprosto v klidu a působil hodně jistým dojmem - snad mu to dodá další sebedůvěru do rozhodující fáze sezóny. Amíkům jsem to taky moc přál, hodně se mi líbí jejich hra a to už delší dobu - Kanaďané se však ukázali mistry taktiky a s postupující důležitostí zápasů stoupal jejich výkon a semifinále i finále si pohlídali neuvěřitelným způsobem!
Mám teď trochu obavy, jak bude po té pauze naše hra vypadat, ale s tím se budou muset vypořádat všechna mužstva - alespoň, že se nám nikdo nezranil, takoví Islanders musejí být "blahem bez sebe" v případě Tavarese...
 
AvatarTak bartrand se nám na zpravodajství z OG trochu vysral, ale sledoval to asi každý smajlik
Výborné hry s výborný výsledkem. Carey a P.K. jsou olympijští vítězové, což je pro nás jen dobře. Carey odehrál své největší zápasy kariéry naprosto famózně, což ho do PO může jen posílit. Jen škoda, že USA propadlo v boji o bronz, přál jsem jim to nejen kvůli Maxovi.
 
14.02.2014 11:37 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarTak povinná výhra dneska. Takovej průběh se dal ale čekat, s Lotyšama je to vždycky takový nepříjemný. Pleky zase parádní práce v oslabení a taky 3 šance. Jinak Jarda nepotřebuje komentář, to je prostě hrající legenda smajlik
 
AvatarMoc se mi líbil Stastny s Maxem, hráli spolu i na poslední MS a opět to vypadalo dobře. Ale jeho přivedení do týmu a zbavení se DD je jen sen. Carey výtečný, dobře zvládl premiéru v seniorské repre a na velké hřišti toho celkově asi taky moc za svůj život nenahrál. Jen škoda, že neudržel SO po smolném gólu.

Co se týká ČR, tak tam bylo v krásné nahotě vidět, jaké máme v obraně hráče v porovnání s beky Švédska, ale to bych se jen opakoval. Po polovině zápasu to nebylo zlé, ale Lotyši, neřku-li Švýcaři budou hodně kousat. Zamírovatím (smajlik smajlik smajlik ), ale mám blbý pocit, že Švédi nás neobrali o první body na tomto turnaji.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.07
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ahoj a vítej, to byla teda odluka :-smajlik S ... | více
  • ahoj snad po dvou letech, nekam jsem prestal chodit, ... | více
  • Nechapu proc to musel koupit a tim padem zabit ... | více
  • Ty vole Capfriedly končí, co budou fandové NHL dělat ... | více
  • Ano, to měl tehdy MB těžké, to je bez ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík