Špaček a Muller jsou zpátky v Montrealu a chtějí si odvézt dva body

13.02.2012, 15:52 | Preview |  Monika Gordíková
 

Montrealští novináři mají důvod k úsměvu. Do města totiž přijel tým Caroliny, jehož dres obléká jejich velký oblíbenec Jaroslav Špaček. Ten se při svém náhlém odchodu z Mekky hokeje nestihl se žurnalisty ani rozloučit. Spolu se Špačkem přijel i kouč Kirk Muller, letitý asistent hlavního kouče Habs. Pokud by Canadiens tomuto soupeři podlehli, pomohli by mu k přiblížení k sobě samému. Na pomoc přijeli z Hamiltonu Ryan White a Ian Schultz.

Habs mohou v noci vyhrát už popáté za sebou, což se jim v této sezoně ještě nepovedlo. Vítězná série pomohla k tomu, že v kanadském městě už se zase mluví o play off a nejvíc se při tom zmiňuje gólman Carey Price, jehož hvězda září od soboty až do Toronta, kde Habs o víkendu vyhráli 5:0. „Myslím, že naše současné výsledky mají hodně co dočinění s tím, že každý v kabině je daleko víc pozitivně naladěný," domnívá se Price.

Hurikáni jsou v Montrealu jako tým s přízviskem „ten poslední z Východu". V poslední době ale hraje tým docela dobře. Z posledních dvanácti zápasů dokázali hráči desetkrát bodovat. Nicméně, tým prohrál oba své poslední zápasy v prodloužení. „Jsme na správné cestě. Jsme na ní v každém zápase. Hrajeme a pracujeme tvrdě. Pokud budeme pokračovat v nastaveném stylu, pak budeme odměneni," říká kapitán Hurricanes Eric Staal.

Jak už bylo zmíněno výše, do Montrealu se po dlouhé době zase podívá Jaroslav Špaček. „Bude to trochu bláznivé," řekl Špaček krátce po příjezdu do města oficiálním stránkám svého klubu. Návrat „domů" to znamená i pro Kirka Mullera, který v dresu Habs odehrál čtyři sezony a pět ročníků působil jako asistent trenéra. „Bude to zajímavé. Zrovna minulý týden jsem prodal svůj dům, takže tam už nemůžu být," usmál se Muller.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Z čeho jsi usoudil, že žijeme v Montrealu? smajlik To by mě teda zajímalo. V tom prvním příspěvku jsem to bral jako joke.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, je to převážně fanclub Čechů a Slováků, ale žijících v bývalém Československu - samozřejmě se tu určitě najde najde nějaký člen, který žije v zahraničí a dokonce i v Montrealu. Je to prostě ekvivalent k oficiálnímu fanclubu Habs a je to takové fanouškovské nadšení.
 
14.02.2012 14:42 | reagovat
dreamsis | dreamsis@yahoo.com
Nie, tie otazky som myslel smrtelne vazne...
No myslel som si, ze toto je FanClub Cechov a Slovakov, ktori ziju v Montreali.
Kolko z vas tam je a kolko je v CR/na SK?
Pozerat zapas Habs v anglictine je hriech. RDS rules!
No vcera asi rozhodlo to, ze Kirk Muller pozna Montreal uz 20 rokov, tak vedel presne, aku zvolit taktiku na Canadiens... Do konca zakladnej casti este daleko, este nie je nic stratene, ale bude to asi dost tazke dostat sa do play-off...
 
AvatarTy třetí třetiny jsou naprosto šílený, to už je na nějakého psychologa nebo co...! Kaberle to podělal, ale abychom pak padli do takové křeče, to je chyba někde jinde. Škoda, protože špatně jsme vůbec nehráli, ale to Carolina taky ne - celkem dobrý hokej, bohužel pro nás bez bodu a jsme zpátky na zemi. A já už si pomalu bláhově myslel, že začíná malý zázrak...smajlik.
 
Avatarškoda no...zápas to byl vyrovnanej, škoda těch oslabení....
nesnáším tyhle infarktový konce, kdy se hraje bez brankáře....ale to Habs střílej na bránu jak o život. Dneska především Pleky jel jednu střelu za druhou a ukazuje, že je stále v týmu potřebný.
 
14.02.2012 04:05 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Díky Kaberle za dementní přihrávku, dostali jsme góla při vlastní přesilovce a to kvůli němu. Do hajzlu s tímto už. Tým dře aby to otočil a pak to posere chyba obránce. By ho měl posadit blba. Vím že jsou všichni pod tlakem ale je to jejich práce a mu doprdele není dvacet aby nahrával jak zelenáč. Klesl u měn na nejnížší možnou míru. Canes hráli fakt dobře, ale byli k poražení sakra.
 
14.02.2012 04:02 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarOsobitne môžeme ďakovať pánovi Kaberlemu pretože kvôli jeho kiksu sme prišli aspoň o jeden bod. smajlik
 
AvatarBohužel naše třetí klasická třetina...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:jo tak...ten listopad jsem chytla, ale pak už jenom něco...tahle to vypadá, když o angličtině na gymplu opakujeme už druhej rok učivo ještě ze základky...se víc naučím u toho hokeje smajlik
 
14.02.2012 03:19 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:nn, říkal, že to byli první dvě proměné dvě přesilovky v zápase od 19. listpadu a teprve potřetí v sezoně.
 
14.02.2012 03:19 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:fuu aj ja som čumel ako puk. Som myslel, že pod druhom góle Canes je "vymaľované" ale hráči to nevzdávajú a bojujú ďalej.
 
AvatarReakce na příspěvek:je vidět, že asi ty přesilovky trénovali, komentátor říkal, pokud jsem mu rozuměla dobře,že dvě přesilovky letos ještě neproměnili během jednoho zápasu.
zatlačili je pěkně, před Plekyho gólem byly střely na bránu myslím 10:21 nebo tak nějak, teď je to 18:24 smajlik
 
AvatarMusím říct, že ten hokej má náboj, vůbec to nevypadá, že by proti sobě hrála dvě mužstva, kterým se letošní sezóna zatím moc nedaří... Habs předvedli výborný obrat a nevěřím svým očím - my využili dvě přesilovky...smajlik. Teď ta naše nešťastná třetí třetina...
 
14.02.2012 03:09 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo po tom druhom góle Hurricanes to nevyzeralo dobre, ale našťastie sme využili presilové hry a Pleky sa parádne trafil a vedieme. Ale na konci tretiny Canes riadne tlačili. Ešteže máme Pricea. No toto bude ešte veľmi zaujímavé. smajlik
 
Avatarhezky Pleky!!! pěkná akce...vypadá to, že se yase dostal do formy, tak mu snad to vydrží
smajlik
 
Avatarto asi Randy Subbana zabije za to, že takhle připravil tým o přesilovku...
je dobře, že je Pleky v pohodě. Docela jsem se lekla. ale dneska už měl i připravil hromadu šancí. Ještě by mohlo něco spadnout do brány...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ne ne, právě že Pleky na srazu říkal, že Jágr by v Montrealu určitě rád hrál, ale zájem ze strany Habs takový nebyl, jak se všude prezentovalo.
Nenasazení Whitea taky nechápu - proč ho tedy povolávali...? Jinak nehrajeme špatně, ale ani Carolina ne a měla v jednom případě trochu štěstí, proto vede. Škoda některých našich šancí, ale určitě to není ztracený zápas.
 
AvatarBože to je kopyto ten Gomez! Carey opět neskutečně drží Habs nad vodou.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, asi to byla velká bublina.

Může mi někdo vysvětlit proč je v sestavě Campoli jako sedmý bek a není White?
 
AvatarReakce na příspěvek:řekla bych, že se to spíš řešilo v médiích a Montreal byl pro novináře velký favorit pro angažování Jágra především kvůli vydařenýmu MS v lajně s Plekym a pak taky kvůli tradici.
zaregistrovala jsem, že Pleky vždycky v rozhovorech říkal, že z rád hrál v týmu s Jágrem, ale že je to vyloženě na Jágrovi a že ho bude respektovat ať se rozhodně jakkoli
 
AvatarReakce na příspěvek:Hm, to už je ted pozdě. Příště.
Já mám příšerný stream... Stejně se mi chce příšerně spát, tak dám jen třetinu.
Mimochodem White není v sestavě smajlik
 
14.02.2012 01:40 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No kvalita je výborná môžem potvrdiť. smajlik
Ale mne to žiadnu platbu nikdy nepýtalo. Skús sa pripojiť tak pol hodinku pred začiatkom zápasu, ja to robím tak a potom mi ide stream úplne v pohode.
 
AvatarSakra proč ty francouzské streamy jsou v nejlepší kvalitě, ale chtějí platit? Pech.
 
AvatarReakce na příspěvek:Aha, no já stejně neměl co dělat, takže mi to nevadilo.

S tím Jágrem jsem si myslel, že mělo vedení zájem, ale počkej, neříkal jsi ty, že to bylo vážné? Resp. neříkal to Pleky? Teď fakt nevím jestli jsi tohle psal nebo ne, protože v médiích toho na toto téma proběhlo fakt hodně.
 
AvatarReakce na příspěvek:Kvituji tvou snahu, ale svou variantu odpovědi jsem zvolil právě proto, že mám z toho příspěvku pocit dosti velké ironie a to se mi v tomhle případě vůbec nelíbilo - už jen první poznámka o "nás z Quebecku, co to budeme vědět líp než oni z Československa" mi naznačila, že dotyčný pán ani tak moc nestojí o odpovědi na ty dotazy...
Jinak s tím Jágrem to bylo prý jinak, Habs o něj až takový zájem neměli, z větší části to byly spekulace médií.
 
AvatarReakce na příspěvek:Komický příspěvek, ale rád odpovím.

Tato stránka, resp. fanclub existuje od roku 2002, ostatně celá historie je v menu fanclub.

Halák odešel, to je prostě fakt. S odstupem času se to projevilo jako skvělý trejd pro obě strany a já jsem s Carym víc než spokojen. Carey je lepší a je to nás polobůh smajlik

Jednání s Jágrem nějak nevyšly. Bylo to hodně vážné, ale pak to nějak vyšumělo, neví se proč. Peníze v tom nebyly, Montreal myslím nabizel taky kolem tří mega.

Habs hrají letos slabě kvůli více aspektům, probírá se to tady pořád. Jmenuji- pšatný systém hry, trenéři, vedení a z toho plynoucí špatné podpisy a trejdy, ale i špatná příprava, neúspěchy a z toho plynoucí frustrace hráčů, otřesná přesilovka a tragická koncovka a taky nám chybí někdy trocha toho štěstí.

Kolik stojí lístky nevím, ale určitě se to dovíš na ofiko stránkách Habs, ale stejně to bude jen informativní údaj, neb je vše vyprodané.
 
AvatarReakce na příspěvek:Áá, pán je vtipálek...smajlik.
1. Musíš se zeptat na jiných místech, nejspíš u Gauthiera.
2. Dotaz tamtéž...
3. Jestli sleduješ NHL aspoň trochu, možná tě odpověď i napadne.
4. Zeptej se přímo v Bell Centre, myslím, že ti to rádi zodpoví...
Měj se.
 
13.02.2012 20:42 | reagovat
dreamsis | dreamsis@yahoo.com
Ako dlho existuje tato stranka a Fan Club?
:o)
Par otazok, vy v Quebecku to urcite budete vediet, mate lepsie informacie ako my v Ceskoslovensku.

1.Preco poslali Halaka v 2010 do St.Louis, ked vychytal uplne famozne Washington aj Pittsburgh? To len preto, ze v brane Montrealu nemoze chytat iny ako kanadsky brankar? (Molson Family o tom rozhodla?)

2.Preco tuto sezonu nakoniec neprisiel Jagr do Montrealu? Len kvoli prachom? Teda, ze v Montreali by hral za menej ako 2 miliony a Philadelphia mu ponukla 3.3 miliona, tak siel tam?

3.Preco hraju Canadiens tento rok tak slabo? Najhorsia sezona za poslednych 5 rokov, mozno aj viac... Novy trener priniesol zmenu alebo stejne hraju velke h..?

4.Kolko stoja najlacnejsie listky do Centre Bell, tam uplne hore a kolko mesiacov dopredu uz su vypredane?

Diky. :o)


 
AvatarReakce na příspěvek:Nemají de facto kde usínat. Čtyři výhry za sebou jsou běžná praxe, jen Habs se jí letos nedostává.
V brance bude Carey.
 
AvatarReakce na příspěvek:snad jim ty výhry zvedly sebevědomí, snad ale neusnou, jak se říká, na vavřínech.
každopádně by mohli hrát konečně klidnej a pohodovej hokej hned od začátku na rozdíl od první třetiny v Torontu
hodně doufám, že se předvede Pleky...jeho statistiky z posledních 10 zápasů s Carolinou jsou suprový smajlik
nečetl jsi někde, jestli bude chytat zase Carey nebo pro změnu Peter?
 
AvatarPokud si to hráči opravdu v hlavách urovnali, tak by to mohl být dobrý signál! Uvidíme.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.07
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ahoj a vítej, to byla teda odluka :-smajlik S ... | více
  • ahoj snad po dvou letech, nekam jsem prestal chodit, ... | více
  • Nechapu proc to musel koupit a tim padem zabit ... | více
  • Ty vole Capfriedly končí, co budou fandové NHL dělat ... | více
  • Ano, to měl tehdy MB těžké, to je bez ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík