Koivu to zařídí...

04.04.2007, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Hlavním hrdinou v zápase s Bostonem byl náš kapitán Saku Koivu.Nic jiného, než tato parafráze názvu známé české komedie, mě při ohlédnutí za nočním zápasem Canadiens nenapadlo. Saku Koivu uchopil osud utkání do svých rukou, aby tak všem ukázal, že znovu našel tu správnou vůdcovskou náladu. A v pravý čas, protože teď to Habs potřebují jako sůl!

Papírově měl být Boston nejhratelnějším soupeřem z posledních tří, které nás ještě čekali. Ovšem začátek zápasu a vlastně většina první třetiny tomu vůbec nenasvědčovala. Domácí přenechali aktivitu na holích Bruins a tak není divu, že i konečný poměr střel za tuto část vyzněl právě pro hosty. Ne však ta nejdůležitější statistika, kterou je skóre - to vyznělo pro nás, když jsme dokázali využít hned první nabídnutou přesilovku. Gólové situaci ještě předcházela obrovská šance Higginse, který se po šikovně sehrané buly od Plekance dostal sám před gólmana Toivonena, ale jen o vlásek minul levý horní roh branky. Ale poté už udeřilo - od Haláka putoval puk k Souraymu, který ve středním pásmu přihrál Koivovi a ten už obstaral zbytek. Ze čtyřech hráčů Bostonu udělal solné sloupy a nakonec si vychutnal i brankáře - 1-0. Třetina končila tímto stavem a naší přesilovkou 5 na 3, která v druhé části trvala více jak minutu a půl. Na branku hostí jsme za tuto dobu vyslali osm střel, ovšem ani jedna nenašla svůj cíl a to hlavně zásluhou nejlepšího hráče hostí, gólmana Toivonena. I díky přesilové hře hned na počátku třetiny jsme po zbytek této části předváděli úplně jiný hokej než v prvním dějství. Šancí bylo hodně, ale jak jsem již řekl, strážce svatyně Bruins byl vynikající a asi nejlepší zákrok předvedl při nájezdu Tomáše Plekance, kdy už diváci zvedali ruce nad hlavu. Takže i po druhé části jen 1-0 a stále otevřený zápas. Tím spíš, že v poslední třetině jsme opět nepochopitelně vyklidili pole a hosté byli lepším týmem. Vyrovnání několikrát viselo na vlásku, ale i my jsme měli v brankovišti spolehlivou "zeď" jménem Jaroslav Halák. V této rozhodující pasáži nás podržel a dokázal, že už se plně aklimatizoval v této soutěži. A jak už to bývá zvykem, udeřilo na druhé straně a nemohlo to být z hokejky nikoho jiného, než našeho kapitána. Koivu předvedl svou druhou vynikající individuální akci, když si od levého mantinelu nabruslil přes obránce až před branku a mezi betony Toivonena Canadiens uklidnil - 2-0. Do konce v tu chvíli zbývalo něco málo přes pět minut, které jsme si však celkem v klidu už pohlídali, i když Boston ještě nějakou šanci měl. Ale to platí i na druhé straně, tutovku si vypracoval útok Johnson-Bonk-Begin, ale posledně jmenovaný zblízka nedokázal zavěsit. Řekl bych, že tenhle útok byl společně s Koivem a Halákem našimi tahouny na cestě za vítězstvím.

Dva "povinné" body jsou doma a z ostatních soupeřů nám jeden už odpadl - překvapivě obhájce Stanley Cupu Carolina... Toronto mělo také namále, s Philadelphií dokázalo zvítězit až v prodloužení, takže na nás ztrácí stále jeden bod. A třetím do party jsou Islanders, kteří na nájezdy udolali v derby Rangers a pořád živí naději na postup. Myslím, že je pro nás lepší, že Islanders bodovali, protože mají doma Toronto a stále jim o něco půjde, takže by mohli nějaký ten bodík Maple Leafs vzít. V tom případě by nám ze zbývajících dvou zápasů stačily nejspíš dva body. Každopádně, závěrečné derby v Torontu bude bitva jako řemen!

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarZrovna jsem se dodival na zapas s NY a totalne jsme vyhoreli. Na lede byl celou dobu jen jeden tym - NY Rangers. Vim ze chlapi se urcite snazili ale opticky to vypadalo ze mame play-off davno jiste a o nic nam nejde. Pritom jsme hrali o vsecko. Rozhodne tedy posledni zapas v Torontu a tam to vidim pesimisticky. Dneska hruza des - vubec jsme se nedostali do hry. A kdyz uz jsme vytvorili nejaky zavar, nebo polosanci tak byl na miste skvely Lunqvist. Jedina pozitiva na dnesnim zapase bylo ze do treti tretiny naskocil do branky Huet - a chytal skvele. Jsem zvedavy jak trener vyresi otazku golmanu. Dale Koivu prekonal sve osobni maximum v poctu bodu v zakladni casti (nyni 72) a Souray tusim prekonal rekord v poctu presilovkovych golu vstrelenych obrancem v jedne sezone - ale to si nejsem jisty. Urcite by to oba vymenili za vyhru v dnesnim zapase... Aspon ze Islanders porazili Toronto takze by nam mohl teoreticky stacit dovezt z Toronta jeden bod. GO HABS !!!
 
06.04.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Tady měli vyhrát v Torontu nevyhrajou.Tomu sám nevěřim.To je konec
 
Avatarto formes: Řekl jsi to za mě, přesně takhle jsem to viděl taky. Jestli se má takhle bojovat o play off, tak tam nemáme co dělat. Rozehrávka neexistovala, za celý zápas snad dvě, tři vyloženě gólové šance a ten přesilovkový gól. První gól mohl Halák mít, škoda, přišel dost brzy. Při druhém nechají obránci Jágra mezi kruhy úplně samotného, asi nevěděli, že hráči jeho kvalit se takový prostor nedopřává... Je dobře, že do třetí třetiny nastoupil Huet, ne že bych Haláka vinil z naší prohry, spíš jde o to, že se mohl Huet po dlouhé době postavit v zápase do branky a rozchytat se na Toronto, kde bude podle mě 100% chytat. Já věřím, že tam bod uděláme, Toronto bude pod velkým psychickým tlakem a to by mohlo být pro nás dobře.
 
Avatarpřesně jak jsem čekal - česká média oslavují Jágrův 30-ti brankový rekord - za což mu upřímně gratuluju. Ale neškodilo by se aspoň zmínit o rekordu Souraye který již nastřílel 19 přesilovkových branek což je TOP mezi všemi obránci co kdy v NHL hráli. Taky mu patří gratulace !!! Na Nhl.cz seznamu atd, ale bohužel píší jen o Jágrovi a Hejdukovi, ale to se nedá nic dělat.
 
06.04.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Rekordy jsou fajn i já Jágrovi gratuluju,ale mohl si to schovat na někoho jiného.Trefil si i Malík, sváteční střelec.Malá poznámka k té prvé brance. Střela byla prudká a Halák ji zřejmě přes vracejícího se a napadajícího obránce, neviděl.Byť byla prakticky od modré.Je to můj dojem,stejně ho nikdo z prohraného zápasu neviní.Ale to je teď jedno.Bída je,že body jsou v tahu a před námi v Torontu, Toronto.Bod by asi stačil,jenže jestli budeme hrát jak v New Yorku,neni šance.I tak derbi jsou vždy vyhecovaná a tentokrát to bude ještě víc.Snad budou přemotivování/Toronto/ a nebude se jim dařit.I tak to vidim 90% na 10% pro ně.Zřejmě jdem na prázdniny pánové.Naděje umírá poslední.
 
AvatarŽádné Toronto - fuj - postoupíme MY - MONTREAL CANADIENS !!! Chlapi musíte tomu torkchu věřit. Sice máme 2 zápasy venku ale máme to ve svých rukou. Toronto mělo problémy s Philadelphíí které nešlo vůbec o nic - proč by němělo mít problémy i s náma, když nám jde o všecko ? Dokud nebude odehrána 60minuta 82.zápasu sezóny v Air Canada Centre tak stále věřím v postup ! GO HABS
 
05.04.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Máš pravdu,dokud nezkončí 60 minuta zápasu s Torontem,tak žijem.Člověk je z toho už unavenej.Přitom v této době ,už mohl být dávno klid.Ještě jednou jsem koukal na tabulku a zápasy,které čekají nás,a zápasy soupeřů kteří připadají v úvahu a musím konstatovat 1)Tampa-Florida,Atlanta.Tak to je jasné,těm PO neuteče.2)Isles-Toronto,Philly,New Jersey.Moc by nám pomohlo kdyby zmohly Toronto.Ale vše nevyhrajou,a do PO se nedostanou.Ani náhodou.3)Rangers-my,Pitsburgh.Pokud nás porazí jsou v PO.Ale to se nestane.Černý Petr bude jejich.4)Toronto-Isles a my.Pokud prohrají s Isles, tak se i kdyby nás porazili do PO se nedostanou.Tomu moc nevěřim.Spíš věřim variantě,že vyhrají obě utkání a do PO se dostanou. Náš úkol je jasný.Minimálně dva body a mělo by to vyjít.Vivat na Rangers-držte pěsti chlapi,ať to dopadne.
 
AvatarMůj tip je, že v New Yorku i Torontu uděláme bod a Toronto bod ztratí s Islanders. V tom případě bychom postupovali, samozřejmě za předpokladu, že Islanders někde ztratí.
 
AvatarZápas jsem viděl a musím ocenit výkon Bostonu který byl rovnoceným soupeřem a často nás zatlačil do úzkých. Na to že jim o nic nejde tak hráli skvěle. Náš výkon byl také výborný. O super zápasu Koiva psal již Míra, ale já bych chtěl vyzdvihnout výkon Jaro Haláka který pochytal několik "gólovek" Bostonu a držel jednogólové vedení až do samého závěru. Hostující golman Toivonen si zaslouží tu samou pochvalu. Teď nás čekají zápasy pravdy. Rangers a Toronto. Bude to obrovsky težké ale snad aspon jedno vítězství urveme. Mohlo by stačit. Největší strach mám z posledního matche v Torontu - tam se nám moc nedaří. GO HABS !!!
 
04.04.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Tak,tak.Z Jardy Haláka roste prvotřídní golman.Navíc ho budem muset angažovat jako přihrávače na góly,che,che.Ve své první sezóně chytá opravdu výborně.Čisté konto,co víc si přát.Bohužel jsem viděl kousek první třetiny zbytek jsem prochrup. Moc se nám nedařilo a Boston byl lepší.Rád se mrknu na highlihgty na goly a herní situace.Ale kdo mě podle vašich reakcí překvapuje, Saku.Během sezony měl jsem na něj vztek,zdálo se mi, že pro mužstvo neodezdává co by mohl a on hraje teď jak pánbůh.Jen tak dál Saku,musíš nás dovést do PO.Bude to,ale na ostří nože.Teď přicházejí rozhodující zápasy a oba venku a s Torontem v zádech.Carolina a Isles jsou mimo to je OK.Rangers prohráli,ale maji bod.Nezbejvá než minimálně 3 body z obou zápasů.Na Rangers si věřim.Derbi Toronto, to je vždy vyhecované a oni obyčejně na nás umějí.Bez ohledu na poslední zápas kdy s námi prohráli.Tedy budou to ještě nervy.,,Lets go HABS"
 
AvatarPozor, Islanders nejsou mimo hru, ztrácejí na nás sice čtyři body, ale mají zápas k dobru a pokud zbytek vyhrají a my získáme třeba jen bod ze dvou zápasů, jdou před nás.
 
04.04.2007 12:00 | reagovat
gagner | jan.kolar@hornets-team.com
Moh jsem zápas sledovat (2 třetiny, pak jsem usnul) a řeknu vám, že jsme mohli vyhrávat 8-0, ale i prohrávat 0-5 :)))
 
04.04.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Ano Míro,ale já počítám s dvěma body s Rangers.Je to trochu drzost,ale tam uspějeme-musíme.Isles se mohou nejvýš dostat na 92 body,a jestli platí co jsi říkal o počtu vítězství,rázem s námi nemají šanci.Navíc oni tři zápasy bez DiPietra nevyhrají.Ani náhodou.Problém je jiný.Zužuje se to na tři týmy.My,Rangers a Toronto.A jeden dostane černýho Petra.Vzhledem k tomu,že hrajeme venku máme nejhorší výchozí pozici.Na druhou stranu hrajeme s těmi, kterých se to týká.Výhoda je ,že to můžeme ovlivnit.Aspoň tak si to myslim.
 
AvatarRangers a Tampu už neberu jako naše soupeře, ti to mají podle mě jisté. O jednom místě se rozhodne mezi námi, Torontem a Islanders. Mám veliké obavy, že tím šťastným bude nakonec Toronto. Ale nechci to vůbec přivolávat...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.07
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ahoj a vítej, to byla teda odluka :-smajlik S ... | více
  • ahoj snad po dvou letech, nekam jsem prestal chodit, ... | více
  • Nechapu proc to musel koupit a tim padem zabit ... | více
  • Ty vole Capfriedly končí, co budou fandové NHL dělat ... | více
  • Ano, to měl tehdy MB těžké, to je bez ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík