Plekanec: Hraní si užívám i teď

05.03.2012, 15:34 | Aktuální téma |  Monika Gordíková
 

Z Three Amigos už zůstal jenom on. Hokejová organizace z Montrealu se postupně zbavila Alexeje Kovaljova i Andreje Kosticyna. Tihle dva kdysi váleli v jednom útoku s Tomášem Plekancem. Právě kladenský rodák z nich jako jediný dál pokračuje ve své kariéře v dresu slavných Habs. I o něm se ale při nedávné trade deadline mluvilo v souvislosti s přestupem. Jenže bylo na to vůbec něco pravdy? To si můžete přečíst v krátkém rozhovoru, který Plekanec poskytnul našemu webu.

Ozval se někdo tobě, tvému agentovi nebo ti někdo z vedení klubu řekl, že je o tebe zájem? Kdo případně byl tím zájemcem?
Nevím o ničem konkrétním.

Odvolal bys při zajímavé nabídce svou no-trade klauzuli?
V případě, že mě Montreal bude chtít vyměnit, tak přece nebudu držet svoji klauzuli někde, kde mě nechtějí.

Kde se vzali články o tvém možném přestupu? Novináři si to opravdu všechno vymysleli?
Nejspíš měl dotyčný novinář zaručené informace, které chtěl svěřit okolí, ale nejspíš to bylo všechno špatně pochopeno a uděláno z toho něco, co vůbec nebylo.

Jaká je nálada v kabině? Baví se všichni se všemi?
Nálada v kabině odpovídá umístění v tabulce, ale baví se všichni se všemi, to ano. :-)

Už několikrát jsi zmiňoval, že ne všichni dávají do hry všechno. Opravdu jsou někteří takoví lajdáci? Horší se morálka tím, jak se sezona chýlí ke konci?
Já jsem nikdy neřekl, že by někdo nedával do hry všechno, já jsem řekl, že někdo hraje nezodpovědně vůči svým spoluhráčům. To je docela velký rozdíl. Mimochodem, ten dotyčný hraje od All-Star přestávky výtečně, tak snad mu to vydrží i do další sezony a dál.

Plánuješ nadále plnit svou smlouvu v Montrealu nebo budeš v létě uvažovat o přestupu?
Já jsem podepsal smlouvu na 6 let, ne na 2 roky, takže já ji přinejmenším rád dodržím.

Odešel Andrej Kosticyn. Mrzí tě to? Jak jsi nahlížel na odchod Mikea Cammalleriho?
Tohle všechno jde mimo mě. To je hokej a patří k tomu, že se tým rozhodl jit jiným směrem než s Kosticynem a Cammallerim.

Jak se ti teď „chodí do práce", když je play off opravdu už hodně vzdálené?
Hraju NHL. Nic víc si nikdo z kabiny nepřál v životě, než být hráčem NHL a já si to snažím užívat i v tomhle postavení. Prostě to k tomu patří, výhry a porážky a snad se té výhry jednou dočkám. Všechno špatný se děje pro něco dobrý přece. :-)

Máš nějaké informace ohledně smlouvy Careyho Price? Blíží se k podpisu?
Netuším.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Jasně, já bych dva Subbany asi taky nechtěl, navíc brankář je to poslední co potřebujem.
Jinak zajímavý názor na Roye a srovnání s Tortzem, v koučích se neorientuju, ale něco pravdy na tom bude, no uvidíme.
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně, osm beků, ale to není pro našeho kouzelníka na lavičce žádný problém smajlik
Ne, jestli k tomu vážně dojde, tak mám strach o naše mladíky Diaze a Jemelina, kteří by měli hlavně hrát..
 
06.03.2012 18:05 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:svět je malej :D
 
06.03.2012 17:12 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jasně Tomáše Zatloukala smajlik Alias Tie(Táj) smajlik
 
06.03.2012 16:35 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Milane: Myslíš Toma?
 
06.03.2012 16:31 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarSe šéfredaktorem webu nhlpro se znám. A dokonce se sním uvidím za 14 dní, pač sbírá karty a pořádá burzu . Zrovna nedávno jsem se sním bavil o draftech. Říkal že má být ve směs slabý draft. Ale pokuď se bere z prvních 5 míst, tak je to většinou trefa. A já si myslím, když už jsme si tu sezónu takhle podělali, že by se Habs už neměli moc snažit. Ať toho využijeme aspoň kvůli draftu. Je tam sice dost rusáků, ale jak už Míra psal. I to je hodnotné zboží k výměně. Na druhou stranu rusáci nerusáci. Musíme si začít tvořit mladý tým. A ne nabírat vyhaslé hvězdy, které berou 8 mega... Už teď bych řekl že pár kluků se letos ukázalo, když se to spojí s dobrým draftem, tak můžem za dva roky na tom být třeba jako Bluesmeni. Jen to chce toho kouče, který má koule a nějaký čas tu vydrží...
 
AvatarReakce na příspěvek:No Roye opravdu ne. Chce to pořádnýho trenéra a ne nějaké pokusy, ty tu jsou teď a víme, jak to vypadá. Jinak zajímavý článek na nhlpro, jsem moc zvedavý, jestli Markov naskočí aspoň na pár utkání. http://www.nhlpro.cz/clanek/21541-andrej-markov-se-chysta-do-hry-stihne-naskocit-pred-koncem-sezony
 
Avatarjá jsem zvědavá nejenom na to, co budeme dělat s takovým množstvím centrů, ale taky obránců. Už takhle se tam točej a jestli se vrátí ten Markov...
Plekyho bych už ráda viděla na křídle. Věřím, že by to po takový dlouhý době zvládnul smajlik bohužel zatím to vypadá, že trenér má jinej názor...

a chtěla jsem se zeptat: jsou nějaký stránky, ze kterejch se daj pustit zápasy ze záznamu? o prázdninách se mi ve tři, čtyři hodiny vstávat nechce, pak bych už nespala.
díky
 
06.03.2012 11:52 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jak říkám, já z Roye taky nejsem nadšený, ale podle mě to tak dopadne. Já jsem hlavně skeptický, ptž prostě nepamatuju aby brankář byl dobrý kouč, na druhou stranu to, že je impulsivní vidím, jako velkou výhodu. Ptž některé naše primadony, potřebujou pořádnýho rase jako Tortz v Rangers. Navíc bych u něj viděl výhodu, že by se nebál dávat větší prostor mladým. A teď nemyslím, že veme tři a složí z nich čtvrtou lajnu, která ma dvě střídání za třetinu...a učte se, ale že spíš vytáhne jednoho až dva, ale ty dostanou POŘÁDNOU šanci, přesně jak to je teď v New yorku... Přesto jak jsem říkal, já byl vždycky zastánce Carba, prostě mě vždy seděl. Ale Bowman je Bowman :D
Parda: ja bych po černém golamnovi nesáhl ani zadara. Jeden Subban nám stačí, pořádně ho řezat a to by v tom byl čert, aby z něj ten klenot nevznikl!
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo a Roye bych nechtěl ani za nic, vůbec nechápu, proč po něm všichni tak prahnou - je to nervák, což už nejednou v juniorských soutěžích dokázal, a nemá vůbec žádné trenérské zkušenosti na úrovni NHL. A mít ho za hlavního trenéra jen proto, že tam bude stát hráčská legenda, to si myslím, že je až moc velký "komfort" na tak slavné mužstvo. My nepotřebujeme experimenty, my potřebujeme prověřenou trenérskou osobnost, která už má v NHL jméno - pokud je to jen trochu reálné, jak se o tom taky spekulovalo, tak pro mě by byla jasná volba Vigneault z Vancouveru! Ale tomu nevěřím, že odtamtud půjde pryč...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Já to jen plácl, v koučích se moc nevyznám. Takže Roy a nebo Carbo.

Cíle léta je jasný, ale klidný budu až se to stane (vyplacení Gomera), protože vedení nevěřím, že se k něčemu dokopou. Výměna Kabelky, no nevím, za ty prachy pochybuju.

Taky jsem zvědav, kdo veme Subbana smajlik Další černý brankář po dlouhé době.
 
06.03.2012 10:16 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím, sám jsem velkým odpůrcem hráčů z Ruska a snad kromDatsyuka mi nikdy žádný moc neseděl. Jasný beru v potaz to losování při losu, ale čim níž budem tím procentuální šance je větší. Navíc jak říkam Edmonton, ikdyby vybíral první šáhne po obránci. Musí si nějakého vychovat, navíc v tomhle draftu jich je řada velice kvalitní, Murray či Dumba je jasná volba pro ně. Na co brát dalšího snipera, když i takový Magnus jim pořádně nehraje a to si pište, že ten na NHL má.
Bohužel příští rok má být i na NEruské útočníky mnohem kvalitnější, my si však budeme muset vystačit letos a pokud budou chtít šáhnout na toho Roye s čím počítám, že si jej fandové vymodlí, pak je Grigorenko jasná volba.
JJ Pleky je v podstatě nejpravděpodobnější, jelikož je za něj šance dostat velice solidní křídlo. Cíl léta zbavit se Kabelky a vyplatit Gomera. Snad Pleky zůstane, ale nebude to mít lehký!
 
AvatarReakce na příspěvek:Grigorenko s Yakupovem jsou jasní favoriti draftu pro vícero týmů, takže nebuďme v tomhle až takoví optimisté - navíc postavení v tabulce automaticky neurčuje pořadí volby v draftu, ještě se tam mezi posledními týmy vybírá. Já bych měl z výběru Rusa obavy, to není lídr mužstva a tím by centr první lajny určitě měl být. Já si myslím, že při draftu ještě může dojít k zajímavým výměnám a určitě i takový Pleky nemůže být v tomhle směru v klidu, protože on je pořád jednou z mála kvalitních náhrad do nějakého trejdu. A vzhledem k již zmiňovanému přetlaku na pozici centra č.2 by to nebylo až takové překvapení - samozřejmě by to byla podle mě blbost, ale jak říkám, nezní to úplně nesmyslně.
 
Avatartak tohle je mazec

http://www.nhl.cz/CZ/28333/utocnik_connor_crisp_letos_poprve_naskocil_do_ohl__misto_strileni_golu_ale_chytal_v_brance.html

to by mě zajímalo, kdo by šel do branky u nás, kdyby se nedejbože něco stalo smajlik
 
06.03.2012 00:05 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Neumí, navíc jen to neee:( Já bych ho nechtěl ani náhodou.
Ten draft bude jasný tah na Grigorenka s Yakubovem tam neni o čem, s tím pokud skončíme za Edmontonem, tak je velká šance, ptž pro ně je jasná priorita bek, kterých tam je mraky. Galchenyuk je talent, ale celý rok nehrál, tam to může být průser, ale taky výhra v loterii. Jsem zvědav, kdo veme mladýho Subbana :D
Bourque já jsem jeho velkým zastáncem, vždycky mi seděl, ale prostě zatím je to zklamání, hlavně když víš, že má daleko na víc. Leblanc by časem nemuel být špatný, ale opět předělaný centr na křidlo, nevim nevim...
Prostě Montreal musí udělat nějakou rybu, ale mi nemáme bohužel moc co nabídnout, tak si ji jedině z vysokýho draftu vychovat!
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlas, Plekyho vyjadřování je ve stylu partyzána smajlik Ale kdo ví, tak mezi řádky vyčetl to, co potřeboval. Monči patři za rozhovor velký dík!!!

Jinak s tebou souhlasím ve všem a nebo už jsem něco podobného napsal v jiných diskuzích, takže netřeba dodávat. Na příští sezónu je třeba sehnat k Plekymu někoho, s kým si sedne. To buď, nebo vedle Plekyho nechat vyrůst Leblanca s tím, že bude stálý člen prvního týmu a k nim Gio nebo Borque.

Jinak draft z prvních míst je krásná věc, ale top hráči, jež jsou schopni ihned naskočit do NHL a dělat tam nějaké výsledky zase tolik není a v minulosti nebylo, musíme mít štěstí. A jelikož nemám takový přehled, tak nevím jak na tom jsou letošní největší tipy na první kolo Yakupov aspol.

Ohledně trenéra to taky vidím bledě, Roy nemá zkušenosti a je tam hodně otazníků, takový Wilson je jeho pravý opak. Velezkušený kouč, ale ve spekulacích se zatím neobjevuje a ani nevím, jestli umí francouzsky.
 
05.03.2012 18:23 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarMoc pěkné, že se s námi Pleky podělil o nějaký ze svých názorů. Sice jak bývá jeho zvykem "mlží dobře" :) přesto mu za to děkuji. Jak tu probíhalo o diskuzi vedle, neprožívá dobrý rok. Možná i nejsložitější v jeho kariéře, i když už jednu sezonu slabší také prožil. -20 je hrozvých. Na druhou stranu, jak už bylo řečeno jeho hra je založená na práci na obou stranách kluziště. Velkým faktrorem je točení jeho křídel. Přeci jen Cammy letos byl špatný, Gio též navíc se brzy zranil. Pak měl pár zápasů na křídle Gomeze, který v té době sice nehrál úplně špatně, ale prostě on křídlo hrát opravdu nemůže. Bourque zatím jasně prokazuje, že zdaleka nevyužívá svůj potenciálem a je takovým Rusem s frankofoním kanadanem ač pochází uplně z druhé strany Kanady.. A s prominutim Darche, White či Geoffrion to nejsou křídla do první ani druhé řady. Přesto svůj díl viny letos také nese, to bez debat. Ale to krom první řady a Careyho asi všichni.
S tím Deshardeinsem bych mírnil optimismus. Za prvém dozadu je to bída. Buly taky nic moc. Do předu je zase moc šikovný a přímo dokonale dokáže využít své výšky. Pro mě jasný druhý centr týmu...jenže na tento postu tu máme Plekyho,Davida a časem i Ellera, tedy kdo do první lajny. Zkrátka jak to říkám. Nezlobte se na mě já v týmu vidím řadu solidních i mírně nadprůměrných útočníků, ale žádný krom Maxe (možná) nedosahuje kvalit na první řadu!!!
Tím hráčem jasně myslí Subbana, jenž šel do sebe a teď hraje, to co se od něj čeká, bohužel další už se nepřidávají.
Přiznám se je to hnusný, ale mě ani nevadí, že teď už nevyhráváme, ptž je opravdu koukám na TOP 3 výběr v draftu. Chtěl bych aby mladý se co nejvíc rvali o sestavu, aby Bourque konečně ukázal něco ze svého potenciálu. Zápas v Calgary k tomu bude ideální přiležitost, aby ukázal, že se jej zbavili neprávem (proto budu koukat). Golmany bych už spíš točil, aby Peter si taky zachytal a Carey nechytal pořád jen za prohrávajícím týmem. Zkrátka teď jedině mládí vpřed a snad se nějaký lídr (mezi kterými by měl být i Pleky ke svému věku) a dokáže zvedou příští rok tým z popela...Samozřejmě velký vliv bude mít trenér. Podle mě padne volba na toho Roye (jako spasitele) já u něj jsem mííírně skeptický, ptž NEPAMATUJI dobrého golmana co by se stal špičkovým trenérem. Ale zas jednu věc bude mít určitě, hráči před ním budou posraný až za ušima, ptž už kdo by měl víc větší respekt. A to je to co těm našim teď podlé mého chybí, ptž respektuj trenéra, když víš, že mám odzvoníno. (to prohlášení Molsena s Pierem o té chybě výberu trenéra, byla jedna z kritických chyb letošní sezony) to mi věřte.
 
Avatarděkuju za rozhovor smajlik
je uklidňující vědět, že se nikam do jinýho týmu neplánuje přestěhovat.
A má pravdu. Kolik lidí má možnost hrát v NHL? A ještě za Montreal Canadiens. Už jenom to je velká výhra. Navíc je součástí Montrealu dýl než deset let. No co, že to jednou nevyšlo. Není to přece poslední sezóna..
A má pravdu i co se týče Subbana. Jeden z mála hráčů, kterej se zápas od zápasu lepší smajlik
hlavně co nejdřív zapomenout na tuhle sezónu a věřím, že Plekyho uvidíme na MS, třeba se Pleky konečně dočká zlata a najde do tý doby formu smajlik
 
05.03.2012 17:05 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarZaujímavý článok:
http://www.nhlpro.cz/clanek/21535-priceova-maska-na-jedno-pouziti-2
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.07
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ahoj a vítej, to byla teda odluka :-smajlik S ... | více
  • ahoj snad po dvou letech, nekam jsem prestal chodit, ... | více
  • Nechapu proc to musel koupit a tim padem zabit ... | více
  • Ty vole Capfriedly končí, co budou fandové NHL dělat ... | více
  • Ano, to měl tehdy MB těžké, to je bez ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík