Aféra s mafiány odhaluje i nedisciplinovanost v týmu

21.02.2009, 15:11 | Aktuální téma |  Monika Gordíková
 

Mediální pozornost, které se v posledních dnech dostává hráčům Montrealu, přesahuje obvyklou míru. Nijak nesouvisí s akcemi u příležitosti stoletého výročí založení kanadského klubu, spíše vrhá na oslavy temný stín.

Vše začalo pondělní kritikou někdejšího trenéra Jeana Perrona na adresu některých mladíků Habs v souvislosti s jejich přehnaně aktivním společenským životem. Přidalo se vyřazení Alexeje Kovaljova z kádru, který odcestoval k zápasům do Washingtonu a Pittsburghu. To hlavní ale mělo teprve přijít. Páteční vydání listu La Presse přineslo odhalení vztahů mezi bratry Kosticynovými a drogovým dealerem Pasqualem Mangiolou, který byl nedávno zatčen kanadskou policií. S mužem obviněným z několika trestných činů byl v kontaktu i český obránce Roman Hamrlík.

Pro běloruské sourozence měl Mangiola zajišťovat “služby všeho druhu” - sháněl jim bydlení, auta i alkohol, zajišťoval pro ně služby řemeslníků. Měl přístup i k jejich bankovním účtům. Spojení mezi Romanem Hamrlíkem a obžalovaným tak důvěrné nebylo.
Policie odhalila Mangiolovy styky s hokejisty Habs na základě odposlechů telefonických rozhovorů, ale ani jeden z hráčů není podezřelý z nezákonných aktivit.

NHL a hráčská asociace NHLPA ve spolupráci s vedením montrealského klubu monitorují celou situaci. Nejvíce zamotanou hlavu mají pochopitelně představitelé Habs.

“Můžu komentovat jen to, co vím, a to není nic dobrého,” přiznával v pátek generální manažer Canadiens Bob Gainey. “Není to dobré pro náš tým, nestaví ho to do dobrého světla. Rozhodně to není činitel, který by zlepšil naše výkony.”
“Nejsem naivní, také jsem hrával. Bylo to v jiné době a za jiných poměrů, ale vím, že pokud hokejista není schopen z osobních důvodů podávat maximální výkon, sráží to i jeho spoluhráče,” říká bývalý útočník.

“Jsme velmi znepokojeni, protože víme, že tato osoba není jedinou, kdo se snaží prostřednictvím hokejistů proniknout dovnitř našeho klubu. Hráče jsme varovali a upozornili je, že tohle chování není v souladu s filozofií naší organizace. Musí si pečlivěji vybírat lidi, s nimiž přicházejí do styku. To jsme jim vzkázali a budeme jim to připomínat,” seznamuje Gainey s bezpečnostními opatřeními.

Své svěřence se Gainey snažil v pátek ochránit před zvídavými dotazy, oba Kosticynové nicméně pár slov pronesli. Andrej přiznal, že se s Magniolou zná, ale o jeho současné situaci nic netuší. Sergej, kterého v týdnu poslali Habs na farmu do Hamiltonu, pouze sdělil, že zprávy v novinách četl a nehodlá je komentovat.
Ti kluci jsou v jednom kuse na tahu

Jméno Sergeje Kosticyna se v nehokejové záležitosti skloňovalo už počátkem týdne, spolu s Careym Pricem a Chrisem Higginsem. Tihle tři mladíci si podle Jeana Perrona, jenž trénoval nejslavnější klub v osmdesátých letech, užívají života víc, než je zdrávo a než by bylo vhodné vzhledem ke slavné značce Habs.

“Jsou v jednom kuse na tahu. Mám to z dobrých zdrojů, které dobře vědí, co se u Canadiens děje. Říkám to veřejně proto, aby se Guy Carbonneauovi nestalo to, co mně. Nechci, aby ho vyhodili, protože neumí udržet disciplínu v týmu, který vede. Za mých časů všichni v klubu, kromě mě, věděli o eskapádách Petra Svobody a Shaynea Corsona. Kdybych věděl, co se děje, zasáhl bych, ale zjistil jsem to příliš pozdě, takže jsem byl vyhozen. Pokládám za důležité, aby se Guy dozvěděl, co se děje.”

Carbonneauovi je ale starostlivost jeho předchůdce proti srsti. Pokládá zveřejnění jmen hříšníků za nevhodné. Ke kouči, který dovedl Montreal k titulu v roce 1986, ztratil po jeho prohlášení úctu.

“Bary jsou pořád plné a nesedí tam jen hokejisté. Jestli si dali jedno pivo nebo deset? Nemůžeme je hlídat 365 dnů v roce. Diskutujeme s nimi během sezóny, ale co dělají, když jsou sami, to nemůžeme ohlídat,” vysvětluje Carbonneau. “Dokud se to neprojeví na jejich výkonech na ledě, nemůžeme s tím nic dělat.”

Jeden z obviněných Carey Price bere obhajobu do vlastní režie. “Neznám Perrona a nestarám se o něho, ať se nestará on o mne. Je to můj soukromý život. Už mě to vážně unavuje,” říká brankář Montrealu.

Zkušený Patrice Brisebois žádá o klid v klíčovém období sezóny. Habs sice v sedmi z posledních osmi utkání padli, ale pořád jsou ve hře o postup do play off. “Žijí si vlastním životem a dokud se to neprojeví na jejich výkonnosti, není důvod se tím zabývat. Je však smutné vidět, že v době, kdy se nedaří, hledají lidé další způsoby, jak rozklížit tým. Ale proč se vlastně divím, v Montrealu to tak bylo vždycky,” tvrdí hokejista, jenž ve městě s dvouletou přestávkou vyplněnou angažmá v Coloradu působí od roku 1990.

zdroj: nhl.cz (Pavel Krupička)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
22.02.2009 10:02 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarTanguay už trénoval, tak se to snad nebude zbytečně protahovat.
Jinak mě překvapilo, že se na ledě objevil Alfredson, jenž měl nastoupit až proti Carolině. A on filuta jeden naskočil už proti nám s chráničem brady (nebo chcete-li čelisti).
Sens si zřejmě zvolili správného kapitána...
 
AvatarKonečně ryze pozitivní zápas. Halak zachytal skvele, sli jsme rychle do vedeni, ktere jsme urdzeli. Zapas byl v podstate rozhodnut v pulce zapasu. Plekanec a Schneider pokracuji ve skvelych vykonech a Kovaljovovi pauza evidentne prospela. Doufejme ze ho to po dvou zapasech zase neprestane bavit. Presilovka jde posledni zapasy nahoru, aspon goly v ni tedy padaji... Uz by se mel vratit Tanguay ne ? Trva to nejak dlouhosmajlik Podle me na nej Koivu ceka jako na smilovanismajlik Doma jsme vybojovali dva dulezite body (proti Ottawe by to mela byt povinost) Proti Vancouveru by to melo byt jine kafe, a mame jim co oplacet. GO HABS !!!
 
Jj, ve třetí třetině to byl konečně výkon, které od něj očekávám. Hodně nás tam podržel, když jsem skoro pořád hráli v oslabení. Snad se Plekyho lajně bude dařit dál a hlavně se k ní přidá nějaká další, protože s jednou lajnou to nevytrhnem. Snad se rozjedem v přesilovkách... Teď musíme dát vancouver a jedem dál:)
 
21.02.2009 23:44 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarTak a je to doma. Jaro Halák nás opět podržel (přes 40 zákroků), Kovalev se zvedl (1 2), Plekanec ze Schneiderem opět potvrdili formu. Jen tak dál...
 
Díky bohu za ten gol do šatny, tím jsme si doufám zajistili vítězství. Přesilovky se nám teď velmi daří, což je velmi důležitý a může to převážit misku vah v postupu do play off. Plekyho lajna opět vynikající výkon, škoda jen inkasovanýho golu, když předtím jsme spíš mohli Kovym dát. Jarda je dneska velmi nervozní a zdá se mi, že dneska to není rozhodně jeho den. Třetí třetinu pohlídat a vzhůru k dalším bodům:)
 
Taky se mi to sekalo nebo spíš vůbec nejelo, ael sopcast valil dobře, teď už jede atdhe vpoho. Zatím super špíl, zvedáme se v přesilovkách, Kovy a Pleky taky dobrý, takže jen udržet a získat tohle moc důležitý vítězství
 
21.02.2009 21:57 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarTaky se vám škube ATDHE? Sice jsme do zápasu vlítli, ale od půlky třetiny jsem viděl velký kulový...
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.07
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ahoj a vítej, to byla teda odluka :-smajlik S ... | více
  • ahoj snad po dvou letech, nekam jsem prestal chodit, ... | více
  • Nechapu proc to musel koupit a tim padem zabit ... | více
  • Ty vole Capfriedly končí, co budou fandové NHL dělat ... | více
  • Ano, to měl tehdy MB těžké, to je bez ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík